Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
13-05-2014
wordt
een fijne worst koop je bij de hema lekker joch en nu maar smullen
GROOTMOEDER's BIENENSTICH
Recept van Oma van der Nol, de kinderen en kleinkinderen smullen er elke keer opnieuw van
Benodigdheden, voor de basis:
- ronde springvorm van 26 centimeter doorsnede
- 200 gram bloem
- 125 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanille-suiker
- 2 eieren
- 3 druppels amandel-aroma
- mespuntje zout
- 6 gram bakpoeder (6 afgestreken theelepels)
Voor de bovenlaag:
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanille-suiker
- 1 eetlepel melk
- 100 gram gesnipperde amandelen
Voor de vulling:
- 25 gram suiker
- 125 gram boter
- 1/4 liter melk
- 1/2 zakje pudding-poeder (vanille-creme)
We beginnen met de bovenkant, omdat die eerst moet afkoelen, daarna komt de basis aan de beurt. Gezamenlijk gaan ze in de oven en tenslotte komt na het bakken de vulling ertussen.
Bovenlaag
De boter smelten met de suiker, de vanille-suiker en de melk vermengen. Roer daarna de gesnipperde amandelen er door en zet alles op een koele plaats.
Basis
Roer de boter tot room en voeg lepel voor lepel, de suiker en vanille-suiker toe. Daarna de eieren, het aroma en het zout. De bloem en het bakpoeder zeven en daarna met 3 lepels tegelijk door het beslag roeren. Het zo ontstane deeg in de springvorm doen en gladstrijken. Zodra de bovenlaag goed is afgekoeld, deze over het deeg in de springvorm verdelen en het geheel onder in de oven plaatsen en 40 minuten op 160 graden bakken.
Vulling
Maak een papje van een klein beetje melk, de suiker en de pudding poeder. Kook nu de rest van de melk en giet als het kookt het papje er langzaam en goed roerend door. Laat de taart goed afkoelen en snijdt hem horizontaal doormidden. Smeer de koude vulling op de onderste helft en leg de bovenste helft erop. Eventueel afwerken met toefjes slagroom.
Tegenwoordig is er voor de vulling ook een kant en klare mix voor banketbakkersroom in de supermarkt te koop. Als je deze gebruikt, dan pas op het laatste moment volgens de gebruiksaanwijzing maken. Laat je deze te lang staan, dan wordt het te hard.