recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met blauwaderkaas

    Tagliatelle met blauwaderkaas

    Tagliatelle met blauwaderkaas Tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing eetgaar koken. De Ui pellen en deze snipperen. Peren schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in plakjes snijden. Walnoten grof hakken. In de pan de ui in olie fruiten. Kaas verkruimelen, over de ui strooien en langzaam laten smelten. Peren door gesmolten kaas scheppen en 2 minuten verwarmen. Tomaten schoonmaken en in plakjes snijden. Dressing over de tomaten sprenkelen. Tagliatelle afgieten en kaassaus erdoor roeren. Tagliatelle over vier borden verdelen en met noten bestrooien.
    Met tomatensalade serveren.

    Ingrediënten

    250 gram tagliatelle
    1 ui
    3 handperen
    55 gram walnoten
    2 eetlepels olijfolie
    300 gram blauwaderkaas
    6 tomaten
    4 eetlepels vinaigrette

    Benodigdheden


    03-04-2010, 18:13 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saganaki

    Saganaki

    Griekse gebakken kaas



    [Soort Gerecht: Vegetarisch, Mezze, Lunch, Hoofdgerecht]

    Het woord "Saganaki" is een verkleinwoord van "Sagani". Dat is van oorsprong een vispan met 2 oren, een beetje te vergelijken met een Paëllapan. De kleine versie ervan wordt gebruikt voor de bereiding van dit kaasgerecht wat dus de naam is gaan dragen van de pan waar het in gemaakt wordt.
    Je komt Saganaki tegen zowel in de oven bereid als gepaneerd in de koekenpan. En dan zijn er nog recepten met toevoegingen zoals garnalen en mosselen. Ook kom je recepten tegen waar "saganaki" zoiets betekent als "gegratineerd met Grieks kaas".
    Voor Saganaki worden Griekse kazen gebruikt als Kefalograviera, Kasseri, Kefalotyri, of Feta van Schapenmelk. Er zijn regionale varieteiten zoals het gebruik van Formaella in Arachova en natuurlijk Halloumi in Cyprus.

    Tyri Saganaki sto Fournou

    in de oven gebakken

    saganaki
    de Saganaki van restaurant "Pente Adelphi" in Athene bij de toren van de windstreken, waar ik het heb leren kennen en waar ik er helemaal verliefd op werd.....


    Wanneer je dit als mezze maakt is het een portie voor meredere personen, anders is dit een portie voor een persoon. Omdat die hier het makkelijkst te verkrijgen is gebruik ik Feta. Maar je kan elke van de kazen hierboven gebruiken. Pas op bij Kasseri. Die heeft een zo hoog vetgehalte dat olie niet echt nodig is.
  • 1 plak feta van ongeveer 1 centimeter dik
  • 1 eetl olijfolie
  • wat gedroogde (griekse) oregano
  • vers gemaken zwarte peper naar smaak
  • een partje citroen
    Verwarm de oven voor op 190°. Led de feta in een klein ovenschaaltje. Strooi er wat oregano over, maal er peper over en besprenkel tot slot met de olijfolie.
    Zet het schaaltje voor 12 - 15 minuten in de over. Serveer heet en besprenkel eventueel met wat citroensap.

    Tyri Saganaki

    uit de koekenpan

  • 1 plak feta (of een van de andere hierboven genoemde kazen)
  • 1 ei
  • 2 eetl bloem
  • wat gedroogde (griekse) oregano
  • vers gemaken zwarte peper naar smaak
  • een partjes citroen
  • olijfolie om in te bakken
  • saganaki2


    Wanneer je dit als mezze maakt dan snijd je de kaas voor het paneren in vierkantjes van ca 2,5 bij 2,5 cm. Is dit een lunch of hoofdgerecht, dan laat je de plak eventueel heel en dan is dit een portie voor 1 persoon.
    Klop het ei los in een kom met wat oregano. Leg de kaas (pak of stukjes) in dit mengsel en laat even intrekken. Schud het overtollige ei af en haal de kaas door de bloem.
    Verhit de olie op een middelgroot vuur en bak de kaas snel tot ze aan 2 kanten goudbruin is.
    Maal er wat zwarte peper over en serveer met citroenpartjes.
    saganaki3 In veel recepten die afkomstig zijn van het Amerikaanse continent wordt deze Saganaki met cognac geflambeerd en dan geblust met citroensap (waar dan "Hoppa" bij geroepen wordt). Dit is ergens in de 60-er jaren van de vorige eeuw verzonnen in restaurant "the Pantheon" in Chicago.


    Beide gerechten zijn heerlijk met grof brood en een Choriatiki Salata of een tomatensla.




  • 31-01-2010, 16:34 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel Kaastaart

    Sinaasappel Kaastaart

    voor 6tot 8 porties

    Voor het deeg
    - 120 gram boter
    - 90 gram basterdsuiker
    - 1 eierdooier
    - 250 gram bloem

    Voor de vulling
    - 3 afgestreken theelepels gelatinepoeder
    - 12 eetlepels water
    - 3 eieren
    - 6 eetlepels sinaasappelsap
    - 3 eetlepels citroensap
    - 120 gram suiker
    - 180 gram smeltkaas in poedervorm

    Voor de garnering
    - 1 sinaasappel

    Bereiding.

    Sla de boter met de suiker tot room, klop de eierdooier erdoor. Roer de gezeefde bloem erdoor tot het
    deeg stevig is en gebruik zonodig wat water. Laat het deeg goed koud worden.
    Rol het uit, bekleed er een Zandtaarvorm van 23 cem doorsnede mee en snijd het teveel aan deeg
    langs de kanten weg en kartel de rand. Prik een paar maal met een vork in de bodem en laat het vervolgens
    in de oven op een temperatuur van 190 - 225 graden in 25 - 30 minuten gaar worden.
    Laat hem vervolgens goed afkoelen. Week de gelatine in 3 eetlepels water.
    Doe de eierdooiers met de rest van het water, het sinaasappelsap en het citroensap en 60 gram suiker in
    een dubbelwandige pan (of een grote en een kleine pan inelkaar). De grote pan met heet water vullen.
    Laat het mengsel in de kleine pan boven het hete water wat stollen. Voeg de geweekte gelatine toe en
    blijf roeren tot alles is opgelost. Neem de pan van het gas en laat het mengsel afkoelen.
    Schep de gezeefde smeltkaas erdoor en laat het afkoelen tot het begint op te stijven.
    Klop de eiwitten stijf, voet meteen de rest van de suiker toe en schep dit door het kaasmengsel.
    Schep alles in het gebakken deegbakje en laat e.e.a. weer goed afkoelen.

    Garneer de taart met de schijfjes sinaasappel.


    31-01-2010, 16:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb een heerlijk recept voor monchou rolletjes!
    Ik heb een heerlijk recept voor monchou rolletjes!

    Nodig:
    -Rauwe ham (of proscuito, het liefst zoute)
    -1 pakje monchou
    -1/2 kleine ui
    -peterselie
    -peper en zout naar smaak (vers uit de molen)

    Alle ingredienten door elkaar mengen, bestrijk hier de rauwe ham mee. Dan rol je ze op en snijd je ze in stukjes van ongeveer 3cm.

    Ze zijn nog lekkerder als je ze ong. een halve dag in de koelkast laat staan.

    Laat me weten wat jullie ervan vinden.

    30-01-2010, 14:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwkaasroom met walnoten(10 tot 12 stuks)
    Blauwkaasroom met walnoten(10 tot 12 stuks)










    1 stokbrood
    2 el extra vergine olijfolie
    225 gram cabrales,roquefort.stilton of andere blauwaderkaas
    2 el slankroom,zure room of creme fraiche
    versgemalen zwarte peper
    50 gr. gepelde walnoten



    Bestrijk de sneetjes stokbrood met wat olijfolie en leg ze op de bakplaat,bak ze in 5 minuten goudbruin.Hak een paar walnoten fijn,verkruimel in kom de kaas,voeg de room toe en roer met een vork.Het mengsel moet niet te glad worden.Voeg peper toe maar geen zout.De kaas is al zout genoeg.Schep het mengsel met een theelepel op de stokbroodjes en garneer ze met een walnoot...

    30-01-2010, 14:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven
    Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven












    Ingrediënten

    2 plakken geitenkaas, vers (a ca. 100 g)
    1 theelepel zwarte peperkorrels
    2 teentjes knoflook
    1 rode peper
    2 takjes oregano
    5 g verse koriander
    1 citroen
    1 pot zwarte olijven zonder pit (160 g)
    2 dl olijfolie

    Bereiden

    Plakken geitenkaas elk in ca. 16 blokjes snijden. Peperkorrels met bolle kant van eetlepel kneuzen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Oreganoblaadjes van takjes nemen. Koriander fijnknippen. Citroen schoonboenen en kapjes eraf snijden. Citroen in dunne plakken snijden en plakken in vieren snijden. Olijven laten uitlekken. In grote, platte schaal alle ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen. (Tot gebruik afgedekt bewaren. Af en toe voorzichtig omscheppen.) Serveren met warm shoarmabrood of geroosterd (stok)brood.

    30-01-2010, 14:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen gevuld met notenroomkaas
    Abrikozen gevuld met notenroomkaas









    Ingrediënten voor 20 hapjes:

    20 gedroogde abrikozen
    50 g walnoten
    100 g roomkaas naturel
    4-5 eetlepels melk
    100 g geraspte belegen of oude kaas
    versgemalen peper
    zout
    spuitzak

    Bereiding:

    Wel de abrikozen in lauw water zodat ze goed opzwellen. Leg ze daarna op keukenpapier zodat ze iets drogen.
    Bewaar enkele walnoten voor garnering en hak de rest fijn.
    Meng de roomkaas met melk, geraspte kaas, peper, zout en gehakte noten.
    Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit rozetten in de abrikozen. Garneer met stukjes walnoot.

    Tips:
    Vervang de gedroogde abrikozen door abrikozen op sap (blik) maar laat deze goed uitlekken.

    Vul de abrikozen eens met een mengsel van kruidenroomkaas met fijngesnipperde sjalotjes of mierikswortel (potje).

    30-01-2010, 13:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini geitenkaastaartjes
    mini geitenkaastaartjes








    Ingrediënten voor 10 hapjes:

    5 lapjes diepvriesbladerdeeg
    beetje bloem
    3 eetlepels pesto
    10 cherry/kerstomaatjes
    100 g zachte geitenkaas
    versgemalen peper & zout
    enkele blaadjes basilicum
    uitsteekvormpje met een doorsnede van 5 cm

    Bereiding:

    Laat de deegplakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bestuif het werkvlak licht met bloem. Leg de deeg plakjes hierop en steek er rondjes uit. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat.
    Besmeer de deegrondjes met pesto, laat de randjes vrij. Snijd de tomaatjes in dunne plakjes en verdeel deze over de pesto. Verkruimel de geitenkaas erover en strooi er peper en zout op.
    Bak de taartjes ca. 10 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Garneer ze met blaadjes basilicum.

    Tips:
    In plaats van geitenkaas is mozzarella ook heel lekker.

    Vervang de pesto eens door tomatentapenade.

    30-01-2010, 13:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auberginerolletjes met mozzarella
    Auberginerolletjes met mozzarella









    Ingrediënten voor 12 hapjes:

    2 aubergines, overlangs in ca. 12 dunne plakken gesneden
    olijfolie om te bestrijken
    (zee)zout
    1 potje rode pesto
    125 g mozzarella, in dunne repen

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Leg de plakken aubergine op een bakplaat, bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout.
    Rooster ze 10-15 minuten in de oven (of in een grillpan) en laat ze daarna iets afkoelen.
    Besmeer elke plak aubergine met pesto en verdeel daarover de mozzarella.
    Rol de aubergineplakken strak op, steek ze vast met cocktailprikkers of zet de rolletjes met de naad naar beneden op een bordje.

    Tips:
    Maak een vulling van gehakte paddenstoelen en stukjes gedroogde tomaat op olie.

    Vervang de mozzarella door geitenkaas of feta.

    30-01-2010, 13:58 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paprikarolletjes met geitenkaas en olijventapanade
    paprikarolletjes met geitenkaas en olijventapanade











    Ingrediënten voor 16 hapjes:

    150 gram zwarte olijven zonder pit
    2-3 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels kappertjes, uitgelekt, gehakt
    1 pot geroosterde paprika, uitgelekt
    150 gram zachte geitenkaas, in stukjes
    versgemalen (zwarte) peper

    Bereiding:

    Meng de olijven met de olijfolie en kappertjes en pureer ze tot een stevige tapenade.
    Leg de paprika%u2019s naast elkaar en besmeer ze met de tapenade.
    Leg er een stukje geitenkaas op en bestrooi met peper.
    Rol de paprika op en steek vast met een cocktailprikker.

    Tips:
    Bewaar de tapenade die over is in laagje olie in een afgesloten pot maximaal 2 weken in de koelkast

    Voeg voor een niet-vegetarische variant 2 fijngewreven ansjovisfilets bij de tapenade.

    Vervang de geitenkaas door feta en de zwarte peper door ½ theelepel gehakte rozemarijn (vers, diepvries of gedroogd).

    30-01-2010, 13:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-uienstokbrood
    Kaas-uienstokbrood
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    1 afbak stokbrood
    1 ui
    100 gram geraspte 30+ kaas

    Werkwijze:

    Maak de ui schoon en snijd hem in zeer dunne ringen. Warm de oven voor op 240°C. Meng de ui met de geraspte kaas. Snijd van het voorgebakken stokbrood over de hele lengte een klein kapje en snijd het brood in de lengte open. Strooi 3/4 van het uienkaasmengsel over de binnenkant van het stokbrood en strooi de rest voorzichtig over de bovenkant. Bak het stokbrood ongeveer 10 minuten midden in de oven.

    Per persoon 180 kilocalorieën.

    14-01-2010, 18:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs