recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava

    Baklava

    Beschrijving

    Baklava wordt gemaakt van filodeeg, gemalen nootjes, gesmolten boter en natuurlijk de zoete stroop. Het wordt vaak geserveerd tijdens het Suikerfeest.

    Aantal personen

    16

    Bereidingstijd

    180 min

    Ingrediënten:

    • 1 ½ glas zonnebloemolie
    • 1 ½ glas melk
    • 2 eieren
    • 1 kilogram meel
    • 1 theelepel bakpoeder


    Ingrediënten van de stroop:

    • 1 liter water
    • 5 glazen suiker
    • 1 eetlepels citroensap

    Voor tussen de baklava:

    • 300 gram gemalen walnoten of pistachenootjes

    Voor de bereiding van de baklava:

    • 600 gram aardappelzetmeel

    Op baklava:

    • 750 gram margarine
    • Gemalen nootjes (pistachenootjes of walnoten)

    Bereiding van het deeg:

    • Neem een kom. Zeef het meel en de bakpoeder in de kom.
    • Voeg de eieren, melk en de zonnebloemolie toe aan de kom met meel en bakpoeder.
    • Kneed alles tot een deeg.

    • Maak een theedoek vochtig en leg dit over het deeg heen. Laat het deeg nu 20 minuten rusten.

    Bereiding van de baklava:

    • Neem het deeg voor je. Kneed dit 5 minuten lang door zodat het wat makkelijker wordt om mee te werken.
    • Als je klaar bent, maak je kleine balletjes uit het deeg. Zorg ervoor dat je 40 balletjes krijgt.

    • Leg de 40 balletjes even aan de kant. Verdeel dit in vier rijen van 10.

    • Neem een balletje. Rol het deeg uit tot een middelgroot formaat (na een bepaald formaat zal het ook niet meer langer worden omdat het deeg anders te dun wordt).

    • Strooi het aardappelzetmeel over het deeg heen. Strooi niet te veel!

    • Neem weer een balletje en rol deze uit. Leg dit over het andere lapje deeg heen.

    • Daarna strooi je weer aardappelzetmeel over het deeg heen en ga je verder met het uitrollen van de andere balletjes deeg. Deze stappen herhaal je totdat je10 balletjes hebt uitgerold en op elkaar hebt gestapeld.
    • Nu heb je een stapel van deeglapjes met er tussen in steeds een beetje aardappelzetmeel. Zet deze aan de kant.

    • Nu ga je de vorige stappen herhalen bij de andere balletjes deeg. (uitrollen van het deeg, aardappelzetmeel eroverheen strooien, weer een lapje deeg eroverheen leggen etc. totdat je 10 balletjes hebt uitgerold).
    • Als je klaar bent met alle 40 balletjes en je hebt ze verdeeld in 4 stapels van 10 lapjes deeg, doe je het volgende:
    • Neem een stapel deeglapjes. Rol deze zo groot mogelijk uit met een deegroller zodat het in je bakplaat zal passen.

    • Herhaal deze stap bij de andere 3 stapels deeglapjes.
    • Nu heb je 4 grote deeglappen (elk bestaande uit 10 deeglapjes).
    • Neem je bakplaat voor je. Deze moet je invetten.
    • Leg deze in de bakplaat (als het te klein is voor je bakplaat, zoals hier op deze foto, kan je het deeg verdelen in lapjes en dit verdelen over de bakplaat).

    • Strooi de gemalen nootjes over het deeg heen.

    • Leg weer een grote lap deeg over de nootjes heen.
    • Daaroverheen strooi je weer de gemalen nootjes overheen.
    • Hier overheen leg je weer een grote lap deeg.
    • Strooi weer de gemalen nootjes over de grote lap deeg heen. Dit doe je voor de laatste keer.
    • Nu leg je het laatste stuk deeg over de nootjes heen.

    • In totaal heb je dus alle 4 de deeglapjes gebruikt en 3 keer met de nootjes gestrooid.
    • Snijd  de baklava horizontaal en verticaal.
    • Neem een pan en laat de margarine smelten. De margarine moet heel heet zijn.
    • Giet de gesmolten margarine over de baklava heen.

    • Leg de baklava in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 45 minuten totdat de bovenkant en de onderkant goud/bruin kleuren.
    • Neem een pan. Voeg hier het water en de suiker aan toe.
    • Laat de suiker smelten en het water koken voor een half uur.
    • Na het koken voeg je de citroensap toe in de pan. Dit laat je 15 minuten koken.
    • Laat de stroop helemaal afkoelen.
    • Haal de baklava uit de oven.
    • Giet de afgekoelde stroop over de baklava heen.

    • Strooi nog wat gemalen nootjes over de baklava heen.

    • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

    31-08-2011, 19:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulumba tatlisi

    Tulumba tatlisi

    tulumba tatlisi turkse recepten

    Beschrijving

    Tulumba tatlisi is een zoete lekkernij dat de hele tijd in een pan wordt voorbereid. De vorm krijgen ze door een spuitzak te gebruiken.

    Aantal personen

    8

    Bereidingstijd

    60 min

    Ingrediënten:

    • 125 gram margarine
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 ½ glazen meel
    • 4 eieren
    • 2 glazen water
    • 2 glazen zonnebloemolie
    • 1 theelepel zout

    Ingrediënten van de stroop:

    • 2 glazen suiker
    • 2 glazen water
    • 1 eetlepel citroen

    Op de tulumba tatli:

    • Bolletje ijs
    • Poedersuiker
    • Gemalen nootjes

    Bereiding:

    • Neem een pan. Giet hier het water in en laat het koken.
    • Voeg de margarine, zout en suiker toe aan de pan.
    • Als de margarine is gesmolten, roer je alles snel door. Terwijl je roert voeg je het meel toe.

    • Roer goed door. Als je geen meel meer ziet, is het goed. Zet het vuur uit en laat het ‘deeg’ een klein beetje afkoelen.

    • Na het koelen voeg je de eieren één voor één toe. Na elke keer dat je een ei toevoegt, moet je goed kneden. Als de ei niet meer zichtbaar is, voeg je de volgende ei toe etc.

    • Als je alles goed gekneed hebt, leg je het deeg aan de kant en laat je alles volledig afkoelen.
    • Neem een spuitzak en vul dit met het deeg.
    • Knijp een grote stuk deeg uit en snijd dit in stukjes.

    • Neem een pan. Giet hier de zonnebloemolie in.
    • Als de zonnebloemolie klaar is om in te bakken, leg je de deegstukjes in de pan.

    • Laat ze bakken totdat ze goud/bruin kleuren.
    • Haal ze eruit en leg ze op een schaal zodat het resterende vet er nog van af kan.

    • In de tussentijd maak je de stroop: Neem een pan en doe daar het water en de suiker in.
    • Laat het water koken en de suiker smelten voor een half uur.
    • Voeg de citroensap toe. Dit laat je weer 15 minuten koken.
    • Laat de stroop afkoelen.
    • Leg de gebakken deegstukjes in de stroop. Beweeg ze even heen en weer en laat de stroop intrekken.

    • Haal ze eruit. Nu kun je nog poedersuiker over de ‘Tulumba tatli’ strooien of nog een bolletje ijs opleggen.
    • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

    31-08-2011, 19:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    09-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit met turks yoghurt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Fruit met turkse yoghurt = Meyveli yogurt “ Fruit met turkse yoghurt = Meyveli yogurt Bereidingstijd: 20-30 minuten Gang: Nagerecht Keuken: Turkse keuken Smaak: Zacht en romig Techniek: N.v.t. Soort gerecht: Nagerecht Ingrediënten voor 4 personen 1/2 liter turkse yoghurt. 250 g aardbeien. 2 sinaasappels. oranjebloesemwater. zakje vanillesuiker. 3 el heldere honing. 2 el gepelde ongezouten pistachenoten. Voorbereiding Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin. laat de yoghurt in ong 6 uur uitlekken. maak aardbeien schoon en halveer de grote. schil de sinaasappels dik en snij in dunne plakken. Bereidingswijze Verdeel de aardbeien en sinaasappel over 4 schaaltjes. druppel er de oranjebloesemwater over. schraap de yoghurt uit de doek in een kom en roer de vanillesuiker erdoor. verdeel de yoghurt over het fruit en lepel de honing erover. hak de noten grof en strooi ze over de yoghurt. eetsmakkelijk = afiyet olsun

    09-04-2011, 18:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    28-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse amandelcake
    Turkse amandelcake = Bademli kek".



    "hallo recepten liefhebbers van Turksewinkel !!
    vanaf volgende week geen 2 maar; wel 1 recept per week, en dan ieder vrijdag.ik hoop dat jullie mij wel begrijpt.en voor jullie allemaal een fijne en zonnige weekend toegewenst.
    m.v.g
    Yasar


    Turkse amandelcake = Bademli kek
    no name







    Bereidingstijd:Langer dan 2 uur
    Gang:Nagerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Zoet
    Techniek:Bakken in oven
    Soort gerecht:Nagerecht

    Ingrediënten
    2 sinaasappels
    250 gr blanke amandelen
    5 eieren
    250 gr suiker
    1 theelepel citroenrasp (potje)
    2 theelepels bakpoeder

    Bereidingswijze
    Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in
    een amandelmolen of op de rasp van de food- processor.
    Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees.
    Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp gedurende 15 minuten.
    Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van 22,5 cm diameter, strijk het glad en bak het bij 180
    ?C in 60 minuten gaar.

    De cake moet bij controle droog zijn. Laat de cake in de vorm
    afkoelen en snijd hem in smalle puntjes.

    Serveertips
    Serveer met turkse thee (cay).Bereidingswijze
    Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in
    een amandelmolen of op de rasp van de food- processor.
    Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees.
    Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp gedurende 15 minuten.
    Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van 22,5 cm diameter,strijk het glad en bak het bij 180
    C in 60 minuten gaar.
    De cake moet bij controle droog zijn. Laat de cake in de vorm
    afkoelen en snijd hem in smalle puntjes.

    Serveertips
    Serveer met turkse thee (cay)

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse amandelcake = Bademli kek

    no name
    no name



    "


    28-05-2010, 17:49 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    12-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks gehaktspiesje = Adana Kebab
    Turks gehaktspiesje = Adana Kebab".



    "Turks gehaktspiesje = Adana Kebab
    no name












    Ingrediënten
    Voor de kebabs:

    600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en kalfsgehakt)
    1 kleine ui, geraspt.
    1 kleine rode paprika, gepureerd of heel klein gesneden.
    1 el boter, in hele kleine blokjes.
    1/2 el koriander.
    1/2 el komijn.
    2 tl pul biber of cayennepeper.
    peper en zout.

    Voor het bijgerecht:
    4 Turkse pitabroden (platbrood zonder opening)
    2 el gesmolten boter.
    2 grote rode uien, in flinterdunne ringen.
    half bosje bladpeterselie, gehakt.
    1 el sumac (Turkse winkel) of sap van halve citroen.
    2 el olijfolie.
    zout en peper.

    Bereiding
    Kneed de ingrediënten voor de kebabs goed door elkaar en vorm er 4 rechthoekige schijven van, ca. 15 cm lang en 6 cm breed.
    Leg ze afgedekt 2 uur in de koelkast.
    Maak ondertussen een uiensalade: bestrooi de uiringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
    Meng er vervolgens de peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door.
    Zet afgedekt weg in de koelkast.
    Zet de gril aan of verwarm een grilpan en smeer de kebabs in met wat olie. Gril ze 15 minuten en keer ze daarbij regelmatig.
    Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen).
    Verdeel de kebabs, de platbroden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of yoghurtsaus.

    eetsmakelijk = aiyet olsun



    no name
    no name


    12-05-2010, 16:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse tuinbonen
    Turkse tuinbonen = Taze Fasulye".



    "no name








    Bereidingstijd:20-30 minuten
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Anders
    Techniek:Koken
    Soort gerecht:Anders

    Ingrediënten
    10 á 15 ongedopte tuinbonen per persoon
    water
    1 kipbouillontablet
    zout, peper
    klein scheutje olijfolie

    Voorbereiding
    Was de tuinbonen grondig, en snij de steelaanzet eraf.
    Doe ze in `n ruime pan met water en zout.
    Breng aan de kook, op dat moment komt de "pluis" uit de peulen.
    Schep dat eraf en spoel de bonen even af.
    Breng opnieuw water met zout aan de kook en doe daar de bonen terug in. ( Makkelijkste is om steeds 2 pannen op `t vuur te hebben)
    Herhaal dit totdat er geen "pluis" meer boven komt drijven.
    Voeg dan de kipbouillontablet toe en laat nog 5 minuutjes pruttelen.
    Giet ze af, en breng op smaak met peper, zout en beetje olijfolie.
    (Ook lekker om er wat gesmoorde uien en tomaten met knoflook doorheen te mengen.)

    Serveertips
    Heerlijk bij rijst en een stukje vlees of vis, en een dikke yoghurt-knoflooksaus ( cacik = djadjik) om de bonen in te dippen.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse tuinbonen = Taze Fasulye

    no name
    no name


    02-05-2010, 13:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse roereieren
    Turkse roereieren = Sebzeli yumurta









    Bereidingstijd: ong 20 min
    Gang:Lunchgerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Techniek:Bakken

    Ingrediënten voor 2 personen:
    2 eetl. olijfolie
    2 Turkse groene pepers of 1 kleine groene paprika, in stukjes
    2 grote tomaten, ontveld en in blokjes
    4 eieren
    zout en peper
    1 theel. paprikapoeder
    75 g feta, verkruimeld

    Bereiding:
    Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de pepers of paprika toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de tomaten toe. Bak deze 5 minuten mee.
    Klop ondertussen de eieren los met zout, peper en paprikapoeder. Giet het mengsel over de groenten in de pan en doe ook de feta erbij. Schep het geheel met een vork om tot de eieren gestold zijn (laat ze niet te lang bakken, dan drogen ze uit). Serveer met Turks brood.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse roereieren Sebzeli yumurta




    09-04-2010, 16:32 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boomstammetjes met gehakt

    Boomstammetjes met gehakt = kiymali cep boregi









    Bereidingstijd:20-30 minuten
    Gang:Voorgerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Hartig
    Techniek:Bakken
    Soort gerecht:Voorgerecht

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 pakje bladerdeeg
    bloem voor het uitrollen
    500 g rundergehakt
    1 ui
    1 Spaanse peper
    2 teentjes knoflook
    1 tl zout
    1 el paprikapoeder (mild)
    2 el tomatenpuree
    1/2 bosje peterselie
    zout
    peper
    1 - 2 eiwitten
    olijfolie om in te frituren

    Bereidingswijze
    De plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad leggen. Een beetje olijfolie in een koekenpan verhitten en het rundergehakt daarin met een vork losmaken en bakken.
    De ui pellen, snipperen, met de fijngehakte Spaanse peper en de geperste teentjes knoflook aan het vlees toevoegen en meebakken.
    Het vlees kruiden met paprikapoeder.
    De tomatenpuree erdoor roeren en de gewassen en gehakte peterselie toevoegen.
    Bestrooien met peper en zout.
    De boomstammetjes in pruttelende olijfolie goudgeel bakken.
    Het eiwit met een beetje water los kloppen.
    Uit de plakken bladerdeeg kleine rechthoeken snijden en deze met het eiwit bestrijken.
    De vulling aan een lange zijde van de rechthoeken gelijkmatig verdelen.
    Daarna de rechthoeken oprollen tot de randen goed aandrukken.
    De lengte van de boomstammetjes varieert van 8 tot 15 cm.

    Serveertips
    Ze kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.



    Laat het u allen smaken!!!!



    Groetjes en een hele fijne dag van Yasar & Carlita



    06-04-2010, 18:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse salade
    Turkse salade = Salata".



    no name











    Keuken: Turkije
    Categorie: Salades
    Aantal personen: 4
    Bereidingstijd: 10 min

    Ingrediënten
    4 trostomaten
    1 halve komkommer
    1 rode paprika
    1 kleine witte ui
    1 eetlepel verse, gehakte peterselie
    10 zwarte olijven
    groene sla naar keuze
    1 eetlepel verse, gehakte mintblaadjes

    VOOR DE DRESSING:
    4 centiliter olijfolie
    1 eetlepel citroen
    zout
    versgemalen zwarte peper
    1 teentje knoflook

    Bereidingswijze
    Snijd de tomaten, komkommer, paprika en ui in hele kleine stukjes.Doe in een kom en voeg de gehakte peterselie en mint toe.Ontpit de olijven, halveer ze en voeg ze toe. Neem enkele groene slablaadjes, snijd ze klein en voeg ze toe.
    Doe de olie en het citroensap in een shaker,pers het teentje knoflook erbij uit.Voeg zout en peper naar smaak toe.Schud 30 seconden goed door en giet over de salade.Goed omscheppen. Serveren als bijgerecht, b.v. bij kofta met witte rijst.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun


    29-01-2010, 16:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholvrij. De echte Turkse koffie







    Bereidingstijd:0-10 minuten
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Zoet
    Techniek:Koken
    Soort gerecht:Anders

    Alcoholvrij. De echte Turkse koffie wordt met veel omhaal
    aan tafel klaargemaakt. 20 Kcal / 84 Kjoules per kopje
    .

    Ingrediënten voor 1 personen
    1 -2 theel zeer fijn gemalen koffie

    1 theel suiker (poedersuiker)

    1/16 l water


    Bereidingswijze
    Maal de koffie in een Turkse koffiemolen (met een elektrische
    koffiemolen kan het ook op de stand zeer fijn) en gebruik een spe-
    ciaal Turks koffiekannetje. Doe er de suiker bij en koud water
    en laat drie keer aan de kook komen (opkomen). Eigenlijk hoort
    deze koffie op een bijbehorende spiritusbrander te worden ge-
    maakt. Als de koffie opkomt, het kannetje van het vuur nemen
    en er een paar druppels koud water bijdoen. De hete koffie met
    koffiedik en schuim in een mokkakopje doen en zonder melk
    heet drinken.

    P.S. Turkse koffie kan natuurlijk ook in ieder willekeurig klein pannetje worden klaargemaakt.zie ook afbeeldingen

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse koffie = Turk kahvesi








    15-01-2010, 23:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imam bayildi
    Imam bayildi

    Bereidingstijd: langer dan 1 uur
    Gang: Bijgerecht
    Keuken: Turks
    Smaak: Pittig
    Techniek: Bakken in oven
    Soort gerecht: Bijgerecht


    Ingrediënten
    6 kleine aubergines, zout, 90 ml olijfolie, 3 fijngesneden uien,
    2 groene pepers in ringtjes, 2 fijngesnden tenen knoflook,
    3 grote rijpe ontvelde ne fijngesneden tomaten,
    45 ml tomatenpuree,
    ½ tl cayenne peper,
    1 tl allspice,
    1 bosje fijngesneden platte peterselie,
    180 ml olijfolie,
    450 ml water

    Voorbereiding
    Maak een snee over de gehele lengte van de aubergines. Zout de binnenkanten en leg terzijde een kwartier opzij. Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote steelpan, voeg de uien, groene peper en knoflook toe en bak dit tot de ui zacht, maar niet bruin is. Voeg de ontvelde en fijngesneden tomaten, tomatenpuree, toe en roer dit samen met zout, cayennepeper en piment, en laat het vijf minuten sudderen. Voeg er de gehakte peterselie aan toe, en verwijder de pan van de hittebron. Spoel de aubergines onder koude kraan uit en tik ze droog. Verwarm olie in tot het kookt in een grote braadpan en er de aubergines in met enkele tegelijk, en bak ze zacht. Draai ze af en toe om, tot het vlees mooi zacht begin te worden. zorg dat de aubergines niet uit vorm gaan.

    Bereidingswijze
    Neem de aubergines uit de pan en schik ze in een ovenvaste schaal met de snede omhoog. gerecht, trek de auberginse voorzichtig open en lepel het de ui mengsel in elk aubergine. Voeg wat weinig water aan het resterende ui mengsel, en stort het over de aubergines. Bak ze afgedekt op 190 graden in een uur gaar.

    Serveertips
    Garneer met peterselie.
    Heerlijk met bulgur en yoghurtsaus.

    12-01-2010, 20:08 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse omelet = omlet
    turkse omelet = omlet

    Land van herkomst : Turkije
    Categorie : Eiergerechten
    Aantal personen : 4
    Bereidingstijd : 10 minuten

    Ingrediënten
    8 tomaten
    knoflookpasta of verse knofloof (van de pasta 1 soeplepel, verse knoflook 4 à 6 teentjes)
    4 eieren
    1 grote ui
    0,5 kilo gemengd gehakt
    peper
    zout
    maggi
    eventueel nog andere kruiden naar smaak.


    Bereidingswijze
    Bak het gehakt rul, doe het daarna even op een bordje zodat je ook de ui kan bruin bakken.
    Voeg dan de tomaten toe die je vooraf in blokjes hebt gesneden.
    Meng er daarna knoflook en het gehakt onder en laat nog even verder bakken.
    Klop dan de eieren los en voeg ze aan de rest toe.
    Warm serveren en zoals het hoort met Turks brood en uit de pan eten.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    12-01-2010, 16:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eendenborstfilet= firinda ordek
    eendenborstfilet= firinda ordek

    Ingrediënten

    - Per persoon twee reepjes Turks brood

    - Olijfolie

    - Bieslook

    - Peterselie

    - Zeezout

    - 1/5 liter water

    - Schil en sap van 1 sinaasappel

    - 2 el suiker, bij voorkeur rietsuiker

    - 8 pruimen gedroogd

    - 1 eendenborst met vetrand

    - Zout en peper

    - Enkele blaadjes sla als garnering

    .Bereiden

    Verwarm de oven tot 200 graden. Smeer de reepjes Turks brood in met een mengsel van olijfolie, bieslook en peterselie. Strooi zeezout over de ingesmeerde reepjes en bak deze ongeveer 1 minuut goudbruin in de oven. Laat deze vervolgens rustig afkoelen. Breng het water met de sinaasappelschil en sinaasappelsap en suiker aan de kook onder voortdurend roeren. Als het mengsel kookt, voeg dan pruimen toe en laat deze 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de pruimen meer dan twee uren in het vocht afkoelen, het liefst de hele nacht.

    Voor het braden van de eendenborst is het gebruikelijk en van toepassing om de vetkant in te snijden met een ruitmotief zodat de eendenborst niet opkrult door het krimpen van het vet. Bestrooi de borst ruim met peper en zout en bak de eendenborst ( met de vetkant onder) in een voorverhitte pan met olijfolie om en om goudbruin. Baktijden voor rood 4-5 minuten, voor medium 6-7 minuten en voor doorgebakken 10 minuten. Mijn voorkeur gaat uit naar rood gebakken:het is lekker en kleurt mooier. Laat het vlees na het bakken op een warme plek ongeveer 10 minuten rusten. Voeg nu 5 el weekvocht van de pruimen met de pruimen in een pannetje en verwarm dit enkele minuten. Haal de pruimen uit het vocht en doe deze in een plasticbakje en sluit deze af. Laat het vocht nog een beetje inkoken. Leg nu de reepjes Turks brood op een klein bordje, doe hit in de vorm van een hekje leg hier een stukje (blaadje) sla op. Snij nu de eendenborst in dunne plakjes en verdeel deze over de bordjes bovenop de reepjes brood. Leg tenslotte een pruim op het stukje eendenborst. Indien u grote pruimen heeft, snijd deze dan door. Het is niet de bedoeling geen eend meer te zien. Ook is het leuk om bijvoorbeeld de eendenborst in een glaasje te steken samen met het Turkse brood en met de sla als ondergrond. Dit garneer je met de halve pruim.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    11-01-2010, 21:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulgur Salade = Kisir
    Bulgur Salade = Kisir




    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Keuken: Turkse keuken
    Smaak: Pittig
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Salades

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 pak Bulgur (KOFTELIK) zout in bulgur naar smaak ,pond tomaten, 1 ijsbergsla, 1 komkommer, 2 lente uien, 2 grote rode uien, 1 bos Turkse peterselie, 100 ml slaolie (op smaak en naar hoeveelheid), paprikapuree in glazenpotje grote pot, 5 eetlepels
    gedroogde mint, 2 eetlepels
    gedroogde Turkse basilicum, 2 eetlepels
    gemalen zwarte peper, afgestreken eetlepel
    (PUL BIBER) Turkse paprikapoeder, 1 eetlepel
    200 ml citroensap op smaak

    Bereidingswijze

    Bulgur in grote kom doen en zout naar smaak erover heen strooien. Hierna hierover gekookt water gieten totdat bulgur nat is. Let op niet te veel water, bulgur moet ff net niet zwemmen. 5 minuten met deksel op tuppiebakkie laten staan. Let op wel ruimte tussen deksel en niet gare bulgur houden. Na 5 minuten proeven of gaar is, zoniet even ietsiepietsie gekookte water erbij doen.
    Alle groenten fijnsnijden.
    LET OP: komkommer niet in KISIR. Appart serveren.
    Bulgur in een andere grote kom overgooien. Paprikapuree erdoorheen masseren met alle kruiden. Goed mengen, proeven en op smaak brengen.
    Fijngesneden groenten erbij doen en alles goed met de hand met elkaar mengen.

    Serveertips
    Serveer TIP: ijsbergsla in een grote kom leggen. KISIR eroverheen lepelen en versieren met tomaat, ui,komkommer,olijven etc.



    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    11-01-2010, 21:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pirinc corbasi












    Bereidingstijd: 30- 40 minuten
    Keuken: Turkse keuken
    Smaak: Anders
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Soepen

    Pirinc corbasi
    Ingrediënten voor 4 personen
    6 glazen runderbouillon
    1/3 glas rijst
    1/2 kg. tomaten
    peterselie
    zout
    1 lepel margarine

    Bereidingswijze
    Was de rijst en doe dit in een soeppan met margarine, zout en de bouillon. Zet de soeppan op het vuur. Voeg de gepelde en de geraspte tomaten en beetje tomatenpuree erin en laat ca 15 zachtjes koken totdat de rijs helemaal zacht wordt. Haal de pan van het vuur en doe er fijn gesneden peterselie in.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun.



    11-01-2010, 21:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piza''s









    Bereidingstijd:Langer dan 1 uur
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Hartig
    Techniek:Bakken in oven
    Soort gerecht:Lunch/Brunch

    Ingrediënten
    Het Deeg:
    500 g
    bloem
    1 ei
    200 ml melk
    20 g verse gist
    Beetje olie
    Vulling (topping pizza)
    300 g
    gehakt ( ik gebruik half rund half lams)
    1 pak gezeefde tomaten ( als het kleine pakjes zijn neem er dan twee)
    1 of 2 verse pepers ( medium scherp kleur groen)
    Knoflook naar smaak ( ik doe 2 tenen)
    Zout en peper naar smaak
    1 fijngesnipperde ui

    Hulpmiddelen
    Mengkom, deegroller en oven

    Voorbereiding
    Verse gist oplossen met 100 ml lauw water en een theelepel suiker, even laten staan en dan bij de bloem doen.
    Snufje zout (nooit in de buurt van de gist laten komen als de gist rijst in bijv. een kuiltje in de bloem)
    Gist mengen en laten even laten staan. Bloem in een schaal doen met het zout, ei en de melk. De gist oplossing erbij doen en alles goed doorkneden. Als het deeg te plakkerig is dan nog wat bloem toevoegen. Is het deeg te droog voeg dan nog wat melk of water er aan toe. Het ligt puur aan de kwaliteit van de bloem of de bovengenoemde hoeveelheden kloppen. Ik gebruik zelf meestal bloem van de Lidl. Als je een mooie ronde deegbal hebt dan doe je een scheutje olie in de schaal en rol de deegbal hierdoor heen, dit is o.a. tegen het plakken. Vervolgens het deeg een uur laten rijzen onder een vochtige theedoek.
    Maak intussen de topping van de pizza.
    Doe het gehakt in een schaal en doe de fijngesneden of geperste knoflook bij. Voeg de gesneden pepers de ui en wat zout en peper erbij. Voeg dan de gezeefde tomaten erbij. Het moet een soort van dikke saus worden. Dat smeert makkelijker uit over het deeg. Je kan hiervoor een eetlepel gebruiken en met de bolle kant de vulling goed verdelen.

    Bereidingswijze
    Op het aanrecht of keukentafel wat bloem strooien en kleine deegballetjes van het deeg maken. De grote van de balletjes is afhankelijk hoe groot jij je lamachun wilt hebben. Ik doe meestal balletjes ter grote van een ei. Rol de deegballetjes uit tot ze mooi dun zijn en je er bijna door heen kan kijken. Het deeg rijst namelijk nog wat na onder het bakken. Heb je het deeg mooi uitgerold dan kan de topping erop, de topping kun je ook van te voren klaar maken, zo kun je lekker doorwerken.
    . Je kan de lamachun bakken in een gewone oven ( in het midden) of je kan ze bakken in een pizzapan.
    Het recept is heel makkelijk maar er gaat veel tijd in zitten omdat je de deegballetjes moet rollen, dus houd hier rekening mee voor je begint.

    Serveertips
    Tip. Houd je van een zachte soepele deegbodem dan kun je i.p.v. melk ook de helft melk en de helft yoghurt doen. De yoghurt smaak proef je niet terug in het deeg.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun



    11-01-2010, 19:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs