Italiaanse kaastaart
Ingrediënten voor 10 personen:
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eieren
- 750 g ricotta (Italiaanse kaas)
- 1½ eetlepel fijngehakte peterselie
- 1½ eetlepel fijngehakte basilicum
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel salie
- 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- zout, versgemalen peper
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 200°C. Strooi de paneermeel in een beboterde springvorm (Ø 20 à 22 cm). Splits de eieren. Roer de ricotta, de eierdooiers, de kruiden, de Parmezaanse kaas, het zout en de versgemalen peper in een kom door elkaar. Klop de eiwitten stijf, schep ze door het kaasmengsel en schep dit over in de vorm. De Italiaanse kaastaart in het midden van de oven goudbruin en gaar bakken in ± 50 minuten. Laat de taart ± 1½ uur afkoelen en snij hem dan in puntjes
07-11-2011, 20:59 geschreven door van leeuwen 
|