Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
Halveer de paprika's in de breedte en verwijder voorzichtig de zaad lijsten en het zaad.
Snipper het uitje en fruit het in de olie glazig. Doe dan het gehakt
erbij en bak het rul. Voeg de gekookte rijst, peterselie, ei, zout,
peper en paprikapoeder toe. Roer het geheel goed door en vul met dit
mengsel de paprika's. Doe de olijfolie in een ruime pan. Voeg de
bouillon en tomatenpuree toe en zet de paprika's hierin. Leg het deksel
op de pan en stoof de paprika's in ca. 30 minuten gaar. Haal ze met een
schuimspaan voorzichtig uit .de pan en zet ze op een verwarmde schotel.
Bind het sausje met wat aangelengde maïzena en schenk dit over de
paprika's. Lekker met 125 gram rijst of couscous. Tip: De liefhebbers
kunnen ook nog een gehakt teentje knoflook aan het gehakt toevoegen.
Ingrediënten:
200 gram mager rundergehakt
2 kleine paprika's
2 grote vleestomaten
200 gram champignons
1 kleine ui
2 theelepels goulashkruiden
1 teentje knoflook
zout en peper naar smaak
Werkwijze:
Het kapje van de paprika's en vleestomaten afsnijden en deze leegmaken.
Champignons zeer fijn hakken, knoflook uitpersen of fijn snijden, ui
snipperen. In een schaal de rundergehakt mengen met de fijngesneden
champignons, knoflook en ui. Kruiden toevoegen, goed doorkneden tot een
massa. De paprika's en vleestomaten vullen met het gehaktmengsel en in
een ovenvaste schaal zetten.
Attentie: de paprika's en tomaten mogen niet de zijkant van de
schaal raken in verband met het verbranden. Serveer bij dit gerecht een
lekkere frisse salade en rijst of aardappelpuree.
Ovenwarmte circa 190 graden. Oventijd 20 à 30 minuten.
Per portie 310 kilocalorieën.