Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
18-07-2010
toetje met rijst
Goede Middag Beste Leden,
Weer bijgekomen van alle voetbalwedstrijden en de Tour de France??
Wat voetballen betreft..............een 2e plaats, daar mogen we TROTS op zijn!!!
Goed gaan we nu beginnen met een zalig toetje welke Yasar voor ons heeft opgezocht.
Let op.........................
Toetje met rijst = Firinda sutlac
Bereidingstijd:30-60 minuten
Gang:Nagerecht
Keuken:Turkse keuken
Smaak:Zoet
Techniek:Bakken in oven
Soort gerecht:Nagerecht
Ingrediƫnten voor 4 personen
1 L melk
2 el boter
1 el geraspte citroenschil
1 kaneelstokje
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
250 g rijst
50 g pistaches
50 g pijnboompitten
100 g geweekte rozijnen
75 g boter
75 g suiker
4 eierdooiers
4 eiwittenboter
Bereidingswijze
De melk met de boter,de citroenschil, het kaneelstokje, de vanillesuiker en het zout in een pan doen.De rijst onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en aan de melk toevoegen.De melk al roerend aan de kook brengen en de rijst op een laag vuur 20 tot 25 minuten laten opzwellen.Het kaneelstokje eruit halen en de rijst volledig laten afkoelen.De pistachnoten, de pijnboompitten en de rozijnen door de rijst scheppen.De boter met de suiker in een kom romig kloppen.De eierdooiers erdoor roeren.Het eierdooierschuim door de rijst scheppen.De eiwitten zeer stijf kloppen en voorzichtig door de rijst scheppen.Een pudding vorm invetten en het rijstmengsel erin scheppen.Enkele vlokjes boter op de rijst leggen en in een tot 180 graden C. voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten bakken.De rijst pudding uit de oven halen en warm of koud opdienen.
We wensen jullie een hele fijne dag en wederom...........veel kookplezier!!!