recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse Boerensalade

    Griekse Boerensalade

     

     

    Ingrediënten
    200 gram slamelange  
    1 komkommer 
    2 rode uien
    2 vleestomaten 
    150 gram zwarte olijven 
    200 gram feta (kaas)
    1 tl rozemarijn
    8 el olijfolie 
    zout en versgemalen peper

    Bereiden
    Doe de slamelange in een kom.
    Was de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd hem daarna in schuine plakken. Snijd de uien in dunne ringen en de gewassen tomaten in partjes.
    Verdeel de komkommer, ui, tomaat en olijven over de slamelange en verkruimel de feta er boven.
    Roer de rozemarijn en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Besprenkel de salade met de gekruide olie.

    Lekker met Stokbrood.

    07-11-2011, 20:36 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergerisotto

    Aspergerisotto

    Aantal personen: 4

    • Ingrediënten
      • 6 geschilde witte asperges
      • 6 geschilde groene asperges
      • 1 fijngesneden ui
      • 1 el boter
      • 2 el slagroom
      • 2 el olie
      • 200 g rijst
      • 1 dl witte wijn
      • 100 gram verse Parmezaansekaas, geraspt
      • Suiker
      • Zout
      • Versgemalen zwarte peper

         

    • Bereiding:
      • Asperges koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken
      • 7,5 dl kookvocht apart houden Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van 1 cm snijden ±1/4 deel van de stelen pureren, en de slagroom toevoegen
      • De ui in de olie ± 5 min fruiten
      • Voeg de rijst toe en bak deze glazig, beslist niet bruin
      • Meng het kookvocht met de wijn en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rijst
      • Laat de rijst 20 minuten op laag vuur gaar koken
      • Voeg na 15 minuten de aspergestelen en de puree toe
      • Breng de risotto op smaak met zout, peper en Parmezaansekaas
      • Garneer de risotto met de asperge kopjes

    31-08-2011, 20:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pangasiusrolletjes met ontbijtspek

    Pangasiusrolletjes met ontbijtspek

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • ca. 280 gram pangasiusfilet (vis)
    • 2 theelepels provençaalse kruiden
    • 4 plakjes ontbijtspek

    Bereiding:

    1. Snijd 1 schaaltje pangasiusfilet in reepjes. Strooi er 2 theelepels Provençaalse kruiden over en peper naar smaak (voeg geen zout toe).
    2. Rol de stukjes vis in een plakje ontbijtspek. Leg de rolletjes in een schaaltje en zet op tafel.
    3. Bak de rolletjes ca. 5 min. in een pannetje of op de plaat van de gourmetset

    31-08-2011, 20:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse letter

    Spaanse letter

    Ingrediënten voor 4-6 personen:

    • 300 g rundergehakt
    • 1 eetl. paprikapoeder
    • zout en versgemalen peper
    • 10 olijven, zonder pit, gehakt
    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 1 ei, losgeklopt

    voor de garnering:

    • halve olijven en reepjes
    • geroosterde paprika
    • bakplaat, ingevet of bekleed met bakpapier

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt met paprikapoeder, zout, peper en gehakte olijven. Halveer de plakjes bladerdeeg.
    2. Vorm van 6 halve plakjes bladerdeeg op de bakplaat een letter, bijvoorbeeld de ‘S’. Druk de naden tegen elkaar. Leg met behulp van twee lepels het gehakt als vulling op het bladerdeeg.
    3. Dek het gehakt af met de rest van de deegplakjes; druk de zijnaden goed aan met behulp van wat ei. Prik het deeg van de letter aan de bovenkant hier en daar in en strijk er de rest van het ei over.
    4. Bak de letter in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Garneer met olijven en paprika.

    31-08-2011, 20:26 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde geitenkaas met honingdressing

    Gegrilde geitenkaas met honingdressing
    voorgerecht 
    gegrildegeitenkaashoning.jpg

    Ingrediënten
    200 gr zachte geitenkaas
    2 el bloem
    100 gr gemengde sla
    2 el gedroogde tomaat
    1 rode ui, in halve ringen
    2 el pijnboompitten
    Voor de dressing
    1 eidooier
    1 tl witte wijnazijn
    1 tl mosterd
    1 el bouillon
    1 el honing
    2 dl maïskiemolie
    zout

    Bereiding
    Meng met een staafmixer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, behalve de olie. Giet er dan langzaam de olie bij tot de dressing gaat binden. Breng op smaak met zout. Snijd de geitenkaas in 2-3 plakken en druk met een vormpje 12 kleine rondjes uit de kaas. Rol ze door de bloem. Bak de kaasrondjes in een grillpan of onder de grill 1 minuut aan beide kanten. Verdeel de salade over 4 borden. Garneer met de ui, tomaat en pijnboompitten. Leg er de geitenkaas bij en giet de dressing eromheen.

    31-08-2011, 20:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coquilles op een bedje van cantharellen met oestersaus

    Coquilles op een bedje van cantharellen met oestersaus

    Ingredienten 
    7 coquille saint jacques  (1 per persoon)
    een bakje cantharellen
    oestersaus
    olijfolie
    chili-knoflookolie
    zeezout & zwarte peper
    klein klontje croma
    een paar sprietjes bieslook
    amuse lepels

    Bereiding
    De cantharellen heel goed wassen, liefst enkele keren, het is moeilijk het zand eruit te wassen. De grote paddestoelen klein snijden, en een scheutje olijfolie en een klein scheutje chiliknoflook olie en het klontje croma in de pan, als het goed warm is, gaan de cantharellen er in, lekker bakken met wat zeezout erbij laten bakken tot al het vocht verdwenen is, op het laatst enkele druppels oestersaus erbij.
    D coquilles met wat zeezout, peper en olijfolie kort krokant bakken om en om, dit doe je op het allerlaatste moment. Drupeltje oestersaus erbij, wat lauwwarme cantharellen op de lepel, een coquille er op en 2 sprietjes bieslook voor de garnering.
    Leuk op een bord de amuse lepels rondom schikken en serveren.

    Wij doen de amuses altijd bij een glas champagne serveren, voor we aan tafel gaan, zeg maar als een soort borrelhapje, maar dan heel luxe.

    kerstmis2007_006.jpg

    31-08-2011, 20:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktail van Kip Belmont

    Cocktail van Kip Belmont
    Voorgerecht

    Ingrediënten
    250 gr gekookte kipfilet 
    2 perziken 
    ½ rode paprika
    1 sjalotje
    ½ citroen 
    gemberpoeder
    ½ dl mayonaise 
    1 selderijstengel 
    mosterdpoeder
    paprikapoeder
    2 el geklopte slagroom
    zout & peper

    Bereiding
    Schrik de perziken in kokend water en pel ze. Snij ze in juliënne. Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de perziken. Snij een gedeelte van de selderij in juliënne en voeg dit bij de perziken. Hak het sjalotje zeer fijn, voeg er wat gemberpoeder en mosterdpoeder bij. Voeg dit bij de perziken, voeg wat zout toe, meng voorzichtig en laat het een kwartier staan. Snij het kipvlees in juliënne en meng het voorzichtig onder de rest, maak de mayonaise en roer er de geslagen room door. Haal de pitjes en de witte randen uit de paprika. Snij de paprika in zeer dunne juliënne. Meng de mayonaise voorzichtig door het kipmengsel. Zet het koud weg tot aan het gebruik. Vul dan de coupes met het mengsel, leg er wat juliënne paprika bovenop en bestuif nog met wat paprikapoeder.

    31-08-2011, 20:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens

    Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens
    voorgerecht 4 personen

    Ingrediënten
    3 gerookte kipfilets
    1 krop groene sla
    ½ bakje gedroogde abrikozen
    4 el pijnboompitten
    4 el boerenjongens met vocht
    4 el dressing naturel 
    versgemalen peper en zout
    Voor de garnering
    2 sinaasappels in plakjes gesneden

    Bereiden
    Snijd de gerookte kipfilets in dunne plakjes en leg deze in 4 ronde cirkels op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier. Bak vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met anti-aanbaklaag. Meng daarna de dressing met boerenjongens en een beetje vocht. Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat deze marineren in de dressing. Verwarm de oven voor op 200ºC en plaats het ovenplateau met gerookte kip ca. 5 minuten in de oven. Plaats de cirkels vervolgens op lauwwarme borden. Rangschik de binnenste blaadjes van de sla in het midden van de gerookte kipplakjes. Besprenkel het gerecht met de dressing van abrikozen en boerenjongens. Strooi daarna de pijnboompitten over de carpaccio.

    Garneer het gerecht met plakjes sinaasappel.

    Tip
    U kunt dit gerecht voorbereiden door de gerookte kip in plakjes te snijden en in een rondje op plastic folie te plaatsen. Dek de laag elke keer af met een stukje plasticfolie en vries deze in. Ontdooi het geheel voor gebruik.

    31-08-2011, 20:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van biet en meiknol met pistache

    Carpaccio van biet en meiknol met pistache
    6 Personen

    Ingrediënten
    4 Rode bieten
    4 Meiknol
    1 Citroen
    1 bosje Peterselie
    1 takje Munt
    1 takje Koriander
    2 bosjes Rucola
    2 takjes Swiss Chard
    75 gr Geitenkaas
    75 gr Pistachenoten
    65 ml Oijfolie
    10 ml (Wal)notenolie
    peper & zout

    Bereiden
    Afhankelijk van de smaak van de biet rauw, de in aluminium verpakte bieten half uur garen in de oven op 180 graden. Af laten koelen. De pistachenoten in een plasticzak doen en op snijplank met deegroller in stukjes slaan. De pistachekruimels in een kom overhevelen. De fijngehakte munt, koriander en peterselie samen met een halve eetlepel citroensap, 1 tl geraspte citroenschil, snufje suiker en de 2 soorten olie bij de pistache toevoegen en door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bieten schillen en met een mandoline in flinterdunne plakjes snijden. De meiknollen schillen en met de mandoline in flinterdunne plakjes snijden. Rucola en de Swiss chard wassen en droogdraaien. Halve eetlepel citroensap met 1 eetlepel olijfolie met peper en zout mengen. Theelepel water toevoegen. Hiermee de slasoorten op smaak brengen. Het bord opmaken met de plakjes biet en meiknol. Hierover de pistachedressing verdelen. Sla erop leggen en beetje verkruimelde geitenkaas eroverheen strooien. Op laatst klein beetje verse peper en zout erover strooien

    31-08-2011, 20:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balkenbrij

    Balkenbrij Balkenbrij is een typisch Nederlands gerecht. Het komt weg uit het oostelijk en zuidelijk deel van Nederland. Meestal wordt het in het najaar en de winter gegeten. Het bevat slachtafval van het varken, boekweitmeel of tarwebloem en kruiden. Waarschijnlijk is het woord balkenbrij afgeleid van brij van gebalchte. Gebalchte zijn de resten van een geslacht dier. Er bestaan tientallen recepten voor balkenbrij. Hieronder vind je er een aantal. Algemene serveertips voor balkenbrij Balkenbrij wordt op veel verschillende manieren gegeten:

    Op brood met roggebrood erop Los als tussendoortje of bij een maaltijd met stroop of mosterd Met gebakken appeltjes ernaast Met appelmoes Met rode kool Op krentebrood (Brabants) Met pruimen ernaast Balkenbrij kan goed ingevroren worden. Snij de balkenbrij voordat je het invriest al wel vast in plakken.

     balkenbrij.jpg

    Balkenbrij recept 1

    Ingrediënten
    2 kilogram schouderkarbonade
    2 kilogram mager spek
    1 kilogram lever
    1 kilogram boekweitmeel
    peper
    zout
    nootmuskaat

    Bereiding
    Laat het vlees samen met de peper, het zout en de nootmuskaat 3 uur sudderen in ruim water. Laat het dan afkoelen. Haal het vlees uit de pan en maak het fijn met een vleesmolen. Dan de bouillon weer aan de kook brengen en het boekweitmeel en beetje bij beetje aan toevoegen. Goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan! Voeg er zoveel meel aan toe dat de lepel erin omhoog blijft staan. Dan het mengsel in een vorm doen en in de koelkast laten opstijven. Dan in plakken snijden en opbakken.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Balkenbrij recept 2 Ook wel Gelderse balkenbrij genoemd. ~

    Ingrediënten
    1½ liter bouillon
    ½ liter bloed
    ½ à 1 kilogram aan spek en vleesresten
    Rommelkruid (zouthout, anijs, kaneelkoppen, gemberpoeder en sandelhout)
    Foelie
    Nootmuskaat
    Laurier
    Tijm
    Zout
    300 gram boekweitmeel
    Half kopje rozijnen
    Gesnipperde appel

    Bereiding
    Doe het vocht, het vlees, de kruiden, de rozijnen en de appel in een pan en laat het even koken. Voeg dan langzaam het boekweitmeel eraan toe. Goed roeren. Schenk het mengsel over in een vorm die in de magnetron kan. Kook het mengsel dan langzaam bij een niet te hoge stand gaar in 20 à 30 minuten. Laat het afkoelen en snij in plakken. Daarna opbakken in de koekepan.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Balkenbrij recept 3

    Ingrediënten
    3 liter bouillon
    300 gram wildlever (grof gemalen)
    400 gram vers spek
    100 gram vlees van wild
    20 gram rommelkruid (zouthout, anijs, kaneelkoppen, gemberpoeder en sandelhout)
    400 gram boekweitmeel
    20 gram zeezout

    Bereiding
    Doe het vlees en de bouillon in een pan en kook het net rosé. Voeg dan de rommelkruiden (fijgestampt) eraan toe. Laat dit 5 minuten weken en intrekken. Voeg beetje bij beetje het boekweitmeel toe. Laat het afkoelen. Doe het mengsel dan in een ingevette cakevorm en zet het een dag in de koelkast. Dan in plakken snijden en opbakken.

    31-08-2011, 19:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta met paddenstoelenspread

    Bruschetta met paddenstoelenspread
    voorgerecht 4 personen

    Ingrediënten
    100 gr kastanjechampignons, fijngehakt
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    4 el olijfolie traditioneel
    1 voorgebakken wit stokbrood
    25 gr zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
    2 el fijngeknipt bieslook
    peper & zout
    1 bakje zuivel- of soja spread, bieslook à 150 gr

    Bereiding
    Bak de champignons met de knoflook in ½ el van de olie al omscheppend bruin en laat ze afkoelen. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en leg ze naast elkaar op een bakblik. Druppel de olie erover en rooster ze onder de hete grill lichtbruin. Schep de gebakken paddestoelen met de olijven, het bieslook en peper en zout naar smaak luchtig door de zuivelspread.

    Serveer de spread met de geroosterde sneetjes brood.

    31-08-2011, 19:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgondische kokommer

    Bourgondische kokommer

    Ingrediënten
    1 komkommer
    200 gr gehakt
    zout & peper
    paprikapoeder
    paneermeel
    bouillon (van een blokje)
    fijngehakte peterselie
    klontje boter

    Bereiding
    Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder het zaad. Verdeel de helften in stukjes van 5 centimeter en kook ze in een beetje water met wat zout 5 minuten. Laat ze uitlekken. Maak het gehakt aan met peper, zout en paprikapoeder en vul hiermee de komkommer stukjes. Giet een bodemje bouillon in een ovenschaal en leg hierin de stukjes komkommer. Strooi wat paneermeel over en leg er een klonjte boter op. Plaats de schotel een halfuurtje in een voorverwarmde oven van 200 graden. Strooi voor het opdienen peterselie over de schotel.

    31-08-2011, 19:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    24-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous

    Couscous

                           
                            

    Winkelen:       250 gr vlees per persoon (lams, kip, kalkoen, rund naar keuze)

                            Olijfolie

                            3 grote wortelen

                            3 teentjes knoflook

                            200 gr groene boontjes

                            1 rode en 1 groene paprika

                            Radijsjes (of een rammenas)

                            Gedroogde pruimen

                            100 gr cashewnoten

                            200 gr couscous per persoon

     

    Niets is zo eenvoudig te maken als een lekkere couscous. Je kunt een couscous bereiden met schaap, kip of rund. In principe gebruiken we geen varkensvlees omdat het gerecht  traditioneel meestal gegeten wordt door de moslims.

    We hebben ongeveer een kilo vlees nodig voor 4 personen. Als groente nemen we enkele wortelen, een ui, drie teentjes knoflook, 200 gr groene boontjes, een rode en groene paprika, radijsjes of een stuk rammenas, gedroogde pruimen en ik zelf doe er meestal wat cashewnoten bij. Met de groenten kun je ook naar eigen smaak variëren.

    Snijd het vlees en de groenten en tamelijk grote stukken en kruid het met zout.

    Braad het vlees aan in olijfolie in een hoge pot. Doe er daarna de groenten bovenop.

    We kruiden met een volle dessertlepel van elk van volgende kruiden:

    Kurkuma, gemalen zwarte peper, gemalen komijn, paprikapoeder.

    Overgieten met wat water en laat drie kwartier stoven. Tegen het einde van de gaartijd de saus een klein beetje aandikken met aardappelzetmeel.

    De couscous korrels die je in de winkel koopt zijn meestal voorgekookt. Kijk in ieder geval steeds even naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Je giet er kokend water over en laat ze dan een vijftal minuten zwellen. Even omroeren en ze zijn klaar. Schep de couscous in en diep bord en doe er groenten, vlees en saus over.

    24-07-2011, 13:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.biefstuk
    2 champignonrecepten: met biefstuk en champignonkoekjes Biefstuk met champignons de Paris en pasta Ingrediënten voor 4 personen: 500 g champignons de Paris 1 eetlepel citroensap 4 biefstukjes van elk 150 g 1 dl magere runderbouillon 2 eetlepels sojasaus 400 g volkorenspaghetti zout en peper Biefstuk met champignons klaarmaken: Borstel de champignons schoon. Snijd ze in plakjes en besprenkel ze met het citroensap. Bak de biefstukjes zonder vetstof in een grillpan met een antiaanbaklag. Breng ze op smaak met peper en zout. Voeg na 2 minuten bakken de champignons toe en laat ze nog 3 tot 4 minuten mee bakken (roer ze geregeld om). Haal het vlees en de champignons uit de pan en hou ze warm. Blus het bakvocht met de runderbouillon en sojasaus. Laat in koken tot de helft van het volume. Kook de pasta al dente en laat ze uitlekken. Meng de pasta met de ingekookte saus. Verdeel het vlees en de champignons over de borden en schep er de saus met de pasta over. Tip: uiteraard kunt u voor dit gerecht ook andere paddenstoelen gebruiken (gewone champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen...). Champignonkoekjes met pittige tomatensaus Ingrediënten voor 4 personen: 500 g Flandria champignons, 1 sjalot, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels broodkruim, 1 dl magere melk, 1 eierdooier, 1 ui, 3 tomaten, 1 koffielepel chilipoeder, 1 eetlepel olie, peper en zout. Bereiding van champignonkoekjes met pittige tomatensaus: Hak de champignons, de sjalot en het knoflook fijn. Pureer alles samen fijn tot een gladde brij (gebruik de keukenrobot of de mixer met het cutterhulpstuk). Laat het broodkruim weken in de melk. Meng de champignonpuree met het uitgeperste broodkruim, de eierdooier, peper en zout. Vorm van dit mengsel ronde koekjes en leg deze even in de diepvriezer om ze vaster te maken. Pel en ontpit de tomaten en nijd het vruchtvlees in stukjes en snipper de ui fijn. Doe de tomaten met de ui, het chilipoeder, peper en zout in een pan en laat 20 minuten zachtjes koken. Mix de saus glad. Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag en bak er de koekjes in (reken 5 minuten per zijde). Dien ze op met de saus.

    20-02-2011, 13:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtaart van de bakplaat

    Hartige taart recepten
    Zalmtaart van de bakplaat

    aantal personen: 4-6

    • Ingrediënten:
      • 2 blikjes croissantdeeg
      • 1 losgeklopte eierdooier
      • 500 g venkel in reepjes
      • Peper
      • Zout
      • 1.25 dl creme fraiche
      • 3 eieren
      • 2 el fijngehakte bieslook
      • 1 groot blik roze zalm, uitgelekt, verbrokkeld
      • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
      • Kleine ingevette bakplaat
    • Bereiding:
      • Oven voorverwarmen op 200 graden
      • 1.5 blikje deeg uitrollen tot een lap, iets groter dan de bakplaat
      • Op bakplaat leggen en randen naar binnen vouwen
      • Rest van deeg uitrollen
      • Visjes uitsnijden en met eierdooier op opstaande deegrand plakken
      • Venkel 8 minuten koken, koudspoelen en laten uitlekken creme fraiche, eieren, zout, peper en bieslook gladroeren
      • Zalm erdoor scheppen
      • Venkel op deeg scheppen
      • Zalmmengsel erover schenken
      • Ansjovisfilets in de lengte halveren en op zalmmengsel leggen
      • Taart in oven in 25 minuten goudbruin bakken

    10-03-2010, 14:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JALAPEÑOS

    JALAPEÑOS

    JALAPEÑOS
    JALAPEÑOS GEVULD MET SAN SIMONKAAS & MANGOSALSA

    Ingrediënten voor 10 stuks:

    - 10 verse jalapeños (middelgrote chilipepers)

    - 250 g san simonkaas (lichtgerookte kaas v/koemelk) of andere lekkere smeltkaas in tien stukjes

    - bloem

    - 1 ei

    - een handvol cornflakes

    - olie om te frituren

    - voor de mangosalsa:

    o 1 eetlepel zwarte boontjes (gekookt)

    o 2 eetlepels rijpe mango (i/blokjes)

    o 1 eetlepel komkommer (i/blokjes)

    o een halve rode ui (gesnipperd)

    o 5 pomamore-tomaten (kleine halfgedroogde tomaten i/stukjes)

    o 2 eetlepels mango-jalapeño glaze of mangochutney

    o 1 eetlepel limoensap

    o 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt)

    Bereiding:

    - rooster de jalapeños m/e brandertje of onder de grill

    - schil ze & snijd ze aan één lange kant open

    - haal de zaadjes er uit & vul ze m/kaas

    - maal de cornflakes fijn

    - haal de pepertjes door de bloem, het losgeklopt ei & de cornflakes

    - frituur ze 2 à 3 min. i/olie op 180°C

    - laat ze uitlekken o/keukenpapier

    - meng alle ingrediënten voor de salsa

    - serveer de jalapeños m/d salsa



    Delen

    08-02-2010, 22:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truffelcrème met Sint-Jakobsschelpen en kletskop van zwart sesamzaad
    Truffelcrème met Sint-Jakobsschelpen en kletskop van zwart sesamzaad

    Voorgerecht

    Ingrediënten

    12 sint-jakobsschelpen
    1 truffel
    Roquette
    Truffel-olie
    100 gr. sesamzaad, donker
    100 gr. poedersuiker
    50 gr. bloem
    100 gr. boter, gesmolten
    0.5 dl. sinaasappelsap
    2 dl. gevogeltefond
    0.5 dl. room
    1 sch. truffeljus

    Benodigde materialen

    • Benodigde materialen: een staafmixer en een grillpan.

    Bereidingswijze

    Meng het sesamzaad, poedersuiker, bloem, gesmolten boter en sinaasappelsap en laat het beslag een nacht rusten. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Schep steeds een lepel beslag op een met bakpapier belegd bakblik en strijk het beslag wat uit. Bak de kletskoppen in de voorverwarmde oven in circa 12 minuten mooi bruin en gaar. Breng voor de truffelcr?me de gevogeltefond, room en truffeljus aan de kook en klop de cr?me met de staafmixer op. Breng de notensla op smaak met truffelolie. Grilleer de Jakobsschelpen in de hete grillpan om en om. Leg in de hete soepborden drie Jakobsschelpen met een plukje sla. Leg hier een kletskop, wat sla en nog een Jakobsschelp op en dek het geheel af met nog een kletskop. Schep de truffelcr?me rond het gerecht en schaaf de truffel er over.



    02-02-2010, 22:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surinaamse kip

    Ingrediënten van Surinaamse kip



    Bereidingswijze van Surinaamse kip

    Rijst koken.
    Kipfilet in stukjes sniiden. Ui pellen en snipperen. Tomaten in blokjes snijden.
    Kip braden in beetje boter met olie. Voeg de ui toe en bak even mee. Vervolgens de knoflook en de rest van de ingredienten toevoegen, aan de kook brengen en en 20 minuten zachtjes laten sudderen.

    30-01-2010, 20:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chorizo-tapas
    Chorizo-tapas


    Ingredienten:
    1 grote ui
    peterselie
    tijm
    1/2 theelepel paprikapoeder
    1/2 theelepel suiker
    olijfolie

    Bereidingswijze:

    Pel de ui, snijd hem in dunne ringen en fruit die in wat olijfolie
    goudbruin.
    Voeg de overige ingredienten toe en laat 2 minuten zachtjes
    pruttelen.
    Verdeel het mengsel over de plakjes chorizo.
    Vouw de plakjes dubbel en steek ze met een cocktailprikker vast.

    30-01-2010, 14:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde champignons met pesto
    gevulde champignons met pesto



    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Aantal personen: 4
    Keuken: Spaans
    Smaak: Hartig
    Techniek: Bakken in oven
    Soort gerecht: Borrelhapjes
    Hulpmiddelen: Keukenmachine, snijplank, mes, oven, koekenpan/wok,

    Ingrediënten

    14 middelgrote champignons
    4 lente-uitjes, fijngehakt
    1 el boter
    8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
    1 el droog broodkruim
    3 el parmezaanse kaas, geraspt
    peper & zout

    Voor de Pesto:

    100 - 150 gram verse basilicumblaadjes
    2 teentjes knoflook gepeld
    50 gram pistachenoten, geroosterd
    35 gram parmezaanse kaas
    1,5 dl olijfolie
    peper & zout


    Voorbereiding
    Zet alle ingrediënten & hulpmiddelen klaar en verwarm de over voor op 200 graden


    Bereidingswijze
    Maak eerst de Pesto:

    Doe de basilicum, knoflook, pistachenoten en parmezaanse kaas in de keukenmachine en mix ze tot een fijngesneden geheel
    Giet ondertussen de olie erbij tot de pesto de dikte heeft gekregen die u wilt
    Voeg naar smaak peper & zout toe

    Maak daarna de gevulde champignons:

    Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes samen met 2 champignonhoedjes fijn
    Bak de fijngesneden champignons samen met de lenteuitjes zacht in de boter
    Neem de pan van het vuur en voeg de tomaat, broodkruim en naar smaak peper & zout toe
    Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng deze vulling goed
    Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling
    Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas
    Bak de hoedjes vlak voor het serveren ca. 10 minuten in de oven (of totdat ze heet en stevig genoeg zijn)
    Serveer ze op een klein bord en geef er vorkjes bij


    Serveertips
    De gevulde champignons kunnen 8 uur van tevoren gemaakt worden, maar doe ze pas in de oven vlak voor het serveren!

    30-01-2010, 14:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs