08-02-2010
Gegrilde ARTISJOKBODEMS
Gegrilde ARTISJOKBODEMS
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 artisjokbodems (uit blik)
- 2 dl melk
- 50 g boter
- 2 eetlepels dikke room
- 2 eieren
- 1 mespuntje gemalen muskaatnoot
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 g verse morieljes (of eventueel oesterzwammen)
- 2 knoflookteentjes
- 1,5 dl vloeibare room
- 1 kleine verse artisjok
- ½° citroen
- peper & zout
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 180°C
- laat de artisjokbodems uitlekken
- bedek ze m/melk & water
- kruid m/zout & kook ze tot ze zacht zijn
- laat ze uitlekken & pureer ze
- doe de artisjokpuree i/e kom m/boter, dikke room, eieren, muskaatnoot, peper & zout
- meng tot een gladde massa
- strijk een gratineerschotel in m/olijfolie & schep er de artisjokpuree in
- borstel de morieljes schoon
- pel & pers de knoflookteentjes
- breng room a/d kook m/knoflook, peper & zout
- voeg de morieljes toe & laat 2 min zachtjes koken
- giet uit over de puree
- snijd de artisjok m/e scherp mes i/vier parten
- verwijder het hooi m/e lepeltje
- besprenkel ze m/citroensap
- leg ze langs de rand v/d gratineerschotel
- zet i/d oven op 180°C
- laat 35 min bakken
- dien onmiddellijk op
08-02-2010, 22:43 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :groenten
BIERSOEP
BIERSOEP
Ingrediënten voor 1 liter soep:
- 3 oudbakken witte boterhammen zonder korst
- 4 eetlepels maïsolie
- ½° l melk
- 50 g suiker
- een dunne schil v/1 goedgeboende citroen
- een stukje pijpkaneel van 2 à 3 cm
- 2 eierdooiers
- 2 ½° eetlepels maizena
- ¼° l donker bier
- zout
Bereiding:
- bestrijk het brood aan beide zijden m/olie
- snijd de boterhammen i/blokjes v/gelijke grootte
- laat het brood onder geregeld omschudden i/d pan goudgeel & knapperig worden
- verwarm de melk op een niet te hoge vlam of plaat m/d suiker, citroenschil & de kaneel
- klop de eierdooiers i/e niet te kleine kom m/d maizena & enkele eetlepels bier luchtig
- verwarm de rest v/h bier i/e kleine steelpan
- neem de citroenschil & de kaneel uit de melk
- schenk die onder goed kloppen bij de losgeklopte eierdooiers
- giet de vloeistof terug i/d pan
- laat de inhoud, onder ZEER geregeld kloppen, binden tot e/gladde saus
- verdun deze m/h warme bier
- serveer de soep DIRECT m/d dobbelsteentjes brood
Tips:
- hoewel deze soep enigszins zoet v/smaak is, wordt ze toch als voorafje v/d warme maaltijd geserveerd
08-02-2010, 22:41 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :soepen
EENDENBORST m/paksoi
EENDENBORST m/paksoi
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels droge sherry
- 1 eetlepel suiker
- 1 Spaans pepertje, ontpit & fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel geraspte gember
- 2 eendenborsten
- olie
- 1 eetlepel hoisinsaus (=rode bonenpasta, Aziatische producten i/supermarkt)
- 1 grote of 2 kleine paksoi
Bereiding:
- meng de sojasaus m/d sherry, de suiker & telkens de helft v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember
- verwijder het vet v/d eend
- snij het vlees i/plakjes van +/- 1 cm
- roerbak de eend kort i/olie
- voeg dan het sojamengsel toe
- laat even pruttelen & voeg dan de hoisinsaus toe
- giet het mengsel u/d wok i/e kom
- maak de wok schoon m/keukenpapier
- giet er een beetje olie in
- roerbak dan de i/stukken gesneden paksoi
- breng op smaak m/d rest v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember
- de paksoi is klaar na 2 min.
- serveer m/rijst
08-02-2010, 22:38 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :wild
Witloofsoep met croutons
Witloofsoep met croutons
Ingrediënten voor 1,5 l soep: 1 kg witloof, 2 dunne stengels prei, 1
ui, 2 aardappelen, 1,5 l magere kippenbouillon, takjes kervel, peper,
zout, 1 snede bruin- of volkorenbrood voor de croutons, 1 teentje
knoflook, 2 sneden bruin- of volkorenbrood.
Snijd met een mesje de bittere kern uit de witloofstronkjes en
snijd de groente in stukjes. Maak de prei schoon (laat er wat van het
groen aan) en snijd de stengels in ringetjes. Snipper de ui. Schil de
aardappelen en snijd ze in stukken.
Verhit de boter in een grote pan. Voeg alle groenten en de
aardappelen toe en laat ze even fruiten. Overgiet alles met de bouillon
en laat 25 minuten zachtjes koken.
Mix de soep vrij grof en kruid ze met peper, zout en de fijngehakte kervel.
Pers het knoflook en rooster 1 snede brood. Wrijf het brood in met het knoflook en snijd in vierkantjes.
Leg de croutons in een diep bord en overgiet ze met de soep.
Eet de soep met de 2 sneden brood. Kan ook gemakkelijk ingevrozen
worden.
08-02-2010, 22:31 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :soepen
KALKOEN m/cider & tijmboter
KALKOEN m/cider & tijmboter
KALKOEN met CIDER & TIJMBOTER
Ingrediënten voor 8 à 10 personen:
- 1 kalkoen van 4 kg
- 8 takjes (citroen)tijm
- 150 g zachte boter
- 1 grote ui
- 1 appel
- 4 tenen knoflook
- 4 takjes bladpeterselie
- 2,5 dl kippenbouillon
- 5 dl droge cider
- zwarte peper
- zout
Bereiding:
- verwarm de oven voor o/d hoogste stand
- hak de helft v/d tijm fijn
- meng m/d boter
- snij de ui & appel i/kwarten
- vul de kalkoen m/d ui, appel, knoflook, bladpeterselie & de rest v/d tijm
- maak een opening tussen het vel & de borst v/d kalkoen
- smeer kruidenboter over de hele borst
- bind de vleugels & bouten v/d kalkoen tegen het lijf
- bestrijk de rest m/boter
- kruiden m/peper & zout
- zet de kalkoen m/d borst naar onder o/d ovenrooster
- giet de kippenbouillon & cider i/e braadslee
- schuif onder de kalkoen om de braadsappen op te vangen
- bak de kalkoen 30 min.
- verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C
- draai de kalkoen rechtop & bak nog 90 min.
- bedruip regelmatig m/h vocht uit de braadslee
- haal u/d oven & laat 30 min. afgedekt rusten
- versnij de kalkoen & serveer m/compote of chutney v/cranberrys & een knapperige groene sla
08-02-2010, 22:27 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :wild
RAGU alla BOLOGNESE
RAGU ALLA BOLOGNESE OP ANTIEKE WIJZE M/GARGANELLI
Ingrediënten voor 4 personen:
- garganelli:
o 200 g witte bloem (dubbel o)
o 2 eieren
- ragu:
o 60 g kalfsvlees
o 60 g rundvlees
o 60 g varkensvlees
o 20 g witte ui
o 20 g wortel
o 20 g bleekselderij
o 1 dl droge witte wijn
o 400 g rijpe tomaten
o 1 laurierblad
o 20 g extra vergine olijfolie
o 20 g ongezouten boter
o peper & zout
o afwerking:
§ 30 g grana padano
Bereiding:
- garganelli:
o kneed een stevige deeg m/d bloem & de eieren
o laat even rusten
o draai het deeg i/e pastamachine uit tot dunne stroken pasta
o snij daaruit m/e pastarollertje vierkantjes van 3 bij 3 cm
o rol m/behulp v/e garganelliplankje, puntige buisjes die je dan laat drogen
- ragu:
o pel de tomaten & verwijder de zaadjes
o versnij i/grote blokjes
o haal de 3 vleessoorten door de gehaktmolen (midden/fijn)
o versnipper de groenten heel fijn
o laat zweten i/olijfolie & boter m/e laurierblad
o voeg al het vlees toe & laat langzaam bruinen
o gebruik een vork om het vlees korrelig te maken
o bevochtig m/witte wijn & laat deze verdampen
o voeg dan de tomaatblokjes toe, samen m/wat water, peper & zout
o laat een urrtje zacht koken tot de ragu goed ingedikt is
o kook de garganelli al dente i/ruim, lichtgezouten water
o giet af, vang op i/e vergiet & voeg snel bij de ragu
o laat ze nog even meetrekken
o dresseer de garganelli i/h midden v/e voorverwarmd bord
o bestrooi m/versgeraspte grana padano
08-02-2010, 22:26 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :pasta recepten
VENKELSOEP m/VANILLE
VENKELSOEP m/VANILLE
VENKELSOEP MET VANILLE & CHILI-OLIE
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 25 g boter
- 100 g sjalotjes (gesnipperd)
- 3 venkels
- 200 g aardappelen
- 1 dl dunne room
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
- splijt het vanillestokje in twee & schraap er de zaadjes uit
- doe het stokje & de zaadjes bij de melk
- breng a/d kook
- haal de pan v/h vuur & laat 10 min trekken
- snijd de venkel i/stukjes & bewaar het groen
- fruit de sjalot 5 min i/d boter
- voeg de venkel toe & laat 10 min stoven
- schil de aardappel & snijd hem i/blokjes
- voeg deze & ¾° l water toe a/d pan
- breng a/d kook
- laat 20 min pruttelen tot de groenten gaar zijn
- voeg de melk (zonder het vanillestokje) & de room toe
- pureer de soep
- verhit de olie i/e pannetje
- fruit daar in de peper enkele minuten
- giet de soep i/vier borden
- druppel er wat van de chili-olie over
- garneer m/venkelgroen
Tips & weetjes:
- vanille is de op één na duurste specerij ter wereld
- vanillestokjes zijn nl. de gedroogde zaadpeulen van een uit Mexico afkomstige tropische orchidee
- in hun natuurlijke vorm zijn deze peulen echter geurloos
- ze ontwikkelen hun aroma pas na een lang gistingsproces, waarbij de vanilline een verbinding aangaat m/suiker
- de Azteken brachten al hun chocoladedrankjes op smaak m/vanille
- sindsdien zijn beide aromas onlosmakelijk m/elkaar verbonden
- vanillestokjes kunnen op hun geheel gebruikt worden
- maar de zaadjes kunnen er ook uitgeschraapt worden voor een meer intens aroma
- vanwege zijn zoete smaak wordt vanille vooral gebruikt i/nagerechten
- je kan ze ook perfect gebruiken i/gerechten m/vis & gevogelte
- Azteken combineerden reeds vanille m/chili
08-02-2010, 22:23 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :soepen
CARDINAL SAUS
CARDINAL SAUS
Ingrediënten voor 4 personen (300 g saus):
- bechamelsaus:
o 40 g bloem
o 50 g boter
o peper & zout
o nootmuskaat
o 200 g melk
- cardinal saus
o 40 g bloem
o 3/4° bechamelsaus
o 1,5 dl visfumet met essence van truffels
o 1,5 dl room
o 100 g kreeftboter
o 1 mespunt cayenne
Bereiding:
- bechamelsaus
o laat de boter smelten o/e laag vuurtje
o voeg de bloem al roerend toe
o het mengsel wordt droog, maar mag niet bruinen
o voeg al roerend, beetje bij beetje de melk toe tot je een mooie gladde saus hebt
o laat enkele minuten koken o/e laag vuurtje
o breng op smaak m/peper & zout & nootmuskaat
- cardinal saus
o voeg aan ¾° v/d bechamelsaus de visfumet toe
o laten inkoken tot ¾° v/h volume
o de room toevoegen
o afwerken van het vuur met de goed rode kreeftboter
o op smaak brengen m/e mespunt cayennepeper
08-02-2010, 22:22 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :sauzen/marinades
St.Jacobsvruchten
SINT-JACOBSVRUCHTEN m/CANNELONI v/GANZENLEVER & LARDO DI COLONNATA
Ingrediënten voor 4 personen:
- 12 verse sint-jacobsnoten uit de schelp
- druivenpitolie
- canneloni:
o 12 sneetjes rauwe ganzenlever
o 120 g rilette v/ganzenlever (ganzenlever, krokant spek & mascarpone)
o 8 sneetjes lardo di colonnata (vet v/d rug v/h varken)
o 30 g gekookte linzen de Puy
o 1 jonagold appel
o gepofte quinoa
o snuifje peper
o fleur de sel à la vanille Tahiti
o saffloerolie (distelolie)
- gelei & chutney v/groene appel:
o 250 g pulp v/groene appel
o 125 g water
o 2 g gellan
o 1,25 g agar (Texturas van El Bulli)
- ansjovismayonaise:
o 3 eetlepels mayonaise
o 10 g ansjovisfilets
- afwerking:
o blaadjes affila cress
o bloem v/ananassalie
Bereiding:
- mix de pulp v/groene appel m/h water
- duw het geheel door een zeef
- wat overblijft is de chutney
- doe het vocht samen m/d gellan & de agar i/e pannetje
- breng a/d kook & giet uit over een plateau
- snij i/reepjes, groot genoeg voor drie sint-jacobsvruchten
- maak v/d chutney een quenelle (een ovaalvormig hoopje)
- vul de sneetjes lardo op m/d rilette
- rol op tot een canneloni
- strooi de gekookte linzen, gepofte quinoa & de brunoise gesneden appel tussen de cannelonis
- rol de sneetjes rauwe ganzenlever op
- marineer ze met peper, fleur de sel & saffloerolie
- mix de mayonaise & de ansjovisfilets tot een gladde zalf & doe door een zeef
- bak de sint-jacobsvruchten kort aan i/druivenpitolie
- kruid m/peper & zout
- leg drie vruchten o/d gelei
- schik er de canneloni & rolletjes rauwe ganzenlever tussen
- leg de chutney & mayonaise er naast
- werk af m/e takje affila cress & ananassaliebloem
Wijntip:
- een Chardonnay past perfect bij dit gerecht
08-02-2010, 22:21 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :vis
HINDENFILET
HINDENFILET
HINDENFILET m/PEREN, KASTANJES & VEENBESSEN
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 hindenfiletgebraad van 750 g
- 1 eetlepel arachideolie
- 15 cl wildfond
- 2 dikke peren (type Durondeau)
- 2 mespuntjes vierkruidenpoeder
- 30 g boter
- 150 g veenbessen natuur
- 200 g kastanjes natuur
- peper & zout
Bereiding:
- doe olie, peper & zout o:h hindenfiletgebraad
- leg het o/e gratineerschotel
- laat gedurende 15 min langs alle kanten bruin bakken i/e hete oven op 210°C
- voeg de wildfond toe & laat gedurende 25 min verder bakken op 150°C
- vergeet het niet regelmatig te overgieten
- schil de peren & snij ze in twee
- bestrooi ze m/d vierkruiden
- laat gedurende 10 min o/e zacht vuurtje bruin bakken i/boter
- omring het gebraad 10 min voor het einde v/d baktijd m/d veenbessen, kastanjes & de peren
- serveer HEEL warm op voorverwarmde borden
08-02-2010, 22:19 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie :buitenlands eten
HINDENFILET m/VEENBESSEN
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 hindenfilet v/+/- 600 g
- 400 g wortelen
- 400 g aardappelen
- 15 g boter
- frituurolie
- voor de saus:
o 100 g veenbessen
o 20 g suiker
o 25 cl room
o 2 el kalfsfond
Bereiding:
- schil de wortelen & snij ze i/stukjes v/4 cm
- laat ze 20 min. koken i/gezouten water
- giet ze af en leg opzij
- schil de aardappelen & snij ze i/blokjes van 1 cm
- frituur de aardappelblokjes 5 min. op 160°C en leg opzij
- warm de oven voor op 160°C
- warm de veenbessen op m/d suiker
- voeg de kalfsfond & de room toe
- kruid genereus m/peper & zout
- laat alles 15 min. sudderen
- smelt het klontje boter i/e pan & bak de hindenfilet goudbruin
- kruid m/peper & zout & zet 15 min. i/d oven op 160°C
- bak de aardappelen nog 2 min. i/d hete olie
- warm de veenbessencompote op
- snij de hindenfilet voor & serveer op warme borden
- giet er de saus over
- schik er de groenten rond
08-02-2010, 22:18 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :buitenlands eten
ZEEDUIVEL op zijn Indisch..
ZEEDUIVEL op zijn Indisch...
ZEEDUIVEL op zijn INDISCH (KORMA)
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 zeeduivelfilets van 150 g
- 2 uien i/schijfjes
- 1 pot Griekse yoghurt
- 10 cl zure room
- 2 tl rode currypasta
- 1 mespuntje kaneel
- ½° tl komijnzaad
- 100 g cashewnoten
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 10 g geraspte gember
- 15 cl water
- 1 bosjes koriander
- 2 el olie
- 2 zakjes snelkookrijst
- peper & zout1 hindenfilet v/+/- 600 g
Bereiding:
- mix de cashewnoten m/d currypasta, de yoghurt, de kaneel & het komijnzaad en leg opzij
- bak de zeeduivelfilets aan elke zijde 4 min. i/e pan m/e beetje olie
- laat uitlekken & leg opzij
- kook de rijst
- warm de resterende olie op i/e pot & fruit de uien m/d look & de gember
- voeg vervolgens het kruidenmengsel & het water toe
- laat 10 min. sudderen ZONDER deksel!!
- voeg de room toe & laat nog 2 min. sudderen op laag vuur
- bestrooi vervolgens m/d koriander
- dien de zeeduivel m/d rijst onmiddellijk op
- gebruik warme borden!!!
08-02-2010, 22:16 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :buitenlands eten
LAMSSCHOUDER
LAMSSCHOUDER
IN GANZENVET GEKONFIJTE LAMSSCHOUDER
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 lamsschouders van 1 kg
- 4 l ganzenvet
- rozemarijn of tijm
- saus:
o blanke roux (5 delen boter, 6 delen bloem)
o melk
o zout
o peper
o 1 bol knoflook of 2 el mosterd
o room
- garnituur:
o groenten (wortel, raap, prinsessenboontjes, uitjes)
o aardappelgratin
Bereiding:
- de lamsschouders gedurende 1u45 à 2 u pocheren i/ganzenvet op 120°C
- het vlees laten afkoelen & kruiden m/rozemarijn of tijm
- een braadpan verwarmen & de lamsschouders ongeveer 20 min. lang aan alle kanten bruin bakken
- de groenten koken
- het kookwater afgieten & de groenten o/h laatste moment i/boter verwarmen
- de saus bereiden
- boter laten smelten, bloem toevoegen & mengen
- de blanke roux 10 min. laten drogen i/e zachte oven
- i/e pan doen & al kloppend melk toevoegen
- de saus laten koken, zeven & op smaak brengen m/peper & zout
- wil je knoflooksaus dan breng je een bol knoflook tweemaal a/d kook i/koud water
- het vocht telkens afgieten
- de knoflook pureren, vermengen m/room & toevoegen a/d blanke saus
- voor mosterdsaus neem je de blanke saus & voeg je al kloppend de mosterd toe
08-02-2010, 22:09 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :vlees
KALKOEN m/cider & tijmboter
KALKOEN m/cider & tijmboter
KALKOEN met CIDER & TIJMBOTER
Ingrediënten voor 8 à 10 personen:
- 1 kalkoen van 4 kg
- 8 takjes (citroen)tijm
- 150 g zachte boter
- 1 grote ui
- 1 appel
- 4 tenen knoflook
- 4 takjes bladpeterselie
- 2,5 dl kippenbouillon
- 5 dl droge cider
- zwarte peper
- zout
Bereiding:
- verwarm de oven voor o/d hoogste stand
- hak de helft v/d tijm fijn
- meng m/d boter
- snij de ui & appel i/kwarten
- vul de kalkoen m/d ui, appel, knoflook, bladpeterselie & de rest v/d tijm
- maak een opening tussen het vel & de borst v/d kalkoen
- smeer kruidenboter over de hele borst
- bind de vleugels & bouten v/d kalkoen tegen het lijf
- bestrijk de rest m/boter
- kruiden m/peper & zout
- zet de kalkoen m/d borst naar onder o/d ovenrooster
- giet de kippenbouillon & cider i/e braadslee
- schuif onder de kalkoen om de braadsappen op te vangen
- bak de kalkoen 30 min.
- verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C
- draai de kalkoen rechtop & bak nog 90 min.
- bedruip regelmatig m/h vocht uit de braadslee
- haal u/d oven & laat 30 min. afgedekt rusten
- versnij de kalkoen & serveer m/compote of chutney v/cranberrys & een knapperige groene sla
08-02-2010, 22:07 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :wild
GEVULDE UIEN
GEVULDE UIEN
.
Ingrediënten voor 4 à 8 personen:
- 12 middelgrote gepelde uien
- 1 dikke oudbakken witte boterham zonder korst
- 4 eetlepels warme melk
- 12 fijngehakte walnoten
- 6 eetlepels gehakte peterselie
- een mespunt komijnzaadjes of fijngehakte venkel
- peper uit de molen & zout
- soja of aroma
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels bloem
- 1 theelepel suiker
- 2 ½° dl bouillon van ½° bouillontablet (vlees of kruiden)
Bereiding:
- was de uien
- zet ze op met zoveel koud water dat ze juist onderstaan
- laat het water 5 min koken & giet het daarna af
- laat de uien afkoelen
- besprenkel intussen het brood m/d melk & maak het brood fijn
- roer daar de noten, peterselie, komijn & wat peper & zout door
- hol de uien m/e puntig scherp mesje uit tot een omhulsel van 1 ½° à 2 cm dik
- snipper de uit de uien genomen stukjes fijn
- roer die stukjes door het gekruide brood
- voeg daaraan naar eigen smaak nog peper,zout & soja toe
- vul hiermee de uitgeholde uien
- verwarm de olie i/d groentenpan
- voeg 8 of meer eetlepels water toe, zodat de bodem v/d pan voor 1 cm bedekt is
- zet de uien naast elkaar i/d pan
- doe daar het deksel op, draai het vuur laag & laat de uien langzaam warm worden
- smelt de boter i/e steelpannetje
- roer de bloem door de boter & laat de bloem enigszins gaar worden
- voeg de suiker toe & schenk al roerend de bouillon i/d pan tot e/glad gebonden saus ontstaat
- voeg naar smaak peper of soja toe
- schenk de saus tussen de uien i/d pan
- laat de saus even koken
- laat de uien daarna op het laaggedraaide vuur in 15 à 20 min verder gaar worden
- NIET STUK KOKEN!!!
- direct opdienen
Tips:
- serveer dit voor- of lunchgerecht warm, eventueel m/bruin brood
- het recept van dit bijzonder smakelijk gerecht is afkomstig uit Roemenië
- daar wordt afwisselend komijn, venkel of verse marjolein gebruikt voor het kruiden v/d vulling
08-02-2010, 22:06 geschreven door van leeuwen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :hollands
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
forum
Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum
We zijn de 37de week van 2025