Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
04-02-2011
Tapas Recepten, Vlees Tapas Recepten, Kippenlevers in sherrysaus (Higadillos al Jerez)
Categorie : Tapas Recepten, Vlees Tapas Recepten, Kippenlevers in sherrysaus (Higadillos al Jerez)
Ingredienten :
400 gr kippenlevers
3 eetlepels boter
zout, peper
3 fijngesneden sjalotten
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringen
2 eetlepels bloem
2 dl kippenbouillon (van tablet)
3 eetlepels droge sherry (Fino)
50 gr ontpitte groene olijven in plakjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiding :
Maak de kippenlevers zorgvuldig schoon en snijd ze doormidden. Verhit de boter en bak de kippenlevers snel aan alle kanten bruin. Neem de levers uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Bak de sjalotten en de rode peper ± 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak die ± 2 minuten mee. Roer de bouillon en de sherry erdoor en laat de saus op zacht vuur ± 8 minuten tot een vrij dikke saus koken. Breng de saus met zout en peper op smaak. Leg de levers in de saus en warm ze nog ± 3 minuten mee. Roer de olijven en de peterselie erdoor.
4 Personen