Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
14-01-2010
Kip-rijstpannetje
Kip-rijstpannetje
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
250 gram (zilvervlies)rijst
1 middelgrote ui
1 kleine rode, 1 kleine groene en kleine gele paprika
1 vleestomaat (ca. 200 gram)
4 kipfilets (ca. 500 gram)
1 teen knoflook
zout en peper
½ tl paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
1 bosje peterselie
Werkwijze:
Kook de rijst droog en gaar in water met zout naar smaak volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper intussen de ui en snijd de schoongemaakte paprika in reepjes.
Ontvel de tomaat en snijd deze in blokjes. Snijd de kipfilet in grove
stukken en pel de knoflook.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de stukken kip ca. 5 minuten.
Pers dan de knoflook erboven uit en breng het vlees op smaak met
peper, zout en wat paprikapoeder. Smelt de olijfolie in dezelfde pan,
voeg de uisnippers en paprikareepjes toe en bak deze op laag vuur, ca.
5 minuten. Voeg daarna de rijst en tomatenblokjes toe en breng het
geheel op smaak met peper, zout en de rest van het paprikapoeder. Leg
dan de stukken kipfilet erop, doe het deksel op de pan en laat het
geheel in ca. 10 minuten door en door heet en gaar worden. Knip
intussen de gewassen peterselie in een kopje fijn en strooi deze vlak
voor het serveren over het gerecht.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de augurkjes fijn. Verhit de
olijfolie in een koekenpan. Fruit het uitje tot het glazig is. Roer er
direct de augurk en tijm door. Schep de gekookte rijst erdoor en doe
het geheel in een ovenschotel.
Giet de tonijn af en verdeel die over de rijst en bedek de bovenkant van de schotel met Aardappel Anders Knoflook/Kruiden.
Laat de schotel in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar
worden.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de
azijn in een kom of schaal met de mosterd, peper en 6 eetlepels olie.
Roer hiervan een sausje, voeg de rijst eraan toe, schep dit door
elkaar, laat het geheel wat afkoelen en zet de rijstmassa daarna ca.
een halfuur in de koelkast om koud te worden.
Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin
het kippenvlees in ca. 10 minuten zachtjes bruin en gaar. Laat het
vlees daarna afkoelen.
Schil de kiwi dun en snijd hem in plakjes, en deze weer in vieren.
Snijd de schoongemaakte paprika in kleine stukjes. Giet de maïs en
mandarijntjes af. Voeg het kippenvlees, kiwi, paprika, mandarijntjes en
maïs toe aan de rijst en schep alles goed door elkaar. Zet de
rijstschotel tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Een echt zomers
gerecht.
Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar. Snijd de courgette en
komkommer in plakjes en kook ze 2 minuten in kokend water (blancheren),
spoel ze daarna direct af met koud ater en laat ze goed uitlekken. Laat
de perziken uitlekken en snijd ze in stukjes. Snijd de kaas in
blokjes. Schep de afgekoelde rijst, de courgette, de komkommer, de
perzik en de kaas voorzichtig door elkaar. Giet de kerriesaus erover en
meng alles luchtig. Lekker met geroosterd brood of stokbrood.
Kook eerst de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Snijd de schoongemaakte broccoli in roosjes en kook deze in
wat water met zout naar smaak in 15-20 minuten gaar. Snipper
ondertussen de ui en snijd de worst in plakjes. Fruit de uisnippers in
de hete olijfolie glazig, voeg dan de worstplakjes toe en laat deze een
paar minuten meebakken. Roer er aansluitend de tomatenpuree door en
giet de bouillon erbij. Strooi er dan wat tijm over en laat het geheel
een paar minuten zachtjes pruttelen. Bind de saus met wat aangelengde
maïzena. Doe de gekookte rijst in een rijstrand en stort deze op een
grote schaal. Leg de broccoliroosjes eromheen en giet de rookworstsaus
in het midden van de rand.
Ingrediënten:
350 gram pandanrijst
200 gram kabeljauw in stukjes
1 pakje Honing currysaus
2 dl water
1lepel olie
1kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
200 gram peultjes
eventueel wat fijngehakte koriander
Werkwijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in
een wok en roerbak de ui, knoflook, paprika en peultjes zo'n 5 minuten
op matig hoog vuur. Voeg het zakje currysaus en het water toe. Voeg de
vis toe en laat deze goed warm worden. Serveer de rijst met de vis in
curry.
Per persoon 210 kilocalorieën.