recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadomousse met gerookte kip

    Avocadomousse met gerookte kip
    voorgerecht
    4 personen

    Ingrediënten
    2 st. avocado
    1 el citroensap
    3 blaadjes gelatine
    4 el wittewijn
    1 bekertje crème fraîche
    150 gr, gerookte kipfilet
    zout & cayennepeper naar smaak

    Bereiding
    De avocado's doorsnijden, de pit verwijderen en het vruchtvlees met een lepel uit de schil nemen. Het vruchtvlees met het citroensap pureren. De gelatine in ruim koud water weken. De wijn verwarmen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Het mengsel door de gepureerde avocado mengen, op smaak brengen met cayennepeper en zout en enigszins laten geleren. De creme fraiche half stijf slaan. De gerookte kip in piepkleine blokjes snijden. De creme fraiche en kip door de avocado spatelen. De mousse in 6 timbaaltjes doen en minimaal 4 uur koud weg zetten. De timbaaltjes op de borden

    31-08-2011, 19:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EENDENBORST m/paksoi

    EENDENBORST m/paksoi

    eendenborst met paksoi
    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 4 eetlepels sojasaus

    - 4 eetlepels droge sherry

    - 1 eetlepel suiker

    - 1 Spaans pepertje, ontpit & fijngesneden

    - 2 teentjes knoflook, fijngesneden

    - 1 eetlepel geraspte gember

    - 2 eendenborsten

    - olie

    - 1 eetlepel hoisinsaus (=rode bonenpasta, Aziatische producten i/supermarkt)

    - 1 grote of 2 kleine paksoi

    Bereiding:

    - meng de sojasaus m/d sherry, de suiker & telkens de helft v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember

    - verwijder het vet v/d eend

    - snij het vlees i/plakjes van +/- 1 cm

    - roerbak de eend kort i/olie

    - voeg dan het sojamengsel toe

    - laat even pruttelen & voeg dan de hoisinsaus toe

    - giet het mengsel u/d wok i/e kom

    - maak de wok schoon m/keukenpapier

    - giet er een beetje olie in

    - roerbak dan de i/stukken gesneden paksoi

    - breng op smaak m/d rest v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember

    - de paksoi is klaar na 2 min.

    - serveer m/rijst


    08-02-2010, 22:38 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOEN m/cider & tijmboter

    KALKOEN m/cider & tijmboter

    kalkoen met cider
    KALKOEN met CIDER & TIJMBOTER

    Ingrediënten voor 8 à 10 personen:

    - 1 kalkoen van 4 kg

    - 8 takjes (citroen)tijm

    - 150 g zachte boter

    - 1 grote ui

    - 1 appel

    - 4 tenen knoflook

    - 4 takjes bladpeterselie

    - 2,5 dl kippenbouillon

    - 5 dl droge cider

    - zwarte peper

    - zout

    Bereiding:

    - verwarm de oven voor o/d hoogste stand

    - hak de helft v/d tijm fijn

    - meng m/d boter

    - snij de ui & appel i/kwarten

    - vul de kalkoen m/d ui, appel, knoflook, bladpeterselie & de rest v/d tijm

    - maak een opening tussen het vel & de borst v/d kalkoen

    - smeer kruidenboter over de hele borst

    - bind de vleugels & bouten v/d kalkoen tegen het lijf

    - bestrijk de rest m/boter

    - kruiden m/peper & zout

    - zet de kalkoen m/d borst naar onder o/d ovenrooster

    - giet de kippenbouillon & cider i/e braadslee

    - schuif onder de kalkoen om de braadsappen op te vangen

    - bak de kalkoen 30 min.

    - verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C

    - draai de kalkoen rechtop & bak nog 90 min.

    - bedruip regelmatig m/h vocht uit de braadslee

    - haal u/d oven & laat 30 min. afgedekt rusten

    - versnij de kalkoen & serveer m/compote of chutney v/cranberry’s & een knapperige groene sla





    08-02-2010, 22:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOEN m/cider & tijmboter

    KALKOEN m/cider & tijmboter

    kalkoen met cider
    KALKOEN met CIDER & TIJMBOTER

    Ingrediënten voor 8 à 10 personen:

    - 1 kalkoen van 4 kg

    - 8 takjes (citroen)tijm

    - 150 g zachte boter

    - 1 grote ui

    - 1 appel

    - 4 tenen knoflook

    - 4 takjes bladpeterselie

    - 2,5 dl kippenbouillon

    - 5 dl droge cider

    - zwarte peper

    - zout

    Bereiding:

    - verwarm de oven voor o/d hoogste stand

    - hak de helft v/d tijm fijn

    - meng m/d boter

    - snij de ui & appel i/kwarten

    - vul de kalkoen m/d ui, appel, knoflook, bladpeterselie & de rest v/d tijm

    - maak een opening tussen het vel & de borst v/d kalkoen

    - smeer kruidenboter over de hele borst

    - bind de vleugels & bouten v/d kalkoen tegen het lijf

    - bestrijk de rest m/boter

    - kruiden m/peper & zout

    - zet de kalkoen m/d borst naar onder o/d ovenrooster

    - giet de kippenbouillon & cider i/e braadslee

    - schuif onder de kalkoen om de braadsappen op te vangen

    - bak de kalkoen 30 min.

    - verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C

    - draai de kalkoen rechtop & bak nog 90 min.

    - bedruip regelmatig m/h vocht uit de braadslee

    - haal u/d oven & laat 30 min. afgedekt rusten

    - versnij de kalkoen & serveer m/compote of chutney v/cranberry’s & een knapperige groene sla

    08-02-2010, 22:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante kiptortilla
    Pikante kiptortilla



    Ingrediënten voor 8 hapjes:

    4 kant-en-klare tortilla's met een doorsnede van 25 cm
    2 eetlepels honing
    mespunt cayennepeper
    1 eetlepel ketjap manis
    2 lente-bosuitjes
    1 gele paprika
    150 g gerookte kipfilet of kiprollade (vleeswaren)

    Bereiding:

    Verwarm de tortilla's even in een droge hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt zodat ze wat soepeler worden.
    Meng honing met cayennepeper en ketjap manis. Snijd de uitjes in de lengte in smalle lange repen. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in smalle reepjes.
    Leg de tortilla's naast elkaar op een plank. Bestrijk ze met het honingmengsel. Verdeel daarover plakken kipfilet en reepjes ui en paprika.
    Rol de tortilla's strak op en snijd ze schuin dwars door. Serveer ze rechtop in kleine glaasjes.

    Tips:
    Vervang de gele paprika door geroosterde paprika (potje) of gedroogde tomaten op olie.
    Maak er een garnalentortilla van door de kipfilet te vervangen door Hollandse garnalen of rivierkreeftjes.

    30-01-2010, 14:45 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte kip met mangochutney
    Gerookte kip met mangochutney






    voor 4 personen

    -200 gram gerookte kipfilet
    -5 takjes koriander
    -2 lente-uitjes
    -2 eetlepels mangochutney(de Heerli
    jckheid)


    Snijd de kip in blokjes.Hak de blaadjes van 2 takjes koriander en de lente-ui.Meng de kip met de lente-ui,koriander en mangochutney.
    Schep het mengsel op mooie lepels en garneer met een takje koriander

    30-01-2010, 14:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs