Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
Wrijf de kip in met peper, zout en het kerriepoeder.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 7 minuten aan elke
kant goudbruin en gaar.
Doe ondertussen de fruitcocktail met het vocht, 3 eetlepels wijn in een pan en
breng het geheel langzaam aan de kook. Roer in een kommetje het
aardappelmeel met 1 eetlepel wijn tot een papje en voeg dit, al roerend, aan het
fruitmengsel toe. Blijf roeren tot de saus licht gebonden is.
Leg de kip op een (voorverwarmde) schaal en schenk de vruchtensaus erover.
Lekker met b.v. Zuurkool.
Zet de braadschotel 15 minuten voor gebruik in ruim koud water. Warm de
oven voor op 240° C. Verwijder het vel van de kippenpoten en leg ze in
de braadschotel. Snijdt de ui klein. Was of schrap de worteltjes en
snijd ze enkele keren. Maak de champignons schoon en snijd ze een keer
door.
Was de aardappelen. Verdeel de krielaardappelen en de groente over
de kippenpoten. Strooi er peper, een beetje zout en tijm over. Steek
het laurierblad ertussen. Leg de deksel op de schotel en zet hem 1 uur
midden in de oven.
Ingrediënten:
450 gram kipfilet
50 gram boter
1/2 groot blik groentesoep
1 pak aardappelpuree
100 gram geraspte 30+ kaas
Werkwijze:
Laat de boter in een ruime vuurvaste schotel heet worden en bak hierin
de kipfilet goudbruin. Voeg het blik soep toe. Roer het mengsel goed
door elkaar en laat de kip in de gesloten schotel in het midden van de
warme oven gaar worden in circa 30 minuten. Maak de aardappelpuree
volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Doe de puree in een spuitzak en
spuit de aardappelpuree op het kipmengsel. Strooi er de 30+ kaas op.
Laat de schotel onder de grill of in een zeer hete oven een goudbruin
korstje krijgen.
Per portie à 250 gram 325 kilocalorieën.