Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
20-02-2011
biefstuk
2 champignonrecepten: met biefstuk en champignonkoekjes
Biefstuk met champignons de Paris en pasta
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g champignons de Paris
1 eetlepel citroensap
4 biefstukjes van elk 150 g
1 dl magere runderbouillon
2 eetlepels sojasaus
400 g volkorenspaghetti
zout en peper
Biefstuk met champignons klaarmaken:
Borstel de champignons schoon. Snijd ze in plakjes en besprenkel ze met het citroensap.
Bak de biefstukjes zonder vetstof in een grillpan met een antiaanbaklag.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Voeg na 2 minuten bakken de champignons toe en laat ze nog 3 tot 4 minuten mee bakken (roer ze geregeld om).
Haal het vlees en de champignons uit de pan en hou ze warm.
Blus het bakvocht met de runderbouillon en sojasaus.
Laat in koken tot de helft van het volume.
Kook de pasta al dente en laat ze uitlekken.
Meng de pasta met de ingekookte saus.
Verdeel het vlees en de champignons over de borden en schep er de saus met de pasta over.
Tip:
uiteraard kunt u voor dit gerecht ook andere paddenstoelen gebruiken (gewone champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen...).
Champignonkoekjes met pittige tomatensaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g Flandria champignons,
1 sjalot, 2 teentjes knoflook,
4 eetlepels broodkruim,
1 dl magere melk,
1 eierdooier,
1 ui, 3 tomaten,
1 koffielepel chilipoeder,
1 eetlepel olie,
peper en zout.
Bereiding van champignonkoekjes met pittige tomatensaus:
Hak de champignons, de sjalot en het knoflook fijn.
Pureer alles samen fijn tot een gladde brij (gebruik de keukenrobot of de mixer met het cutterhulpstuk).
Laat het broodkruim weken in de melk.
Meng de champignonpuree met het uitgeperste broodkruim, de eierdooier, peper en zout.
Vorm van dit mengsel ronde koekjes en leg deze even in de diepvriezer om ze vaster te maken.
Pel en ontpit de tomaten en nijd het vruchtvlees in stukjes en snipper de ui fijn.
Doe de tomaten met de ui, het chilipoeder, peper en zout in een pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
Mix de saus glad.
Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag en bak er de koekjes in (reken 5 minuten per zijde).
Dien ze op met de saus.