recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomers stoofpotje met gehaktballetjes

    Zomers stoofpotje met gehaktballetjes

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • 2 eetlepels olie
    • 1 schaal runderballetjes (ca. 300 g, biologisch)
    • 2 uien, in smalle partjes
    • 1 rode paprika, grof gesneden
    • 1 courgette, in halve plakjes
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries)

    Bereiding:

    1. Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes rondom bruin.
    2. Voeg de ui toe en fruit deze bruin. Schep de paprika, de courgette en de tomatenblokjes met vocht toe en breng het al roerend aan de kook.
    3. Voeg eventueel wat (warm) water toe, als de saus te dik is. Stoof het geheel 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het zomerse stoofpotje met de aardappelpuree.

    Tips:

    • Gebuik zelf gemaakte aardappelpuree i.p.v. diepvriespuree.
    • Ook lekker met rijst i.p.v. aardappelpuree

    31-08-2011, 20:30 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Souvlaki van varkenshaas

    Souvlaki van varkenshaas

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 teen knoflook
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 2 eetlepels gedroogde oregano
    • 300 g varkenshaas
    • 2 kleine uien

    Bereiding:

    1. Maak een marinade van 2 el olijfolie, 1 fijngesneden teen knoflook, 1 el paprikapoeder en 2 el gedroogde oregano.
    2. Snijd 300 g varkenshaas in stukjes, voeg de marinade toe en laat het vlees afgedekt minstens 1 uur in de koelkast marineren.
    3. Neem het vlees uit de koelkast en strooi er naar smaak peper en zout over. Snijd 2 kleine uien in dunne ringen.
    4. Bak het vlees met de ui en een beetje olijfolie op de grillplaat van de gourmetset of in een pannetje in 5 min. gaar. Keer de stukjes vlees doorlopend.
    5. Lekker met tzatziki en een geroosterd pitabroodje

    31-08-2011, 20:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    28-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamsbout met lavendehoning

    Lamsbout met lavendelhoning

    Hoofdgerecht (6 -8 personen)

    5 teentjes knoflook
    1 el venkelzaad
    ½ el peperkorrels
    Geraspte schil van 1, liefst biologische, citroen
    50 g lavendelhoning
    9 g grof zeezout
    1 lamsbout zonder been van ± 1 kilo
    1 el boter
    2 el olie
    Extra nodig: vleesthermometer.

    Wrijf de knoflook, venkelzaad, peper, citroen en zout tot een pasta in de vijzel. Meng de pasta goed met de honing. Klap de ontbeende bout open en besmeer de binnenzijde met het honingmengsel. Rol de bout strak op en bind de bout op met keukentouw. Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de bout rondom bruin. Haal de bout uit de pan en smeer het vlees in met de rest van het honingmengsel. Zet de bout in een bakblik in het midden van een voorverwarmde oven van 80°C. Gaar de bout in ± 4 -5 uur tot een kerntemperatuur van 50° C. Gebruik hiervoor een kerntemperatuurmeter of een vleesthermometer. Laat het vlees nog ± 20 minuten rusten onder folie op een warme plek alvorens het aan te snijden.

    Bereiden: ± 15 minuten
    Garingstijd: ± 4 – 5 uur

    Tip: Serveer met roergebakken wilde spinazie en krokant gegrilde aardappels


    28-05-2010, 15:30 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet Vlees

    Heet Vlees

    Heet Vlees Het vlees in reepjes snijden en met peper en zout kruiden. Aanbraden met de knoflook in de pan. Sherry erbij en even laten pruttelen.
    De bakjes ajam paniki erbij en goed roeren.
    Het zakje terriaki saus, de ketjap en de sambal toevoegen en goed roeren. Het water erbij totdat het vlees onder staat. Het bouillonblokje erbij en even roeren. De deksel op de pan, het gas lager en ongeveer 2 uur laten pruttelen tot het goed gaar is.
    Af en toe roeren en zorgen dat het vlees onder blijft staan.
    Lekker met rijst of brood en een salade.

    Ingrediënten

    700 á 800 gram beeflappen
    3 teentjes knoflook
    peper en zout
    2 bakjes conimex ajam paniki
    sherry
    terriaki saus (zakje)
    ketjap manis
    klein bouillonblokje
    750 mililiter water
    sambal

    03-04-2010, 18:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstukjes gewikkeld in parmaham

    Biefstukjes gewikkeld in parmaham

    Biefstukjes gewikkeld in parmaham Biefstukjes droogdeppen en met peper bestrooien.
    Takjes van blaadjes salie plukken en grote blaadjes grof scheuren.

    In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en het vlees op hoog vuur ongeveer 20-30 seconden per kant bruinbakken.
    Hierna het vlees op de snijplank laten afkoelen.
    In het achtergebleven bakvel 1 eetlepel boter smelten.
    De salieblaadjes 1 minuut zachtjes bakken.
    Fond toevoegen en aanbaksels losroeren.
    Jus in een sauspan overdoen en in 15 minuten tot de helft laten inkoken.
    Pittig op smaak brengen met zout en peper.

    Om elk biefstukje 2 plakken parmaham wikkelen en de naden aandrukken.
    Het vlees leg je hierna in een ovenschaal en met plasticfolie afgedekt in koelkast de zetten.

    Ook de jus in de koelkast zetten.

    Voorbereidde ingrediënten ruim voor het diner uit de koelkast halen.
    Oven voorverwarmen op 175 graden celsius.

    Het vlees in 6-8 minuten in de oven rosé bakken.
    Uit de oven nemen en losjes afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
    De jus aan de kook brengen en met een garde 1 eetlepel boter erdoor kloppen.

    Biefstukjes over de warme borden verdelen en de jus over het vlees scheppen.

    Serveertip:
    Maak een groenten- of aardappelschotel bij dit gerecht die je eveneens in de oven kunt opwarmen, zo heb je veel tijd voor je gasten.

    Ingrediënten

    6 biefstukjes of ossenhaasjes a 100 gram versgemalen zwarte peper
    verse salieblaadjes
    boter


    03-04-2010, 18:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAMSSCHOUDER

    LAMSSCHOUDER

    lamsschouder
    IN GANZENVET GEKONFIJTE LAMSSCHOUDER

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 2 lamsschouders van 1 kg

    - 4 l ganzenvet

    - rozemarijn of tijm

    - saus:

    o blanke roux (5 delen boter, 6 delen bloem)

    o melk

    o zout

    o peper

    o 1 bol knoflook of 2 el mosterd

    o room

    - garnituur:

    o groenten (wortel, raap, prinsessenboontjes, uitjes)

    o aardappelgratin

    Bereiding:

    - de lamsschouders gedurende 1u45 à 2 u pocheren i/ganzenvet op 120°C

    - het vlees laten afkoelen & kruiden m/rozemarijn of tijm

    - een braadpan verwarmen & de lamsschouders ongeveer 20 min. lang aan alle kanten bruin bakken

    - de groenten koken

    - het kookwater afgieten & de groenten o/h laatste moment i/boter verwarmen

    - de saus bereiden

    - boter laten smelten, bloem toevoegen & mengen

    - de blanke roux 10 min. laten drogen i/e zachte oven

    - i/e pan doen & al kloppend melk toevoegen

    - de saus laten koken, zeven & op smaak brengen m/peper & zout

    - wil je knoflooksaus dan breng je een bol knoflook tweemaal a/d kook i/koud water

    - het vocht telkens afgieten

    - de knoflook pureren, vermengen m/room & toevoegen a/d blanke saus

    - voor mosterdsaus neem je de blanke saus & voeg je al kloppend de mosterd toe

    08-02-2010, 22:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mossel-chorizospiesjes
    mossel-chorizospiesjes












    Ingrediënten

    ca. 1/2 potje gemarineerde mosselen
    4 takjes peterselie
    1/2 limoen
    6 eetlepels mayonaise
    20 plakjes chorizoworst (ca. 100 g)
    10 groene olijven met piment

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    20 mosselen laten uitlekken. Peterselie fijnhakken. Limoen uitpersen. Mayonaise mengen met limoensap en gehakte peterselie. Op plakjes chorizo elk 1 mossel leggen. Plakjes oprollen. Aan cocktailprikkers om en om 1 rolletje, 1 olijf en nog 1 rolletje steken. Hapjes op schaal leggen. Limoenmayonaise apart erbij serveren.

    30-01-2010, 14:08 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonades met uien-tomatenjus
    Karbonades met uien-tomatenjus

    4 schouderkarbonades, 25 g boter, 2 uien in ringen, 2 blikken tomatenblokjes a 400 g, 2 teentjes knoflook, 1/2 zakje tijm a 15 g, 1 zak tafelaardappels 800 g, aluminiumfolie

    Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak het vlees in verhitte boter. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder de folie. Bak de uiringen in dezelfde pan 5 minuten en voeg de tomaatblokjes toe met het vocht. Pers de kinoflook uit en ris de tijm van de takjes boven de pan, houd 3 takjes tijm achter. Breng aan de kook en doe het vlees weer in de pan. Stoof het vlees op laag vuur met deksel in 20 minuten gaar. Keer het vlees halverwege. Kook de aardappels in een bodempje water met zout, met een deksel in 10 - 12 minuten gaar. Verdeel de aardappels over de borden, met de karbonades erbij. En serveer de uien-tomatenjus erbij, leg de takjes tijm erop.

    Tip: Voeg een scheutje wijn of een eetlepel rodewijnazijn aan het stoofvocht toe.

    30-01-2010, 13:39 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLINDE VINKEN (vraag v/LEA)

    BLINDE VINKEN (vraag v/LEA)

    Blinde vinken
    BLINDE VINKEN MET RODENBACH & SPRUITJES:

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 4 blinde vinken

    - 100 g gezouten spekblokjes

    - 300 g verse spruitjes

    - 4 vastkokende aardappelen (bv. Nicola of Charlotte)

    - 2,5 dl Rodenbach

    - 1 sjalot

    - sausbinder

    - 1 takje tijm

    - 1 laurierblaadje

    - nootmuskaat

    - peper & zout

    Bereiding:

    - schil de aardappelen & snij ze i/schijven van 1 cm

    - kook ze gaar in 15 min.

    - kook de spruitjes gaar i/lichtgezouten water gedurende 15 min. & giet ze af

    - snipper de sjalot fijn

    - verhit 1 el boter i/e braadpan

    - bak de blinde vinken langs alle kanten bruin

    - kruiden m/peper & zout

    - voeg het fijngesneden sjalotje toe & laat het even meestoven

    - giet er de Rodenbach over & voeg tijm & laurier toe

    - breng a/d kook, dek af & laat 20 min. verder sudderen o/e matig vuur

    - werk ondertussen de groenten af

    - smelt een eetlepel boter i/e kookpan & bak de aardappelschijfjes langs beide kanten

    - voeg de gezouten spekblokjes & de spruitjes toe

    - breng op smaak m/nootmuskaat & laat 5 min. stoven

    - vermijd aanbakken door regelmatig te roeren

    - haal het vlees uit de pan & hou warm

    - bind de saus lichtjes m/sausbinder

    - leg op elk voorverwarmd bord een blinde vink

    - lepel er wat saus over

    - dien op m/d gebakken spruitjes & de aardappelschijfjes


    30-01-2010, 12:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosbief met jachtsaus
    Rosbief met jachtsaus
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    8 dikke plakken à 50 gram gebraden rosbief
    1 kilo snijbonen
    1 pakje aardappelpuree
    1 zakje jachtsaus
    50 gram mager rookspek in dobbelsteentjes

    Werkwijze:

    Kook de snijbonen in ca. 25 minuten gaar. Maak de aardappelpuree volgens de
    gebruiksaanwijzing op de verpakking, evenals de jachtsaus. Bak het rookspek uit
    in een koekenpan en roer ze dan door de jachtsaus.
    Schep een toef aardappelpuree op ieder bord, leg er twee plakken rosbief naast
    en verdeel de snijbonen over de borden. Schep iets van de saus over het vlees en
    geef de rest er apart bij.

    Bevat per portie van 225 gram: 345 kcal.

    14-01-2010, 19:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk met gebakken tomaat
    Biefstuk met gebakken tomaat
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    150 gram biefstuk
    4 grote tomaten
    peper en zout
    oregano
    knoflookpoeder
    Werkwijze:
    Bak de biefstuk met een scheutje olie (in de koekenpan) met wat peper en zout. Biefstuk op een bord leggen. Zonder de pan schoon te maken de plakken tomaat snel om en om bakken met wat peper, zout en kruiden. Serveer de gebakken tomaten bij de biefstuk.
    Per portie 190 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundvleesreepjes met courgette en paprika
    Rundvleesreepjes met courgette en paprika
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    1 zak Iglo kookstart met rundvleesreepjes, courgette, paprika, basilicum, tijm
    100 gram krielaardappeltjes
    1 teentje knoflook
    2 gesneden bosuitjes
    parmezaanse kaas
    Werkwijze:
    Laat de wok, hapjespan of koekenpan heet worden. Voeg 1 à 2 eetlepels olijfolie toe. Doe de nog bevroren kookstart erin. Voeg halverwege 1 à 2 eetlepels water toe. Serveer met pasta, rijst of aardappelen. Om dit gerecht compleet te maken zou je krielaardappeltjes kunnen bakken, eventueel in een teentje knoflook met 2 gesneden bosuitjes en wat verse bieslook. Vlak voor het serveren kun je vervolgens een stukje parmezaanse kaas over het gerecht schaven.
    Per portie 325 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:19 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs