Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
25-10-2010
Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek
Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek
Menugang: Bijgerecht
Keuken: -
Soort: Vlees
Ingrediënten
* Grote aardappelen (afh. van aantal personen)
* Breydelspek dik gesneden
* Jonge kaas
Bereiding
Snij een voorgekookte aardappel in de schil in de lengte door. Snij beide helften in partjes. Tussen elk partje sorteert u een sneetje kaas en een lapje Breydelspek (0,7 cm). Het geheel doorboort u met een satéstok of wikkelt u stevig in in aluminiumfolie. Dit kan zowel op de pan als op barbecue gebakken worden. In een mum van tijd klaar en bijzonder origineel en lekker aardappelgarnituur bij uw gerecht of barbecue.
ardappel preigratin
Aardappel preigratin
Menugang: Hoofdgerecht
Keuken: -
Soort: Vegetarisch
Type: Aardappel
Bron: http://carta.verbi.nl
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 dunne prei
150 gram verse roomkaas met kruiden
1 dl volle melk
1 teentje knoflook
750 gram voorgekookte aardappelschijfjes (vacuüm verpakt)
zout,
versgemalen zwarte peper
100 gram geraspte Gruyère
Bereiding
Maak de prei schoon en snij hem in flinterdunne ringetjes. Klop de verse roomkaas en de melk met een handmixer los en pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de voorgekookte aardappelschijfjes en de prei erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Vet een lage taartvorm in en schep het aardappelmengsel erin. Strijk de bovenkant glad en strooi er de Gruyère over. Verwarm de oven voor op 225°C en bak de aardappelgratin in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.