Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
14-01-2010
Omelet met aardappel en ui
Omelet met aardappel en ui
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
2 grote aardappelen in blokjes van 1,5 cm
2 middelgrote uien, gesnipperd
4 eieren
mespunt mild paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie, extra
Werkwijze
Verhit olie in middelgrote pan met dikke bodem; voeg aardappelen en
uien toe. Bak op matig vuur tot ze goudbruin zijn en goed met olie zijn
bedekt. Zet het vuur lager, dek de pan af en bak 5-6 minuten onder af
en toe roeren tot de aardappelen gaar zijn. Haal aardappelen en uit de
pan. Op keukenpapier laten uitlekken. Klop in een kom eieren en
paprikapoeder schuimig: roer er voorzichtig het aardappelmengsel door.
Verhit extra olijfolie in een schone pan. Voeg het eimengsel toe; op
matig vuur afgedekt 15-20 minuten bakken tot het mengsel is gestold.
Ten slotte onder een hete grill goudbruin bakken.
Serveer warm of koud, in puntjes, met een salade
Opmerking van Sonja:
Dit recept vind ik erg lekker. Het is snel klaar, maar je hebt wel een goede maaltijd.
250 gram aubergine
1/2 paprika
2 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
10 gram bak en braad
peper en zout
1/2 theelepel oregano
2 eieren
Werkwijze:
Was de aubergine en snijdt deze in plakken. Maak de paprika schoon,
verwijder de steelaanzet, zaad lijsten en pitjes en snijd hem in
blokjes. Was de tomaten, halveer ze en schep de pitjes eruit. Snijd de
tomaten in stukjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
Verwarm de Becel bak
en braad en fruit hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg de
aubergine, de paprika en de tomaat toe en strooi er peper, zout en de
oregano over. Stoof de groente in 5 minuten. Breek de eieren erop en
bak ze mee tot het eiwit is gestold en de dooier eventueel nog vochtig
is.