recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerbakmie met garnalen of kippenblokjes
    Roerbakmie met garnalen of kippenblokjes
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    1 kant-en-klaar bami groentepakket
    1 ui
    2 tenen knoflook
    1 pak roerbakmie à 250 gram (Honig)
    2 eetlepels olijfolie
    1 pakje roerbakmix à 44 gram (Honig)
    1 tl sambal oelek
    200 gram Noorse garnalen
    4 eetlepels sojasaus

    Werkwijze:

    Snijd de schoongemaakte bamigroenten, met uitzondering van de taugé, kleiner.
    Snipper de ui en knoflook. Kook de roerbakmie volgens de gebruiksaanwijzing op
    de verpakking.
    Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en fruit hierin de ui ca. 3 minuten.
    Voeg de groenten en knoflook toe en roerbak het geheel op hoog vuur ca. 4
    minuten. Roer er dan de roerbakmix en sambal door en schep de roerbakmie,
    taugé en de garnalen door het groentemengsel. Breng op smaak met de sojasaus.
    Lekker met een frisse Salade.

    Bevat per portie van 225 gram: 380 kcal.

    14-01-2010, 19:17 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:roer bak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken bami, net even anders
    Roergebakken bami, net even anders
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    400 gram kipfilet
    1 zakje bamigoreng (marinade - o.a. Go-Tan)
    1 pakket bamigroenten (ca. 500 gram)
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    3 el (zonnebloem)olie
    250 gram mie
    2 eieren
    2 el koffiemelk
    olijfolie

    Werkwijze:

    Snijd de kipfilet in repen en marineer ze in de bamigoreng marinade volgens de
    gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer de Spaanse peper uit het bamipakket, verwijder de zaadlijst en zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snipper de uien en pel de knoflook. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui met de Spaanse peper ca. 1
    minuut. Pers de knoflook erboven uit, voeg het vlees toe en roerbak het geheel ca. 5 minuten. Voeg dan de bamigroenten toe en roerbak nog ca. 5 minuten. Kook ondertussen de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Klop de eieren los met de koffiemelk, wat peper en zout naar smaak. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bak er een omelet van en snijd deze daarna in ruiten. Schep de mie door het vleesmengsel en breng op smaak met peper en zout. Roerbak het geheel nog ca. 3 minuten en verdeel daarna de omeletruitjes over de bamischotel.

    Bevat per portie van 225 gram: 405 kcal.

    14-01-2010, 18:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:roer bak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken kibbeling met broccoli
    Roergebakken kibbeling met broccoli
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    200 gram kibbeling van de visboer
    200 gram broccoliroosjes
    1 rode ui
    3 bosuitjes
    1 teen knoflook
    4 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels witte wijn
    2-3 eetlepels sojasaus

    Werkwijze:

    Verdeel de broccoliroosjes eventueel in kleinere roosjes. Snijd de rode ui in dunne partjes en de bosui in stukken van ca. 3 cm. Snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of grote braadpan en roerbak hierin de kibbeling ca. 2-3 minuten op hoog vuur. Schep ze daarna in een schaal en houd de vis (onder aluminiumfolie) warm. Schenk weer 2 eetlepels olie in de wok en fruit hierin de knoflook. Schep er dan de broccoli, ui en bosui door en roerbak het geheel ca. 4 minuten op hoog vuur. Roer de witte wijn en sojasaus erdoor en verwarm nog ca. 2-3 minuten. Schep dan de kibbeling erdoor en warm nog ca. 1 minuut door. Lekker met 100 gram rijst.

    Bevat per portie van 225 gram: 385 kcal.

    14-01-2010, 18:56 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:roer bak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken kip met komkommer en lente-ui
    Roergebakken kip met komkommer en lente-ui
    (voor 2 personen)
    Ingrediënten:
    200 gram kipfilet
    1 stukje komkommer van circa 12 cm
    3 lente-uitjes
    2 eetlepels olijfolie
    1 knoflookteentje
    1 eetlepel sojasaus
    1 mespunt suiker
    cayennepeper
    Werkwijze:
    Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter. Schil de komkommer, snijd hem overlangs doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in blokjes van 1 à 2 centimeter. Laat de komkommer in een zeef uitlekken. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes schuin in stukjes van circa 3 cm. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de blokjes kip rondom lichtbruin. Pers de knoflook erboven uit en voeg de lente-ui toe. Roer de sojasaus met de suiker erdoor en voeg naar smaak cayennepeper toe. Roer de komkommer erdoor en roerbak het geheel nog zo'n 5 minuten tot de kip gaar is. Eet smakelijk! Per persoon 235 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:48 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:roer bak
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs