Turkse amandelcake = Bademli kek".
"hallo recepten
liefhebbers van Turksewinkel !! vanaf volgende week geen 2 maar; wel 1
recept per week, en dan ieder vrijdag.ik hoop dat jullie mij wel begrijpt.en
voor jullie allemaal een fijne en zonnige weekend toegewenst. m.v.g
Yasar
Turkse amandelcake = Bademli kek
Bereidingstijd:Langer dan 2 uur
Gang:Nagerecht Keuken:Turkse keuken
Smaak:Zoet Techniek:Bakken in oven
Soort gerecht:Nagerecht
Ingrediënten 2 sinaasappels 250 gr blanke
amandelen 5 eieren 250 gr suiker 1 theelepel citroenrasp (potje)
2 theelepels bakpoeder
Bereidingswijze Laat de
sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en
laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in een amandelmolen of op de rasp
van de food- processor. Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer
het vruchtvlees. Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp
gedurende 15 minuten. Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de
gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met
bakpapier beklede) springvorm van 22,5 cm diameter, strijk het glad en bak het
bij 180 ?C in 60 minuten gaar.
De cake moet bij controle droog zijn.
Laat de cake in de vorm afkoelen en snijd hem in smalle puntjes.
Serveertips Serveer met turkse thee
(cay).Bereidingswijze Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken.
Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in
een amandelmolen of op de rasp van de food- processor. Pel de
sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees. Klop in een
kom de eieren met de suiker en citroenrasp gedurende 15 minuten. Klop er de
sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door.
Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van 22,5
cm diameter,strijk het glad en bak het bij 180 C in 60 minuten gaar. De
cake moet bij controle droog zijn. Laat de cake in de vorm afkoelen en snijd
hem in smalle puntjes.
Serveertips Serveer met
turkse thee (cay)
eetsmakkelijk = afiyet olsun
Reacties en beoordelingen doen wij dan de link van hier
onder a.u.b. want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
>>>>>>> Turkse
amandelcake = Bademli kek
"
28-05-2010, 17:49 geschreven door van leeuwen 
|