Gisteren nog eens deelgenomen aan de Haspengouw Challenge, waarschijnlijk ook meteen de laatste keer, tenzij ik toch nog zou deelnemen aan de Fruitloop .... Gisteren speelde het ganse gebeuren zich dus af in het kleine dorpje Gotem. We waren al vroeg van de partij, we waren door de peter van de jongste uitgenodigd op de "kermis" te Gotem. Om 15 uur namen de kinderen dan ook deel aan de kleinste kinderloop. Ons dochter (6 jr) deed de 200 meter aardig snel en ikzelf ging nog mee met het zoontje (3 jr). Op het begin al reclamerend dat hij laatste liep maar naarmate ging het beter en wist hij toch net niet laatste te eindigen. Enfin achteraf heel tevreden dat ze hun medaille in ontvangst mochten nemen op het podium. Later op de namiddag kregen ze dan ook nog een doosje appels, sleutelhangertje en potje siroop. Om 16h30 was het dan de beurt aan mezelf. In het zeeer warme Gotem (+- 30°) moesten we 10 km afleggen, opgedeeld in één aanloopronde en 3 grote rondes. In deze grote ronde moest telken male een lichte maar lange klim (+- 1km) genomen worden + een aanloopzone van telkens 200 meter kasseien. Na het afdraaien bij de beklimming volgde dan nog een stuk met wind op kop enfin een vrij lastig parcours zeker door de te hoge temperatuur, waar ik helemaal al geen voorstander van ben :-D Bij de aanloopzone probeerde ik nog aan te pikken bij de mannen van Alken maar ze gingen te snel voor mij, de eerste km werd trouwens in 4.38' gelopen te snel, dus snel wat gas terug genomen en gaan lopen aan +- 5' km. Enkel de klimzone liep ik iets langzamer rond de 5'10"/km, waardoor ik uiteindelijk eindigde in 49'10", zeer tevreden dus en wederom onder de 5'/km gebleven. De FR305 gaf 9.83 aan maar regelmatig wat afgesneden dus de 10 km zou wel ongeveer kunnen kloppen al stonden de bordjes met de km aanduidingen zeker niet juist ! Voor de uitslag zal het nog even wachten zijn, de organisatie van HC kennende. De organisatie ter plekke bleek echter goed georganiseerd met genoeg drankbevoorrading en sponsen onderwege. Toch maar blijven organiseren hier zou ik zeggen. Achteraf dan nog genoten van de BBQ :-D
|