recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip-rijstpannetje
    Kip-rijstpannetje
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    250 gram (zilvervlies)rijst
    1 middelgrote ui
    1 kleine rode, 1 kleine groene en kleine gele paprika
    1 vleestomaat (ca. 200 gram)
    4 kipfilets (ca. 500 gram)
    1 teen knoflook
    zout en peper
    ½ tl paprikapoeder
    2 eetlepels olijfolie
    1 bosje peterselie

    Werkwijze:

    Kook de rijst droog en gaar in water met zout naar smaak volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    Snipper intussen de ui en snijd de schoongemaakte paprika in reepjes. Ontvel de tomaat en snijd deze in blokjes. Snijd de kipfilet in grove stukken en pel de knoflook.
    Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de stukken kip ca. 5 minuten.
    Pers dan de knoflook erboven uit en breng het vlees op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder. Smelt de olijfolie in dezelfde pan, voeg de uisnippers en paprikareepjes toe en bak deze op laag vuur, ca. 5 minuten. Voeg daarna de rijst en tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en de rest van het paprikapoeder. Leg dan de stukken kipfilet erop, doe het deksel op de pan en laat het geheel in ca. 10 minuten door en door heet en gaar worden. Knip intussen de gewassen peterselie in een kopje fijn en strooi deze vlak voor het serveren over het gerecht.

    Bevat per portie van 225 gram: 270 kcal.

    14-01-2010, 19:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstschotel met tonijn, net even anders
    Rijstschotel met tonijn, net even anders
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 (kleine) ui
    3 augurkjes
    1 eetlepel olijfolie
    1 takje verse tijm
    300 gram gekookte rijst
    2 blikjes tonijn naturel
    1 pot Aardappel Anders Knoflook/Kruiden

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 200 C.
    Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de augurkjes fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit het uitje tot het glazig is. Roer er direct de augurk en tijm door. Schep de gekookte rijst erdoor en doe het geheel in een ovenschotel.
    Giet de tonijn af en verdeel die over de rijst en bedek de bovenkant van de schotel met Aardappel Anders Knoflook/Kruiden.
    Laat de schotel in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar
    worden.

    Bevat per portie van 225 gram: 390 kcal.

    14-01-2010, 19:17 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotische rijstsalade voor een zomerse dag
    Exotische rijstsalade voor een zomerse dag
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    2 eetlepels azijn
    8 eetlepels (olijf)olie
    1 theelepel mosterd
    peper (naar smaak)
    250 gram rijst
    200 gram kipfilet
    1 kiwi
    1 rode paprika
    1 klein blikje mandarijntjes (netto 312 gram)
    1 klein blikje maïs (netto 150 gram)

    Werkwijze:

    Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de azijn in een kom of schaal met de mosterd, peper en 6 eetlepels olie. Roer hiervan een sausje, voeg de rijst eraan toe, schep dit door elkaar, laat het geheel wat afkoelen en zet de rijstmassa daarna ca. een halfuur in de koelkast om koud te worden.
    Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin het kippenvlees in ca. 10 minuten zachtjes bruin en gaar. Laat het vlees daarna afkoelen.
    Schil de kiwi dun en snijd hem in plakjes, en deze weer in vieren. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine stukjes. Giet de maïs en mandarijntjes af. Voeg het kippenvlees, kiwi, paprika, mandarijntjes en maïs toe aan de rijst en schep alles goed door elkaar. Zet de rijstschotel tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Een echt zomers gerecht.

    Bevat per portie van 225 gram: 310 kcal.

    14-01-2010, 19:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene rijstsalade met kaas en perzik
    Groene rijstsalade met kaas en perzik
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    125 gram rijst
    1 komkommer
    1 courgette
    0,5 blik perziken op sap
    200 gram 30+ kaas
    1 dl kerriesaus (o.a. Calvé;-)

    Werkwijze:

    Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar. Snijd de courgette en komkommer in plakjes en kook ze 2 minuten in kokend water (blancheren), spoel ze daarna direct af met koud ater en laat ze goed uitlekken. Laat de perziken uitlekken en snijd ze in stukjes. Snijd de kaas in
    blokjes. Schep de afgekoelde rijst, de courgette, de komkommer, de perzik en de kaas voorzichtig door elkaar. Giet de kerriesaus erover en meng alles luchtig. Lekker met geroosterd brood of stokbrood.

    Bevat per portie van 225 gram: 380 kcal.

    14-01-2010, 19:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstrand met broccoli en rookworst
    Rijstrand met broccoli en rookworst
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    750 gram broccoli
    250 gram rijst
    1 ui
    1 magere rookworst
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels tomatenpuree
    2,5 dl bouillon (blokje)
    tijm
    maïzena

    Werkwijze:

    Kook eerst de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de schoongemaakte broccoli in roosjes en kook deze in wat water met zout naar smaak in 15-20 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de worst in plakjes. Fruit de uisnippers in de hete olijfolie glazig, voeg dan de worstplakjes toe en laat deze een paar minuten meebakken. Roer er aansluitend de tomatenpuree door en giet de bouillon erbij. Strooi er dan wat tijm over en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen. Bind de saus met wat aangelengde maïzena. Doe de gekookte rijst in een rijstrand en stort deze op een grote schaal. Leg de broccoliroosjes eromheen en giet de rookworstsaus in het midden van de rand.

    Bevat per portie van 225 gram: 385 kcal.

    14-01-2010, 18:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pandanrijst met viscurry
    Pandanrijst met viscurry
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    350 gram pandanrijst
    200 gram kabeljauw in stukjes
    1 pakje Honing currysaus
    2 dl water
    1lepel olie
    1kleine ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gesnipperd
    1 rode paprika, in blokjes
    200 gram peultjes
    eventueel wat fijngehakte koriander
    Werkwijze:
    Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, paprika en peultjes zo'n 5 minuten op matig hoog vuur. Voeg het zakje currysaus en het water toe. Voeg de vis toe en laat deze goed warm worden. Serveer de rijst met de vis in curry.
    Per persoon 210 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs