Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
07-02-2010
Asperge-zalmsalade
Asperge-zalmsalade
Tip(s):
Heerlijk
met stokbrood of als bijgerecht bij een visgerecht.
Ingrediƫnten:
2 blikjes asperges
100 g gerookte zalm
1 theelepel worchestersaus
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel mayonaise
bieslook
zout, peper
Bereiding:
Begin met het maken van de dressing. Roer de olijfolie de
mayonaise en de worchestersaus door elkaar tot er een mooie emulsie ontstaat.
Snijd de asperges en de gerookte zalm en meng deze door de dressing. Naar smaak peper,
zout en bieslook toevoegen.
Dit is een variatie op de Italiaanse "Insalata Caprese". Het is lekker
als fris voor- of lunchgerecht met wat chiabatta, of als bijgerecht bij
gegrild vlees.
Was en snij per persoon een middelgrote vleesromaat of twee pommodori
(war langwerpige Italiaalse tomaat) in dunne plakken en leg die op een
schoteltje. Verkruimel boven elk schoteltje wat feta kaas, knip er wat
verse bieslook over en bestrooi met een beetje Herbamare (kruidenzout)
en peper uit de molen. Tot slot elk schoteltje besprenkelen met een
beetje olijfolie.
In plaats van bieslook kan je ook verse basilicum nemen.