Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
Vermeng de wijn in een grote kan met een scheutje cognac, scheutje
sinaasappellikeur, het sinaasappelsap en de zoetstof. Snijd de
sinaasappelen en citroen met schil en al in partjes en doe deze bij het
wijnmengsel. Laat de sangria in de koelkast door en door koud worden en
serveer hem daarna met ijsblokjes.
Snijd de uien in halve ringen en de kipfilets in grove stukken. Vermeng
de bloem in een kom met versgemalen peper en zout naar smaak en haal de
stukken kip erdoor totdat ze rondom met de gekruide bloem zijn bedekt.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken kip rondom aan.
Schep ze uit de pan en laat dan de ui, het magere spek al omscheppend,
in het achtergebleven braadvet bakken tot de ui glazig is. Voeg de
voorgekookte krieltjes en de wijn toe, schep de stukken kip erdoor en
laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven tot
het vocht is verdampt en de kip en krieltjes goed gaar zijn. Af en
toe omscheppen. Breng (eventueel) op smaak met versgemalen peper en
zout. Lekker met een frisse salade.
Verwarm de oven voor op 200 C. Kneed alle ingrediënten behalve de melk
goed door elkaar en doe er zoveel melk bij dat het beslag lekker soepel
wordt. Wrijf een bakblik in met olijfolie. Maak van het deeg kleine
balletjes, leg ze op het bakblik en druk ze iets plat. Bak ze in 15 tot
20 minuten lichtbruin en gaar. Je kan controleren of het gaar is door
er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.
150 gr dunne plakjes kipfilet
100 gr witlof
dunne stengel bleekselderij
maggi
1 blik mandarijnpartjes (175gr)
75 gr witte druiven
4 eetlepels Yofresh
1 eetlepel citroensap
1 ui
peper
Werkwijze:
Snijd de groente en druiven in dunne plakjes, laat de mandarijntjes in de zeef uitlekken.
Doe vervolgens alles in een schaal. Vervolgens roert u de Yofresh, het citroensap en de ui
door elkaar. De dressing door de salade mixen. Je kunt er 125 gram
gekookte zilvervliesrijst of 125 gram aardappelen bij serveren.
Bevat per portie van 300 gram: 310 kcal, exclusief aardappelen/rijst.
Aardappels koken, en klein snijden. Prei blancheren. Champignons even aanbakken.
Aardappels onderin schaal leggen, prei erop, champignons erover. Het geheel afdekken
met de champignonsoep. 15 minuten in de oven op 175 graden. Lekker met kipfilet.
Een echt wintergerecht.
Snij de broccoli in kleine roosjes, gebruik ook de steeltjes, kook de broccoli 5 minuten.
Zout de kipfilet, bak ze bruin in hete boter en leg ze in een ovenschaal. De broccoli er
bovenop. Kipragout en een eetlepel kerriepoeder door elkaar. Deze saus gaat erover
heen en daaroverheen geraspte kaas. De schaal in de oven zetten op ong. 225 graden
en 25 minuten later is het klaar.
Heerlijke, makkelijke ovenschotel, die zelfs bij kinderen in de smaak valt. Heerlijk met
krieltjes!
Snij met de kaasschaaf de "schil" eraf. Snij dan ook met de kaasschaaf de komkommer
in dunne plakjes. Doe deze in een kom / schaaltje. Doe hier de knoflook, azijn, vloeibare
suiker, magie, Yofresh bij en roer dit net zo lang door elkaar dat de schijfjes komkommer
in een soort van "saus" liggen. Een frisse/ zure salade heerlijk voor bij de rijst, prak,
pasta!
500 gram aardappelschijfjes
600 gram prei
400 gram kipblokjes
Geraspte 30+ kaas
Paprikapoeder
Gemalen peper
Ei
70 ml halfvolle melk
Werkwijze:
Bak de aardappelschijfjes in een beetje olijfolie. Maak ondertussen de prei schoon. Kook
de prei beetgaar. Doe de melk, het ei, wat paprikapoeder en gemalen peper door elkaar
en klop het glad. Neem een grote schaal. Doe daar eerst een laag aardappelschijfjes in,
daarna een laag kippen blokjes, daarna een laag prei. Doe nog een laag
aardappel schijfjes, kippenblokjes en prei op de eerste laag. Giet daar
het mengsel van melk, ei e.d. over. Bedek dit alles met een laag
geraspte kaas. Doe over de kaas wat paprikapoeder. Doe de schaal zo'n
10 minuten op 180 graden van de oven. Prik na die 10 minuten even in
het eten of het al goed is.
Eet smakelijk!
Bevat per portie van 250 gram: 310 kcal.
Verwarm oven voor op 190 graden. Vet ovenschaal in. Rul het gehakt en voeg de prei
in ringetjes toe, even bakken de cayennepeper toevoegen, schep dit in de
ovenschaal. Snij tomaten in plakjes en leg deze dakpansgewijs op het mengsel. Dan
de maïs heel even in de koekenpan en bij het mengsel voegen. Dan dakpansgewijs de
stukjes banaan. Afdekken met de aardappelpuree. 20 minuten in de oven.