Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de gepelde ui. Maak het gehakt aan met de ui, het paneermeel, 1 ei, 1 theelepel paprikapoeder, de komijn, de peterselie en zout en peper. Vorm van het vleesmengsel 16 ovale schijven en leg deze in een licht ingevette ovenschaal. Druk in elke schijf met de duim een kuiltje. Giet er vervolgens 2 eetlepels gesmolten boter over en zet de schaal 25 minuten in de oven. Maak ondertussen aardappelpuree van de aardappelen, de resterende eetlepel boter, 2 eetlepels melk, 1 theelepel paprikapoeder, 1 ei en zout en peper. Verdeel de puree gelijkmatig over de kuiltjes in de gehaktschijven. Roer de tomatenpuree los en meng deze met 3 deciliter water en de rode peper. Giet dit over de schijven en bak het geheel vervolgens nog 25 minuten in de oven of tot de tomatensaus is ingedikt. Turks brood en een salade passen hier goed bij.
eet smakkelijk= afiyet olsun.
Reacties en beoordelingen doen wij dan de link van hier onder a.u.b. want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
Goede Morgen Leden, wat leuk om te zien dat er steeds meer nieuwe leden
bijkomen. We heten jullie allemaal Welkom en hopen dat jullie
genieten van deze geweldige site met heerlijke recepten en leuke
verhalen!!! Oke, Yasar heeft voor ons weer een heerlijk soepje
bedacht. Met dit weer is het moeilijk t bepalen wat we nu weer eens
op tafel moeten zetten..............maar een lekker soepje gaat er
altijd in!!! Hier komt hij..............................Turkse
bonensoep = Sebzeli Kuru fasulye
Ingrediënten
voor 4 personen * 400 g witte bonen * zout water * 2-3 el
olijfolie * 2 teentjes knoflook * 1 ui * 2 wortelen * 1
stuk bleekselderij * 2 el tomatenpuree * 7,5 dl groente- of
rundvleesbouillon * 1 takje tijm * 1 el paprikapoeder * 1 el
geraspte citroenschil * zout * peper * 2 tl cayennepeper *
klein beetje suiker * 4 sneetjes witbrood * 2 hardgekookte
eieren * 1/2 bosje peterselie
Voorbereiding De witte
bonen in een schaal doen, met zout water overgieten en 1 nacht laten
weken.
Bereidingswijze De olijfolie in een pan verhitten en
daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De ui pellen en
snipperen, de wortelen en de bleekselderij schoonmaken, wassen en in
blokjes snijden en dit alles in de knoflookolie doen en meestoven. De
tomatenpuree erdoor roeren en de bouillon erbij schenken. De soep met de
tijm, het paprikapoeder, de geraspte citroenschil, peper, zout,
cayennepeper en suiker pittig maken. De witte bonen goed laten
uitlekken, in de soep doen en op een matig vuur 30 tot 40 minuten laten
koken. De kortsen van het brood snijden en het daarna in stukjes
snijden en door de soep roeren. De eieren pellen, fijnhakken en door de
fijngehakte peterselie scheppen. De bonensoep in een terrine doen,
bestrooien met de gekruide eieren en vervolgens serveren.
Eet
smakelijk = afiyet olsun
Laat het u allen smaken, met vriendelijke
groet.............................van Yasar & Carlita
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
Ingrediënten:
115g gemengde groene sla , zoals lollo biondo , ijsbergsla , kropsla en veldsla.
1tl grof gesneden gedroogde lavendelblaadjes.
3el zonnebloemolie.
1el witte wijnazijn.
zout en zwarte peper.
Was de slablaadjes.
Doe de lavendelblaadjes , de olie ,azijn ,
zout en peper in een pot met schroefdeksel en schud alles tot de dressing goed gemengd is.
Schenk de dressing over de sla en eet smakelijk.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Vet een vuurvaste schaal van 1l lichtjes in.
Voeg 185gr gekookte rijst en 3 el sultanarozijnen toe en zet de schaal in een braadslee die voor de helft met water is gevuld.
Meng 3 losgeklopte eieren, 6 dl melk, 1tl vanille essence en 3 tl basterdsuiker.
Schenk het goed geroerde mengsel over de rijst en de rozijnen.
Bak het 30 min. roer het zachtjes met een vork en bak nog 30 min.
Roer weer en bestrooi de custard met verse geraspte nootmuskaat.
Bak hem nog 20 min. of tot hij net stijf is.
Serveer warm of koud.
1 kg vastkokende aardappelen
500 gr knolselderij
4 eierdooiers
300 ml room
12 gr zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 Gr.C.
Snijd de aardappels in dunne plakken ( eventueel met behulp van een keukenmachine).
Snijd de knolselderij ook in dunne plakken.
Meng de knolselderij een aardappelplakken samen in een grote mengkom.
Klop de eieren los met het zout en de room en meng dit goed door de aardappelen en knolselderij.
Doe alles over in een ingevette ovenschaal van 20x30 cm,
Druk de plakjes goed aan.
Dek de gratin af met aluminiumfolie.
Bak de gratin in ongeveer 60 minuten gaar. Verwijder de aluminiumfolie
de laatste 20 minuten zodat de bovenkant lichtbruin kan kleuren.
Serveer de gratin warm.
Tip:
Maak de gratin daag van te voren.
Laat de gratin afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
snijd de gratin in eenpersoons stukken en neem ze uit de ovenschaal.
Zet de stukken op een bakblik met wat tussen ruimte.
Verwarm de oven voor tot 180 Gr.C.
Verwarm de aardappelgratin 15-20 minuten.
Door
strenge vorst in Europa gevolgd door veel regen en weinig zon is de
oogst van de rode ofwel bloedsinaasappel genaamd mislukt. In de
supermarkten zullen weinig tot geen bloedsinaasappelen te vinden zijn.
Liefhebbers van het CoolBestdrankje Red Orange Sunrise sap, dat
gemaakt wordt van bloedsinaasappelen, zullen het dit najaar ook zonder
moeten doen, meldt producent Frieslandfoods.
Daarvoor in de
plaats zal er de komende tijd CoolBest Red Citrus in het schap te
vinden zijn, dat wordt gemaakt uit bloedsinaasappel gemengd met gewoon
sinaasappelsap en grapefruit. Volgens de producent is de smaak iets
anders, maar de bloedsinaasappel- smaak is volgens de maker nog wel te
herkennen. Meestal wordt er bij een mislukte oogst van vers fruit
uitgeweken naar andere landen of gebieden, zegt Frieslandfoods, maar de
bloedsinaasappel groeit alleen op Sicilië en Calabrië waar het weer
niet meewerkte.
Ingrediënten voor 1,5 l soep: 1 kg witloof, 2 dunne stengels prei, 1
ui, 2 aardappelen, 1,5 l magere kippenbouillon, takjes kervel, peper,
zout, 1 snede bruin- of volkorenbrood voor de croutons, 1 teentje
knoflook, 2 sneden bruin- of volkorenbrood.
Snijd met een mesje de bittere kern uit de witloofstronkjes en
snijd de groente in stukjes. Maak de prei schoon (laat er wat van het
groen aan) en snijd de stengels in ringetjes. Snipper de ui. Schil de
aardappelen en snijd ze in stukken.
Verhit de boter in een grote pan. Voeg alle groenten en de
aardappelen toe en laat ze even fruiten. Overgiet alles met de bouillon
en laat 25 minuten zachtjes koken.
Mix de soep vrij grof en kruid ze met peper, zout en de fijngehakte kervel.
Pers het knoflook en rooster 1 snede brood. Wrijf het brood in met het knoflook en snijd in vierkantjes.
Leg de croutons in een diep bord en overgiet ze met de soep.
Eet de soep met de 2 sneden brood. Kan ook gemakkelijk ingevrozen
worden.