Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
14-01-2010
Roerbakmie met garnalen of kippenblokjes
Roerbakmie met garnalen of kippenblokjes
(voor 2 personen)
Ingrediënten:
1 kant-en-klaar bami groentepakket
1 ui
2 tenen knoflook
1 pak roerbakmie à 250 gram (Honig)
2 eetlepels olijfolie
1 pakje roerbakmix à 44 gram (Honig)
1 tl sambal oelek
200 gram Noorse garnalen
4 eetlepels sojasaus
Werkwijze:
Snijd de schoongemaakte bamigroenten, met uitzondering van de taugé, kleiner.
Snipper de ui en knoflook. Kook de roerbakmie volgens de gebruiksaanwijzing op
de verpakking.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en fruit hierin de ui ca. 3 minuten.
Voeg de groenten en knoflook toe en roerbak het geheel op hoog vuur ca. 4
minuten. Roer er dan de roerbakmix en sambal door en schep de roerbakmie,
taugé en de garnalen door het groentemengsel. Breng op smaak met de sojasaus.
Lekker met een frisse Salade.
Snijd de kipfilet in repen en marineer ze in de bamigoreng marinade volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer de Spaanse peper uit het
bamipakket, verwijder de zaadlijst en zaadjes en snijd het vruchtvlees
in reepjes. Snipper de uien en pel de knoflook. Verhit de olie in een
wok en roerbak hierin de ui met de Spaanse peper ca. 1
minuut. Pers de knoflook erboven uit, voeg het vlees toe en
roerbak het geheel ca. 5 minuten. Voeg dan de bamigroenten toe en
roerbak nog ca. 5 minuten. Kook ondertussen de mie volgens de
gebruiksaanwijzing op de verpakking. Klop de eieren los met de
koffiemelk, wat peper en zout naar smaak. Verhit wat olijfolie in een
koekenpan, bak er een omelet van en snijd deze daarna in ruiten. Schep
de mie door het vleesmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Roerbak het geheel nog ca. 3 minuten en verdeel daarna de omeletruitjes
over de bamischotel.
Roergebakken kibbeling met broccoli
(voor 2 personen)
Ingrediënten:
200 gram kibbeling van de visboer
200 gram broccoliroosjes
1 rode ui
3 bosuitjes
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte wijn
2-3 eetlepels sojasaus
Werkwijze:
Verdeel de broccoliroosjes eventueel in kleinere roosjes. Snijd de rode
ui in dunne partjes en de bosui in stukken van ca. 3 cm. Snipper de
knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of grote braadpan en
roerbak hierin de kibbeling ca. 2-3 minuten op hoog vuur. Schep ze
daarna in een schaal en houd de vis (onder aluminiumfolie) warm. Schenk
weer 2 eetlepels olie in de wok en fruit hierin de knoflook. Schep er
dan de broccoli, ui en bosui door en roerbak het geheel ca. 4 minuten
op hoog vuur. Roer de witte wijn en sojasaus erdoor en verwarm nog ca.
2-3 minuten. Schep dan de kibbeling erdoor en warm nog ca. 1 minuut
door. Lekker met 100 gram rijst.
Roergebakken kip met komkommer en lente-ui
(voor 2 personen)
Ingrediënten:
200 gram kipfilet
1 stukje komkommer van circa 12 cm
3 lente-uitjes
2 eetlepels olijfolie
1 knoflookteentje
1 eetlepel sojasaus
1 mespunt suiker
cayennepeper
Werkwijze:
Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter. Schil de
komkommer, snijd hem overlangs doormidden en schraap met een theelepel
de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in blokjes van 1 à 2
centimeter. Laat de komkommer in een zeef uitlekken. Snijd de
schoongemaakte lente-uitjes schuin in stukjes van circa 3 cm. Verhit de
olie in een wok of braadpan en roerbak de blokjes kip rondom
lichtbruin. Pers de knoflook erboven uit en voeg de lente-ui toe. Roer
de sojasaus met de suiker erdoor en voeg naar smaak cayennepeper toe.
Roer de komkommer erdoor en roerbak het geheel nog zo'n 5 minuten tot
de kip gaar is. Eet smakelijk! Per persoon 235 kilocalorieën.