recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelrecepten: gepofte aardappel, aardappels wokken
    Aardappelrecepten: gepofte aardappel, aardappels wokken Gewokte aardappelen met kip Hoofdgerecht – bereidingstijd: 30 min Ingrediënten: * 500 g vastkokende aardappelen * 1 wit van prei * 2 wortelen * 1 limoen * 2 el olijfolie * 300 g kipfilet * ½ broccoli * 1 el oregano * Peper en zout Gewokte aardappelen met kip Gewokte aardappelen met kip Bereidingswijze: Snijd de aardappelen en kip in blokjes van ongeveer 2 cm. Bestrooi de kip met tandoorikruiden. Wok de aardappelen en de kip op een hoog vuur in olijfolie. Bak gedurende 10 minuten. Snijd de broccoli, wortelen en prei in middelgrote stukken en voeg toe. Zet het vuur wat zachter en bak tot alles gaar is. Kruid met peper, zout en oregano. Rasp de schil van de limoen en strooi over het gerecht. Besprenkel met limoensap. TIP: Rasp enkel de groen gekleurde zeste van de limoen fijn. Het witte gedeelte onder de schil is te bitter. Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas Hoofdgerecht – bereidingstijd: 30 min. Ingrediënten: * 450 g vastkokende aardappelen * 200 g vaste abdijkaas in blokjes * 1 takje tijm * 1 bussel raketsla * 1 el balsamicoazijn * 2 voorgekookte rode bieten * 2 rode uien * 2 el olijfolie * Peper en zout Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschikte aardappelen in schijfjes van 0,5 cm. Leg deze in een bakblik met de tijm en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 10 minuten krokant. Snijd de rode biet in blokjes en de rode ui in halve maantjes. Meng onder de aardappelen en doe er de kaasblokjes bij. TIP: een heerlijke abdijbiertje erbij en … genieten maar! groetjes trudy



    20-03-2011, 16:35 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek Menugang: Bijgerecht Keuken: - Soort: Vlees Ingrediënten * Grote aardappelen (afh. van aantal personen) * Breydelspek dik gesneden * Jonge kaas Bereiding Snij een voorgekookte aardappel in de schil in de lengte door. Snij beide helften in partjes. Tussen elk partje sorteert u een sneetje kaas en een lapje Breydelspek (0,7 cm). Het geheel doorboort u met een satéstok of wikkelt u stevig in in aluminiumfolie. Dit kan zowel op de pan als op barbecue gebakken worden. In een mum van tijd klaar en bijzonder origineel en lekker aardappelgarnituur bij uw gerecht of barbecue.

    25-10-2010, 20:31 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    ardappel preigratin Aardappel preigratin Menugang: Hoofdgerecht Keuken: - Soort: Vegetarisch Type: Aardappel Bron: http://carta.verbi.nl Ingrediënten Voor 4 personen 1 dunne prei 150 gram verse roomkaas met kruiden 1 dl volle melk 1 teentje knoflook 750 gram voorgekookte aardappelschijfjes (vacuüm verpakt) zout, versgemalen zwarte peper 100 gram geraspte Gruyère Bereiding Maak de prei schoon en snij hem in flinterdunne ringetjes. Klop de verse roomkaas en de melk met een handmixer los en pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de voorgekookte aardappelschijfjes en de prei erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Vet een lage taartvorm in en schep het aardappelmengsel erin. Strijk de bovenkant glad en strooi er de Gruyère over. Verwarm de oven voor op 225°C en bak de aardappelgratin in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

    25-10-2010, 20:26 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    07-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel schotel

    Aardappelschotel

    Aantal personen: 1

    • Ingrediënten
      • 3 stuks gekookte aardappelen
      • 1 kleine prei (100 g)
      • 100 g champignons
      • 1 eetlepel olie
      • 1 tomaat
      • 1 appel
      • 100 g visfilet
      • Halfvolle melk
    • Bereiding:
      • Kook de aardappelen gaar
      • Stoof de prei en de champignons gaar
      • Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes in een ovenschotel
      • Leg hier bovenop de gestoofde prei en champignons
      • Snij de tomaat en de appel in schijfjes
      • Leg de visfilet er bovenop
      • Giet hier de melk over en overdek met aluminiumfolie en plaats in de oven tot de vis gaar is

    07-03-2010, 20:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin met knolselderij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Aardappelgratin met knolselderij

    Categorie: Lunch
    Personen: 8 stuks
    Tijd: 90 minuten
    Datum:
    Bron:






    Ingredienten
    1 kg vastkokende aardappelen
    500 gr knolselderij
    4 eierdooiers
    300 ml room
    12 gr zout

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 170 Gr.C.

    Snijd de aardappels in dunne plakken ( eventueel met behulp van een keukenmachine).
    Snijd de knolselderij ook in dunne plakken.
    Meng de knolselderij een aardappelplakken samen in een grote mengkom.

    Klop de eieren los met het zout en de room en meng dit goed door de aardappelen en knolselderij.

    Doe alles over in een ingevette ovenschaal van 20x30 cm,
    Druk de plakjes goed aan.
    Dek de gratin af met aluminiumfolie.
    Bak de gratin in ongeveer 60 minuten gaar. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 20 minuten zodat de bovenkant lichtbruin kan kleuren.

    Serveer de gratin warm.

    Tip:
    Maak de gratin daag van te voren.
    Laat de gratin afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
    snijd de gratin in eenpersoons stukken en neem ze uit de ovenschaal.
    Zet de stukken op een bakblik met wat tussen ruimte.
    Verwarm de oven voor tot 180 Gr.C.
    Verwarm de aardappelgratin 15-20 minuten.

    11-02-2010, 20:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met gerookte kip en dilledressing
    Aardappelsalade met gerookte kip en dilledressing
    Tip(s): Ingrediënten voor 2 personen:
    • 2 aardappels
    • zout, versgemalen zwarte peper
    • 2 tomaten
    • ½ zakje stoneleeks
    • 1 kipfilet fumé (± 100 g)
    • 1 zakje verse dille (15 g)
    • 1½ eetlepel witte wijnazijn
    • 2 eetlepels (olijf)olie
    • 125 ml zure room
    • 2 eetlepels melk
    • 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje)
    • 4 radijsjes
    • ½ zakje veldsla (à 75 g)

    Bereiding:

    De aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. In een pan met weinig water en zout, de blokjes in ± 5 minuten beetgaar koken. In een zeef onder koud stromend water afspoelen. In een pan ruim water aan de kook brengen.
    De tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. De tomaten in vieren snijden en de pitjes verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden. De stoneleeks in ringetjes snijden.
    De kipfilet in blokjes snijden. Voor garnering 2 takjes dille achterhouden, de rest in een kopje fijnknippen. In een kom de azijn en de olie met 1 eetlepel dille, zout en peper tot een dressing roeren. De aardappelblokjes, de stoneleeks, de kip en de tomaat erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
    In een kommetje de zure room, de melk, de mierikswortel en de rest van de dille tot een dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
    De radijsjes in plakjes snijden. De veldsla over twee borden verdelen. De aardappel-kipsalade in het midden scheppen en de dilledressing erover scheppen. Garneren met radijsjes en dille.


    07-02-2010, 13:45 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsoep met borage
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Aardappelsoep met borage

    Voorgerecht


    Ingrediënten

    250 gr. aardappel
    1 ui, grote
    80 gr. knolselderij
    1 teentje knoflook
    1 l. runderbouillon
    1 bosje borage
    30 gr. boter

    Benodigde materialen

    • Benodigde materialen: een keukenmachine en soepkommen.

    Bereidingswijze

    Borage kunt u zaaien in uw kruidentuin. In principe is het eenjarig, maar wees gerust: het komt elk jaar terug. Snijd aardappelen, ui en knolselderij klein. Kook de groenten samen met de knoflook in de bouillon gaar. Was de borage en laat de bladen 5 minuten meekoken. Bewaar de bloemetjes voor de garnering. Pureer de soep in de keukenmachine en druk de soep door een zeef. Smelt de boter in de soep. Serveer de soep in voorverwarmde soepkommen en garneer met de boragebloemetjes.



    02-02-2010, 22:26 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JALAPEÑOS

    JALAPEÑOS
    JALAPEÑOS GEVULD MET SAN SIMONKAAS & MANGOSALSA

    Ingrediënten voor 10 stuks:

    - 10 verse jalapeños (middelgrote chilipepers)

    - 250 g san simonkaas (lichtgerookte kaas v/koemelk) of andere lekkere smeltkaas in tien stukjes

    - bloem

    - 1 ei

    - een handvol cornflakes

    - olie om te frituren

    - voor de mangosalsa:

    o 1 eetlepel zwarte boontjes (gekookt)

    o 2 eetlepels rijpe mango (i/blokjes)

    o 1 eetlepel komkommer (i/blokjes)

    o een halve rode ui (gesnipperd)

    o 5 pomamore-tomaten (kleine halfgedroogde tomaten i/stukjes)

    o 2 eetlepels mango-jalapeño glaze of mangochutney

    o 1 eetlepel limoensap

    o 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt)

    Bereiding:

    - rooster de jalapeños m/e brandertje of onder de grill

    - schil ze & snijd ze aan één lange kant open

    - haal de zaadjes er uit & vul ze m/kaas

    - maal de cornflakes fijn

    - haal de pepertjes door de bloem, het losgeklopt ei & de cornflakes

    - frituur ze 2 à 3 min. i/olie op 180°C

    - laat ze uitlekken o/keukenpapier

    - meng alle ingrediënten voor de salsa

    - serveer de jalapeños m/d salsa





    30-01-2010, 20:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonja's aardappelsalade
    Sonja's aardappelsalade
    ( voor 6 personen)

    Ingrediënten:

    1000 gram glad kokende aardappelen
    2 geraspte zure appels
    6 scheplepels Yofresh (magere yoghurtdressing)
    ca. 300 gram achterham (in dikke plakken)
    1 blikje fijne doperwtjes
    2 gesnipperde uitjes
    scheutje azijn
    scheutje appelsap
    Aromat

    Voor de garnering:

    tomaten
    augurken
    hardgekookte eieren

    Werkwijze:

    Schil en kook de aardappels, laat ze afkoelen en stamp ze grof. Voeg de doperwtjes, de in blokjes gesneden ham, de gesnipperde ui, de grof geraspte appel, een scheutje azijn, de yofresh, peper, een scheutje appelsap en (eventueel) nog 'iets' vocht van de doperwtjes toe. Het geheel voorzichtig door elkaar scheppen. Doe het geheel over in een grote schaal. Garneer de salade met schijfjes hardgekookt ei, plakjes tomaat en augurk. Laat de salade eventueel nog enige tijd in de koelkast koud worden.
    Dit is een lekker recept voor bij de barbecue!

    Bevat per portie van 225 gram: 410 kcal.

    14-01-2010, 19:13 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappels uit de oven met rozemerijn
    Aardappels uit de oven met rozemerijn


    Lekker en simpel bijgerecht voor naast je groenten en een stukje vlees!

    Wat heb je nodig voor 4 personen

    • 1 kilo aardappelen
    • Ovenschaal
    • Verse rozemarijntakjes
    • 2 Knoflook teentjes
    • Zeezout
    1. Oven voorverwarmen
    2. Schil de aardappels en snij ze vervolgens in plakken van ongeveer een 1cm.
    3. Sprenkel in een ovenschaal een klein beetje olijfolie (niet te veel) en leg de aardappelen in de schaal.
    4. Snij de knoflookteentjes klein en verdeel ze over de aardappelen.
    5. Strooi wat zeezout over de aardappels
    6. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en verdeel over de schotel
    7. Sprenkel er als laatste nog wat olijfolie overheen

    Schuif nu het gerecht in de oven en laat het bruin en knapperig worden.

    Op 200 graden +- 50 tot 60 minuten.


    10-01-2010, 13:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardpeerbereidingen

    Aardpeerbereidingen

    Verschillende eenvoudige manieren om aardperen klaar te maken:

    1.Vertrekkende van rauwe aardperen
    De aardperen spoelen.
    Afborstelen met een fijnmazig metalen sponsje onder stromend water.
    In schijfjes snijden.
    Rauw bakken in hete olijfolie tot ze een kleurtje krijgen. Deksel op de pan zetten en het vuur lager zetten.
    Nog eventjes op het vuur laten dan goed kruiden met peper en zout en eventueel een beetje foelie zuinig toevoegen.
    Dit is in feite een basisgerecht van hieruit kan men vertrekken voor de volgende gerecht:

    1B. Aardperen in witte saus
    Geraspte kaas toevoegen; onder een hete grill plaatsen en er gratin van maken.
    Men kan aan het basisrecept een witte saus toevoegen (bechamel).


    Afborstelen met een fijnmazig metalen sponsje.

    2. Afgekookte aardpeerbereiding
    Aardperen spoelen.
    Fijn schillen.
    Koken in gezouten water. (Zeer goed opletten: aardperen mogen niet te plat koken).
    Laten uitlekken.
    Volledig bakken in hete olijfolie.
    Van zodra de aardperen een kleurtje krijgen een beetje boter toevoegen.
    Fijngehakte stukjes sjalot en knoflook toevoegen. Nog eventjes alles op het vuur laten staan.
    Goed kruiden met peper en zout. Vers gehakte tuinkruiden toevoegen naar wens.

    3.Klaarmaken in de room
    Aardperen goed spoelen en afborstelen.
    De schil ongeroerd laten.
    In schijfjes snijden.
    In een kookpan doen.
    Overgieten met room tot ze half bedekt zijn.
    Kruiden met peper en zout.
    Gedurende 5 à 10 min. zacht laten sudderen.

    4.Rauw met een vinaigrette
    Spoelen
    Schil verwijderen en afborstelen met sponsje.
    Raspen met groenterasp.
    Overgieten met een goede vinaigrette en zo opdienen.

    5.Chips
    Spoelen en schillen.
    Snijden in fijne schijfjes.
    Bakken in heet frituurvet.
    Bestrooien met peper en zout of paprika of curry.
    Opdienen in een bordje.


    09-01-2010, 21:31 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 38de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs