BLINDE VINKEN (vraag v/LEA)
BLINDE VINKEN MET RODENBACH & SPRUITJES:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 blinde vinken
- 100 g gezouten spekblokjes
- 300 g verse spruitjes
- 4 vastkokende aardappelen (bv. Nicola of Charlotte)
- 2,5 dl Rodenbach
- 1 sjalot
- sausbinder
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
- nootmuskaat
- peper & zout
Bereiding:
- schil de aardappelen & snij ze i/schijven van 1 cm
- kook ze gaar in 15 min.
- kook de spruitjes gaar i/lichtgezouten water gedurende 15 min. & giet ze af
- snipper de sjalot fijn
- verhit 1 el boter i/e braadpan
- bak de blinde vinken langs alle kanten bruin
- kruiden m/peper & zout
- voeg het fijngesneden sjalotje toe & laat het even meestoven
- giet er de Rodenbach over & voeg tijm & laurier toe
- breng a/d kook, dek af & laat 20 min. verder sudderen o/e matig vuur
- werk ondertussen de groenten af
- smelt een eetlepel boter i/e kookpan & bak de aardappelschijfjes langs beide kanten
- voeg de gezouten spekblokjes & de spruitjes toe
- breng op smaak m/nootmuskaat & laat 5 min. stoven
- vermijd aanbakken door regelmatig te roeren
- haal het vlees uit de pan & hou warm
- bind de saus lichtjes m/sausbinder
- leg op elk voorverwarmd bord een blinde vink
- lepel er wat saus over
- dien op m/d gebakken spruitjes & de aardappelschijfjes
30-01-2010, 12:59 geschreven door van leeuwen 
|