recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eikebladsalade met zalm en komkommer
    Eikebladsalade met zalm en komkommer
    Tip(s): Ingrediënten voor 4 personen:
    • 2 eetlepels sesamzaad
    • 1 krop eikeblaLaughing dsla
    • 200 g gerookte zalm
    • 1 komkommer
    • 8 plakjes zoetzure komkommer (potje)
    • 1 sinaasappel
    • 1 eetlepel Zaanse mosterd
    • 1 theelepel bouillonpoeder
    • 1 theelepel vloeibare honing
    • 4 eetlepels (zonnebloem)olie
    • zout, versgemalen zwarte peper
    • 1 doosje dille (diepvries)

    Bereiding:

    In een droge koekenpan het sesamzaad al roerende met een houten lepel op matig vuur in ± 5 minuten goudbruin roosteren. Op een bord uitspreiden en laten afkoelen.
    De sla schoonmaken, voorzichtig wassen en heel goed droogslaan.
    De zalm in dunne reepjes van ± 4 bij ½ cm snijden. De komkommer wassen, halveren, de zaadlijsten verwijderen en in de lengte in vier gelijke delen snijden. De komkommerdelen in de lengte in plakken van ½ cm snijden.
    De zoetzure komkommerplakjes in vieren snijden.
    De sinaasappel uitpersen en in een steelpannetje het sinaasappelsap, de mosterd, het bouillonpoeder en de honing zachtjes aan de kook brengen.
    Dit ± 1 minuut laten koken. Iets laten afkoelen en dan de olie erdoor kloppen. Het sausje op smaak brengen met zout en peper.
    De eikebladsla in een grote schaal leggen.
    De zalm, de komkommer en de zoetzure komkommer erop rangschikken.
    Het sausje nogmaals verwarmen tot lauwwarm en doorkloppen. De dille door het sausje roeren en het sausje over de salade verdelen.
    Het sesamzaad erover strooien.
    Direct opdienen en serveren met driehoekjes geroosterd (volkoren) brood en boter.


    07-02-2010, 13:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voor gerecht
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Börek (bladerdeegflapjes met kaas)
    Börek (bladerdeegflapjes met kaas)
    Tip(s): Ingrediënten:
    • 250 g fetakaas
    • 1½ eetlepel versgehakte peterselie
    • 1 eetlepel versgehakte bieslook
    • witte peper
    • yoghurt
    • 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes
    • 1 limoen of citroen
    • kleine tomaatjes

    Bereiding:

    De kaas eventueel goed spoelen (die wordt in zout water bewaard) en met een vork verkruimelen. De kruiden en wat peper erdoor scheppen.
    Eventueel wat yoghurt erbij roeren, want het moet een licht samenhangende massa zijn. De bladerdeegplakjes laten ontdooien.
    Steeds één plakje aan beide kanten met bloem bestrooien en op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een lap van 15 bij 30 cm. De lap in de lengte halveren en wegleggen. Zo alle plakjes uitrollen en halveren.
    Een deeglapje in de lengte voor u leggen. Een dessertlepeltje kaasvulling aan het begin ervan leggen. Een hoek over de vulling vouwen, deze recht naar boven vouwen en zo verder, tot een driehoekig pakje. Aan het eind het deeg met water bestrijken en dichtvouwen. Zo al het deeg en de vulling opmaken.
    De driehoekjes in heet frituurvet - 180° C - licht goudbruin bakken.
    Warm serveren, met een schijfje citroen of limoen, een partje tomaat en wat bieslook.
    Drie driehoekjes zijn voldoende voor een voorgerecht, maar börek is ook een lekker en bijzonder borrelhapje.


    07-02-2010, 13:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voor gerecht
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelgehakt in kruidenflensjes
    Amandelgehakt in kruidenflensjes
    Tip(s): Ingrediënten:

    Gehaktvulling:

    • 100 g amandelschaafsel
    • wat boter
    • 1 flinke ui
    • 25 g boter of margarine
    • 400 g rundergehakt
    • peper, zout
    • nootmuskaat
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 4 eetlepels room
    • 1 ei

    Flensjes:

    • 75 g bloem
    • 2½ dl melk
    • wat zout
    • 3 eetlepels kleingesneden groene kruiden
    • 30 g boter

    Saus:

    • 50 g boter
    • 50 g bloem
    • ½ l melk
    • 50 g (Hollandse) gruyère

    Bereiding:

    Rooster de amandelen in een met boter ingevette koekenpan bruin, onder voortdurend omschudden. Snipper een flinke ui en fruit die lichtbruin in de boter of margarine.
    Voeg de rundergehakt toe en laat dat onder voortdurend bewerken met een vork rul bakken. Kruid het mengsel met peper, zout, nootmuskaat en gemberpoeder.
    Neem het mengsel van het vuur, roer de amandelen erdoor en laat het dan enigszins afkoelen. Roer er dan de room en het losgeklopte ei door.
    Maak een glad flensjesbeslag van de bloem, de melk, een snufje zout en de groene kruiden. Bak er in de boter acht dunne flensjes van.
    Verdeel het gehaktmengsel over de flensjes en rol deze daarna op. Leg ze in een beboterde vuurvaste schotel.
    Bereid een witte saus van de boter, met daar doorheen geroerd de bloem. Schenk de melk erbij en breng het geheel, al roerend met een garde, aan de kook.
    Voeg de (Hollandse) gruyère toe en schenk deze saus over de flensjes.
    Zet de schotel 20 minuten in het midden van een hete oven (200°C).


    07-02-2010, 13:39 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voor gerecht
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerechtenschotel
    Voorgerechtenschotel

    6 dunne plakjes salami, 2 dunne plakjes parmaham, 6 dunne plakjes coppaham, 50 g mozzarella, zwarte en groene olijven, 1-2 pepers (pot), 1 artisjokhart, 25 g gorgonzola

    Salami, ham, en mozzarella over twee borden verdelen. Olijven, Spaanse pepers, artisjokhart en gorgonzola erbij leggen.

    Voor de pesto: de kruiden (80 g basilicum, tijm en salie), het teentje knoflook en 3 zwarte olijven fijnhakken.

    Alle ingrediënten en de geraspte kaas (25 g pecorino) door 65 g olijfolie roeren en kruiden met peper en zout.

    30-01-2010, 13:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voor gerecht
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POTPOURRI V/GEBAKKEN ZEETONG, HANDGEPELDE GARNALEN & COLCHESTER-OESTERS M/PARIJSE PADDENSTOELEN, GEPLET BINTJE VERFIJND M/OLIJFOLIE & EEN CHAMPAGNESAUSJE


    potpourri
    POTPOURRI V/GEBAKKEN ZEETONG, HANDGEPELDE GARNALEN & COLCHESTER-OESTERS M/PARIJSE PADDENSTOELEN, GEPLET BINTJE VERFIJND M/OLIJFOLIE & EEN CHAMPAGNESAUSJE

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 8 mooie zeetongfilets

    - ½° kg Zeebrugse garnalen

    - 8 stuks Colchester-oesters

    - 250 g Parijse paddenstoelen

    - 200 g bintjes

    - 4 el olijfolie v/d eerste persing

    - peper & zout

    - saus:

    o 25 dl champagne

    o 3 dl room

    o 1 el gehakte sjalotten

    o 80 g hoeveboter

    o 1 citroen

    o cayennepeper

    Bereiding:

    - pel de garnalen

    - snij de zeetongfilets schuin i/drie gelijke stukken

    - bak ze i/d boter

    - schil de aardappelen & kook ze i/gezouten water

    - plet ze m/e vork & meng ze m/olijfolievoeg naar eigen smaak peper & zout toe

    - reinig de paddenstoelen m/e handdoek

    - snij ze i/plakjes & bak ze i/d boter

    - kruiden m/peper & zout

    - haal de oesters uit de schelp

    - verwarm ze kort i/champagne

    - giet het kookvocht door e/zeef & kook in tot er 8 dl overblijft

    - voeg de room toe & klop de saus op m/klontjes koude boter

    - werk de saus af m/d versnipperde sjalotten, cayennepeper & e/weinig citroensap

    - schik de paddenstoelen i/h midden van vier voorverwarmde borden

    - leg daarop geplette bintjes, zeetongreepjes, oesters & garnalen

    - lepel dan de saus rond de constructie


    30-01-2010, 13:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voor gerecht
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs