recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasan Pasja Kofte = Hasan Pasa Koftesi
    Hasan Pasja Kofte= Hasan Pasa Koftesi









    Bereidingstijd: +/- 1 uur
    Gang:Hoofdgerecht
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Hartig
    Techniek:Bakken

    Ingrediënten (voor 4 personen)
    500 gram runder- of lamsgehakt
    1 ui
    3 eetlepels paneermeel
    2 eieren
    2 theelepels paprikapoeder
    1 theelepel komijn
    2 eetlepels gehakte peterselie
    1 theelepel gemalen rode peper
    3 eetlepels boter
    4 middelgrote aardappelen
    2 eetlepels melk
    1 blikje tomatenpuree

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rasp de gepelde ui. Maak het gehakt aan met de ui, het paneermeel, 1 ei, 1 theelepel paprikapoeder, de komijn, de peterselie en zout en peper.
    Vorm van het vleesmengsel 16 ovale schijven en leg deze in een licht ingevette ovenschaal. Druk in elke schijf met de duim een kuiltje. Giet er vervolgens 2 eetlepels gesmolten boter over en zet de schaal 25 minuten in de oven.
    Maak ondertussen aardappelpuree van de aardappelen, de resterende eetlepel boter, 2 eetlepels melk, 1 theelepel paprikapoeder, 1 ei en zout en peper. Verdeel de puree gelijkmatig over de kuiltjes in de gehaktschijven.
    Roer de tomatenpuree los en meng deze met 3 deciliter water en de rode peper. Giet dit over de schijven en bak het geheel vervolgens nog 25 minuten in de oven of tot de tomatensaus is ingedikt.
    Turks brood en een salade passen hier goed bij.

    eet smakkelijk= afiyet olsun.

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!




    03-04-2010, 13:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenkool ovenschotel met roomkaas

    groente recepten
    Boerenkool ovenschotel met roomkaas (v)

    aantal personen:4, hoofdgerecht

    • Ingrediënten:
      • 700 g Boerenkool deelblokjes (diepvries, pak a 450 g)
      • Zout
      • Peper
      • 300 g verse roomkaas
      • 1 zakje aardappelpuree voor ovenschotels (pak met 2 zakjes a 83 g)
      • 2 vleestomaten
      • 100 g geraspte belegen kaas
    • Bereiding:
      • Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4
      • Boerenkool verwarmen volgens gebruiksaanwijzing
      • Op smaak brengen met zout en peper
      • Roomkaas toevoegen en laten smelten
      • Aardappelpuree maken volgens gebruiksaanwijzing
      • Tomaten in plakjes snijden
      • Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, tomaatplakjes en aardappelpuree
      • Eindigen met aardappelpuree
      • Bestrooien met kaas
      • Schotel in ca. 20 minuten in midden van oven door en door heet en goudbruin laten worden

    10-03-2010, 14:14 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtaart van de bakplaat

    Hartige taart recepten
    Zalmtaart van de bakplaat

    aantal personen: 4-6

    • Ingrediënten:
      • 2 blikjes croissantdeeg
      • 1 losgeklopte eierdooier
      • 500 g venkel in reepjes
      • Peper
      • Zout
      • 1.25 dl creme fraiche
      • 3 eieren
      • 2 el fijngehakte bieslook
      • 1 groot blik roze zalm, uitgelekt, verbrokkeld
      • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
      • Kleine ingevette bakplaat
    • Bereiding:
      • Oven voorverwarmen op 200 graden
      • 1.5 blikje deeg uitrollen tot een lap, iets groter dan de bakplaat
      • Op bakplaat leggen en randen naar binnen vouwen
      • Rest van deeg uitrollen
      • Visjes uitsnijden en met eierdooier op opstaande deegrand plakken
      • Venkel 8 minuten koken, koudspoelen en laten uitlekken creme fraiche, eieren, zout, peper en bieslook gladroeren
      • Zalm erdoor scheppen
      • Venkel op deeg scheppen
      • Zalmmengsel erover schenken
      • Ansjovisfilets in de lengte halveren en op zalmmengsel leggen
      • Taart in oven in 25 minuten goudbruin bakken

    10-03-2010, 14:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bami goreng

    Bami goreng I

    Aantal personen: 4

    • Ingrediënten
      • 500 gr mie (liefst geïmporteerde)
      • 200 gr kippevlees (bv kipfilet)
      • 100 gr ham
      • 100 gr gepelde garnalen
      • 1 gesnipperde prei
      • 200 gr soepgroente
      • 100 gr taugé
      • 3 eetl gesnipperde ui
      • 3 teentjes knoflook
      • 1 eetl bieslook
      • 1 eetl gehakte selderij
      • Olie
      • 1 á 2 eetl ketjap
      • Peper
      • Zout
      • Citroensap
    • Bereiding:
      • Kook de Mie zoals op de verpakking wordt aangegeven
      • Bak in wat olie de gesnipperde uien goed bruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier
      • Fruit de gesnipperde ui met knoflook en het kippevlees, ham en garnalen
      • Voeg er daarna de soepgroente en taugè aan toe en fruit ze tot ze slap zijn
      • Werk er omscheppend de goed uitgelekte mie door tot de gehele massa door en door warm is
      • Maak af met ketjap, citroensap, selderij, bieslook en eventueel zout en peper
      • Maak van tevoren een dichtgeklapte omelet van 2 eieren en snij deze met een scherp mes in ragfijne reepjes
      • Dien de bami op in een schaal en garneer de top met de reepjes ei en bestrooi het met wat gefruite uitjes
      • Leg langs de zijkant schijfjes rauwe komkommer of waaiertjes van augurken
      • Serveren met atjar tjampoer, piccalilly, ketjap, ketchup of chilisaus en partjes citroen

    10-03-2010, 14:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    07-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-broccoli-wortel roerbak

    Asperge-broccoli-wortel roerbak

    Aantal personen: 2

    • Ingrediënten
      • 250 gram asperges; geschild
      • 250 gram broccoli; in roosjes
      • 1 wortel; in dunne plakjes
      • 1/2 eetlepel maïsolie
      • Voor de saus:
      • 1 eetlepel sojasaus
      • 1 eetlepel appelazijn
      • 1 eetlepel geconfijte gember; fijngesneden
      • 1 rode peper, van de zaadjes ontdaan, fijngesneden
    • Bereiding:
      • Snijd de asperges in 3 cm lange reepjes
      • Meng de ingrediënten voor de saus
      • Doe de groenten in een kom en marineer ze minimaal een uur met de saus
      • Af en toe omroeren
      • Verhit de maïsolie in een wok
      • Bak de groenten een minuut of zes
      • Voeg als het te droog wordt af en toe een eetlepel water toe
      • De groenten moeten nog knapperige zijn
      • Direkt opdienen met bv rijst of noedels

    07-03-2010, 20:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel schotel

    Aardappelschotel

    Aantal personen: 1

    • Ingrediënten
      • 3 stuks gekookte aardappelen
      • 1 kleine prei (100 g)
      • 100 g champignons
      • 1 eetlepel olie
      • 1 tomaat
      • 1 appel
      • 100 g visfilet
      • Halfvolle melk
    • Bereiding:
      • Kook de aardappelen gaar
      • Stoof de prei en de champignons gaar
      • Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes in een ovenschotel
      • Leg hier bovenop de gestoofde prei en champignons
      • Snij de tomaat en de appel in schijfjes
      • Leg de visfilet er bovenop
      • Giet hier de melk over en overdek met aluminiumfolie en plaats in de oven tot de vis gaar is

    07-03-2010, 20:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse bonensoep
    Goede Morgen Leden, wat leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe leden bijkomen.
    We heten jullie allemaal Welkom en hopen dat jullie genieten van deze geweldige site met heerlijke recepten en leuke verhalen!!!
    Oke, Yasar heeft voor ons weer een heerlijk soepje bedacht.
    Met dit weer is het moeilijk t bepalen wat we nu weer eens op tafel moeten zetten..............maar een lekker soepje gaat er altijd in!!!
    Hier komt hij..............................Turkse bonensoep = Sebzeli Kuru fasulye no name

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Keuken: Turkse keuken
    Smaak: Pittig
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Streekgerecht

    Ingrediënten voor 4 personen
    * 400 g witte bonen
    * zout water
    * 2-3 el olijfolie
    * 2 teentjes knoflook
    * 1 ui
    * 2 wortelen
    * 1 stuk bleekselderij
    * 2 el tomatenpuree
    * 7,5 dl groente- of rundvleesbouillon
    * 1 takje tijm
    * 1 el paprikapoeder
    * 1 el geraspte citroenschil
    * zout
    * peper
    * 2 tl cayennepeper
    * klein beetje suiker
    * 4 sneetjes witbrood
    * 2 hardgekookte eieren
    * 1/2 bosje peterselie

    Voorbereiding
    De witte bonen in een schaal doen, met zout water overgieten en 1 nacht laten weken.

    Bereidingswijze
    De olijfolie in een pan verhitten en daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De ui pellen en snipperen, de wortelen en de bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden en dit alles in de knoflookolie doen en meestoven. De tomatenpuree erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep met de tijm, het paprikapoeder, de geraspte citroenschil, peper, zout, cayennepeper en suiker pittig maken. De witte bonen goed laten uitlekken, in de soep doen en op een matig vuur 30 tot 40 minuten laten koken. De kortsen van het brood snijden en het daarna in stukjes snijden en door de soep roeren. De eieren pellen, fijnhakken en door de fijngehakte peterselie scheppen. De bonensoep in een terrine doen, bestrooien met de gekruide eieren en vervolgens serveren.

    Eet smakelijk = afiyet olsun

    no nameno name

    Laat het u allen smaken, met vriendelijke groet.............................van Yasar & Carlita

    02-03-2010, 14:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een gedicht
    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif

    14-02-2010, 14:32 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wok gerechten
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavendelsalade
    Lavendelsalade

    Ingrediënten:
    115g gemengde groene sla , zoals lollo biondo , ijsbergsla , kropsla en veldsla.
    1tl grof gesneden gedroogde lavendelblaadjes.
    3el zonnebloemolie.
    1el witte wijnazijn.
    zout en zwarte peper.

    Was de slablaadjes.
    Doe de lavendelblaadjes , de olie ,azijn ,
    zout en peper in een pot met schroefdeksel en schud alles tot de dressing goed gemengd is.
    Schenk de dressing over de sla en eet smakelijk.

    13-02-2010, 20:35 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:saladen
    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstcustard
    Rijstcustard

    Verwarm de oven voor op 150°C.
    Vet een vuurvaste schaal van 1l lichtjes in.
    Voeg 185gr gekookte rijst en 3 el sultanarozijnen toe en zet de schaal in een braadslee die voor de helft met water is gevuld.
    Meng 3 losgeklopte eieren, 6 dl melk, 1tl vanille essence en 3 tl basterdsuiker.
    Schenk het goed geroerde mengsel over de rijst en de rozijnen.
    Bak het 30 min. roer het zachtjes met een vork en bak nog 30 min.
    Roer weer en bestrooi de custard met verse geraspte nootmuskaat.
    Bak hem nog 20 min. of tot hij net stijf is.
    Serveer warm of koud.

    12-02-2010, 19:25 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin met knolselderij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Aardappelgratin met knolselderij

    Categorie: Lunch
    Personen: 8 stuks
    Tijd: 90 minuten
    Datum:
    Bron:






    Ingredienten
    1 kg vastkokende aardappelen
    500 gr knolselderij
    4 eierdooiers
    300 ml room
    12 gr zout

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 170 Gr.C.

    Snijd de aardappels in dunne plakken ( eventueel met behulp van een keukenmachine).
    Snijd de knolselderij ook in dunne plakken.
    Meng de knolselderij een aardappelplakken samen in een grote mengkom.

    Klop de eieren los met het zout en de room en meng dit goed door de aardappelen en knolselderij.

    Doe alles over in een ingevette ovenschaal van 20x30 cm,
    Druk de plakjes goed aan.
    Dek de gratin af met aluminiumfolie.
    Bak de gratin in ongeveer 60 minuten gaar. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 20 minuten zodat de bovenkant lichtbruin kan kleuren.

    Serveer de gratin warm.

    Tip:
    Maak de gratin daag van te voren.
    Laat de gratin afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
    snijd de gratin in eenpersoons stukken en neem ze uit de ovenschaal.
    Zet de stukken op een bakblik met wat tussen ruimte.
    Verwarm de oven voor tot 180 Gr.C.
    Verwarm de aardappelgratin 15-20 minuten.

    11-02-2010, 20:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde ARTISJOKBODEMS

    Gegrilde ARTISJOKBODEMS

    artisjokbodems
    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 8 artisjokbodems (uit blik)

    - 2 dl melk

    - 50 g boter

    - 2 eetlepels dikke room

    - 2 eieren

    - 1 mespuntje gemalen muskaatnoot

    - 1 eetlepel olijfolie

    - 400 g verse morieljes (of eventueel oesterzwammen)

    - 2 knoflookteentjes

    - 1,5 dl vloeibare room

    - 1 kleine verse artisjok

    - ½° citroen

    - peper & zout

    Bereiding:

    - verwarm de oven voor op 180°C

    - laat de artisjokbodems uitlekken

    - bedek ze m/melk & water

    - kruid m/zout & kook ze tot ze zacht zijn

    - laat ze uitlekken & pureer ze

    - doe de artisjokpuree i/e kom m/boter, dikke room, eieren, muskaatnoot, peper & zout

    - meng tot een gladde massa

    - strijk een gratineerschotel in m/olijfolie & schep er de artisjokpuree in

    - borstel de morieljes schoon

    - pel & pers de knoflookteentjes

    - breng room a/d kook m/knoflook, peper & zout

    - voeg de morieljes toe & laat 2 min zachtjes koken

    - giet uit over de puree

    - snijd de artisjok m/e scherp mes i/vier parten

    - verwijder het hooi m/e lepeltje

    - besprenkel ze m/citroensap

    - leg ze langs de rand v/d gratineerschotel

    - zet i/d oven op 180°C

    - laat 35 min bakken

    - dien onmiddellijk op

    08-02-2010, 22:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIERSOEP

    BIERSOEP

    biersoep
    Ingrediënten voor 1 liter soep:

    - 3 oudbakken witte boterhammen zonder korst

    - 4 eetlepels maïsolie

    - ½° l melk

    - 50 g suiker

    - een dunne schil v/1 goedgeboende citroen

    - een stukje pijpkaneel van 2 à 3 cm

    - 2 eierdooiers

    - 2 ½° eetlepels maizena

    - ¼° l donker bier

    - zout

    Bereiding:

    - bestrijk het brood aan beide zijden m/olie

    - snijd de boterhammen i/blokjes v/gelijke grootte

    - laat het brood onder geregeld omschudden i/d pan goudgeel & knapperig worden

    - verwarm de melk op een niet te hoge vlam of plaat m/d suiker, citroenschil & de kaneel

    - klop de eierdooiers i/e niet te kleine kom m/d maizena & enkele eetlepels bier luchtig

    - verwarm de rest v/h bier i/e kleine steelpan

    - neem de citroenschil & de kaneel uit de melk

    - schenk die onder goed kloppen bij de losgeklopte eierdooiers

    - giet de vloeistof terug i/d pan

    - laat de inhoud, onder ZEER geregeld kloppen, binden tot e/gladde saus

    - verdun deze m/h warme bier

    - serveer de soep DIRECT m/d dobbelsteentjes brood

    Tips:

    - hoewel deze soep enigszins zoet v/smaak is, wordt ze toch als voorafje v/d warme maaltijd geserveerd


    08-02-2010, 22:41 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLOEDSINAASAPPELEN

    BLOEDSINAASAPPELEN

    Oogst bloedsinaasappelen in Europa mislukt

    Door strenge vorst in Europa gevolgd door veel regen en weinig zon is de oogst van de rode ofwel bloedsinaasappel genaamd mislukt. In de supermarkten zullen weinig tot geen bloedsinaasappelen te vinden zijn. Liefhebbers van het CoolBest–drankje Red Orange Sunrise sap, dat gemaakt wordt van bloedsinaasappelen, zullen het dit najaar ook zonder moeten doen, meldt producent Frieslandfoods.

    Daarvoor in de plaats zal er de komende tijd CoolBest Red Citrus in het schap te vinden zijn, dat wordt gemaakt uit bloedsinaasappel gemengd met gewoon sinaasappelsap en grapefruit. Volgens de producent is de smaak iets anders, maar de bloedsinaasappel- smaak is volgens de maker nog wel te herkennen. Meestal wordt er bij een mislukte oogst van vers fruit uitgeweken naar andere landen of gebieden, zegt Frieslandfoods, maar de bloedsinaasappel groeit alleen op Sicilië en Calabrië waar het weer niet meewerkte.





    08-02-2010, 22:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EENDENBORST m/paksoi

    EENDENBORST m/paksoi

    eendenborst met paksoi
    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 4 eetlepels sojasaus

    - 4 eetlepels droge sherry

    - 1 eetlepel suiker

    - 1 Spaans pepertje, ontpit & fijngesneden

    - 2 teentjes knoflook, fijngesneden

    - 1 eetlepel geraspte gember

    - 2 eendenborsten

    - olie

    - 1 eetlepel hoisinsaus (=rode bonenpasta, Aziatische producten i/supermarkt)

    - 1 grote of 2 kleine paksoi

    Bereiding:

    - meng de sojasaus m/d sherry, de suiker & telkens de helft v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember

    - verwijder het vet v/d eend

    - snij het vlees i/plakjes van +/- 1 cm

    - roerbak de eend kort i/olie

    - voeg dan het sojamengsel toe

    - laat even pruttelen & voeg dan de hoisinsaus toe

    - giet het mengsel u/d wok i/e kom

    - maak de wok schoon m/keukenpapier

    - giet er een beetje olie in

    - roerbak dan de i/stukken gesneden paksoi

    - breng op smaak m/d rest v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember

    - de paksoi is klaar na 2 min.

    - serveer m/rijst


    08-02-2010, 22:38 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep met croutons

    Witloofsoep met croutons

    Ingrediënten voor 1,5 l soep: 1 kg witloof, 2 dunne stengels prei, 1 ui, 2 aardappelen, 1,5 l magere kippenbouillon, takjes kervel, peper, zout, 1 snede bruin- of volkorenbrood voor de croutons, 1 teentje knoflook, 2 sneden bruin- of volkorenbrood.

    • Snijd met een mesje de bittere kern uit de witloofstronkjes en snijd de groente in stukjes. Maak de prei schoon (laat er wat van het groen aan) en snijd de stengels in ringetjes. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
    • Verhit de boter in een grote pan. Voeg alle groenten en de aardappelen toe en laat ze even fruiten. Overgiet alles met de bouillon en laat 25 minuten zachtjes koken.
    • Mix de soep vrij grof en kruid ze met peper, zout en de fijngehakte kervel.
    • Pers het knoflook en rooster 1 snede brood. Wrijf het brood in met het knoflook en snijd in vierkantjes.
    • Leg de croutons in een diep bord en overgiet ze met de soep. Eet de soep met de 2 sneden brood. Kan ook gemakkelijk ingevrozen worden.


    08-02-2010, 22:31 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOEN m/cider & tijmboter

    KALKOEN m/cider & tijmboter

    kalkoen met cider
    KALKOEN met CIDER & TIJMBOTER

    Ingrediënten voor 8 à 10 personen:

    - 1 kalkoen van 4 kg

    - 8 takjes (citroen)tijm

    - 150 g zachte boter

    - 1 grote ui

    - 1 appel

    - 4 tenen knoflook

    - 4 takjes bladpeterselie

    - 2,5 dl kippenbouillon

    - 5 dl droge cider

    - zwarte peper

    - zout

    Bereiding:

    - verwarm de oven voor o/d hoogste stand

    - hak de helft v/d tijm fijn

    - meng m/d boter

    - snij de ui & appel i/kwarten

    - vul de kalkoen m/d ui, appel, knoflook, bladpeterselie & de rest v/d tijm

    - maak een opening tussen het vel & de borst v/d kalkoen

    - smeer kruidenboter over de hele borst

    - bind de vleugels & bouten v/d kalkoen tegen het lijf

    - bestrijk de rest m/boter

    - kruiden m/peper & zout

    - zet de kalkoen m/d borst naar onder o/d ovenrooster

    - giet de kippenbouillon & cider i/e braadslee

    - schuif onder de kalkoen om de braadsappen op te vangen

    - bak de kalkoen 30 min.

    - verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C

    - draai de kalkoen rechtop & bak nog 90 min.

    - bedruip regelmatig m/h vocht uit de braadslee

    - haal u/d oven & laat 30 min. afgedekt rusten

    - versnij de kalkoen & serveer m/compote of chutney v/cranberry’s & een knapperige groene sla





    08-02-2010, 22:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAGU alla BOLOGNESE

    RAGU alla BOLOGNESE

    ragu alle bolognese
    RAGU ALLA BOLOGNESE OP ANTIEKE WIJZE M/GARGANELLI

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - garganelli:

    o 200 g witte bloem (dubbel o)

    o 2 eieren

    - ragu:

    o 60 g kalfsvlees

    o 60 g rundvlees

    o 60 g varkensvlees

    o 20 g witte ui

    o 20 g wortel

    o 20 g bleekselderij

    o 1 dl droge witte wijn

    o 400 g rijpe tomaten

    o 1 laurierblad

    o 20 g extra vergine olijfolie

    o 20 g ongezouten boter

    o peper & zout

    o afwerking:

    § 30 g grana padano

    Bereiding:

    - garganelli:

    o kneed een stevige deeg m/d bloem & de eieren

    o laat even rusten

    o draai het deeg i/e pastamachine uit tot dunne stroken pasta

    o snij daaruit m/e pastarollertje vierkantjes van 3 bij 3 cm

    o rol m/behulp v/e garganelliplankje, puntige buisjes die je dan laat drogen

    - ragu:

    o pel de tomaten & verwijder de zaadjes

    o versnij i/grote blokjes

    o haal de 3 vleessoorten door de gehaktmolen (midden/fijn)

    o versnipper de groenten heel fijn

    o laat zweten i/olijfolie & boter m/e laurierblad

    o voeg al het vlees toe & laat langzaam bruinen

    o gebruik een vork om het vlees “korrelig” te maken

    o bevochtig m/witte wijn & laat deze verdampen

    o voeg dan de tomaatblokjes toe, samen m/wat water, peper & zout

    o laat een urrtje zacht koken tot de ragu goed ingedikt is

    o kook de garganelli al dente i/ruim, lichtgezouten water

    o giet af, vang op i/e vergiet & voeg snel bij de ragu

    o laat ze nog even “meetrekken”

    o dresseer de garganelli i/h midden v/e voorverwarmd bord

    o bestrooi m/versgeraspte grana padano






    08-02-2010, 22:26 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VENKELSOEP m/VANILLE

    VENKELSOEP m/VANILLE

    venkelsoep1
    VENKELSOEP MET VANILLE & CHILI-OLIE

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 1 vanillestokje

    - 250 ml melk

    - 25 g boter

    - 100 g sjalotjes (gesnipperd)

    - 3 venkels

    - 200 g aardappelen

    - 1 dl dunne room

    - 1 rode peper (fijngehakt)

    - 2 eetlepels olijfolie

    Bereiding:

    - splijt het vanillestokje in twee & schraap er de zaadjes uit

    - doe het stokje & de zaadjes bij de melk

    - breng a/d kook

    - haal de pan v/h vuur & laat 10 min trekken

    - snijd de venkel i/stukjes & bewaar het groen

    - fruit de sjalot 5 min i/d boter

    - voeg de venkel toe & laat 10 min stoven

    - schil de aardappel & snijd hem i/blokjes

    - voeg deze & ¾° l water toe a/d pan

    - breng a/d kook

    - laat 20 min pruttelen tot de groenten gaar zijn

    - voeg de melk (zonder het vanillestokje) & de room toe

    - pureer de soep

    - verhit de olie i/e pannetje

    - fruit daar in de peper enkele minuten

    - giet de soep i/vier borden

    - druppel er wat van de chili-olie over

    - garneer m/venkelgroen

    Tips & weetjes:

    - vanille is de op één na duurste specerij ter wereld

    - vanillestokjes zijn nl. de gedroogde zaadpeulen van een uit Mexico afkomstige tropische orchidee

    - in hun natuurlijke vorm zijn deze peulen echter geurloos

    - ze ontwikkelen hun aroma pas na een lang gistingsproces, waarbij de vanilline een verbinding aangaat m/suiker

    - de Azteken brachten al hun chocoladedrankjes op smaak m/vanille

    - sindsdien zijn beide aroma’s onlosmakelijk m/elkaar verbonden

    - vanillestokjes kunnen op hun geheel gebruikt worden

    - maar de zaadjes kunnen er ook uitgeschraapt worden voor een meer intens aroma

    - vanwege zijn zoete smaak wordt vanille vooral gebruikt i/nagerechten

    - je kan ze ook perfect gebruiken i/gerechten m/vis & gevogelte

    - Azteken combineerden reeds vanille m/chili


    08-02-2010, 22:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CARDINAL SAUS

    CARDINAL SAUS

    CARDINAL SAUS

    Ingrediënten voor 4 personen (300 g saus):

    - bechamelsaus:

    o 40 g bloem

    o 50 g boter

    o peper & zout

    o nootmuskaat

    o 200 g melk

    - cardinal saus

    o 40 g bloem

    o “3/4° bechamelsaus

    o 1,5 dl visfumet met essence van truffels

    o 1,5 dl room

    o 100 g kreeftboter

    o 1 mespunt cayenne

    Bereiding:

    - bechamelsaus

    o laat de boter smelten o/e laag vuurtje

    o voeg de bloem al roerend toe

    o het mengsel wordt droog, maar mag niet bruinen

    o voeg al roerend, beetje bij beetje de melk toe tot je een mooie gladde saus hebt

    o laat enkele minuten koken o/e laag vuurtje

    o breng op smaak m/peper & zout & nootmuskaat

    - cardinal saus

    o voeg aan ¾° v/d bechamelsaus de visfumet toe

    o laten inkoken tot ¾° v/h volume

    o de room toevoegen

    o afwerken van het vuur met de goed rode kreeftboter

    o op smaak brengen m/e mespunt cayennepeper



    08-02-2010, 22:22 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:sauzen/marinades
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 33de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs