recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van geroosterde goenten

    Salade van geroosterde goenten
    4 Personen

    Ingrediënten
    2 eieren
    3 groene paprika`s
    3 vleestomaten
    2 uien
    1 teentje knoflook
    2 el citroensap
    6 el olijfolie
    1 tl gemalen komijn (djinten)
    zout & versgemalen peper
    1 blikje ansjovisfilets
    12 zwarte olijven zonder pit 

    Bereiding
    Grill voorverwarmen. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Eieren laten schrikken, pellen en in partjes snijden. Paprika`s, vleestomaten en uien ca. 15 cm onder grill schuiven en in 15-20 minuten roosteren tot groente begint te blakeren. Groenten afgedekt laten afkoelen, schil en zaadjes van tomaten en paprika verwijderen. Groente in kleine blokjes snijden en op schaal leggen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Citroensap, olie, komijn, zout en peper naar smaak toevoegen en tot dressing kloppen. Dressing door groenten scheppen. Ansjovis afgieten en olijven halveren. Salade garneren met ansjovis, olijven en partjes ei.

    31-08-2011, 20:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavendelsalade
    Lavendelsalade

    Ingrediënten:
    115g gemengde groene sla , zoals lollo biondo , ijsbergsla , kropsla en veldsla.
    1tl grof gesneden gedroogde lavendelblaadjes.
    3el zonnebloemolie.
    1el witte wijnazijn.
    zout en zwarte peper.

    Was de slablaadjes.
    Doe de lavendelblaadjes , de olie ,azijn ,
    zout en peper in een pot met schroefdeksel en schud alles tot de dressing goed gemengd is.
    Schenk de dressing over de sla en eet smakelijk.

    13-02-2010, 20:35 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:saladen
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van avocado met gerookte zalm

    Slaatje van avocado met gerookte zalm

    Voor 2 personen

    Benodigdheden:

    1 avocado – gemengde sla – gerookte zalm – room – curry -1 sjalot – look – zout en peper – citroensap

    Bereiding:

    Pel de avocado en snij ze in stukken. Direct citroensap overgieten, anders verkleurt hij.

    Op ieder bord gemengde sla leggen, daarbij de stukken avocado en de gerookte zalm.

    In een kommetje 10cl room mengen met een beetje curry, 1 sjalot fijngesneden, een uitgeperst lookteentje en zout en peper.

    Alles koud serveren. Lekker met stokbrood en een fris wit wijntje of roséwijn.


    30-01-2010, 20:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusilisalade met paprika en broccoli
    Fusilisalade met paprika en broccoli
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 rode en 1 gele parika
    200 gr fusili
    250 gr broccoli
    150 gr zachte geitenkaas
    100 gr achterham in dikke plakken
    1 sinaasappel (of wat jus)
    zout, peper
    azijn (1 eetlepel)
    olie (4 eetlepels)
    1 teen knoflook
    verse basilicum (15 gr)

    Werkwijze

    Paprika's in zijn geheel 20 minuten in de oven zacht laten worden (225°), wel keren na 10 min. Uit de oven halen, afdekken en af laten koelen. Ondertussen de fusili koken, afgieten en af laten koelen. Broccoli in kleine roosjes 4 minuten koken. Afgieten en af laten koelen. Maak een inkeping in de paprika´s en vang het vocht op, verwijder het vel en de zaadlijsten. Vruchtvlees in reepjes snijden. Verwijder de korsten van de geitenkaas en in blokjes snijden, ook de ham.
    Dressing:
    Pers de sinaasappel uit en meng het sap met het vocht van de paprika's. Knoflook erboven uitknijpen. Basilicum erboven fijnknippen en olie en azijn toevoegen. Goed mengen, evt. met staafmixer.
    Fusili, paprikareepjes, ham, geitenkaas, broccoli mengen met saus. Eventueel nog wat zout en peper erbij. Goed doorscheppen en koud serveren met vers (Turks) brood en boter.
    Super lekker!

    Bevat per portie: 396 kcal

    14-01-2010, 19:30 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipsalade
    Kipsalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    150 gram dunne plakjes gerookte kipfilet (brood beleg)
    150 gram witlof
    1dunne stengel bleekselderij
    Maggi
    1 blikje mandarijntjes (175 gram)
    75 gram witte druiven
    4 eetlepels Yofresh
    1eetlepel citroensap
    1 ui
    peper
    Werkwijze:
    Snijd de groente en druiven in dunne plakjes, laat de mandarijntjes in de zeef uitlekken. Doe vervolgens alles in een schaal. Roer de Yofresh, het citroensap en de ui door elkaar. De dressing door de salade mixen. Bevat per portie 165 kilocalorieën, exclusief gekookte aardappelen of rijst.

    14-01-2010, 17:44 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofsalade
    Witlofsalade
    (voor 1 persoon)

    Ingrediënten:
    2 stronken witlof
    1 blikje ananas op eigen sap
    75 gram gerookte kip
    1sjalotje
    Yofresh
    paprika- en kerriepoeder
    Werkwijze:
    Snijd de witlof erg fijn en voeg de ananas en de gerookte kip (fijngesneden) toe. Voeg het gesnipperde sjalotje toe. Maak dit aan met een beetje Yofresh en wat kerrie- en paprikapoeder.
    Per portie 140 kilocalorieën

    14-01-2010, 17:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rodekoolsalade
    Rodekoolsalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    150 gram rode kool
    1/2 sinaasappel
    1 eetlepel rozijnen
    2 eetlepels rode port of rode wijn
    1/2 eetlepel olie
    1 theelepel kaneel
    1 mespunt kruidnagelpoeder
    Werkwijze:
    Week de rozijnen in water. Rasp de kool op een grove rasp. Schil en ontpit de sinaasappel, snijd het vlees in partjes. Klop de olie, de port, een mespunt kruidnagelpoeder en de kaneel door elkaar. Giet de dressing over de rode kool en schep alles goed door elkaar. Garneer de salade met de partjes sinaasappel en de rozijnen.
    Per portie 140 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolsalade
    Koolsalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    1/2 witte kool
    1 ui
    100 gram bleekselderij 1/2 groene paprika
    1/2 geraspte wortel
    8 augurken
    1 gekookt ei
    5 eetlepels bleekselderijsalade (uit een bakje)
    3 perziken uit blik
    150 gram kipfilet
    Werkwijze:
    Snijd alles in kleine stukjes. Vermeng de geraspte kool met de ui, bleekselderij, wortel, paprika, perziken, kipfilet en augurken. Vermeng de bleekselderijsalade met de koolmix en meng de stukjes ei vlak voor het serveren door de heerlijke koolsalade. Lekker met rijst, aardappels of warme pitabroodjes.
    Per portie à 300 gram: 210 kilocalorieën, exclusief aardappelen, rijst of broodjes.

    14-01-2010, 17:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bleekselderijsalade met feta en pijnboompitten
    Bleekselderijsalade met feta en pijnboompitten
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    0,5 eetlepel basilicum, vers (fijngehakt)
    1eetlepel verse bieslook
    5 stengels bleekselderij
    1 citroen
    100 gram feta
    2 eetlepels olijfolie
    peper
    25 gram pijnboompitjes
    zout water

    Werkwijze:
    Kook wat water. Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes. Doe de bleekselderij in een zeef en schenk er kokend water over. Laat de bleekselderij goed uitlekken. Was de citroen goed en rasp de helft van de schil er dun af. Pers de citroen uit en klop de olie door het sap. Roer de geraspte citroenschil en de kruiden door het sausje en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de
    feta in blokjes. Schep de bleekselderij en de feta door het sausje en laat de salade minstens een uur intrekken. Rooster de pijnboompitten goudbruin en schep ze door de salade.
    Per portie 140 kilocalorieën.


    14-01-2010, 17:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade
    Bietensalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    500 gram bietjes (ongekookt)
    1 citroen
    1 eetlepel olijfolie
    ½ bosje peterselie
    1 teentje knoflook
    200 gram magere yoghurt
    1/2/ theelepel nigellazaadjes (in toko of Turkse supermarkt)
    zout en peper
    Werkwijze:
    Was de bietjes zorgvuldig en kook ze gaar ( ± 1 uur) in gezouten water. Pel de bietjes onder de koude kraan en snijd ze in dobbelsteentjes. Maak een dressing van de yoghurt, een uitgeknepen teentje knoflook, fijngesneden peterselie, een kneep citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de dressing door de bietjes en strooi de nigellazaadjes er overheen.
    Tip: Nigellazaad lijkt wat op sesamzaad en heeft een notig, peperig smaakje. Je komt het wel eens tegen op Turks brood. Je kunt de bietjes ook aanmaken met een zoete dressing van bijvoorbeeld oranjebloesemwater, citroensap, komijn, koriander, wat suiker en zout.
    Per portie 165 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 38de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs