recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuse van gerookte zalm
    Amuse van gerookte zalm

    Ingrediënten
    200 gr gerookte zalm, ik haal gewoon zalm bij a.h.van het merk euroshopper 200 gr. kost maar € 2,99
    enkele takjes dille, een potje zalmeitjes, kun je die niet krijgen, dan enkele flinters zalm apart houden
    2 blaadje gelatine
    125 ml crème fraiche
    4 eetlepels mayonaise,
    ½ dl witte wijn
    ½ dl water 
    een eetlepel citroensap
    wat peper & zout 
    snufje cayenne peper

    Bereiding
    de zalm in een keukenmachine fijn hakken, tot het een soort puree is geworden, het mag nog wel een beetje structuur hebben. D
    e gelatine weken in koud water,10 minuten, en in een pannetje de wijn met het water verhitten en dan de uitgeknepen gelatine er door roeren, en af laten koelen. D
    e zalmpuree , de crème fraiche, de citroensap, de mayonaise en de kruiden door elkaar mengen en dan de bijna afgekoelde wijn met gelatine erbij en dan goed mengen.
    Meteen in de amuse glaasjes, 8 stuks, gieten en in de koelkast op laten stijven, 3 uur, je kunt dit rustig een dag vooraf klaarmaken.
    Garneren met een takje dille en een klein toefje zalmeitjes of een flintertje zalm erop.

    Met een theelepeltje opdienen en smullen maar.

    31-08-2011, 19:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vis
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissouflé

    Vissouflé

    Vissouflé Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Vet de soufflévorm in. Snijd de tomaten in stukjes, meng ze met wat zout en peper en schep ze onderin de vorm. Rasp er een klein beetje citroenschil boven.

    Snijd de vis in stukjes en doe ze in de keukenmachine. Pureer de vis met behulp van de pulseknop tot het redelijk fijn is. Voeg de eidooiers, enkele druppels citroensap en naar smaak zout en peper toe en pureer alles tot een fijne massa.

    Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Leg de vispuree op de eiwitten en spatel beide door elkaar. Schep de massa in de vorm en bak de soufflé in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.

    Serveertips:
    De tomaten onderin de schaal worden tijden het bakken lekker zacht en geven als het ware een soort saus, waardoor het gerecht nog lichter wordt.

    Behalve citroenschil kun je ook nog wat groene kruiden aan de tomaten toevoegen. Denk aan dragon, koriander of basilicum.

    Lekker met vanillewortels

    Ingrediënten

    4 romatomaten zonder zaadjes
    zout, peper
    halve citroen
    450 g witte visfilet, pangasiusfilet of wijting zonder graatjes
    4 eieren, gesplitst
    extra nodig: ruime soufflévorm, rasp, keukenmachine, mixer


    03-04-2010, 18:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vis
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Jacobsvruchten

    St.Jacobsvruchten

    img655
    SINT-JACOBSVRUCHTEN m/CANNELONI v/GANZENLEVER & LARDO DI COLONNATA

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 12 verse sint-jacobsnoten uit de schelp

    - druivenpitolie

    - canneloni:

    o 12 sneetjes rauwe ganzenlever

    o 120 g rilette v/ganzenlever (ganzenlever, krokant spek & mascarpone)

    o 8 sneetjes lardo di colonnata (vet v/d rug v/h varken)

    o 30 g gekookte linzen de Puy

    o 1 jonagold appel

    o gepofte quinoa

    o snuifje peper

    o fleur de sel à la vanille Tahiti

    o saffloerolie (distelolie)

    - gelei & chutney v/groene appel:

    o 250 g pulp v/groene appel

    o 125 g water

    o 2 g gellan

    o 1,25 g agar (Texturas van El Bulli)

    - ansjovismayonaise:

    o 3 eetlepels mayonaise

    o 10 g ansjovisfilets

    - afwerking:

    o blaadjes affila cress

    o bloem v/ananassalie

    Bereiding:

    - mix de pulp v/groene appel m/h water

    - duw het geheel door een zeef

    - wat overblijft is de chutney

    - doe het vocht samen m/d gellan & de agar i/e pannetje

    - breng a/d kook & giet uit over een plateau

    - snij i/reepjes, groot genoeg voor drie sint-jacobsvruchten

    - maak v/d chutney een quenelle (een ovaalvormig hoopje)

    - vul de sneetjes “lardo” op m/d rilette

    - rol op tot een canneloni

    - strooi de gekookte linzen, gepofte quinoa & de brunoise gesneden appel tussen de canneloni’s

    - rol de sneetjes rauwe ganzenlever op

    - marineer ze met peper, fleur de sel & saffloerolie

    - mix de mayonaise & de ansjovisfilets tot een gladde zalf & doe door een zeef

    - bak de sint-jacobsvruchten kort aan i/druivenpitolie

    - kruid m/peper & zout

    - leg drie vruchten o/d gelei

    - schik er de canneloni & rolletjes rauwe ganzenlever tussen

    - leg de chutney & mayonaise er naast

    - werk af m/e takje affila cress & ananassaliebloem

    Wijntip:

    - een Chardonnay past perfect bij dit gerecht




    08-02-2010, 22:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POTPOURRI

    POTPOURRI

    potpourri
    POTPOURRI V/GEBAKKEN ZEETONG, HANDGEPELDE GARNALEN & COLCHESTER-OESTERS M/PARIJSE PADDENSTOELEN, GEPLET BINTJE VERFIJND M/OLIJFOLIE & EEN CHAMPAGNESAUSJE

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 8 mooie zeetongfilets

    - ½° kg Zeebrugse garnalen

    - 8 stuks Colchester-oesters

    - 250 g Parijse paddenstoelen

    - 200 g bintjes

    - 4 el olijfolie v/d eerste persing

    - peper & zout

    - saus:

    o 25 dl champagne

    o 3 dl room

    o 1 el gehakte sjalotten

    o 80 g hoeveboter

    o 1 citroen

    o cayennepeper

    Bereiding:

    - pel de garnalen

    - snij de zeetongfilets schuin i/drie gelijke stukken

    - bak ze i/d boter

    - schil de aardappelen & kook ze i/gezouten water

    - plet ze m/e vork & meng ze m/olijfolievoeg naar eigen smaak peper & zout toe

    - reinig de paddenstoelen m/e handdoek

    - snij ze i/plakjes & bak ze i/d boter

    - kruiden m/peper & zout

    - haal de oesters uit de schelp

    - verwarm ze kort i/champagne

    - giet het kookvocht door e/zeef & kook in tot er 8 dl overblijft

    - voeg de room toe & klop de saus op m/klontjes koude boter

    - werk de saus af m/d versnipperde sjalotten, cayennepeper & e/weinig citroensap

    - schik de paddenstoelen i/h midden van vier voorverwarmde borden

    - leg daarop geplette bintjes, zeetongreepjes, oesters & garnalen

    - lepel dan de saus rond de constructie


    08-02-2010, 22:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde garnalentoast met sesamzaadjes


    Gefrituurde garnalentoast met sesamzaadjes

    Voorgerecht

    Ingrediënten

    0.5 eiwit
    4 boterhammen, witte
    250 gr. garnaal
    2 l. frituur-olie
    0.3 bekertje azijn
    1 bekertje suiker
    1 bekertje water
    2 el. ketchup
    1 el. ma?zena
    Sesamzaad
    Peper
    Zout

    Benodigde materialen

    • Benodigde materialen: een ronde steekvorm.

    Bereidingswijze

    Dit gerecht kan ook heel goed als borrelhap dienen: neem hiervoor kleinere rondjes of vierkantjes brood. Pel de garnalen, sla de staarten plat en meng dit met het eiwit, de ma?zena en wat peper en zout. Kneed dit mengsel goed. Steek voor elke persoon een rondje uit de boterhammen, druk ??n kant in de ma?zena en verdeel het garnalenmengsel hierover. Druk de garnalenkant in de sesamzaadjes en goed aandrukken. Bak de garnalentoastjes in heet frituurvet goudbruin. Breng voor de saus de azijn met de suiker en het water aan de kook en roer hier de tomatenketchup door. Bind het sausje met los geroerde ma?zena.



    02-02-2010, 22:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse Garnalen Salade

    Frisse Garnalen Salade





    Heerlijk voorgerecht, maar ook lekker in een snackcup of in een tomaatje.
  • 350 gr hollandse garnalen (gepeld)
  • 6 hardgekookte eieren
  • 2 kleine frisse appeltjes
  • 1 doosje sterrekers
  • 1 ruime eetlepel gesneden bieslook
  • 6 stevige el Yogonaise
  • 1 ruime eetlepel mosterd
  • Spoel de garnalen even goed af en laat ze goed uitlekken. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Pel de eiren en snijd ze inmkleine stukjes. Knip de sterrekers uit het doosje.

    Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg voor wat extra frisheid nog een scheutje citroensap toe. Zout en peper zal vanwege de yogonaise en de mosterd waarschijnlijk niet nodig zijn

    Verdeel de salade over zes bordjes of evt over 6 mooie schaaltjes. Geef er evt wat vers geroosterd brood en boter bij om er een volwaardig lunchgerecht van te maken.

    Eventueel garneren met een plakje ei met daarop 1 garnaal met een sterrekers blaadje.




    31-01-2010, 16:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:vis
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partybroodjes met zalmsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • Partybroodjes met zalmsalade



    • Hapje
    • Vis
    • Hollands

    Ingrediënten

    • 12 bake-off partybroodjes
    • 200 g gerookte zalm, in blokjes
    • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
    • 3 gedroogde tomaatjes op olie, in blokjes
    • 2 eetlepels mayonaise


    • 1 eetlepel citroensap
    • snufje gedroogde dragon
    • waterkers of veldsla

    Bereiden

    Bak de bake-off partybroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zalm, bleekselderij en gedroogde tomaatjes door een dressing van mayonaise, citroensap, dragon en zout en peper naar smaak. Snijd de partybroodjes open en leg op de onderkanten wat waterkers of een toefje veldsla en schep de zalmsalade erop.

    Opmerking

    De bereidingstijd is exclusief de baktijd van de broodjes.


    30-01-2010, 21:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boursin-hapje met zalm
    Boursin-hapje met zalm


    Ingrediënten (20 stuks):

    4 plakjes gerookte zalm
    2 doosjes Boursin (kruidenkaas)
    aluminiumfolie

    Bereiding:

    Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin. Rol ze op en verpak ze in de aluminiumfolie.
    Laat de rolletjes een uur in de koelkast stevig worden en snijd ze in plakken (ca. 5 plakjes per rolletje). Leg de hapjes op een platte schaal en serveer ze direct.

    Tips:
    Garneren met dillepuntjes.

    30-01-2010, 14:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pincho met zalmroerei
    Pincho met zalmroerei
    Confused
    Ingrediënten

    4 eieren 50 ml slagroom 25 g boter 100 g gerookte zalm, in reepjes 3 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt 6 sneden volkorenbrood 1 pot geroosterde paprika (465 g), in lange dunne reepjes

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Verwarm in een pan de boter en laat het eimengsel hierin op middelhoog vuur al roerend stollen. Schep halverwege de helft van de zalm en de helft van de bieslook erdoor. Haal de pan van het vuur. Verdeel het roerei over 3 sneden brood, leg de andere sneden brood erop en druk ze iets aan. Snijd de stapeltjes diagonaal in 4 stukken en garneer ze met de reepjes paprika, de rest van de zalm en de bieslook. Steek de pincho's vast met een cocktailprikker.

    30-01-2010, 14:39 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pincho met tonijnsalade
    Pincho met tonijnsalade
    Very Happy Laughing
    Ingrediënten

    1/2 citroen 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel verse tijmblaadjes (zakje a 15 g) 6 zwarte olijven zonder pit, fijngesneden 1 kleine stokbrood handje veldsla (zak a 75 g) 6 cherrytomaatjes (schaaltje a 250 g), gehalveerd

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de tonijn met de mayonaise, de citroenrasp, de kappertjes, de tijm en de olijven en zout en peper naar smaak. Snijd het stokbrood in 24 schuine, dunne plakjes. Bestrijk 12 plakjes royaal met de tonijnsalade. Leg de andere plakjes brood erop. Leg hierop een toefje veldsla en een half cherrytomaatje en steek de pincho's vast met een cocktailprikker.

    30-01-2010, 14:39 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pincho met makreel
    Pincho met makreel

    Ingrediënten

    1 zak peen julienne (150 g) 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels verse peterselie (schaaltje a 20 g), fijngesneden 1 stokbrood, Boulogne 4-5 eetlepels mayonaise 200 g makreelfilet, in stukken

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    Meng de wortel met het citroensap, de peterselie en (versgemalen) peper naar smaak. Snijd van het stokbrood 24 schuine, dunne sneden en bestrijk ze met de mayonaise. Verdeel de wortelsalade erover en leg op elke snee een stuk makreel. Stapel steeds twee belegde sneetjes op elkaar en steek ze vast met een cocktailprikker.

    30-01-2010, 14:38 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm sandwichrol

    Zalm sandwichrol

    Ingrediënten
    1 wit of bruin casinobrood
    5 tomaten
    250 g ricotta of kwark
    125 g zure room
    3 bosuitjes in ringetjes

    300 g gerookte zalm in blokjes
    15 g fijngehakte kervel of peterselie
    zout
    versgemalen witte peper

    Bereiding
    Snijd rondom de korstjes van het brood en snijd het brood in de lengte in 5 plakken van ca. 1½ cm dik en leg elke plak in de lengte op een stuk plastic folie. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer in een kom de ricotta met los en schep de blokjes zalm en tomaat, de uiringetjes en de kervel erdoor. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Bestrijk de plakken brood royaal met het zalmmengsel. Rol de plakken brood met behulp van het folie (begin aan een korte kant) stevig op tot korte dikke rollen waarin de vulling als een spiraal zichtbaar is. Verpak de rollen stevig in het folie en laat ze in de koelkast in minstens 1 uur stevig worden. Snijd elke rol in 4-5 plakken en leg deze dakpansgewijs op een schaal.
    Bereidingstijd: ca. 20 minuten

    30-01-2010, 14:28 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolletjes met tonijn


    Rolletjes met tonijn

    Ingrediënten
    10 sneetjes wit vloerbrood
    2 gedroogde tomaatjes op olie
    1 blikje tonijn
    ½ rode ui (gesnipperd)
    1 volle eetlepel kappertjes
    1 theelepel tijm
    zout
    versgemalen peper
    ca. ¾ dl olijfolie

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de tomaatjes heel fijn. Giet de tonijn af en meng de tomaatjes, de ui, de kappertjes en de tijm erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes met een deegroller iets dunner. Schep er aan een korte kant een streep van het tonijnmengsel op en rol de sneetjes stevig op. Plak de rand vast met een beetje olie. Halveer de rolletjes, bestrijk ze rondom met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodrolletjes in de oven in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.
    Bereidingstijd: ca. 15 minuten

    30-01-2010, 14:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palingrolletjes met bieslookcrème
    Palingrolletjes met bieslookcrème












    Ingrediënten voor 12 hapjes:

    100 gram palingfilet
    125 ml zure room
    1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)
    versgemalen peper
    2 pannenkoeken (kant-en-klaar, of zelf gebakken en afgekoeld)
    materialen: plasticfolie

    Bereiding:

    Pureer de paling en meng de zure room, bieslook en peper erdoor.
    Bestrijk de pannenkoeken met het palingmengsel.
    Rol de pannenkoeken strak op, verpak de rolletjes apart in plasticfolie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast.
    Verwijder de folie en snijd de rollen met een scherp mes in schuine plakken. Zet ze vast met een cocktailprikker.

    Tips:
    In plaats van pannenkoeken zijn kant-en-klare tortilla%u2019s (Ø 25 cm) ook heel geschikt.

    Neem in plaats van paling gerookte forelfilet, gerookte kipfilet (vleeswaren) of gerookte makreelfilet.


    30-01-2010, 13:56 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschette met gerookte zalm en kruidenkaas
    Bruschette met gerookte zalm en kruidenkaas









    Ingrediënten voor 6 personen:

    1 klein bruin of wit stokbrood
    1 teentje knoflook, gehalveerd
    2 eetlepels olijfolie
    100 gram zachte kruidenkaas
    100 gram gerookte zalm, in repen
    1 eetlepels kappertjes

    Bereiding:

    Snijd het stokbrood in schuine plakken.
    Gril de sneetjes brood aan beide kanten lichtbruin in een ingevette grillpan of onder de ovengrill.
    Wrijf knoflook over het brood en sprenkel er olijfolie over.
    Besmeer de sneetjes met kaas, beleg ze met zalm en garneer met kappertjes.

    Tips:
    Beleg de bruschettes met iets anders, bijvoorbeeld:

    tomaat, mozzarella en ansjovis
    gerookte paling, kwark en geraspte appel
    pesto en rauwe ham
    filet americain, bieslook en ui
    haring en rode ui

    30-01-2010, 13:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschotel met kabeljauw en druiven

    Verrassende ovenschotel met kabeljauw en druiven

    met Boursin Cuisine Knoflook en Fijne kruiden





    spacer



    Menugang: Hoofdgerecht

    Soort: Vis

    Boursin product: Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden

    Aantal personen: 4 pers.

    Bereidingstijd: 30 min.

    Moeilijkheidsgraad: 2

    Ingrediënten

    • 500 gram verse kabeljauw
    • 200 gram pitloze groene druiven
    • 4 stuks tomaten
    • 1 pakje (150 gram) Boursin Knoflook & Fijne kruiden
    • peper, zout

    Bereiden:

    Ontvel de tomaten door ze in te kruisen en in kokend water te leggen. Beboter een ovenschaal. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Leg de kabeljauw in de schaal. Maak een mengsel van de klein gesneden tomaten en de Boursin. Leg de gehalveerde druiven op de kabeljauw en doe daarna het mengsel van Boursin en tomaten over de kabeljauw met druiven. Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven, 180 graden. Lekker met peultjes en gekookte aardappels. Eet smakelijk!


    30-01-2010, 13:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met groente in zoetzure saus
    Kabeljauw met groente in zoetzure saus
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    600 gram diepvrieskabeljauw (Dit gerecht is met verschillende soorten vis te bereiden)
    1 ui
    1 winterswortel
    1 prei
    1 stengel bleekselderij
    1 blikje ananas op eigen sap
    3 eetlepels maïzena
    3 eetlepels olie
    1 teentje knoflook
    1 blikje tomatenstukjes (netto 400 gram)
    2 theelepels bouillonpoeder
    ketjap manis
    sambal oelek
    2 eetlepels fijngehakte bieslook.

    Werkwijze:

    Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Maak de groenten schoon. Snijd de ui in halve ringen en de wortel, prei en bleekselderij in plakjes. Giet de ananas af, bewaar het sap. Snijd de ananas in blokjes. Hak de gember fijn. Halveer de stukken vis en wentel ze door de maïzena. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de stukken vis mooi bruin. Leg ze op een bord. Roerbak de groenten circa 4 minuten. Voeg de tomatenstukjes met vocht, de ananas met vocht, gember en het bouillonpoeder toe. Breng het geheel aan de kook. Leg de stukken kabeljauw erin en laat het gerecht nog circa 3 minuten zachtjes sudderen. Voeg de ketjap en sambal naar smaak toe.

    Bevat per portie: 195 kcal.

    14-01-2010, 19:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde Mexicaanse kabeljauw
    Gestoofde Mexicaanse kabeljauw
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 kabeljauwfilets à 100 gram
    2 eetlepels tacokruiden
    1 pot of blikje kidneybonen (à 400 gram)
    1 blikje maïskorrels (à 175 gram)
    50 gram boter
    4 lente-uitjes
    1 pot milde tacosaus (ca. 450 gram)

    Werkwijze:

    Bestrooi de kabeljauwfilets met 1 eetlepel tacokruiden. Laat de kidneybonen en maïs goed uitlekken en meng deze door elkaar, samen met de tacosaus en de laatste eetlepel tacokruiden. Verhit de olijfolie in een grote (hapjes)pan en bak hierin de kabeljauwfilets op
    matig vuur ca. 3 minuten. Voeg dan het bonen mengsel toe en laat dit in ca. 3 minuten warm worden. Doe daarna het deksel op de pan en laat het geheel ca. 5 minuten op laag vuur zachtjes stoven. Snijd ondertussen de lente-uitjes in zeer smalle ringetjes en strooi ze over het gerecht. Lekker met 100 gram rijst.

    Bevat per portie van 225 gram: 290 kcal.

    14-01-2010, 19:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollands vispotje
    Hollands vispotje
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    250 gram winterwortel
    250 gram prei
    750 gram voorgekookte krielaardappeltjes
    400 gram kabeljauwfilet (eventueel diepvries)
    4 eetlepels blanke variatiesaus (b.v. Honig)
    2 eetlepels mosterd
    2 eetlepels olijfolie
    peterselie

    Werkwijze:

    Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Snijd de winterwortel in plakjes en de prei in ringetjes.
    Als de kabeljauwfilet ontdooit is deze in stukjes snijden. Fruit de winterwortelplakjes en de gesneden prei 3 minuten in de olijfolie. Voeg 4 dl water en de voorgekookte krielaardappeltjes toe en kook het geheel 3 minuten. Voeg dan de ontdooide kabeljauwfiletin stukjes toe en kook alles nog eens 3 minuten. Roer er vervolgens de blanke variatiesaus en de mosterd doorheen en breng weer aan de kook. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie. Lekker met stokbrood.

    Bevat per portie van 225 gram: 280 kcal.

    14-01-2010, 18:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolvisfilet met tomaat-preisaus
    Koolvisfilet met tomaat-preisaus
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 grote preien
    200 gram koolvisfilet (diepvries)
    1 eetlepel citroensap
    2 eetlepels tomatenpuree
    1 eetlepel bloem
    4 eetlepels koffiemelk
    bouillonpoeder

    Werkwijze:

    De vis laten ontdooien. Intussen de prei schoonmaken, in ringen snijden van ca. 0,5 cm en wassen. Dan de ontdooide vis besprenkelen met citroensap en inwrijven met peper en zout. De vis bakken in wat olijfolie. Doe de tomatenpuree, 1 dl water en de prei in een pan en ca. 5 minuten koken. De bloem en koffiemelk tot een papje roeren. Met een schuimspaan de vis op een warme schaal scheppen. Al roerend het bloempapje aan het tomaat- preimengsel
    toevoegen tot er een gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper. De saus over de vis schenken. Lekker met 125 gram gekookte aardappelen.

    Bevat per portie van 225 gram: 180 kcal.

    14-01-2010, 18:56 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vis
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs