-
paddestoel :
Reuzenchampignon
-
tijd van de dag :
Snack
-
keuken :
Nederlandse keuken
-
tijd :
21 - 30 minuten
-
personen :
4
-
vegetarisch
Ingrediënten
4 sneetjes casinobrood 5 el olijfolie 1 doosje kerstomaatjes 4 reuzenchampignons (of portobellos) 2 el verse tijm, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt zout en vers gemalen zwarte peper 150 g Hollandse belegen geitenkaas, in krullen balsamicostroop
Voorbereiding
Een
crostino is in Italië een klein geroosterd broodje, een crostone is de
reuzenvariant. Een goede match voor een reuzenchampignon! Voor dit
gerecht kun je prima brood van de vorige dag gebruiken dat onder de
grill weer knapperig wordt. Lekker met kerstomaatjes, Hollandse
geitenkaas en balsamicostroop. Benodigdheden: Koekenpan x 2 Oven met grillstand Rond uitsteekvormpje (Ø 10 cm)
Bereidingswijze
- Verwarm de ovengrill voor.
- Steek 4 rondjes met een doorsnede van 10 cm uit het brood. Bestrijk
de crostones met olijfolie en laat ze onder de grill aan beide kanten
mooi kleuren.
- Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk
keukenpapier en verwijder de stelen. Zet twee koekenpannen op het vuur.
Verdeel de olijfolie over de pannen. Leg de reuzenchampignons met de
gladde kant naar boven in de ene pan en bak op middelhoog vuur 5 min.
aan beide zijden.
- Bak in de andere pan de kerstomaatjes in 5 min. aan. Schud ze
regelmatig door aan de steel van de pan te trekken. Voeg de tijm en de
knoflook toe en laat een paar min. meebakken. Breng op smaak met zout
en peper.
- Verdeel de crostones over vier borden. Leg de reuzenchampignons er
met de gladde kant naar beneden op en vul de hoeden met de
kerstomaatjes. Garneer met krullen van Hollandse geitenkaas en druppel
er een beetje balsamicostroop over.
30-01-2010, 14:55 geschreven door van leeuwen 
|