Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
Bereiding Grill voorverwarmen. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Eieren laten schrikken, pellen en in partjes snijden. Paprika`s, vleestomaten en uien ca. 15 cm onder grill schuiven en in 15-20 minuten roosteren tot groente begint te blakeren. Groenten afgedekt laten afkoelen, schil en zaadjes van tomaten en paprika verwijderen. Groente in kleine blokjes snijden en op schaal leggen. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Citroensap, olie, komijn, zout en peper naar smaak toevoegen en tot dressing kloppen. Dressing door groenten scheppen. Ansjovis afgieten en olijven halveren. Salade garneren met ansjovis, olijven en partjes ei.
Ingrediënten:
115g gemengde groene sla , zoals lollo biondo , ijsbergsla , kropsla en veldsla.
1tl grof gesneden gedroogde lavendelblaadjes.
3el zonnebloemolie.
1el witte wijnazijn.
zout en zwarte peper.
Was de slablaadjes.
Doe de lavendelblaadjes , de olie ,azijn ,
zout en peper in een pot met schroefdeksel en schud alles tot de dressing goed gemengd is.
Schenk de dressing over de sla en eet smakelijk.
Fusilisalade met paprika en broccoli
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
1 rode en 1 gele parika
200 gr fusili
250 gr broccoli
150 gr zachte geitenkaas
100 gr achterham in dikke plakken
1 sinaasappel (of wat jus)
zout, peper
azijn (1 eetlepel)
olie (4 eetlepels)
1 teen knoflook
verse basilicum (15 gr)
Werkwijze
Paprika's in zijn geheel 20 minuten in de oven zacht laten worden
(225°), wel keren na 10 min. Uit de oven halen, afdekken en af laten
koelen. Ondertussen de fusili koken, afgieten en af laten koelen.
Broccoli in kleine roosjes 4 minuten koken. Afgieten en af laten
koelen. Maak een inkeping in de paprika´s en vang het vocht op,
verwijder het vel en de zaadlijsten. Vruchtvlees in reepjes snijden.
Verwijder de korsten van de geitenkaas en in blokjes snijden, ook de
ham.
Dressing:
Pers de sinaasappel uit en meng het sap met het vocht van de paprika's.
Knoflook erboven uitknijpen. Basilicum erboven fijnknippen en olie en
azijn toevoegen. Goed mengen, evt. met staafmixer.
Fusili, paprikareepjes, ham, geitenkaas, broccoli mengen met saus.
Eventueel nog wat zout en peper erbij. Goed doorscheppen en koud
serveren met vers (Turks) brood en boter.
Super lekker!
Ingrediënten:
150 gram dunne plakjes gerookte kipfilet (brood beleg)
150 gram witlof
1dunne stengel bleekselderij
Maggi
1 blikje mandarijntjes (175 gram)
75 gram witte druiven
4 eetlepels Yofresh
1eetlepel citroensap
1 ui
peper
Werkwijze:
Snijd de groente en druiven in dunne plakjes, laat de mandarijntjes in
de zeef uitlekken. Doe vervolgens alles in een schaal. Roer de Yofresh,
het citroensap en de ui door elkaar. De dressing door de salade mixen.
Bevat per portie 165 kilocalorieën, exclusief gekookte aardappelen of
rijst.
Ingrediënten:
2 stronken witlof
1 blikje ananas op eigen sap
75 gram gerookte kip
1sjalotje
Yofresh
paprika- en kerriepoeder
Werkwijze:
Snijd de witlof erg fijn en voeg de ananas en de gerookte kip
(fijngesneden) toe. Voeg het gesnipperde sjalotje toe. Maak dit aan met
een beetje Yofresh en wat kerrie- en paprikapoeder.
Per portie 140 kilocalorieën
Ingrediënten:
150 gram rode kool
1/2 sinaasappel
1 eetlepel rozijnen
2 eetlepels rode port of rode wijn
1/2 eetlepel olie
1 theelepel kaneel
1 mespunt kruidnagelpoeder
Werkwijze:
Week de rozijnen in water. Rasp de kool op een grove rasp. Schil en
ontpit de sinaasappel, snijd het vlees in partjes. Klop de olie, de
port, een mespunt kruidnagelpoeder en de kaneel door elkaar. Giet de
dressing over de rode kool en schep alles goed door elkaar. Garneer de
salade met de partjes sinaasappel en de rozijnen.
Per portie 140 kilocalorieën.
Ingrediënten:
1/2 witte kool
1 ui
100 gram bleekselderij 1/2 groene paprika
1/2 geraspte wortel
8 augurken
1 gekookt ei
5 eetlepels bleekselderijsalade (uit een bakje)
3 perziken uit blik
150 gram kipfilet
Werkwijze:
Snijd alles in kleine stukjes. Vermeng de geraspte kool met de ui,
bleekselderij, wortel, paprika, perziken, kipfilet en augurken. Vermeng
de bleekselderijsalade met de koolmix en meng de stukjes ei vlak voor
het serveren door de heerlijke koolsalade. Lekker met rijst, aardappels
of warme pitabroodjes.
Per portie à 300 gram: 210 kilocalorieën, exclusief aardappelen, rijst of broodjes.
Werkwijze:
Kook wat water. Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en
snijd ze in dunne reepjes. Doe de bleekselderij in een zeef en schenk
er kokend water over. Laat de bleekselderij goed uitlekken. Was de
citroen goed en rasp de helft van de schil er dun af. Pers de citroen
uit en klop de olie door het sap. Roer de geraspte citroenschil en de
kruiden door het sausje en breng het op smaak met zout en peper. Snijd
de
feta in blokjes. Schep de bleekselderij en de feta door het sausje
en laat de salade minstens een uur intrekken. Rooster de pijnboompitten
goudbruin en schep ze door de salade.
Per portie 140 kilocalorieën.
Ingrediënten:
500 gram bietjes (ongekookt)
1 citroen
1 eetlepel olijfolie
½ bosje peterselie
1 teentje knoflook
200 gram magere yoghurt
1/2/ theelepel nigellazaadjes (in toko of Turkse supermarkt)
zout en peper
Werkwijze:
Was de bietjes zorgvuldig en kook ze gaar ( ± 1 uur) in gezouten water.
Pel de bietjes onder de koude kraan en snijd ze in dobbelsteentjes.
Maak een dressing van de yoghurt, een uitgeknepen teentje knoflook,
fijngesneden peterselie, een kneep citroensap, olijfolie en zout en
peper naar smaak. Meng de dressing door de bietjes en strooi de
nigellazaadjes er overheen.
Tip: Nigellazaad lijkt wat op sesamzaad en heeft een notig,
peperig smaakje. Je komt het wel eens tegen op Turks brood. Je kunt de
bietjes ook aanmaken met een zoete dressing van bijvoorbeeld
oranjebloesemwater, citroensap, komijn, koriander, wat suiker en zout.
Per portie 165 kilocalorieën.