EENDENBORST m/paksoi
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels droge sherry
- 1 eetlepel suiker
- 1 Spaans pepertje, ontpit & fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel geraspte gember
- 2 eendenborsten
- olie
- 1 eetlepel hoisinsaus (=rode bonenpasta, Aziatische producten i/supermarkt)
- 1 grote of 2 kleine paksoi
Bereiding:
- meng de sojasaus m/d sherry, de suiker & telkens de helft v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember
- verwijder het vet v/d eend
- snij het vlees i/plakjes van +/- 1 cm
- roerbak de eend kort i/olie
- voeg dan het sojamengsel toe
- laat even pruttelen & voeg dan de hoisinsaus toe
- giet het mengsel u/d wok i/e kom
- maak de wok schoon m/keukenpapier
- giet er een beetje olie in
- roerbak dan de i/stukken gesneden paksoi
- breng op smaak m/d rest v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember
- de paksoi is klaar na 2 min.
- serveer m/rijst
08-02-2010, 22:38 geschreven door van leeuwen 
|