recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APPLE CRISP
    APPLE CRISP Een oud Engels recept Benodigdheden, voor de basis: - ronde springvorm van 26 cm doorsnede - boter - mengsel van 4 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel Voor de vulling: - 4 grote appels (goudreinettes) - 60 gram boter - 100 gram witte basterd suiker - 25 gram kristal suiker - 40 gram havermout - 60 gram volkorenmeel of bloem - zout Basis Besmeer de springvorm met boter en bestrooi het daarna met het mengsel van suiker en kaneel. Vulling Snipper de appels en druk ze in de vorm. Maak van de boter, suiker, havermout, meel en zout een deeg wat kruimelig blijft. Verdeel het over de appelsnippers en druk het eveneens aan. Bak de Crisp in 40 minuten op 200 graden. Serveer warm of koud, als nagerecht of voor bij de kofiie (of allebei). Extra lekker te maken met slagroom en kaneellikeur.

    20-03-2011, 17:34 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel taart
    APPELTAART Benodigdheden: - ronde springvorm van 26 cm doorsnede - 1 pak appeltaartmix van Honig of Koopmans - 1 losgeklopt ei - 150 gram boter - 50 gram (basterd) suiker - 1/2 zakje vanillesuiker - 5 grote goudreinetten - 150 gram rozijnen - 150 gram gemengde nootjes: gesnipperde amandelen, gebroken walnoten, in plastic zak met hamer klein gemaakte hazelnoten - abricozenjam - citroensap - sinaasappel likeur - slagroom De appel in stukjes snijden en dan met de rozijnen, nootjes, citroensap, kaneel en likeur in schaal mengen. Even laten staan, zodat alles goed intrekt. De springvorm invetten met wat van de boter. De boter in een kom roeren, tot deze zacht is en de appeltaartmix en 2/3 van het losgeklopte ei toevoegen. Kneden tot het een samenhangend deeg is. Met 2/3 van het deeg de springvorm bekleden en daarna het appelmengsel erin. De rest van het deeg onder de deegrol tot reepjes maken en kruislings over de vulling leggen. De bovenkant nu met de rest van het ei bestrijken. Bak de taart in 75 minuten gaar op 165 graden. Uit de oven halen en de voorgewarmde abricozenjam op de bovenkant uitstrijken. Af laten koelen tot de springvorm eraf kan. Serveer met wat slagroom, koffie en een glaasje Grand Marnier.

    20-03-2011, 17:34 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastaart met paaseitjes

    Paastaart met paaseitjes

    Al het gemopper van de afgelopen week over paaseitjes neem ik terug. Ze inspireerden me namelijk tot deze prachtige (en heerlijke) paastaart uit mijn vorige kookboek,paastaart-eitjes

    Een luchtige chocoladetaart, lekker mudjevol extra pure chocola, met als prettige bijkomstigheid dat hij eenmaal uit de oven flink mag inzakken. Nee, dan ben je geen beroerde kok, dat inzakken is helemaal niet erg want bovenop gaat een fijne berg advocaatroom (geklopte slagroom gemengd met een ferme scheut advocaat – een openbaring hoe lekker dat is!).

    En bovenop dus alle eitjes die je kunt vinden (wel eerst even, in dien van toepassing, de papiertjes eraf peuteren). Overigens vonden de fotosessies voor het kookboek een aantal weken ná Pasen plaats. En probeer dan maar eens ergens paaseitjes te vinden… Het is gelukt, maar vraag niet hoe. Wat is dat toch? Meteen na de kerst liggen de paaseitjes zo torenhoog opgestapeld in de supermarkten dat je er doodmoe van wordt, maar zodra tweede paasdag achter de rug is, dienen de eitjes het veld te ruimen. Dan moeten namelijk de speculaasjes en chocoladeletters weer in de schappen. Het is van de gekke.


    03-04-2010, 15:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastulband

    Paastulband

    Ingredienten voor 8 – 10 stukken:

    • 400 gram suiker
    • 5 eieren
    • 400 gram bloem
    • 1 eetlepel bakmeel (Dr.Oetker Backin)
    • 1 handje rozijnen
    • 2 eetlepels amandelen of hazelnoten
    • 5 eetlepels gekonfijte vruchtjes
    • poedersuiker
    • 1 zak paaseitjes
    • 1 eetlepel zachte boter om de tulbandvorm mee in te smeren
    • 3 eetlepels paneermeel om in de vorm te strooien

    Bereiding:

    1. Verwarm eerst de oven op 180°C. Klop de eieren samen met de suiker in de kom totdat het een lichtschuimige massa is geworden. Roer nu geleidelijk de bloem erdoor. Schep nu de rozijnen, de amandelen en gekonfi jte vruchtjes erdoor.
    2. Bestrijk de tulbandvorm goed in met zachte boter en bestrooi dan deze met paneermeel. De vorm moet overal bedekt zijn.
    3. Schud het teveel aan paneermeel uit de vorm en schep daarna het beslag in de vorm. Zet hem nu in het midden van de oven.
    4. De tulband heeft ongeveer 1 uur nodig om gaar te worden. Is hij gaar (even controleren met een houten prikker, als je hem uit de tulband haalt en er kleeft nog beslag aan, dan moet hij nog even terug in de oven), dan voorzichtig uit de oven halen en omkeren op een taartrooster. Haal voorzichtig de vorm eraf en laat de tulband afkoelen. Dan bestrooien met poedersuiker en garneren met de paaseitjes.

    Succestip:

    • Je kan door het beslag ook nog stukjes chocolade scheppen!

    03-04-2010, 15:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien cake

    Aardbeien cake

    voor 6 tot 8 personen

    - 115 gram boter of margarine
    - 115 gram poedersuiker
    - 115 gram zelfrijzend bakmeel
    - 60 gram maizena
    - 2 eieren

    Voor de vulling
    - 300 gram verse aarbeien
    - 1 1/2 dl slagroom
    - 1 eiwit
    - suiker naar smaak

    Bereiding.

    Roer de boter of margarine zacht met eeh houten lepel. Voeg de poedersuiker toe en roer tot
    een luchtige massa ontstaat. Zeet het meel en de maizena erover.
    Voeg de losgeklopte eieren erbij en roer met een spatel alles goed door elkaar.
    Beboter 2 plat bakblikken van 18 cem doorsnee met een kwast en bestuif ze met meel.
    Verdeel het beslag over beide blikken. Strijk de bovenkant glad met een lepel.
    Schuif de blikken in de oven van 190 - 205 graden en bak ongeveer 20 minuten.
    Het gebak is gaar als na prikken met b.v. een breipen deze er droog uitkomt.
    Neem het gebake uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster.
    Maak de aardbeien schoon en laat ze goed uitlekken. Klop de slagroom met suiker naar smaak
    in 1 kom en eiwit in een andere kom. Spatel daarna room en eiwit doorelkaar.
    Neem 1 cakedeel uit het bakblik en bedek deze met 2/3 van de aardbeien en de helft slagroom.
    Neem daarna het 2e cakedeel uit het blik, leg deze op de eerste en versier het geheel met de
    rest van de slagroom en de aardbeien.

    31-01-2010, 16:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse Tulband

    Oostenrijkse Tulband

    Voor 8 tot 12 personen

    - 125 gram boter
    - 125 gram poedersuiker
    - geraspte schil van 1 citroen
    - 4 eieren
    - 125 gram bloem

    Bereiding.

    Roer de boter met de suiker en fijngeraspte citroenschil tot een zeer lichte en luchtige creme
    Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers geleidelijk door de creme.
    Roer het gezeefde meel er door.
    Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel.
    Vet de Tulbandvorm in met boter en bestuif haar met meel.
    Vul de vorm voor 3/4 met het mengsel. (het moet kunnen rijzen)
    Bak de cake ongeveer 30 a 40 minuten bij een middelmatige temperatuur van 175 a 190 graden
    Neem daarna de cake voorzichtig uit het blik en laat haar afkoelen op een taartbodem.

    31-01-2010, 16:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gembercake: lekker en gezond!


    Gembercake: lekker en gezond!

    Benodigdheden

    • 200 g zelfrijzend bakmeel
    • 200 g suiker
    • 150 g boter
    • 150 g gekonfijte gember
    • 2 eieren
    • gemberstroop

    Bereiding

    Roer de boter of margarine tot room.
    Voeg de suiker toe.
    Voeg er daarna één voor één de eieren aan toe en roer tot de suiker geheel is opgelost.
    Doe er dan de gezeefde bloem en de gemberstroop bij.
    Op het einde de gesnipperde gember toevoegen.
    Boter de cakevorm in, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem uit de vorm.
    Het deeg kun je daarna voorzichtig in deze cakevorm gieten.
    Bakken in een gedurende vijf minuten voorverwarmde oven gedurende 1 uur bij 180°.
    Dan eventjes in de cake een priktest doen met een breinaald. Kleeft er niets meer aan de breinaald, dan is de cake klaar!

    Tip! Laat de cake even afkoelen tot de kanten van de vorm loslaten en keer hem dan op een rooster om.

    26-01-2010, 19:32 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade-Ricottataart
    Chocolade-Ricottataart



    Voorbereiding: 20 min + koelen

    Bereiding : 1 uur

    Voor 8-10 personen


    Je hebt nodig :

    185 gr bloem

    100 gr boter in stukjes

    2 el basterdsuiker


    Vulling :

    1,25 kg ricotta

    125 gr basterdsuiker

    2 el bloem

    1 tl oploskoffie

    125 gr fijngehakte chocolade

    4 eierdooiers

    40 gr extra chocolade

    ½ tl plantaardige olie


    Maak zoet deeg door de bloem in een grote kom te zeven en de boter toe te voegen.

    Wrijf de boter met uw vingertoppen door de bloem tot er een fijn en kruimelig mengsel ontstaat.

    Roer de suiker erdoor.

    Voeg 3 el koud water toe en snijd alles met een paletmes tot deeg, voeg indien nodig nog een beetje water toe.

    Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het tot een bal.

    Vet een springvorm van 25 cm licht in.

    Rol het deeg op de bodem uit en bekleed de wand zodat het deeg 2/3 van de wanden bedekt.

    Dek de vorm af en zet hem in de koelkast terwijl u de vulling maakt.

    Meng voor de vulling de ricotta, suiler, bloem en een snuifje zout tot een gladde massa.

    Los de oploskoffie op in 2 tl heet water.

    Roer hem goed door het ricottamengsel, samen met de chocolade en eierdooiers.

    Schep het mengsel in de gekoelde deegvorm en strijk glad.

    Zet de taart 30 min in de koelkast tot hij stevig is.

    Verwarm de oven voor op 180 C°.

    Zet de springvorm op een bakplaat.

    Bak de taart 1 uur tot hij gaar is.

    Zet de oven uit en laat de taart met de deur op een kier afkoelen.

    Hij kan iets openbarsten maar dit valt niet op als hij afgekoeld is en gedecoreerd.

    Smelt voor het versieren de extra chocolade en roer er de olie door.

    Trek met een vork dunne sliertjes gesmolten chocolade over de taart of spuit ze erop voor een nettere afwerking.

    Laat de taart volledig afkoelen voor u hem snijdt en serveert.


    24-01-2010, 22:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelflappen
    Appelflappen (12 stuks)

    Ingrediënten:

    50 g zoetstof
    2 eetlepels bloem
    1 mespunt kaneel
    1 mespunt nootmuskaat
    12 plakjes diepvriesbladerdeeg
    6 grote, lichtzure appel (bijv. Boskoop)
    1 eetlepel citroensap
    eigeel
    bakpapier

    Werkwijze:

    De zoetstof, de gezeefde bloem, de kaneel en de nootmuskaat in een schaal doen en
    goed door elkaar mengen.De bevroren bladerdeeg plakjes naast elkaar laten ontdooien.
    De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen. De partjes grof raspen. Mengen met het citroensap en aan het bloem-suikermengsel toevoegen. De oven voorverwarmen op 180 C. Een bakplaat met bakpapier bedekken. 1 eetlepel appelvulling op het midden van ieder plakje leggen. De randen bestrijken met een beetje water. Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek en hierbij de randen goed aandrukken. De appelflappen bestrijken met wat eigeel. De appelflappen op de bakplaat leggen.
    In de oven (gas 2-3 ; hetelucht 180C) in 20-25 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen op een keukenrooster.

    Bevat per appelflap: 220 kcal.

    14-01-2010, 18:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 37de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs