Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
12-09-2010
Gevulde mosselen = Midye dolmasi
Gevulde mosselen = Midye dolmasi
Gevulde mosselen = Midye dolmasi
Menugang: Hapje
Keuken: Turks
Soort: Zeevruchten
Type: Groente
Ingrediënten
30 grote mosselen
½ l water
2 theelepels zout
Voor de vulling :
150 g rijst
25 g krenten
2 dl olijfolie
25 g pijnboompitten
450 g fijngehakte uien
25 g tomatenpuree
½ theelepel zwarte peper
½ theelepel gemalen piment
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel verkruimelde rode pepervlokken
¼ theelepel gernalen kruidnagel
1 eetlepel suiker
zout
een paar takjes peterselie, fijngehakt
een paar takjes dille, fijngehakt
een paar takjes munt, fijngehakt
Bereiding
De vulling: laat de rijst in heet, gezouten water weken tot het is afgekoeld.
Laat de krenten in gewoon warm water een uur weken.
Giet de olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten 2 minuten, voeg er dan de uien bij en bak die 10-15 minuien, tot die goudkleurig zijn.
Laat de rijst uitlekken en bak die 3 minuten mee.
Roer er dan de tomatenpuree door, voeg de specerijen, de suiker en een snuifje zout toe.
Giet er net voldoende kokend water bij om het te bedekken.
Laat met het deksel op de pan 3 minuten op een matig vuur koken en vervolgens 10-15 minuten op een laag vuur.
De vulling zou nog net niet helemaal gaar moeten zijn.
Roer er dan de kruiden door en laat nog 10 minuten staan.
Deze vulling is voor veel dolmas en sarmas te gebruiken.
De mosselen: open de schoongemaakte mosselen met een mosselmes, vervvijder eventueel de nog aanwezige baarden.
Doe het water met het zout in een pan en hang daar een zeef of vergiet boven of gebruik een stoompan.
Vul de mosselen met de vulling en sluit ze weer.
Leg ze in het vergiet en verhinder dat ze weer opengaan door er een dekse! of bord op te leggen dat met een gewicht verzwaard is.
Stoom ze 20-30 minuten.
Dien ze koud op.
eetsmakkelijk = afiyet olsun.
Reacties en beordelingen doen wij dan
de link van hier onder a.u.b.
want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
===>>> Gevulde mosselen = Midye dolmasi <<<===