recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARDINAL SAUS

    CARDINAL SAUS

    CARDINAL SAUS

    Ingrediënten voor 4 personen (300 g saus):

    - bechamelsaus:

    o 40 g bloem

    o 50 g boter

    o peper & zout

    o nootmuskaat

    o 200 g melk

    - cardinal saus

    o 40 g bloem

    o “3/4° bechamelsaus

    o 1,5 dl visfumet met essence van truffels

    o 1,5 dl room

    o 100 g kreeftboter

    o 1 mespunt cayenne

    Bereiding:

    - bechamelsaus

    o laat de boter smelten o/e laag vuurtje

    o voeg de bloem al roerend toe

    o het mengsel wordt droog, maar mag niet bruinen

    o voeg al roerend, beetje bij beetje de melk toe tot je een mooie gladde saus hebt

    o laat enkele minuten koken o/e laag vuurtje

    o breng op smaak m/peper & zout & nootmuskaat

    - cardinal saus

    o voeg aan ¾° v/d bechamelsaus de visfumet toe

    o laten inkoken tot ¾° v/h volume

    o de room toevoegen

    o afwerken van het vuur met de goed rode kreeftboter

    o op smaak brengen m/e mespunt cayennepeper



    08-02-2010, 22:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:sauzen/marinades
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knipsaus
    Knipsaus

    Dit recept is van mijn zus en is altijd een groot succes op feestjes. De naam 'Knipsaus' is ontstaan door het vele knipwerk dat er gedaan moet worden!

    1 pakje roomboter, 250 g. fetakaas, 1 grote ui, 5 tenen knoflook, 3 bosuitjes, 1 bosje selderij, 1 bosje peterselie, 10 griekse of turkse pepers (in azijn, uit een pot), 1/2 kopje water, 1 kippebouillonblokje, 1 turks brood (pide)

    Snipper de ui fijn. Pers de knoflooktenen. Snijd de bosui in ringetjes en knip de selderij en peterselie fijn. Verkruimel de feta met een vork in een diep bord. Knip de pepertjes in stukjes. Zet een braadpan op een middelmatig vuur en smelt een kwart van de boter. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan al het groen toe met de rest van de boter. Laat de boter smelten onder goed roeren. Voeg dan de feta toe en de pepers. Voeg een half kopje water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Blijf goed roeren tot het begint te pruttelen. Laat het op een sudderplaatje zo'n 15 minuten sudderen. Snijd het turkse brood in flinke stukken. Zet de pan op tafel en dippen maar! Denk om de servetjes.

    30-01-2010, 14:36 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:sauzen/marinades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aussies met een duikende dip









    Aussies met een duikende dip

    Bereidingstijd:
    10 minuten
    Keuken:
    Zuid-amerikaans
    Aantal personen:
    10

    ingredienten
    5 stuk(s) kiwi
    20 stuk(s) gekookte gamba's
    4 eetlepel(s) cocktailsaus
    1 bosje(s) munt
    bereiden
    Deze ingrediënten zijn genoeg voor 20 stuks!

    Schil de kiwi's en snijd ze in plakken. Leg op iedere plak kiwi een blaadje munt en een theelepeltje cocktailsaus. Leg op de saus een gamba of garnaal.
    Dit is een recept van Chimene van Oosterhout.

    30-01-2010, 14:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:sauzen/marinades
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenboter:
    Kruidenboter:
    100 gram Twenty Four halvarine of Becel Light
    peterselie
    sjalotje
    sap van 1/4 citroen, zout
    peper
    nootmuskaat
    Maak de Twenty Four of Becel Light zeer zacht. Kluts de kruiden en het sap er doorheen. Maak de kruidenboter op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

    14-01-2010, 17:19 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:sauzen/marinades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayonaise:
    Mayonaise:
    3 hardgekookte eierdooiers
    1rauwe eierdooier
    1eetlepel mosterd
    1 theelepel zoetstof
    zout
    peper
    1/2 dl olijfolie
    Meng alle eidooiers, de mosterd, de zoetstof, zout en peper zolang fijn tot het er als boter uit ziet. Giet dan druppelsgewijs en al roerend de olie erbij.

    Saladesaus:
    2 hardgekookte eieren
    1 rauwe eierdooier
    1 eetlepel azijn
    1 theelepel mosterd
    3 eetlepels olie
    1 eetlepel rode wijn,
    2 sjalotjes
    dragon
    zout en peper
    Prak de hardgekookte eieren zeer fijn en meng deze intensief met de rauwe dooier, de azijn en de mosterd. Druppel er al roerende de olie door. Voeg de rode wijn toe en de fijngehakte sjalotjes. Maak de saus op smaak met zout, peper en dragon.

    Kerriesaus:
    125 gram magere kwark
    1eetlepel Yofresh
    1 ei
    1/2 ui,
    1/2 eetlepel kerrie
    peper en zout
    Doe de kwark samen met de Yofresh in een kommetje. Roer de kerrie en wat peper en zout samen met de uienstukjes en het hardgekookt ei door de saus.

    Paprikasaus:
    1/2 rode paprika
    125 gram magere kwark
    1 eetlepel Yofresh
    1/2 uitje
    peper en zout
    1 theelepel paprikapoeder
    1 theelepel ketchup
    1 theelepel zoetstof
    Hak de paprika in kleine stukjes. Klop een luchtig sausje van de kwark en de Yofresh. Maak die op smaak met het uitje dat u heeft fijngehakt, een beetje peper en zout, paprikapoeder, zoetstof en de paprikastukjes.



    14-01-2010, 17:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:sauzen/marinades
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 36de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs