recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indische bruine bonenschotel

    Indische bruine bonenschotel

    Ingredienten:

    shopping.gif

    500 gram verse bruine bonen
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    2 rode lomboks
    1 stengel prei
    1 klein bosje selderie
    2 midelgrote uien
    3 teentjes knoflook
    150 gam margarine
    300 gram rundergehakt
    zout en peper naar smaak

    Bereidingswijze:

    kookpotkokkie

    Zet één nacht van tevoren de bruine bonen in een pan met ruim water. Laat ze weken tot de volgende dag. Giet het water af en doe zoveel water erin zodat de bonen onder staan. Breng dit aan de kook en laat het op zacht vuurt ongeveer 2 uren koken. Laat daarna de bonen uitlekken. Houd 1 dl van het kookvocht apart. Snijd de paprikas in vieren, haal de zaadlijsten eruit, was de paprika en snijd hem in reepjes. Haal de steeltjes van de lomboks, verwijder eventueel de pitjes en snijd de lomboks in ringen. Maak de prei schoon maar haal niet al het groen weg. Was de prei en snijd hem in dunne ringen. Was de selderie en snijd die zeer fijn. Pel de uien en de knoflook, snijd ze zeer fijn en fruit deze in de margarine glazig. Voeg het gehakt toe en fruit dit totdat het gehakt rul is geworden. Fruit dan mee de reepjes paprika, gesneden lomboks en prei. Fruit dit niet te lang want de groenten mogen niet te gaar zijn. Voeg dan in gedeelten de bruine bonen toe en 1 dl van het kookvocht. Kruid het op smaak met zout en peper en strooi de selderie erover. Serveer de bruine bonenschotel met warme rijst en sambal tomaat.

    Voor de vegetarische variante: Laat het gehakt eruit en bereid hetzelfde als hierboven beschreven.

    07-11-2011, 20:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indische zoetzure tomatensaus

    Indische zoetzure tomatensaus

    Ingrediënten 
    1 ui , fijngesnipperd
    2 teentjes knoflook , uitgeperst
    2 rode lomboks , fijngemalen
    25 gr. verse soepgroenten (uit een pakje)
    1 prei , fijngehakt
    3 grote champignons , in plakjes gesneden
    1 eetl. wijnazijn
    1 kippenbouillonblokje
    4 eetl. tomatenpuree
    versgemalen peper naar smaak
    wat citroensap
    1 eetl. suiker of meer
    1 eetl. bloem , aangelengd met wat water
    een scheutje witte wijn
    wat boter of margarine

    Bereiding
    Fruit in boter of margarine het fijngesnipperde
    uitje , de uitgeperste teentjes knoflook , de fijngehakte prei en de in plakjes gesneden champignons , de gemalen lomboks en soep-
    groenten. Los in heet water het bouillonblokje op , voeg hieraan toe de tomatenpuree en een klein scheutje citroensap. Voeg de suiker toe , een snufje versgemalen peper , wijnazijn en meng alles goed door elkaar. Maak de saus intussen heet , roer er de aangelengde bloem door en maak op smaak af met een beetje witte wijn.

    Deze saus smaakt heerlijk bij de Pangsiet, Lumpia of Foe Yong Hai

    07-11-2011, 20:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase Salade

    Indiase Salade


    Indiaas, Bijgerecht, 4 personen, Salades



    Haal de krop sla uiteen, was de bladeren en dep
    ze droog. Meng zout, peper en chilipoeder.
    Stapel de slabladeren op elkaar en bestrooi ze
    stuk voor stuk met wat van het
    kruidenmengsel. Snijd een stapel van 5-6
    bladeren overdwars in reepjes van 3 cm.Doe de gekruide reepjes sla in een grote slabak.
    Hak de tomaten en komkommer, voeg ze aan
    de sla toe en schud het geheel zachtjes om
    Snijd de helft van de ui in dunne ringen. Hak
    de andere helft grof en schep deze ook door de
    salade.
    Rooster het korianderzaad in een droge pan en
    stamp het daarna grof in een vijzel. Meng ook
    door de salade en bedruppel met het
    citroensap.
    Leg de uiringen op de salade. Haal de
    chilipepers af (indien gebruikt), verwijder de
    pitjes en snijd de pepers in ringetjes van 5mm; strooi ze over de salade.
    Koel de salade in de koelkast en bestrooi voor
    het serveren met paprikapoeder.



    Tips: Dit recept is lekker gekruid. Daarom is het goed om er wat brood bij te serveren!

    Kosten: €6.00
    Ingredienten:

    • 1 Krop Sla
    • 1 Tl Zout
    • 1 Tl Peper
    • 1 Tl Chilipoeder
    • 4 Tomaten
    • 1/2 Komkommer
    • 1 Grote Ui
    • 2 Tl Korianderzaad
    • Sap Van 1 Citroen
    • 4 Verde Groene Chilipepers
    • 1/2 Tl Pa

    07-11-2011, 20:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierse lamsstoofpot

    Ierse lamsstoofpot

     Ingredienten
    500 gr.mager lamsvlees
    1 knoflookteentje
    4 uien
    4 wortels
    450 gr.krielaardappeltjes
    2 eetl.zonnebloemolie
    25 g bloem
    1 liter runderbouillon
    1/2 theel gedroogde tijm
    1 laurierblaadje
    zout
    zwarte peper
    1 eetl fijngehakte peterselie.

    Bereiden
    Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes. Pel het knoflookteentje en pers het uit. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.  Pel de uien en snijd ze in ringen. Shil de krieltjes en halveer ze, of snijd ze in vieren.
    Verhit de okie in een pan of wok. Braad daarin de blokjes vlees met knoflook in ca.5 min lichtbruin. Giet het overtollig vet  af en bestuif het vlees met bloem. Braad het nog 1 min en roer het vlees steeds goed door.
    Voeg uien, wortels en bouillon toe. Breng aan de kook en roer steeds goed door. Voeg , zodra de vloeistof  iets is ingedikt, tijm en laurier toe. Laat met een deksel op de pan ca 15 min pruttelen. Schep de krieltjes erdoor en laat  nog eens 20-30 min zachtjes koken tot het vlees en de krieltjes zacht zijn. Breng op smaak, bestrooi met peterselie en serveer.

    Serveer hierbij als voorgerecht een bonte salade met croûtons en als nagerecht stoofpeertjes met een bolletje ijs.

    07-11-2011, 20:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horiatikisalata (Griekse boerensalade)

    Horiatikisalata (Griekse boerensalade) 
    Voor 4 personen  

    Dit is het meest bekende Griekse gerecht - dankzij de taverna-eigenaars door het hele land. Desondanks is het erg lekker wanneer het als onderdeel van de mezethes of als bijgerecht of als een aparte gang geserveerd wordt.

    Ingrediënten
    1 groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in ringen gesneden
    1 middelgrote ui, gepeld en in dunne plakken
    350 g tomaten, in dunne partjes gesneden
    1 middelgrote komkommer, in dikke plakken en vervolgens in kwarten gesneden
    100 g feta, zeer dun gesneden
    75 g zwarte olijven
    dressing
    6 eetl. olijfolie
    zout
    vers gemalen peper
    1 eetl. gedroogde oregano

    Bereiding
    Doe de paprika, ui, tomaten en komkommer in een schaal. Sommige mensen dienen deze salade in kleurige laagjes op, anderen mengen alles door elkaar - de keuze is aan u. Schik er de kaasplakjes en olijven bovenop. Breng de olie op smaak met zout, peper en de gedroogde oregano en druppel de dressing over de salade.

    07-11-2011, 20:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grieksesalade/Choriatiki.

    choriatiki.jpg
    Grieksesalade/Choriatiki.
    6 personen 
     

    Benodigdheden
    3 grote tomaten
    1 komkommer
    1 ui
    1 groene paprika
    10 olijven
    5 eetlepels olijfolie
    200 gram feta kaas
    1 eetlepel azijn
    zout
    1 theelepel oregano (rigani)
     

    Bereiding
    De  tomaat en paprika wassen en in niet te kleine stukken  snijden  De komkommer schillen en in plakjes snijden. De ui schoonmaken en in  halve ringen snijden. Dit in een slakom doen. Olijfolie en azijn erover gieten, zout erover strooien. Alles goed met twee vorken door elkaar schudden, zodat de olijfolie, de azijn en het zout goed verdeeld worden over de salade. De feta  in het midden boven op de salade leggen en daarover wat oregano strooien. De olijven  rondom de salade leggen.

    07-11-2011, 20:44 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse Boerensalade

    Griekse Boerensalade

     

     

    Ingrediënten
    200 gram slamelange  
    1 komkommer 
    2 rode uien
    2 vleestomaten 
    150 gram zwarte olijven 
    200 gram feta (kaas)
    1 tl rozemarijn
    8 el olijfolie 
    zout en versgemalen peper

    Bereiden
    Doe de slamelange in een kom.
    Was de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder met een lepel de zaadjes en snijd hem daarna in schuine plakken. Snijd de uien in dunne ringen en de gewassen tomaten in partjes.
    Verdeel de komkommer, ui, tomaat en olijven over de slamelange en verkruimel de feta er boven.
    Roer de rozemarijn en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Besprenkel de salade met de gekruide olie.

    Lekker met Stokbrood.

    07-11-2011, 20:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse Salade

    Griekse Salade 
    4 personen:

    Ingredienten
    - 1/2 krop sla (fijngesneden)
    - 2 tomaten (ontpit, in blokjes gesneden)
    - 200 gr feta kaas (in blokjes gesneden)
    - 1 blik ontpitte zwarte olijven
    - 1/2 komkommer (ontpit, in schijfjes)
    - 2 rode sjalotjes (in ringetjes)
    - 3 el olijfolie
    - 1 el rode wijnazijn
    - 1 tl oregano
    - peper en zout

    Bereiding
    Maak een dressing met de olijfolie, wijnazijn en oregano. Schik alle ingredienten op 4 borden, breng op smaak met peper en zout en overgiet met de dressing.

    Lekker verfrissend op warme dagen.

    07-11-2011, 20:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse gehaktballetjes

    Griekse gehaktballetjes

    Ingrediënten
    500gr mager kalfs of rundergehakt
    100gr verse witte broodkruim
    2 uien, fijngehakt
    2 knoflooktenen uit de pers
    6 eetl droge witte wijn
    1 eetl wijn azijn
    1 groot ei losgeklopt
    wat vers gehakte oregano
    1 eetl vers gehakte peterselie
    zout  & zwarte peper naar smaak
    bloem
    olijfolie

    Bereiding
    Doe alle ingrediënten, behalve de olie en de bloem in een kom en kneed ze goed door elkaar. Laat het een uur rusten in de koelkast.
    Draai er ongeveer 24 balletjes van en haal die door de bloem. Bak ze in ong 10min gaar in een braadpan in een laagje (5cm) olie tot ze rondom bruin zijn.

    07-11-2011, 20:38 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    09-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAMI
    BAMI (4 personen) ==== Ingredienten ------------ 500 gr Mie (liefst geimporteerde) 200 gr kippevlees (bv. kipfilet) 100 gr ham 100 gr gepelde garnalen olie 1 gesnipperde prei 200 gr soepgroente 100 gr tauge 3 eetlepels gesnipperde ui 3 teentjes knoflook 1 a 2 eetlepels ketjap 1 eetlepel bieslook 1 eetlepel gehakte selderij peper en zout citroensap Bereidingswijze --------------- Kook de Mie zoals op de verpakking wordt aangegeven. Bak in wat olie de gesnipperde uien goed bruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de gesnipperde ui met knoflook en het kippevlees, ham en garnalen. Voeg er daarna de soepgroente en tauge aan toe en fruit ze tot ze slap zijn. Werk er omscheppend de GOED uitgelekte mie doorheen tot de gehele massa door en door warm is. Maak af met ketjap, citroensap, selderij, bieslook en eventueel zout en peper. Maak van tevoren een dichtgeklapte omelet van 2 eieren en snij deze met een scherp mes in ragfijne reepjes. Dien de bami op in een schaal en garneer de top met de reepjes ei en bestrooi het met wat gefruite uitjes. Leg langs de zijkant schijfjes rauwe komkommer of waaiertjes van augurken. Serveren met atjar tjampoer, picalilly ketjep, ketchup of chilisaus en partjes citroen. EET SMAKELIJK

    09-04-2011, 18:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASI GORENG
    NASI GORENG (4 personen) =========== Ingredienten ------------ 400 gr rijst 400 gr resten van vlees, kip, ham of garnalen of 500 gr losgebakken gehakt 2 eieren olie 300 gr groenten (tauge, kool en prei) of 100 gram tauge en 2 pakjes soepgroente 200 gr fijngesneden uien 2 teentjes gesnipperde knoflook 1 eetlepel gehakte selderij 1 eetlepel gehakte bieslook 1 of 2 theelepels sambal trasi 1 a 2 eetlepels ketjap zout Bereidingswijze --------------- Kook de rijst zo droog mogelijk. Alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nasi goreng te bereiden. Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen. Men kan ook koude rijst van de vorige dag gebruiken. (zelfs beter) Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn. Voeg er de diverse restjes (of losgebakken gehakt) aan toe en fruit alles nog even door. Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knappend te houden. Werk de het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is. Maak het gerecht af met sambal en ketjap. Roer er vlak voor het opdienen de selderij en bieslook door. Maak van tevoren een omelet van 2 eieren, aan beide kanten gebakken en opgerold. Laat hem iets afkoelen en snijd hem met een scherp mes in ragfijne reepjes. Garneer de nasi goreng met deze reepjes omelet en met tot waaiertjes gesneden augurkjes en zure uitjes. Serveer er atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek oedang bij. EET SMAKELIJK

    09-04-2011, 18:41 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spinazie met eirenen
    Spinazie met eieren = Yumurtali ispanak “ Spinazie met eieren = Yumurtali ispanak Bereidingstijd:10-20 minuten Gang:Hoofdgerecht Keuken:Turkse keuken Smaak:Hartig Techniek:Bakken Soort gerecht:Hoofdgerecht Ingrediënten voor 4 personen 1 kilo spinazie (goed gewassen en uitgelekt), olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, 200 gram rundergehakt, 4 eieren, handje ongekookte rijst, 2 kleine blikjes tomatenpuree, rode Turkse peper, zout. Bereidingswijze Bak de ui in een flinke scheut olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree toe, alsmede de rijst. Bak dit zo′n vijf minuten en doe dan het gehakt erbij. Bak dit rul. Dan de spinazie in de pan met een kopje water en laat dit onder voortdurend roeren meebakken tot de groente enigszins slinkt. Strooi er zout en flink wat rode peper overheen en roer nog even flink door. Breek boven het spinaziemengsel de eieren en laat deze in ongeveer 10 minuten stollen en gaar worden. Serveertips Met vers Turks brood. eetsmakkelijk = afiyet olsun Reacties en beoordelingen doen wij dan de link van hier onder a.u.b. >>>>>>>Spinazie met eieren = Yumurtali ispanak

    11-02-2011, 18:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    12-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde mosselen = Midye dolmasi
    Gevulde mosselen = Midye dolmasi “ Gevulde mosselen = Midye dolmasi Menugang: Hapje Keuken: Turks Soort: Zeevruchten Type: Groente Ingrediënten 30 grote mosselen ½ l water 2 theelepels zout Voor de vulling : 150 g rijst 25 g krenten 2 dl olijfolie 25 g pijnboompitten 450 g fijngehakte uien 25 g tomatenpuree ½ theelepel zwarte peper ½ theelepel gemalen piment ½ theelepel gemalen kaneel ½ theelepel verkruimelde rode pepervlokken ¼ theelepel gernalen kruidnagel 1 eetlepel suiker zout een paar takjes peterselie, fijngehakt een paar takjes dille, fijngehakt een paar takjes munt, fijngehakt Bereiding De vulling: laat de rijst in heet, gezouten water weken tot het is afgekoeld. Laat de krenten in gewoon warm water een uur weken. Giet de olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten 2 minuten, voeg er dan de uien bij en bak die 10-15 minuien, tot die goudkleurig zijn. Laat de rijst uitlekken en bak die 3 minuten mee. Roer er dan de tomatenpuree door, voeg de specerijen, de suiker en een snuifje zout toe. Giet er net voldoende kokend water bij om het te bedekken. Laat met het deksel op de pan 3 minuten op een matig vuur koken en vervolgens 10-15 minuten op een laag vuur. De vulling zou nog net niet helemaal gaar moeten zijn. Roer er dan de kruiden door en laat nog 10 minuten staan. Deze vulling is voor veel dolmas en sarmas te gebruiken. De mosselen: open de schoongemaakte mosselen met een mosselmes, vervvijder eventueel de nog aanwezige baarden. Doe het water met het zout in een pan en hang daar een zeef of vergiet boven of gebruik een stoompan. Vul de mosselen met de vulling en sluit ze weer. Leg ze in het vergiet en verhinder dat ze weer opengaan door er een dekse! of bord op te leggen dat met een gewicht verzwaard is. Stoom ze 20-30 minuten. Dien ze koud op. eetsmakkelijk = afiyet olsun. Reacties en beordelingen doen wij dan de link van hier onder a.u.b. want dat is heel belangrijk voor de volgende recept! ===>>> Gevulde mosselen = Midye dolmasi <<<===

    12-09-2010, 16:17 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toetje met rijst

    Goede Middag Beste Leden, Weer bijgekomen van alle voetbalwedstrijden en de Tour de France?? Wat voetballen betreft..............een 2e plaats, daar mogen we TROTS op zijn!!! Goed gaan we nu beginnen met een zalig toetje welke Yasar voor ons heeft opgezocht. Let op......................... Toetje met rijst = Firinda sutlac Bereidingstijd:30-60 minuten Gang:Nagerecht Keuken:Turkse keuken Smaak:Zoet Techniek:Bakken in oven Soort gerecht:Nagerecht Ingrediënten voor 4 personen 1 L melk 2 el boter 1 el geraspte citroenschil 1 kaneelstokje 1 zakje vanillesuiker 1 snufje zout 250 g rijst 50 g pistaches 50 g pijnboompitten 100 g geweekte rozijnen 75 g boter 75 g suiker 4 eierdooiers 4 eiwittenboter Bereidingswijze De melk met de boter,de citroenschil, het kaneelstokje, de vanillesuiker en het zout in een pan doen.De rijst onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en aan de melk toevoegen.De melk al roerend aan de kook brengen en de rijst op een laag vuur 20 tot 25 minuten laten opzwellen.Het kaneelstokje eruit halen en de rijst volledig laten afkoelen.De pistachnoten, de pijnboompitten en de rozijnen door de rijst scheppen.De boter met de suiker in een kom romig kloppen.De eierdooiers erdoor roeren.Het eierdooierschuim door de rijst scheppen.De eiwitten zeer stijf kloppen en voorzichtig door de rijst scheppen.Een pudding vorm invetten en het rijstmengsel erin scheppen.Enkele vlokjes boter op de rijst leggen en in een tot 180 graden C. voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten bakken.De rijst pudding uit de oven halen en warm of koud opdienen. We wensen jullie een hele fijne dag en wederom...........veel kookplezier!!!

    18-07-2010, 12:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote sandwich van Turks brood

    Grote sandwich van Turks brood

    Grote sandwich van Turks brood Kook in ruim kokend water met zout 300 g sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. Kruid 400 g kipfilet in blokjes met ½ eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten rondom bruin en gaar. Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin. Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel er 100 g gemengde sla, de sperziebonen, 100 g mozzarella in kleine blokjes en de kip erover. En sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper naar smaak. Zet de bovenkant van het brood erop.

    bron: voorlichtingsbureau brood www.brood.net

    Ingrediënten

    1 Turks brood
    300 g sperziebonen
    400 g kipfilet
    1/2 eetlepel kipkruiden
    2 theelepels chilipoeder
    3 eetlepels hete olijfolie
    100 g gemengde sla
    100 g mozzarella
    1 eetlepel citroensap
    3 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel fijngehakte verse munt
    zout
    peper


    03-04-2010, 18:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse vleesschotel

    Griekse vleesschotel

    Griekse
vleesschotel Het vlees eerst koud spoelen en goed afdeppen. Verwijder het meeste vet, maar niet alles. Snij het in ong. 2 cm grote blokjes. Leg ze in een diep bord bestrooi ze met de kruiden. Zorg dat de kruiden overal goed in het vlees kunnen doordringen, door alles met de hand te mengen. De geschilde en geperste knoflooktenen, laurierblad en kaneel toevoegen, de pan afsluiten en het vlees ca. 10 minuutjes laten smoren.
    Intussen kunnen de groenten klaargemaakt worden; was de aubergines, courgettes en de van hun zaad en zaadlijsten ontdane paprika's en laat ze uitlekken. Snij alles in 2 cm grote reepjes. Pel de tomaten deel ze in vieren. Schil de aardappelen en was deze ook, daarna in kleine blokjes snijden (wederom 2 cm). Schilt ook de uien en snij ze in mooie ringen. De uien en aardappelen kunnen eveneens tussen de groenten worden gelegd.
    Meng in een schaaltje het citroensap, samen met de tomatenpuree, het water, de bouillon evenals de fijngehakte peterselie. Roer alles goed door elkaar en giet dit mengsel dan uit over de groentenmix. Dan sluit u de ovenschotel luchtdicht af met aliminiumfolie en schuift hem in de voorverwarmde oven. In ongeveer 60 min gaar laten stoven.

    Ingrediënten

    *500 g lamvlees of schapenvlees
    *2 aubergines
    *2 courgettes
    *2 paprika's
    *2 uien
    *3 aardappels
    *4 tomaten
    *0,5 tl oregano
    *4 el olie
    *2 tenen knoflook
    *1 laurierblad
    *1 kaneelstokje
    *sap van 1 citroen
    *2 el tomatenpuree
    *1 kopje water
    *2 tl bouillon-poeder *peterselie of basilicumblaadjes
    *2 tl zout
    *0,5 tl peper

    Benodigdheden

    Geen benodigdheden opgegeven.



    03-04-2010, 16:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasan Pasja Kofte = Hasan Pasa Koftesi
    Hasan Pasja Kofte= Hasan Pasa Koftesi









    Bereidingstijd: +/- 1 uur
    Gang:Hoofdgerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Hartig
    Techniek:Bakken

    Ingrediënten (voor 4 personen)
    500 gram runder- of lamsgehakt
    1 ui
    3 eetlepels paneermeel
    2 eieren
    2 theelepels paprikapoeder
    1 theelepel komijn
    2 eetlepels gehakte peterselie
    1 theelepel gemalen rode peper
    3 eetlepels boter
    4 middelgrote aardappelen
    2 eetlepels melk
    1 blikje tomatenpuree

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rasp de gepelde ui. Maak het gehakt aan met de ui, het paneermeel, 1 ei, 1 theelepel paprikapoeder, de komijn, de peterselie en zout en peper.
    Vorm van het vleesmengsel 16 ovale schijven en leg deze in een licht ingevette ovenschaal. Druk in elke schijf met de duim een kuiltje. Giet er vervolgens 2 eetlepels gesmolten boter over en zet de schaal 25 minuten in de oven.
    Maak ondertussen aardappelpuree van de aardappelen, de resterende eetlepel boter, 2 eetlepels melk, 1 theelepel paprikapoeder, 1 ei en zout en peper. Verdeel de puree gelijkmatig over de kuiltjes in de gehaktschijven.
    Roer de tomatenpuree los en meng deze met 3 deciliter water en de rode peper. Giet dit over de schijven en bak het geheel vervolgens nog 25 minuten in de oven of tot de tomatensaus is ingedikt.
    Turks brood en een salade passen hier goed bij.

    eet smakkelijk= afiyet olsun.

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!




    03-04-2010, 13:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse bonensoep
    Goede Morgen Leden, wat leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe leden bijkomen.
    We heten jullie allemaal Welkom en hopen dat jullie genieten van deze geweldige site met heerlijke recepten en leuke verhalen!!!
    Oke, Yasar heeft voor ons weer een heerlijk soepje bedacht.
    Met dit weer is het moeilijk t bepalen wat we nu weer eens op tafel moeten zetten..............maar een lekker soepje gaat er altijd in!!!
    Hier komt hij..............................Turkse bonensoep = Sebzeli Kuru fasulye no name

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Keuken: Turkse keuken
    Smaak: Pittig
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Streekgerecht

    Ingrediënten voor 4 personen
    * 400 g witte bonen
    * zout water
    * 2-3 el olijfolie
    * 2 teentjes knoflook
    * 1 ui
    * 2 wortelen
    * 1 stuk bleekselderij
    * 2 el tomatenpuree
    * 7,5 dl groente- of rundvleesbouillon
    * 1 takje tijm
    * 1 el paprikapoeder
    * 1 el geraspte citroenschil
    * zout
    * peper
    * 2 tl cayennepeper
    * klein beetje suiker
    * 4 sneetjes witbrood
    * 2 hardgekookte eieren
    * 1/2 bosje peterselie

    Voorbereiding
    De witte bonen in een schaal doen, met zout water overgieten en 1 nacht laten weken.

    Bereidingswijze
    De olijfolie in een pan verhitten en daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De ui pellen en snipperen, de wortelen en de bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden en dit alles in de knoflookolie doen en meestoven. De tomatenpuree erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep met de tijm, het paprikapoeder, de geraspte citroenschil, peper, zout, cayennepeper en suiker pittig maken. De witte bonen goed laten uitlekken, in de soep doen en op een matig vuur 30 tot 40 minuten laten koken. De kortsen van het brood snijden en het daarna in stukjes snijden en door de soep roeren. De eieren pellen, fijnhakken en door de fijngehakte peterselie scheppen. De bonensoep in een terrine doen, bestrooien met de gekruide eieren en vervolgens serveren.

    Eet smakelijk = afiyet olsun

    no nameno name

    Laat het u allen smaken, met vriendelijke groet.............................van Yasar & Carlita

    02-03-2010, 14:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HINDENFILET

    HINDENFILET

    img657
    HINDENFILET m/PEREN, KASTANJES & VEENBESSEN

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 1 hindenfiletgebraad van 750 g

    - 1 eetlepel arachideolie

    - 15 cl wildfond

    - 2 dikke peren (type Durondeau)

    - 2 mespuntjes vierkruidenpoeder

    - 30 g boter

    - 150 g veenbessen natuur

    - 200 g kastanjes natuur

    - peper & zout

    Bereiding:

    - doe olie, peper & zout o:h hindenfiletgebraad

    - leg het o/e gratineerschotel

    - laat gedurende 15 min langs alle kanten bruin bakken i/e hete oven op 210°C

    - voeg de wildfond toe & laat gedurende 25 min verder bakken op 150°C

    - vergeet het niet regelmatig te overgieten

    - schil de peren & snij ze in twee

    - bestrooi ze m/d vierkruiden

    - laat gedurende 10 min o/e zacht vuurtje bruin bakken i/boter

    - omring het gebraad 10 min voor het einde v/d baktijd m/d veenbessen, kastanjes & de peren

    - serveer HEEL warm op voorverwarmde borden


    08-02-2010, 22:19 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HINDENFILET m/VEENBESSEN

    HINDENFILET m/VEENBESSEN

    hindenfilet
    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 1 hindenfilet v/+/- 600 g

    - 400 g wortelen

    - 400 g aardappelen

    - 15 g boter

    - frituurolie

    - voor de saus:

    o 100 g veenbessen

    o 20 g suiker

    o 25 cl room

    o 2 el kalfsfond

    Bereiding:

    - schil de wortelen & snij ze i/stukjes v/4 cm

    - laat ze 20 min. koken i/gezouten water

    - giet ze af en leg opzij

    - schil de aardappelen & snij ze i/blokjes van 1 cm

    - frituur de aardappelblokjes 5 min. op 160°C en leg opzij

    - warm de oven voor op 160°C

    - warm de veenbessen op m/d suiker

    - voeg de kalfsfond & de room toe

    - kruid genereus m/peper & zout

    - laat alles 15 min. sudderen

    - smelt het klontje boter i/e pan & bak de hindenfilet goudbruin

    - kruid m/peper & zout & zet 15 min. i/d oven op 160°C

    - bak de aardappelen nog 2 min. i/d hete olie

    - warm de veenbessencompote op

    - snij de hindenfilet voor & serveer op warme borden

    - giet er de saus over

    - schik er de groenten rond



    Delen

    08-02-2010, 22:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 38de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs