Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.
Zoeken met Google
Zoeken in blog
Gedicht: Bewijzen
Ik wil me niet bewijzen waarom zal ik dat doen ik hoef me niet verantwoorden, ik kan doen wat ik wil ik hoef aan niemand wat te vragen, waarom dwingen zoveel mensen je daartoe, waarom zal ik angst hebben een fout te maken zijn we niet allemaal mens wie zonder fouten is werpen de eerste steen, mijn angsten werp ik af, mijn stress laat ik achter mij ik ben ik en als je dat niet zou bevallen, Dan is daar het gat van de deur.
20-03-2011
appel taart
APPELTAART
Benodigdheden:
- ronde springvorm van 26 cm doorsnede
- 1 pak appeltaartmix van Honig of Koopmans
- 1 losgeklopt ei
- 150 gram boter
- 50 gram (basterd) suiker
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 5 grote goudreinetten
- 150 gram rozijnen
- 150 gram gemengde nootjes:
gesnipperde amandelen, gebroken walnoten, in plastic zak met hamer klein gemaakte hazelnoten
- abricozenjam
- citroensap
- sinaasappel likeur
- slagroom
De appel in stukjes snijden en dan met de rozijnen, nootjes, citroensap, kaneel en likeur in schaal mengen. Even laten staan, zodat alles goed intrekt. De springvorm invetten met wat van de boter. De boter in een kom roeren, tot deze zacht is en de appeltaartmix en 2/3 van het losgeklopte ei toevoegen. Kneden tot het een samenhangend deeg is. Met 2/3 van het deeg de springvorm bekleden en daarna het appelmengsel erin. De rest van het deeg onder de deegrol tot reepjes maken en kruislings over de vulling leggen. De bovenkant nu met de rest van het ei bestrijken. Bak de taart in 75 minuten gaar op 165 graden. Uit de oven halen en de voorgewarmde abricozenjam op de bovenkant uitstrijken. Af laten koelen tot de springvorm eraf kan.
Serveer met wat slagroom, koffie en een glaasje Grand Marnier.
Aardappelrecepten: gepofte aardappel, aardappels wokken
Gewokte aardappelen met kip
Hoofdgerecht bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten:
* 500 g vastkokende aardappelen
* 1 wit van prei
* 2 wortelen
* 1 limoen
* 2 el olijfolie
* 300 g kipfilet
* ½ broccoli
* 1 el oregano
* Peper en zout
Gewokte aardappelen met kip
Gewokte aardappelen met kip
Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen en kip in blokjes van ongeveer 2 cm. Bestrooi de kip met tandoorikruiden. Wok de aardappelen en de kip op een hoog vuur in olijfolie. Bak gedurende 10 minuten. Snijd de broccoli, wortelen en prei in middelgrote stukken en voeg toe.
Zet het vuur wat zachter en bak tot alles gaar is. Kruid met peper, zout en oregano. Rasp de schil van de limoen en strooi over het gerecht. Besprenkel met limoensap.
TIP: Rasp enkel de groen gekleurde zeste van de limoen fijn. Het witte gedeelte onder de schil is te bitter.
Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas
Hoofdgerecht bereidingstijd: 30 min.
Ingrediënten:
* 450 g vastkokende aardappelen
* 200 g vaste abdijkaas in blokjes
* 1 takje tijm
* 1 bussel raketsla
* 1 el balsamicoazijn
* 2 voorgekookte rode bieten
* 2 rode uien
* 2 el olijfolie
* Peper en zout
Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas
Aardappelschijfjes met rode biet en abdijkaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ongeschikte aardappelen in schijfjes van 0,5 cm. Leg deze in een bakblik met de tijm en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 10 minuten krokant.
Snijd de rode biet in blokjes en de rode ui in halve maantjes. Meng onder de aardappelen en doe er de kaasblokjes bij.
TIP: een heerlijke abdijbiertje erbij en genieten maar!
groetjes trudy
2 champignonrecepten: met biefstuk en champignonkoekjes
Biefstuk met champignons de Paris en pasta
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g champignons de Paris
1 eetlepel citroensap
4 biefstukjes van elk 150 g
1 dl magere runderbouillon
2 eetlepels sojasaus
400 g volkorenspaghetti
zout en peper
Biefstuk met champignons klaarmaken:
Borstel de champignons schoon. Snijd ze in plakjes en besprenkel ze met het citroensap.
Bak de biefstukjes zonder vetstof in een grillpan met een antiaanbaklag.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Voeg na 2 minuten bakken de champignons toe en laat ze nog 3 tot 4 minuten mee bakken (roer ze geregeld om).
Haal het vlees en de champignons uit de pan en hou ze warm.
Blus het bakvocht met de runderbouillon en sojasaus.
Laat in koken tot de helft van het volume.
Kook de pasta al dente en laat ze uitlekken.
Meng de pasta met de ingekookte saus.
Verdeel het vlees en de champignons over de borden en schep er de saus met de pasta over.
Tip:
uiteraard kunt u voor dit gerecht ook andere paddenstoelen gebruiken (gewone champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen...).
Champignonkoekjes met pittige tomatensaus
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g Flandria champignons,
1 sjalot, 2 teentjes knoflook,
4 eetlepels broodkruim,
1 dl magere melk,
1 eierdooier,
1 ui, 3 tomaten,
1 koffielepel chilipoeder,
1 eetlepel olie,
peper en zout.
Bereiding van champignonkoekjes met pittige tomatensaus:
Hak de champignons, de sjalot en het knoflook fijn.
Pureer alles samen fijn tot een gladde brij (gebruik de keukenrobot of de mixer met het cutterhulpstuk).
Laat het broodkruim weken in de melk.
Meng de champignonpuree met het uitgeperste broodkruim, de eierdooier, peper en zout.
Vorm van dit mengsel ronde koekjes en leg deze even in de diepvriezer om ze vaster te maken.
Pel en ontpit de tomaten en nijd het vruchtvlees in stukjes en snipper de ui fijn.
Doe de tomaten met de ui, het chilipoeder, peper en zout in een pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
Mix de saus glad.
Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag en bak er de koekjes in (reken 5 minuten per zijde).
Dien ze op met de saus.
Spinazie met eieren = Yumurtali ispanak
Spinazie met eieren = Yumurtali ispanak
Bereidingstijd:10-20 minuten
Gang:Hoofdgerecht
Keuken:Turkse keuken
Smaak:Hartig
Techniek:Bakken
Soort gerecht:Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo spinazie (goed gewassen en uitgelekt), olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, 200 gram rundergehakt, 4 eieren, handje ongekookte rijst, 2 kleine blikjes tomatenpuree, rode Turkse peper, zout.
Bereidingswijze
Bak de ui in een flinke scheut olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree toe, alsmede de rijst. Bak dit zo′n vijf minuten en doe dan het gehakt erbij. Bak dit rul. Dan de spinazie in de pan met een kopje water en laat dit onder voortdurend roeren meebakken tot de groente enigszins slinkt. Strooi er zout en flink wat rode peper overheen en roer nog even flink door. Breek boven het spinaziemengsel de eieren en laat deze in ongeveer 10 minuten stollen en gaar worden.
Serveertips
Met vers Turks brood.
eetsmakkelijk = afiyet olsun
Reacties en beoordelingen doen wij dan
de link van hier onder a.u.b.
>>>>>>>Spinazie met eieren = Yumurtali ispanak
Tapas Recepten, Vlees Tapas Recepten, Kippenlevers in sherrysaus (Higadillos al Jerez)
Categorie : Tapas Recepten, Vlees Tapas Recepten, Kippenlevers in sherrysaus (Higadillos al Jerez)
Ingredienten :
400 gr kippenlevers
3 eetlepels boter
zout, peper
3 fijngesneden sjalotten
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringen
2 eetlepels bloem
2 dl kippenbouillon (van tablet)
3 eetlepels droge sherry (Fino)
50 gr ontpitte groene olijven in plakjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiding :
Maak de kippenlevers zorgvuldig schoon en snijd ze doormidden. Verhit de boter en bak de kippenlevers snel aan alle kanten bruin. Neem de levers uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Bak de sjalotten en de rode peper ± 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak die ± 2 minuten mee. Roer de bouillon en de sherry erdoor en laat de saus op zacht vuur ± 8 minuten tot een vrij dikke saus koken. Breng de saus met zout en peper op smaak. Leg de levers in de saus en warm ze nog ± 3 minuten mee. Roer de olijven en de peterselie erdoor.
4 Personen
Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek
Aardappelbrochette met kaas en Breydelspek
Menugang: Bijgerecht
Keuken: -
Soort: Vlees
Ingrediënten
* Grote aardappelen (afh. van aantal personen)
* Breydelspek dik gesneden
* Jonge kaas
Bereiding
Snij een voorgekookte aardappel in de schil in de lengte door. Snij beide helften in partjes. Tussen elk partje sorteert u een sneetje kaas en een lapje Breydelspek (0,7 cm). Het geheel doorboort u met een satéstok of wikkelt u stevig in in aluminiumfolie. Dit kan zowel op de pan als op barbecue gebakken worden. In een mum van tijd klaar en bijzonder origineel en lekker aardappelgarnituur bij uw gerecht of barbecue.
ardappel preigratin
Aardappel preigratin
Menugang: Hoofdgerecht
Keuken: -
Soort: Vegetarisch
Type: Aardappel
Bron: http://carta.verbi.nl
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 dunne prei
150 gram verse roomkaas met kruiden
1 dl volle melk
1 teentje knoflook
750 gram voorgekookte aardappelschijfjes (vacuüm verpakt)
zout,
versgemalen zwarte peper
100 gram geraspte Gruyère
Bereiding
Maak de prei schoon en snij hem in flinterdunne ringetjes. Klop de verse roomkaas en de melk met een handmixer los en pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de voorgekookte aardappelschijfjes en de prei erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Vet een lage taartvorm in en schep het aardappelmengsel erin. Strijk de bovenkant glad en strooi er de Gruyère over. Verwarm de oven voor op 225°C en bak de aardappelgratin in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
Gevulde mosselen = Midye dolmasi
Gevulde mosselen = Midye dolmasi
Menugang: Hapje
Keuken: Turks
Soort: Zeevruchten
Type: Groente
Ingrediënten
30 grote mosselen
½ l water
2 theelepels zout
Voor de vulling :
150 g rijst
25 g krenten
2 dl olijfolie
25 g pijnboompitten
450 g fijngehakte uien
25 g tomatenpuree
½ theelepel zwarte peper
½ theelepel gemalen piment
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel verkruimelde rode pepervlokken
¼ theelepel gernalen kruidnagel
1 eetlepel suiker
zout
een paar takjes peterselie, fijngehakt
een paar takjes dille, fijngehakt
een paar takjes munt, fijngehakt
Bereiding
De vulling: laat de rijst in heet, gezouten water weken tot het is afgekoeld.
Laat de krenten in gewoon warm water een uur weken.
Giet de olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten 2 minuten, voeg er dan de uien bij en bak die 10-15 minuien, tot die goudkleurig zijn.
Laat de rijst uitlekken en bak die 3 minuten mee.
Roer er dan de tomatenpuree door, voeg de specerijen, de suiker en een snuifje zout toe.
Giet er net voldoende kokend water bij om het te bedekken.
Laat met het deksel op de pan 3 minuten op een matig vuur koken en vervolgens 10-15 minuten op een laag vuur.
De vulling zou nog net niet helemaal gaar moeten zijn.
Roer er dan de kruiden door en laat nog 10 minuten staan.
Deze vulling is voor veel dolmas en sarmas te gebruiken.
De mosselen: open de schoongemaakte mosselen met een mosselmes, vervvijder eventueel de nog aanwezige baarden.
Doe het water met het zout in een pan en hang daar een zeef of vergiet boven of gebruik een stoompan.
Vul de mosselen met de vulling en sluit ze weer.
Leg ze in het vergiet en verhinder dat ze weer opengaan door er een dekse! of bord op te leggen dat met een gewicht verzwaard is.
Stoom ze 20-30 minuten.
Dien ze koud op.
eetsmakkelijk = afiyet olsun.
Reacties en beordelingen doen wij dan
de link van hier onder a.u.b.
want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
===>>> Gevulde mosselen = Midye dolmasi <<<===
Hamburgers met Roomsaus
Ingrediënten: 2 hamburgers, 1 zoete ui, 100 ml kookroom, 200 ml bouillon, 75 gram geraspte kaas,
Aantal personen: 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 2 hamburgers aan beide zijde bruin. Haal ze uit de pan en leg de hamburgers in een ovenschaal. Fruit in het achtergebleven braadvet 1 gesnipperde zoete ui tot het zacht is. Voeg 100 ml kookroom en 200 ml bouillon toe. Breng kort aan de kook en laat de saus iets indikken. Zet het vuur uit en roer er 50 gram geraspte kaas over. Laat de kaas smelten. Giet de saus in de ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas over de hamburgers. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade en gebakken aardappels. Eet smakelijk!
Macaroni met Doperwten-Tomatensaus
Macaroni met Doperwten-Tomatensaus
Ingrediënten: macaroni, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, 1 bouillonblokje, 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels chilisaus,
Aantal personen: 2
Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 200 gram diepvries doperwten toe. Breng op smaak met 1 verkruimeld bouillonblokje, 1 1/2 eetlepel ketjap manis en 2 eetlepels chilisaus. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Serveer met de macaroni en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Related Posts with Thumbnails
Boerenkool met Gehaktballen in Luikse Saus
Ingrediënten: 3 gehaktballen, 1 flinke ui, 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop, 75 gram rozijnen, 2 potjes boerenkool, 800 gram vastkokende aardappels, klontje boter, zout,
Aantal personen: 3
Bak 3 gehaktballen rondom bruin in hete boter. Haal de gehaktballen uit de pan en houd ze apart. Bak in de boter 1 flinke gesnipperde ui tot het goudbruin is. Zet ondertussen op laag vuur de boerenkool op en in koud water met wat zout de aardappels. Voeg bij de ui 500 ml bouillon, 2 eetlepels appelstroop en 75 gram rozijnen toe. Laat de saus aan de kook komen. Zet het vuur lager en leg de gehaktballen terug in de pan. Laat de saus in ongeveer 15 minuten op laag vuur indikken. Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Voeg de boerenkool en een klontje boter toe en stamp het tot een stamppot. Serveer de boerenkool met de gehaktballen en Luikse saus. Eet smakelijk!
Deeglaagjes met gehakt = Kiymali yaglama
Kiymali Yaglama is een gerecht uit Kayseri, een stad in het hart van Turkije. Het bestaat uit gestapelde laagjes deeg met daar op een tomatensaus met gehakt. De laagjes eet je één voor één in rolletjes samen met yoghurt met knoflook (sarimsakli yogurt). De yaglama in dit recept is gemaakt van tortilla wraps. Dit is een makelijk alternatief voor zelf gemaakt deeg.
Deeglaagjes met gehakt = Kiymali yaglama
Bereidingstijd: 30-50 minuten
Keuken: Turkse keuken
Smaak: pittig
Techniek: Bakken
Soort gerecht: tussendoortje
Ingrediënten:
500gr. rundergehakt
2 uien
1 blikje gepelde tomaten of 4 tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
2 pakjes tortilla wraps (8 stuk in elke pak, maar medium)
2-3 eetlepels zonnebloemolie
1/2 glas heet water
zout
peper
Bereiding:
1.Snipper de uien fijn, snij de tomaten fijn.
2.Bak de uien met het gehakt in de pan met zonnebloemolie.
3.Doe de tomaten in de pan.
4.Als de tomaten zacht worden, doe dan de tomatenpuree erbij.
5.Roer alles goed door elkaar en schenk heet water in de pan.
6.Voeg zout en peper toe en laat de saus 20 minuten sudderen (doe er meer water bij als het nodig is, maar de saus moet dik blijven).
7.Verwarm de tortillas in de magnetron of in de oven, zoals het op de verpakking staat aangegeven.
8.Nu ga je de tortilla wraps stapelen in een platte schaal.
9.Doe ongeveer 2 eetlepels saus op elke wrap.
10.Als stapel klaar is, snij je hem in vier delen.
11.Serveer de yaglama met yogurt met knoflook.
Serveertips:
Je kan gesnipperde peterselie in de saus doen, als je wil.
eetsmakkelijk = afiyet olsun.
Goede Middag Beste Leden,
Weer bijgekomen van alle voetbalwedstrijden en de Tour de France??
Wat voetballen betreft..............een 2e plaats, daar mogen we TROTS op zijn!!!
Goed gaan we nu beginnen met een zalig toetje welke Yasar voor ons heeft opgezocht.
Let op.........................
Toetje met rijst = Firinda sutlac
Bereidingstijd:30-60 minuten
Gang:Nagerecht
Keuken:Turkse keuken
Smaak:Zoet
Techniek:Bakken in oven
Soort gerecht:Nagerecht
Ingrediënten voor 4 personen
1 L melk
2 el boter
1 el geraspte citroenschil
1 kaneelstokje
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
250 g rijst
50 g pistaches
50 g pijnboompitten
100 g geweekte rozijnen
75 g boter
75 g suiker
4 eierdooiers
4 eiwittenboter
Bereidingswijze
De melk met de boter,de citroenschil, het kaneelstokje, de vanillesuiker en het zout in een pan doen.De rijst onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en aan de melk toevoegen.De melk al roerend aan de kook brengen en de rijst op een laag vuur 20 tot 25 minuten laten opzwellen.Het kaneelstokje eruit halen en de rijst volledig laten afkoelen.De pistachnoten, de pijnboompitten en de rozijnen door de rijst scheppen.De boter met de suiker in een kom romig kloppen.De eierdooiers erdoor roeren.Het eierdooierschuim door de rijst scheppen.De eiwitten zeer stijf kloppen en voorzichtig door de rijst scheppen.Een pudding vorm invetten en het rijstmengsel erin scheppen.Enkele vlokjes boter op de rijst leggen en in een tot 180 graden C. voorverwarmde oven 20 tot 25 minuten bakken.De rijst pudding uit de oven halen en warm of koud opdienen.
We wensen jullie een hele fijne dag en wederom...........veel kookplezier!!!
"hallo recepten
liefhebbers van Turksewinkel !! vanaf volgende week geen 2 maar; wel 1
recept per week, en dan ieder vrijdag.ik hoop dat jullie mij wel begrijpt.en
voor jullie allemaal een fijne en zonnige weekend toegewenst. m.v.g
Yasar
Turkse amandelcake = Bademli kek
Bereidingstijd:Langer dan 2 uur
Gang:Nagerecht Keuken:Turkse keuken
Smaak:Zoet Techniek:Bakken in oven
Soort gerecht:Nagerecht
Ingrediënten 2 sinaasappels 250 gr blanke
amandelen 5 eieren 250 gr suiker 1 theelepel citroenrasp (potje)
2 theelepels bakpoeder
Bereidingswijze Laat de
sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken. Giet ze af (vang het vocht op) en
laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in een amandelmolen of op de rasp
van de food- processor. Pel de sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer
het vruchtvlees. Klop in een kom de eieren met de suiker en citroenrasp
gedurende 15 minuten. Klop er de sinaasappelpulp door en spatel er de
gemalen amandelen en het bakpoeder door. Schep het mengsel in een ingevette (met
bakpapier beklede) springvorm van 22,5 cm diameter, strijk het glad en bak het
bij 180 ?C in 60 minuten gaar.
De cake moet bij controle droog zijn.
Laat de cake in de vorm afkoelen en snijd hem in smalle puntjes.
Serveertips Serveer met turkse thee
(cay).Bereidingswijze Laat de sinaasappels onder water zachtjes 2 uur koken.
Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen. Maal de amandelen fijn in
een amandelmolen of op de rasp van de food- processor. Pel de
sinaasappels, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees. Klop in een
kom de eieren met de suiker en citroenrasp gedurende 15 minuten. Klop er de
sinaasappelpulp door en spatel er de gemalen amandelen en het bakpoeder door.
Schep het mengsel in een ingevette (met bakpapier beklede) springvorm van 22,5
cm diameter,strijk het glad en bak het bij 180 C in 60 minuten gaar. De
cake moet bij controle droog zijn. Laat de cake in de vorm afkoelen en snijd
hem in smalle puntjes.
Serveertips Serveer met
turkse thee (cay)
eetsmakkelijk = afiyet olsun
Reacties en beoordelingen doen wij dan de link van hier
onder a.u.b. want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
>>>>>>> Turkse
amandelcake = Bademli kek
5 teentjes knoflook 1 el venkelzaad ½ el peperkorrels Geraspte
schil van 1, liefst biologische, citroen 50 g lavendelhoning 9 g
grof zeezout 1 lamsbout zonder been van ± 1 kilo 1 el boter 2
el olie Extra nodig: vleesthermometer.
Wrijf de knoflook, venkelzaad, peper, citroen en zout tot een pasta
in de vijzel. Meng de pasta goed met de honing. Klap de ontbeende bout
open en besmeer de binnenzijde met het honingmengsel. Rol de bout strak
op en bind de bout op met keukentouw. Verhit de boter met de olie in
een koekenpan en bak hierin de bout rondom bruin. Haal de bout uit de
pan en smeer het vlees in met de rest van het honingmengsel. Zet de
bout in een bakblik in het midden van een voorverwarmde oven van 80°C.
Gaar de bout in ± 4 -5 uur tot een kerntemperatuur van 50° C. Gebruik
hiervoor een kerntemperatuurmeter of een vleesthermometer. Laat het
vlees nog ± 20 minuten rusten onder folie op een warme plek alvorens
het aan te snijden.
Bereiden: ± 15 minuten Garingstijd: ± 4 5 uur
Tip: Serveer met roergebakken wilde spinazie en krokant gegrilde
aardappels
Ingrediënten
Voor de kebabs: 600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en
kalfsgehakt) 1 kleine ui, geraspt. 1 kleine rode paprika, gepureerd of
heel klein gesneden. 1 el boter, in hele kleine blokjes. 1/2 el
koriander. 1/2 el komijn. 2 tl pul biber of cayennepeper. peper en
zout.
Voor het bijgerecht: 4 Turkse pitabroden
(platbrood zonder opening) 2 el gesmolten boter. 2 grote rode uien, in
flinterdunne ringen. half bosje bladpeterselie, gehakt. 1 el sumac
(Turkse winkel) of sap van halve citroen. 2 el olijfolie. zout en peper.
Bereiding Kneed de ingrediënten voor de kebabs goed
door elkaar en vorm er 4 rechthoekige schijven van, ca. 15 cm lang en 6 cm
breed. Leg ze afgedekt 2 uur in de koelkast. Maak ondertussen een
uiensalade: bestrooi de uiringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur
staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier. Meng er
vervolgens de peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door. Zet
afgedekt weg in de koelkast. Zet de gril aan of verwarm een grilpan en smeer
de kebabs in met wat olie. Gril ze 15 minuten en keer ze daarbij regelmatig.
Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut
onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen). Verdeel de kebabs, de
platbroden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of
yoghurtsaus.
Bereidingswijze:
Doe een kleingesneden bolletje gember in een kopje
Schenk daarover sterke hete koffie met wat gemberstroop
leg daarop een toefje slagroom met wat cacaopoeder