recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Jacobsvruchten

    St.Jacobsvruchten

    img655
    SINT-JACOBSVRUCHTEN m/CANNELONI v/GANZENLEVER & LARDO DI COLONNATA

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 12 verse sint-jacobsnoten uit de schelp

    - druivenpitolie

    - canneloni:

    o 12 sneetjes rauwe ganzenlever

    o 120 g rilette v/ganzenlever (ganzenlever, krokant spek & mascarpone)

    o 8 sneetjes lardo di colonnata (vet v/d rug v/h varken)

    o 30 g gekookte linzen de Puy

    o 1 jonagold appel

    o gepofte quinoa

    o snuifje peper

    o fleur de sel à la vanille Tahiti

    o saffloerolie (distelolie)

    - gelei & chutney v/groene appel:

    o 250 g pulp v/groene appel

    o 125 g water

    o 2 g gellan

    o 1,25 g agar (Texturas van El Bulli)

    - ansjovismayonaise:

    o 3 eetlepels mayonaise

    o 10 g ansjovisfilets

    - afwerking:

    o blaadjes affila cress

    o bloem v/ananassalie

    Bereiding:

    - mix de pulp v/groene appel m/h water

    - duw het geheel door een zeef

    - wat overblijft is de chutney

    - doe het vocht samen m/d gellan & de agar i/e pannetje

    - breng a/d kook & giet uit over een plateau

    - snij i/reepjes, groot genoeg voor drie sint-jacobsvruchten

    - maak v/d chutney een quenelle (een ovaalvormig hoopje)

    - vul de sneetjes “lardo” op m/d rilette

    - rol op tot een canneloni

    - strooi de gekookte linzen, gepofte quinoa & de brunoise gesneden appel tussen de canneloni’s

    - rol de sneetjes rauwe ganzenlever op

    - marineer ze met peper, fleur de sel & saffloerolie

    - mix de mayonaise & de ansjovisfilets tot een gladde zalf & doe door een zeef

    - bak de sint-jacobsvruchten kort aan i/druivenpitolie

    - kruid m/peper & zout

    - leg drie vruchten o/d gelei

    - schik er de canneloni & rolletjes rauwe ganzenlever tussen

    - leg de chutney & mayonaise er naast

    - werk af m/e takje affila cress & ananassaliebloem

    Wijntip:

    - een Chardonnay past perfect bij dit gerecht




    08-02-2010, 22:21 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HINDENFILET

    HINDENFILET

    img657
    HINDENFILET m/PEREN, KASTANJES & VEENBESSEN

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 1 hindenfiletgebraad van 750 g

    - 1 eetlepel arachideolie

    - 15 cl wildfond

    - 2 dikke peren (type Durondeau)

    - 2 mespuntjes vierkruidenpoeder

    - 30 g boter

    - 150 g veenbessen natuur

    - 200 g kastanjes natuur

    - peper & zout

    Bereiding:

    - doe olie, peper & zout o:h hindenfiletgebraad

    - leg het o/e gratineerschotel

    - laat gedurende 15 min langs alle kanten bruin bakken i/e hete oven op 210°C

    - voeg de wildfond toe & laat gedurende 25 min verder bakken op 150°C

    - vergeet het niet regelmatig te overgieten

    - schil de peren & snij ze in twee

    - bestrooi ze m/d vierkruiden

    - laat gedurende 10 min o/e zacht vuurtje bruin bakken i/boter

    - omring het gebraad 10 min voor het einde v/d baktijd m/d veenbessen, kastanjes & de peren

    - serveer HEEL warm op voorverwarmde borden


    08-02-2010, 22:19 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HINDENFILET m/VEENBESSEN

    HINDENFILET m/VEENBESSEN

    hindenfilet
    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 1 hindenfilet v/+/- 600 g

    - 400 g wortelen

    - 400 g aardappelen

    - 15 g boter

    - frituurolie

    - voor de saus:

    o 100 g veenbessen

    o 20 g suiker

    o 25 cl room

    o 2 el kalfsfond

    Bereiding:

    - schil de wortelen & snij ze i/stukjes v/4 cm

    - laat ze 20 min. koken i/gezouten water

    - giet ze af en leg opzij

    - schil de aardappelen & snij ze i/blokjes van 1 cm

    - frituur de aardappelblokjes 5 min. op 160°C en leg opzij

    - warm de oven voor op 160°C

    - warm de veenbessen op m/d suiker

    - voeg de kalfsfond & de room toe

    - kruid genereus m/peper & zout

    - laat alles 15 min. sudderen

    - smelt het klontje boter i/e pan & bak de hindenfilet goudbruin

    - kruid m/peper & zout & zet 15 min. i/d oven op 160°C

    - bak de aardappelen nog 2 min. i/d hete olie

    - warm de veenbessencompote op

    - snij de hindenfilet voor & serveer op warme borden

    - giet er de saus over

    - schik er de groenten rond



    Delen

    08-02-2010, 22:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEEDUIVEL op zijn Indisch..

    ZEEDUIVEL op zijn Indisch...

    zeeduivel
    ZEEDUIVEL op zijn INDISCH (KORMA)

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 4 zeeduivelfilets van 150 g

    - 2 uien i/schijfjes

    - 1 pot Griekse yoghurt

    - 10 cl zure room

    - 2 tl rode currypasta

    - 1 mespuntje kaneel

    - ½° tl komijnzaad

    - 100 g cashewnoten

    - 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

    - 10 g geraspte gember

    - 15 cl water

    - 1 bosjes koriander

    - 2 el olie

    - 2 zakjes snelkookrijst

    - peper & zout1 hindenfilet v/+/- 600 g

    Bereiding:

    - mix de cashewnoten m/d currypasta, de yoghurt, de kaneel & het komijnzaad en leg opzij

    - bak de zeeduivelfilets aan elke zijde 4 min. i/e pan m/e beetje olie

    - laat uitlekken & leg opzij

    - kook de rijst

    - warm de resterende olie op i/e pot & fruit de uien m/d look & de gember

    - voeg vervolgens het kruidenmengsel & het water toe

    - laat 10 min. sudderen ZONDER deksel!!

    - voeg de room toe & laat nog 2 min. sudderen op laag vuur

    - bestrooi vervolgens m/d koriander

    - dien de zeeduivel m/d rijst onmiddellijk op

    - gebruik warme borden!!!


    08-02-2010, 22:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAMSSCHOUDER

    LAMSSCHOUDER

    lamsschouder
    IN GANZENVET GEKONFIJTE LAMSSCHOUDER

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 2 lamsschouders van 1 kg

    - 4 l ganzenvet

    - rozemarijn of tijm

    - saus:

    o blanke roux (5 delen boter, 6 delen bloem)

    o melk

    o zout

    o peper

    o 1 bol knoflook of 2 el mosterd

    o room

    - garnituur:

    o groenten (wortel, raap, prinsessenboontjes, uitjes)

    o aardappelgratin

    Bereiding:

    - de lamsschouders gedurende 1u45 à 2 u pocheren i/ganzenvet op 120°C

    - het vlees laten afkoelen & kruiden m/rozemarijn of tijm

    - een braadpan verwarmen & de lamsschouders ongeveer 20 min. lang aan alle kanten bruin bakken

    - de groenten koken

    - het kookwater afgieten & de groenten o/h laatste moment i/boter verwarmen

    - de saus bereiden

    - boter laten smelten, bloem toevoegen & mengen

    - de blanke roux 10 min. laten drogen i/e zachte oven

    - i/e pan doen & al kloppend melk toevoegen

    - de saus laten koken, zeven & op smaak brengen m/peper & zout

    - wil je knoflooksaus dan breng je een bol knoflook tweemaal a/d kook i/koud water

    - het vocht telkens afgieten

    - de knoflook pureren, vermengen m/room & toevoegen a/d blanke saus

    - voor mosterdsaus neem je de blanke saus & voeg je al kloppend de mosterd toe

    08-02-2010, 22:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOEN m/cider & tijmboter

    KALKOEN m/cider & tijmboter

    kalkoen met cider
    KALKOEN met CIDER & TIJMBOTER

    Ingrediënten voor 8 à 10 personen:

    - 1 kalkoen van 4 kg

    - 8 takjes (citroen)tijm

    - 150 g zachte boter

    - 1 grote ui

    - 1 appel

    - 4 tenen knoflook

    - 4 takjes bladpeterselie

    - 2,5 dl kippenbouillon

    - 5 dl droge cider

    - zwarte peper

    - zout

    Bereiding:

    - verwarm de oven voor o/d hoogste stand

    - hak de helft v/d tijm fijn

    - meng m/d boter

    - snij de ui & appel i/kwarten

    - vul de kalkoen m/d ui, appel, knoflook, bladpeterselie & de rest v/d tijm

    - maak een opening tussen het vel & de borst v/d kalkoen

    - smeer kruidenboter over de hele borst

    - bind de vleugels & bouten v/d kalkoen tegen het lijf

    - bestrijk de rest m/boter

    - kruiden m/peper & zout

    - zet de kalkoen m/d borst naar onder o/d ovenrooster

    - giet de kippenbouillon & cider i/e braadslee

    - schuif onder de kalkoen om de braadsappen op te vangen

    - bak de kalkoen 30 min.

    - verlaag dan de oventemperatuur tot 180°C

    - draai de kalkoen rechtop & bak nog 90 min.

    - bedruip regelmatig m/h vocht uit de braadslee

    - haal u/d oven & laat 30 min. afgedekt rusten

    - versnij de kalkoen & serveer m/compote of chutney v/cranberry’s & een knapperige groene sla

    08-02-2010, 22:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEVULDE UIEN

    GEVULDE UIEN

    gevulde uien

    .

    Ingrediënten voor 4 à 8 personen:

    - 12 middelgrote gepelde uien

    - 1 dikke oudbakken witte boterham zonder korst

    - 4 eetlepels warme melk

    - 12 fijngehakte walnoten

    - 6 eetlepels gehakte peterselie

    - een mespunt komijnzaadjes of fijngehakte venkel

    - peper uit de molen & zout

    - soja of aroma

    - 2 eetlepels olijfolie

    - 3 eetlepels boter

    - 3 eetlepels bloem

    - 1 theelepel suiker

    - 2 ½° dl bouillon van ½° bouillontablet (vlees of kruiden)

    Bereiding:

    - was de uien

    - zet ze op met zoveel koud water dat ze juist onderstaan

    - laat het water 5 min koken & giet het daarna af

    - laat de uien afkoelen

    - besprenkel intussen het brood m/d melk & maak het brood fijn

    - roer daar de noten, peterselie, komijn & wat peper & zout door

    - hol de uien m/e puntig scherp mesje uit tot een omhulsel van 1 ½° à 2 cm dik

    - snipper de uit de uien genomen stukjes fijn

    - roer die stukjes door het gekruide brood

    - voeg daaraan naar eigen smaak nog peper,zout & soja toe

    - vul hiermee de uitgeholde uien

    - verwarm de olie i/d groentenpan

    - voeg 8 of meer eetlepels water toe, zodat de bodem v/d pan voor 1 cm bedekt is

    - zet de uien naast elkaar i/d pan

    - doe daar het deksel op, draai het vuur laag & laat de uien langzaam warm worden

    - smelt de boter i/e steelpannetje

    - roer de bloem door de boter & laat de bloem enigszins gaar worden

    - voeg de suiker toe & schenk al roerend de bouillon i/d pan tot e/glad gebonden saus ontstaat

    - voeg naar smaak peper of soja toe

    - schenk de saus tussen de uien i/d pan

    - laat de saus even koken

    - laat de uien daarna op het laaggedraaide vuur in 15 à 20 min verder gaar worden

    - NIET STUK KOKEN!!!

    - direct opdienen

    Tips:

    - serveer dit voor- of lunchgerecht warm, eventueel m/bruin brood

    - het recept van dit bijzonder smakelijk gerecht is afkomstig uit Roemenië

    - daar wordt afwisselend komijn, venkel of verse marjolein gebruikt voor het kruiden v/d vulling

    08-02-2010, 22:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hollands
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JALAPEÑOS

    JALAPEÑOS

    JALAPEÑOS
    JALAPEÑOS GEVULD MET SAN SIMONKAAS & MANGOSALSA

    Ingrediënten voor 10 stuks:

    - 10 verse jalapeños (middelgrote chilipepers)

    - 250 g san simonkaas (lichtgerookte kaas v/koemelk) of andere lekkere smeltkaas in tien stukjes

    - bloem

    - 1 ei

    - een handvol cornflakes

    - olie om te frituren

    - voor de mangosalsa:

    o 1 eetlepel zwarte boontjes (gekookt)

    o 2 eetlepels rijpe mango (i/blokjes)

    o 1 eetlepel komkommer (i/blokjes)

    o een halve rode ui (gesnipperd)

    o 5 pomamore-tomaten (kleine halfgedroogde tomaten i/stukjes)

    o 2 eetlepels mango-jalapeño glaze of mangochutney

    o 1 eetlepel limoensap

    o 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt)

    Bereiding:

    - rooster de jalapeños m/e brandertje of onder de grill

    - schil ze & snijd ze aan één lange kant open

    - haal de zaadjes er uit & vul ze m/kaas

    - maal de cornflakes fijn

    - haal de pepertjes door de bloem, het losgeklopt ei & de cornflakes

    - frituur ze 2 à 3 min. i/olie op 180°C

    - laat ze uitlekken o/keukenpapier

    - meng alle ingrediënten voor de salsa

    - serveer de jalapeños m/d salsa



    Delen

    08-02-2010, 22:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POTPOURRI

    POTPOURRI

    potpourri
    POTPOURRI V/GEBAKKEN ZEETONG, HANDGEPELDE GARNALEN & COLCHESTER-OESTERS M/PARIJSE PADDENSTOELEN, GEPLET BINTJE VERFIJND M/OLIJFOLIE & EEN CHAMPAGNESAUSJE

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 8 mooie zeetongfilets

    - ½° kg Zeebrugse garnalen

    - 8 stuks Colchester-oesters

    - 250 g Parijse paddenstoelen

    - 200 g bintjes

    - 4 el olijfolie v/d eerste persing

    - peper & zout

    - saus:

    o 25 dl champagne

    o 3 dl room

    o 1 el gehakte sjalotten

    o 80 g hoeveboter

    o 1 citroen

    o cayennepeper

    Bereiding:

    - pel de garnalen

    - snij de zeetongfilets schuin i/drie gelijke stukken

    - bak ze i/d boter

    - schil de aardappelen & kook ze i/gezouten water

    - plet ze m/e vork & meng ze m/olijfolievoeg naar eigen smaak peper & zout toe

    - reinig de paddenstoelen m/e handdoek

    - snij ze i/plakjes & bak ze i/d boter

    - kruiden m/peper & zout

    - haal de oesters uit de schelp

    - verwarm ze kort i/champagne

    - giet het kookvocht door e/zeef & kook in tot er 8 dl overblijft

    - voeg de room toe & klop de saus op m/klontjes koude boter

    - werk de saus af m/d versnipperde sjalotten, cayennepeper & e/weinig citroensap

    - schik de paddenstoelen i/h midden van vier voorverwarmde borden

    - leg daarop geplette bintjes, zeetongreepjes, oesters & garnalen

    - lepel dan de saus rond de constructie


    08-02-2010, 22:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstsoep met munt = Yayla Corbasi
    Beste Leden, vandaag een dag eerder het heerlijke recept van onze Top Kok Yasar.

    Morgen, dinsdag, moet ik om 4 uur mn bed uit en denk niet dat het me lukt jullie dit heerlijke soepje toe te sturen!
    Het is er
    Vandaar dat ik het nu doe, let op.................hier komt ie....................

    Rijstsoep met munt = Yayla Corbasi


    Rijstsoep met munt = Yayla Corbasi

    Bereidingstijd: 30 minuten
    Personen: 4
    Herkomst: Turkije
    Categorie: Soepen - met Zuivel

    Ingrediënten
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui
    1 prei
    100 gram rijst
    1/2 liter kalfsbouillon
    1 laurierblad
    1 takje rozemarijn
    snufje nootmuskaat
    1 deciliter melk
    1 eetlepel bloem
    3 eidooiers
    1 deciliter turkse yoghurt
    1 bosje verse munt
    peper,zout

    Bereiding
    De olijfolie in een pan verhotten en er de gepelde en gesnipperde ui in fruiten.De prei schoonmaken en in smalle ringen snijden goed wassen en laten uitlekken en aan de ui toevoegen en kort meebakken.De rijst afspoelen,goed laten uitlekken en aan de groenten toevoegen.De kalfsbouillon erbij schenken.Het laurierblad en de rozemarijn toevoegen.Kruiden met peper,zout en nootmuskaat.De soep op een matig vuur 20-25 min.zachtjes laten koken.De melk en de bloem goed mengen en door de soep roeren en even aan de kook brengen.De eidooiers en de yoghurt samen losroeren.De soep van het vuur halen en binden met de eidooier-yoghurt.De rijstsoep nogmaals kruiden.na het serveren de gewassen en fijngehakte munt door de soep scheppen.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    trudy

    prima weer van om lekker warm van te worden!!!


    08-02-2010, 21:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 34de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs