Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
14-02-2010
een gedicht
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
Ingrediënten:
115g gemengde groene sla , zoals lollo biondo , ijsbergsla , kropsla en veldsla.
1tl grof gesneden gedroogde lavendelblaadjes.
3el zonnebloemolie.
1el witte wijnazijn.
zout en zwarte peper.
Was de slablaadjes.
Doe de lavendelblaadjes , de olie ,azijn ,
zout en peper in een pot met schroefdeksel en schud alles tot de dressing goed gemengd is.
Schenk de dressing over de sla en eet smakelijk.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Vet een vuurvaste schaal van 1l lichtjes in.
Voeg 185gr gekookte rijst en 3 el sultanarozijnen toe en zet de schaal in een braadslee die voor de helft met water is gevuld.
Meng 3 losgeklopte eieren, 6 dl melk, 1tl vanille essence en 3 tl basterdsuiker.
Schenk het goed geroerde mengsel over de rijst en de rozijnen.
Bak het 30 min. roer het zachtjes met een vork en bak nog 30 min.
Roer weer en bestrooi de custard met verse geraspte nootmuskaat.
Bak hem nog 20 min. of tot hij net stijf is.
Serveer warm of koud.
1 kg vastkokende aardappelen
500 gr knolselderij
4 eierdooiers
300 ml room
12 gr zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 Gr.C.
Snijd de aardappels in dunne plakken ( eventueel met behulp van een keukenmachine).
Snijd de knolselderij ook in dunne plakken.
Meng de knolselderij een aardappelplakken samen in een grote mengkom.
Klop de eieren los met het zout en de room en meng dit goed door de aardappelen en knolselderij.
Doe alles over in een ingevette ovenschaal van 20x30 cm,
Druk de plakjes goed aan.
Dek de gratin af met aluminiumfolie.
Bak de gratin in ongeveer 60 minuten gaar. Verwijder de aluminiumfolie
de laatste 20 minuten zodat de bovenkant lichtbruin kan kleuren.
Serveer de gratin warm.
Tip:
Maak de gratin daag van te voren.
Laat de gratin afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
snijd de gratin in eenpersoons stukken en neem ze uit de ovenschaal.
Zet de stukken op een bakblik met wat tussen ruimte.
Verwarm de oven voor tot 180 Gr.C.
Verwarm de aardappelgratin 15-20 minuten.
Door
strenge vorst in Europa gevolgd door veel regen en weinig zon is de
oogst van de rode ofwel bloedsinaasappel genaamd mislukt. In de
supermarkten zullen weinig tot geen bloedsinaasappelen te vinden zijn.
Liefhebbers van het CoolBestdrankje Red Orange Sunrise sap, dat
gemaakt wordt van bloedsinaasappelen, zullen het dit najaar ook zonder
moeten doen, meldt producent Frieslandfoods.
Daarvoor in de
plaats zal er de komende tijd CoolBest Red Citrus in het schap te
vinden zijn, dat wordt gemaakt uit bloedsinaasappel gemengd met gewoon
sinaasappelsap en grapefruit. Volgens de producent is de smaak iets
anders, maar de bloedsinaasappel- smaak is volgens de maker nog wel te
herkennen. Meestal wordt er bij een mislukte oogst van vers fruit
uitgeweken naar andere landen of gebieden, zegt Frieslandfoods, maar de
bloedsinaasappel groeit alleen op Sicilië en Calabrië waar het weer
niet meewerkte.
Ingrediënten voor 1,5 l soep: 1 kg witloof, 2 dunne stengels prei, 1
ui, 2 aardappelen, 1,5 l magere kippenbouillon, takjes kervel, peper,
zout, 1 snede bruin- of volkorenbrood voor de croutons, 1 teentje
knoflook, 2 sneden bruin- of volkorenbrood.
Snijd met een mesje de bittere kern uit de witloofstronkjes en
snijd de groente in stukjes. Maak de prei schoon (laat er wat van het
groen aan) en snijd de stengels in ringetjes. Snipper de ui. Schil de
aardappelen en snijd ze in stukken.
Verhit de boter in een grote pan. Voeg alle groenten en de
aardappelen toe en laat ze even fruiten. Overgiet alles met de bouillon
en laat 25 minuten zachtjes koken.
Mix de soep vrij grof en kruid ze met peper, zout en de fijngehakte kervel.
Pers het knoflook en rooster 1 snede brood. Wrijf het brood in met het knoflook en snijd in vierkantjes.
Leg de croutons in een diep bord en overgiet ze met de soep.
Eet de soep met de 2 sneden brood. Kan ook gemakkelijk ingevrozen
worden.
Beste Leden, vandaag een dag eerder het heerlijke recept van onze Top Kok Yasar.
Morgen, dinsdag, moet ik om 4 uur mn bed uit en denk niet dat het me lukt jullie dit heerlijke soepje toe te sturen!
Het is er
Vandaar dat ik het nu doe, let op.................hier komt ie....................
Bereiding
De
olijfolie in een pan verhotten en er de gepelde en gesnipperde ui in
fruiten.De prei schoonmaken en in smalle ringen snijden goed wassen en
laten uitlekken en aan de ui toevoegen en kort meebakken.De rijst
afspoelen,goed laten uitlekken en aan de groenten toevoegen.De
kalfsbouillon erbij schenken.Het laurierblad en de rozemarijn
toevoegen.Kruiden met peper,zout en nootmuskaat.De soep op een matig
vuur 20-25 min.zachtjes laten koken.De melk en de bloem goed mengen en
door de soep roeren en even aan de kook brengen.De eidooiers en de
yoghurt samen losroeren.De soep van het vuur halen en binden met de
eidooier-yoghurt.De rijstsoep nogmaals kruiden.na het serveren de
gewassen en fijngehakte munt door de soep scheppen.