recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazietaart

    Spinazietaart

    Spinazietaart Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Snijd de ham in kleine blokjes. Maak de spinazie schoon, was deze en laat in een pan de spinazie met het aanhangende water en wat zout in ongeveer 5 minuten slinken. Laat de spinazie dan goed uitlekken in een vergiet en druk er met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie dan in een kom en meng er de eieren, ui, knoflook, ham, kaas, melk, peper, zout en paneermeel door. Vet een springvorm in en schep hierin het spinaziemengsel. Steek met een borrelglaasje rondjes uit het bladerdeeg en leg dit op het spinaziemengsel. Zet de vorm 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

    Ingrediënten

    750g spinazie
    zout
    peper
    1 ui
    1 teentje knoflook
    100g paneermeel
    150g ham
    150g geraspte oude kaas
    2 eieren
    1dl melk
    200g bladerdeeg (diepvries)


    03-04-2010, 18:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkool ovenschotel met roomkaas

    groente recepten
    Boerenkool ovenschotel met roomkaas (v)

    aantal personen:4, hoofdgerecht

    • Ingrediënten:
      • 700 g Boerenkool deelblokjes (diepvries, pak a 450 g)
      • Zout
      • Peper
      • 300 g verse roomkaas
      • 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak met 2 zakjes a 83 g)
      • 2 vleestomaten
      • 100 g geraspte belegen kaas
    • Bereiding:
      • Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4
      • Boerenkool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing
      • Op smaak brengen met zout en peper
      • Roomkaas toevoegen en laten smelten
      • Aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing
      • Tomaten in plakjes snijden
      • Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, tomaatplakjes en aardappelpuree
      • Eindigen met aardappelpuree
      • Bestrooien met kaas
      • Schotel in ca. 20 minuten in midden van oven door en door heet en goudbruin laten worden

    10-03-2010, 14:14 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    07-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-broccoli-wortel roerbak

    Asperge-broccoli-wortel roerbak

    Aantal personen: 2

    • Ingrediënten
      • 250 gram asperges; geschild
      • 250 gram broccoli; in roosjes
      • 1 wortel; in dunne plakjes
      • 1/2 eetlepel maïsolie
      • Voor de saus:
      • 1 eetlepel sojasaus
      • 1 eetlepel appelazijn
      • 1 eetlepel geconfijte gember; fijngesneden
      • 1 rode peper, van de zaadjes ontdaan, fijngesneden
    • Bereiding:
      • Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes
      • Meng de ingrediënten voor de saus
      • Doe de groenten in een kom en marineer ze minimaal een uur met de saus
      • Af en toe omroeren
      • Verhit de maïsolie in een wok
      • Bak de groenten een minuut of zes
      • Voeg als het te droog wordt af en toe een eetlepel water toe
      • De groenten moeten nog knapperige zijn
      • Direkt opdienen met bv rijst of noedels

    07-03-2010, 20:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde ARTISJOKBODEMS

    Gegrilde ARTISJOKBODEMS

    artisjokbodems
    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 8 artisjokbodems (uit blik)

    - 2 dl melk

    - 50 g boter

    - 2 eetlepels dikke room

    - 2 eieren

    - 1 mespuntje gemalen muskaatnoot

    - 1 eetlepel olijfolie

    - 400 g verse morieljes (of eventueel oesterzwammen)

    - 2 knoflookteentjes

    - 1,5 dl vloeibare room

    - 1 kleine verse artisjok

    - ½° citroen

    - peper & zout

    Bereiding:

    - verwarm de oven voor op 180°C

    - laat de artisjokbodems uitlekken

    - bedek ze m/melk & water

    - kruid m/zout & kook ze tot ze zacht zijn

    - laat ze uitlekken & pureer ze

    - doe de artisjokpuree i/e kom m/boter, dikke room, eieren, muskaatnoot, peper & zout

    - meng tot een gladde massa

    - strijk een gratineerschotel in m/olijfolie & schep er de artisjokpuree in

    - borstel de morieljes schoon

    - pel & pers de knoflookteentjes

    - breng room a/d kook m/knoflook, peper & zout

    - voeg de morieljes toe & laat 2 min zachtjes koken

    - giet uit over de puree

    - snijd de artisjok m/e scherp mes i/vier parten

    - verwijder het hooi m/e lepeltje

    - besprenkel ze m/citroensap

    - leg ze langs de rand v/d gratineerschotel

    - zet i/d oven op 180°C

    - laat 35 min bakken

    - dien onmiddellijk op

    08-02-2010, 22:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van raapstelen en avocado

    Salade van raapstelen en avocado

    Ingrediënten voor 2 personen

    Raapstelen
    Avocado
    Walnoten
    Rozijnen
    Ui
    Gele paprika
    Yogonaise
    Zout & peper

    Bereidingswijze

    Wel de rozijnen in een kopje heet water. Maak de raapstelen schoon. Laat de raapstelen uitlekken. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Snij de gele paprika in fijne slierten. Snipper een ui tot kleine blokjes. Laat de gewelde rozijnen uitlekken. Schil een rijpe avocado, verwijder de pit en snij de avocado in plakken. Leg de raapstelen op een grote bord, strooi de geroosterde walnoten, de gesnipperde ui, gewelde rozijnen en slierten paprika over de raapstelen. Plakken avocado kunnen er boven op de salade. Besprenkel de salade met yogonaise, peper en zout.

    Serveertips

    Lekker als bijgerecht of vegetarisch maaltijdsalade met geroosterde brood erbij.


    31-01-2010, 14:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanakopita (Griekse spinazietaart)

    Recept voor Spanakopita (Griekse spinazietaart)

    Omschrijving van het recept:
    Een heerlijke Griekse spinazietaart met feta-kaas en eieren.
    Voor 10 porties.

    Bereidingstijd van het recept:
    Bereidingstijd: 2 uur.

    Ingrediënten voor dit recept:
    1 1/2 kilo spinazie,
    1 grote ui, fijngesneden,
    1/2 kop verse uitjes, fijngesneden,
    1/2 kop melk,
    1/2 kop peterselie, versgesneden,
    1/2 kop dille, versgesneden,
    1 kop boter,
    5 eieren,
    250 gram feta-kaas,
    peper, zout,
    12 vellen kant en klare fylo,
    boter om in te vetten.



    Bereiding / Instructies:


    1. De spinazie uitzoeken, wassen en snijden.
    2. De boter in een pan laten smelten, de ui fruiten, de verse uitjes toevoegen en evenlater de spinazie.
      Goed doorroeren.
    3. Peterselie, dille, peper en zout toevoegen en met de deksel op de pan de spinazie laten koken tot het meeste vocht verdwenen is.
    4. De pan van het vuur halen, de melk door de spinazie roeren waardoor deze wat afkoelt.
    5. De eieren loskloppen en er de grof gesneden kaas aan toevoegen.
      Als de spinazie koud is geworden er het eiermengsel doorroeren.
    6. Een flinke ovenschaal, bakplaat invetten en er 8 met gesmolten boter bestreken vellen fylo leggen.
      De spinazie verdelen over de fylo (met boter bestreken) daar weer opleggen. Uitstekende stukken afsnijden.
    7. De deksel besprenkelen met gesmolten boter en de pita in een warme, voorverwarmde oven 40 tot 50 minuten gaar bakken.
    8. Een half uur laten koelen en dan opdienen.

    30-01-2010, 20:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkoolschotel
    Zuurkoolschotel

    1 pak zuurkool naturel
    1 groot blik kokosmelk
    2 bananen
    1 bakje conimex ajam paniki
    1 pond rundergehakt
    aardappelpuree
    geraspte belegen kaas

    Aardappelen koken.
    Zuurkool (met sap) koken in de kokosmelk
    Gehakt rul bakken met ajam paniki
    Puree maken.
    Zuurkool afgieten.
    Grill aanzetten.
    Banaan in plakjes van 1 cm snijden.

    In ovenschaal eerst een laag puree, dan zuurkool, gehakt en banaanschijfjes.
    Dit herhalen en eindigen met een laag puree.
    Geraspte kaas erover en even gratineren onder de grill.

    30-01-2010, 12:56 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier een eenvoudig/lekker recept voor zuurkoolschotel;
    Hier een eenvoudig/lekker recept voor
    zuurkoolschotel;

    -ongeveer 400 gram gehakt(mag rundergehakt ook zijn)
    -aardappelen/of zakje voor aardappelpuree
    -klein blikje ananas op sap(in stukjes gesneden)
    -zuurkool(pakje naturel)
    -teentje knoflook geperst
    -peper/zout
    -scheutje ketjap manis
    -zakje geraspte kaas

    Ik schil altijd voor ons 4tjes aardappelen en breng die aan de kook(een kruimige aardappel die ook gepureerd kan worden).
    Ondertussen ga ik de gehakt rullen in een braadpan.(ook verwarm ik de hetelucht oven alvast voor op 200 graden)Als de gehakt gaar en verkleurd is,voeg ik er een uitgeperst teentje knoflook aan toe,peper/zout en een scheutje ketjap naar smaak en de in stukjes gesneden ananas eronderdoor roeren.De zuurkool kook ik altijd in de tussentijd even in een steelpannetje om het grootste zuur eraf te halen(dat vinden mijn kids niet zo helaas)Op de gerulde gehakt(ik laat die altijd in de braadpan die kan n.l ook in de oven,anders moet je een ovenschaal nemen),doe je de uitgelekte zuurkool verdelen.Als de aardappels gekookt zijn giet je ze af en maakt er puree van(of je volgt de gebruiksaanwijzing van het pakje als je zo altijd puree maakt).Deze doe je bovenop de zuurkool verdelen en hierover strooi je naar believe de geraspte kaas.Eventjes in de oven tot de kaas gesmolten is en klaar is de ovenschotel!

    30-01-2010, 12:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool met gegrild Zeeuws spek

    Zuurkool met gegrild Zeeuws spek

    Zuurkool met gegrild Zeeuws spek
    • 4
      personen
    • Hoofdgerecht
    • Vlees
    • Hollands

    Ingrediënten

    • 2 eetlepels roomboter
    • 1 ui, grof gesnipperd
    • 500 g zuurkool
    • 1 eetlepel suiker
    • 5 kruidnagels
    • 3 laurierblaadjes
    • 100 ml (bok)bier
    • 1 grote appel, in 8-10 partjes
    • 200 g Zeeuws spek, in plakken van ½ cm dik
    • 1 verse rookworst

    Bereiden

    Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de ui 5 minuten en voeg dan de zuurkool, suiker, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Meng alles goed en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk het bier erbij en leg de partjes appel bovenop de zuurkool.

    Leg een deksel op de pan en stoof het geheel in 30 minuten gaar. Schep de zuurkool nu en dan om. Stoof de laatste 10 minuten de rookworst bovenop de zuurkool mee.

    Verhit de grillpan. Leg de plakjes spek in de pan en gril ze aan beide kanten goudbruin en krokant. Serveer de zuurkool met het spek ernaast.

    Extra benodigd

    Grillpan

    Tip

    Door het gebruik van Zeeuws spek in plaats van klassiek zuurkoolspek wordt deze zuurkoolschotel met appel ineens heel bijzonder. Zeeuws spek is gemarineerd, dan langzaam gegaard en vervolgens krokant geroosterd waardoor het zijn bijzondere smaak krijgt. Serveer dit gerecht bijvoorbeeld bij gebraden fazant: een verrukkelijke combinatie. Maak ook eens een Nederlandse BLT-sandwich met Zeeuws spek, kropsla en tomaat.

    Wijntip

    Zuurkool en elzasser riesling zijn gemaakt voor elkaar. Serveer de wijn niet te koud zodat de aroma´s optimaal tot hun recht komen. Ook een altesse uit de Savoie smaakt hier heel goed bij.


    30-01-2010, 12:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:groenten
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot Met Paprika..
    Andijviestamppot Met Paprika...

    Ingrediënten:
    1½ kilo aardappelen
    1 rode paprika
    1 lenteuitje
    400 gr. rundergehakt
    1 dl melk
    1 flinke struik andijvie
    1 blokje runderbouillon
    zout en peper
    Bereiding:
    Snijd de paprika in reepjes en snijd het lenteuitje in stukjes.
    Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook ze met bouillonblokje in ca. 20 minuten gaar.
    Was de andijvie en laat deze goed uitlekken.
    Verwijder de harde nerven en snijd het blad in dunne reepjes.
    Bak in een koekepan het gehakt rul.
    Bak de paprika ook even mee.
    Breng eventueel het geheel op smaak met wat zout en peper.
    Verwarm de melk, niet laten koken.
    Giet de aardappelen af enstamp ze fijn met de warme melk.
    Voeg de andijvie, het gehaktmengsel en de lenteui erdoor.
    Warm serveren.
    Eet smakelijk..!!

    27-01-2010, 19:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:groenten
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met gehaktsaus
    Bloemkool met gehaktsaus
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 bloemkool
    300 gram gehakt
    1 ui
    2 eetlepels olijfolie
    oregano (naar smaak)
    2 eetlepels tomatenpuree
    2 eetlepels bloem
    1/4 liter bouillon (blokje)

    Werkwijze:

    Snijd de bloemkool en kook de bloemkool, in weinig water met wat zout, in 15-20 minuten, net aan gaar.
    Fruit intussen de gesnipperde ui lichtbruin in de olijfolie, voeg dan het gehakt toe en bak het, al roerend met een vork, rul. Voeg daarna de tomatenpuree, de oregano en de bouillon toe. Laat deze saus nog ca. 10 minuten pruttelen.
    Laat de bloemkool uitlekken, schep hem op een (voorverwarmde) schotel en schenk de gehaktsaus erover.
    Lekker met 125 gram gebakken aardappelen.

    Bevat per portie 225 gram: 160 kcal.

    14-01-2010, 19:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse groenteschotel
    Zomerse groenteschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    300 gram rijst
    300 gram rundvlees
    paprikapoeder
    1 ui
    1 courgette
    4 stevige tomaten
    4 eetlepels olijfolie
    1 dl bouillon

    Werkwijze:

    Kook eerst de rijst op de gebruikelijke manier gaar. Snijd ondertussen het rundvlees in dobbelsteentjes, bestrooi ze met peper, zout en het paprikapoeder.Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes, pel de tomaten en snijd ze in stukjes.Verhit de olijfolie en bak hierin de stukjes vlees snel bruin. Neem ze uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de ui, tomaat en courgette een paar minuten. Voeg dan de stukjes vlees weer toe en schenk de bouillon er over. Laat alles ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
    Geef de rijst er apart bij.

    Bevat per portie van 225 gram: 260 kcal.

    14-01-2010, 19:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preistampot met paprika
    Preistampot met paprika
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    800 gram prei
    1,5 kg aardappelen
    2 rode paprika's
    1 eetlepel olijfolie
    1 dl halfvolle melk
    1 grote magere rookworst

    Werkwijze:

    Wel de magere rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met wat zout gaar. Maak de prei schoon en snijd ze in dunne ringen. Maak de paprika schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei samen met de paprika ongeveer 5 minuten. Snijd intussen de rookworst in plakjes. Giet de
    aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg zoveel "warme" halfvolle melk toe dat er een smeuIge puree ontstaat. Schep het prei- paprikamengsel en de helft van de magere rookworst door de puree. Doe de stamppot in een schaal en rangschik de rest van de magere rookworst erop.

    Bevat per portie van 225 gram: 370kcal.

    14-01-2010, 19:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met kerriesaus om van te smullen
    Andijvie met kerriesaus om van te smullen
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1000 gram andijvie (kant-en-klaar gesneden andijvie is wel zo handig)
    1 ui
    1 eetlepel olijfolie
    2 dl melk
    1 zakje kerriesaus (o.a. Knorr)

    Werkwijze:

    Verwijder het lelijke blad van de andijvie en snijd ze in reepjes. Wassen en met het aanhangende water in een pan doen (geen zout toevoegen). Laat ze op matig vuur ca. 5 minuten slinken. Af en toe omscheppen. Daarna in nog ca. 5 minuten zachtjes gaarkoken.
    Ondertussen de ui snipperen. In een braadpan de olijfolie verhitten en de ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Voeg daarna de melk toe, breng dit aan de kook en voeg al roerend het kerriesauspoeder toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de andijvie in een vergiet goed uitlekken en schep ze daarna door de kerriesaus. Verwarm dan nog ca. 1 minuut en doe ze eventueel over in een schaal. Lekker met 125 gram aardappelpuree.

    Bevat per portie van 225 gram: 180 kcal

    14-01-2010, 18:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolse andijvie- gehaktrolletjes
    Poolse andijvie- gehaktrolletjes
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    400 gram rundergehakt
    4 eetlepels koffiemelk
    4 eetlepels paneermeel
    nootmuskaat
    1 struikje andijvie (250-300gr)
    1 zakje Witte saus
    1/2 liter halfvolle melk
    5 eetlepels geraspte 30+ kaas

    Werkwijze:

    Meng het gehakt met de koffiemelk, het paneermeel, zout, peper en nootmuskaat en maak er worstjes van 5-6 cm van. Kook de (gewassen) struik andijvie 1 minuut in kokend water. Laat de andijvie daarna goed uitlekken. Haal de bladeren los en verpak elk gehaktworstje in
    enkele andijviebladeren (als een slavink). Leg ze in een ovenschaal. Schenk de saus erover en bestrooi ze met de kaas. Laat het gerecht in 25-30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven gaar worden. Lekker met bijv. gebakken aardappeltjes.

    Bevat per portie van 225 gram: 375 kcal.

    14-01-2010, 18:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige snijbonen met wortel
    Pittige snijbonen met wortel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram snijbonen
    300 gram wortels
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    2 theelepels shoarmakruiden
    zout
    1 dl water

    Werkwijze:

    Pel en snipper de grote ui. Pel 2 teentjes knoflook. Snijd de snijbonen in stukjes van 1 cm. Was de worteltjes en snijd ze in plakjes. Verhit een klein beetje Becel olijfolie in een braadpan en fruit de ui. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Schep de snijbonen, worteltjes, shoarmakruiden, zout en 1 dl water erdoor. Laat met het deksel op de pan de snijbonen en wortel in ± 15 minuten gaar worden.

    Per portie 120 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:58 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preiprutje
    Preiprutje
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    3 stelen prei
    1 bakje champignons
    100 gram gepaneerde kippenblokjes
    1eetlepel olie
    scheutje magere melk
    2 sauslepels Honig groentesaus
    1scheplepel ketjap
    Werkwijze:
    Snijd de prei en champignons in plakjes. Bak de kippenblokjes in de koekenpan. Ondertussen roerbak je de prei en champignons in een scheutje melk. Laat het prutje 10 minuten op een laag pitje roerbakken. Daarna gaan de kippenblokjes ook in het prutje. Vervolgens de groentesaus er aan toevoegen. Laat het geheel nog 5 minuten roerbakken.
    Bevat per portie à 225 gram: 280 kilocalorieën, exclusief 125 gram gekookte aardappelen of rijst.

    14-01-2010, 17:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolschotel
    Bloemkoolschotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    1 kilo aardappelen
    zout, peper en kerriepoeder
    scheutje halfvolle melk
    olijfolie
    2 uien
    1 middelgrote bloemkool
    350 gram rundergehakt
    100 gram geraspte 30+ kaas
    Werkwijze:
    Kook de aardappelen gaar. Maak er met wat zout en peper aardappelpuree van. Bak het gehakt goudbruin in een beetje olijfolie. Fruit in een andere pan de ringen gesneden uien met kerrie naar smaak (1 eetlepel is wel genoeg). Twee minuten de kook over de bloemkool laten gaan. Leg onderin de ovenschaal een laag aardappelpuree van 1 cm, daarop de gefruite uien met kerrie, daarop het gehakt, de bloemkoolroosjes, strooi hier overheen de geraspte kaas en dek het geheel toe met een laag puree. Laat het geheel in de oven een bruin laagje krijgen.
    Per portie 275 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele recepten en suggesties bij het bereiden van de witte kool

    Enkele recepten en suggesties bij het bereiden van de witte kool

    Winterse witte kool

    Een witte kool (ziet eigenlijk groen!) is soms zo'n kanjer van een groente dat je ze liever links laat liggen. Maar er is zoveel mee te variëren dat je ze beter wel meeneemt.

    Enkele witte koolsuggesties:

    Als je de witte kool niet helemaal zult gebruiken, snij je er alleen de buitenste bladeren af en kan je de rest van de kool bewaren voor de volgende witte koolsessie.

    • Slaatje: Schaaf of snijd witte koolbladeren fijn. Meng ze met stukjes appel en rozijntjes. Marineer een uur of langer in een vinaigrette van azijn, olie, vloeibare honing en een beetje zout.
    • Soep: Snipper witte koolbladeren en een ajuin fijn. Kook ze bijna gaar in een bodempje water. Let op: ze kan vlug verbranden. Voeg er een pak gepureerde tomaten bij. Verdun met een beetje water. Laat goed doorkoken. Proef en voeg naar wens wat zout en peper toe.
    • Stoofpotje: Blokjes rundstoofvlees dichtschroeien in olie of boter. Bestrooien met peper en zout. Een kwart witte kool, een ajuin en een wortel in grove stukken snijden. Bij het rundvlees voegen. Een flinke eetlepel tahin of pindakaas mengen met water. Aan de stoofpot toevoegen en zoveel water tot alles bijna onderstaat. Laat minstens een uur stoven tot het vlees heerlijk mals is of gebruik de snelkoker.
    • Stamppot: Schil en kook aardappelen. Snij witte koolbladeren fijn. Kook ze gaar. Pureer de aardappelen. Meng er de witte kool onder. Voeg er voor de smaak wat muskaatnoot, peper en eventueel zout aan toe. Goed roeren, proeven en opdienen met worst.
    • Gebakken witte kool: bak stukken of snippers witte kool in olie of boter. Kruid ze met cayennepeper en een beetje zout. Dien op met spiegeleieren, vlees of vis.
    • Pakketjes: Haal grote bladeren van de witte kool. Snij er de dikke nerf uit. Leg de bladeren enkele minuten in kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water. Leg ze op het werkblad. Leg er een hoopje varkensgehakt op. Vouw het blad toe en steek er een prikker in. Leg de pakketjes in een ingeboterde vuurvaste schaal en zet ze ongeveer 40 minuten in een warme oven.
    • Witte kool met kummel: Kook fijngesneden witte kool in licht gezouten water. Giet het kookvocht af en strooi wat kummelzaadjes over de witte kool. Je kunt ze eventueel voor het opdienen kort stoven in een klontje boter.

    10-01-2010, 17:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick's gado gado

    Patrick's gado gado

    Simpel groente gerecht dat ook lekker is voor kid's

    Ingredienten voor 4 personen:

    200 gr brocoli

    200 gr bloemkool

    200 gram boontjes (kan ook uit pot)

    200 gram groentemix

    1 pot satesaus

    kroepoek

    rijst

    3 eieren

    Kook de groenten 5 minuten in een pan met water

    Kook de eieren

    Doe beiden op een schaal en laat deze afkoelen

    Kook de rijst en verwarm de pindasaus

    Eet smakelijk!

    ps je kunt ook nog geroerbakte kipstukjes aan de groente toevoegen.


    10-01-2010, 12:36 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 37de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs