recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien cake

    Aardbeien cake

    voor 6 tot 8 personen

    - 115 gram boter of margarine
    - 115 gram poedersuiker
    - 115 gram zelfrijzend bakmeel
    - 60 gram maizena
    - 2 eieren

    Voor de vulling
    - 300 gram verse aarbeien
    - 1 1/2 dl slagroom
    - 1 eiwit
    - suiker naar smaak

    Bereiding.

    Roer de boter of margarine zacht met eeh houten lepel. Voeg de poedersuiker toe en roer tot
    een luchtige massa ontstaat. Zeet het meel en de maizena erover.
    Voeg de losgeklopte eieren erbij en roer met een spatel alles goed door elkaar.
    Beboter 2 plat bakblikken van 18 cem doorsnee met een kwast en bestuif ze met meel.
    Verdeel het beslag over beide blikken. Strijk de bovenkant glad met een lepel.
    Schuif de blikken in de oven van 190 - 205 graden en bak ongeveer 20 minuten.
    Het gebak is gaar als na prikken met b.v. een breipen deze er droog uitkomt.
    Neem het gebake uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster.
    Maak de aardbeien schoon en laat ze goed uitlekken. Klop de slagroom met suiker naar smaak
    in 1 kom en eiwit in een andere kom. Spatel daarna room en eiwit doorelkaar.
    Neem 1 cakedeel uit het bakblik en bedek deze met 2/3 van de aardbeien en de helft slagroom.
    Neem daarna het 2e cakedeel uit het blik, leg deze op de eerste en versier het geheel met de
    rest van de slagroom en de aardbeien.

    31-01-2010, 16:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse Tulband

    Oostenrijkse Tulband

    Voor 8 tot 12 personen

    - 125 gram boter
    - 125 gram poedersuiker
    - geraspte schil van 1 citroen
    - 4 eieren
    - 125 gram bloem

    Bereiding.

    Roer de boter met de suiker en fijngeraspte citroenschil tot een zeer lichte en luchtige creme
    Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers geleidelijk door de creme.
    Roer het gezeefde meel er door.
    Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel.
    Vet de Tulbandvorm in met boter en bestuif haar met meel.
    Vul de vorm voor 3/4 met het mengsel. (het moet kunnen rijzen)
    Bak de cake ongeveer 30 a 40 minuten bij een middelmatige temperatuur van 175 a 190 graden
    Neem daarna de cake voorzichtig uit het blik en laat haar afkoelen op een taartbodem.

    31-01-2010, 16:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel Kaastaart

    Sinaasappel Kaastaart

    voor 6tot 8 porties

    Voor het deeg
    - 120 gram boter
    - 90 gram basterdsuiker
    - 1 eierdooier
    - 250 gram bloem

    Voor de vulling
    - 3 afgestreken theelepels gelatinepoeder
    - 12 eetlepels water
    - 3 eieren
    - 6 eetlepels sinaasappelsap
    - 3 eetlepels citroensap
    - 120 gram suiker
    - 180 gram smeltkaas in poedervorm

    Voor de garnering
    - 1 sinaasappel

    Bereiding.

    Sla de boter met de suiker tot room, klop de eierdooier erdoor. Roer de gezeefde bloem erdoor tot het
    deeg stevig is en gebruik zonodig wat water. Laat het deeg goed koud worden.
    Rol het uit, bekleed er een Zandtaarvorm van 23 cem doorsnede mee en snijd het teveel aan deeg
    langs de kanten weg en kartel de rand. Prik een paar maal met een vork in de bodem en laat het vervolgens
    in de oven op een temperatuur van 190 - 225 graden in 25 - 30 minuten gaar worden.
    Laat hem vervolgens goed afkoelen. Week de gelatine in 3 eetlepels water.
    Doe de eierdooiers met de rest van het water, het sinaasappelsap en het citroensap en 60 gram suiker in
    een dubbelwandige pan (of een grote en een kleine pan inelkaar). De grote pan met heet water vullen.
    Laat het mengsel in de kleine pan boven het hete water wat stollen. Voeg de geweekte gelatine toe en
    blijf roeren tot alles is opgelost. Neem de pan van het gas en laat het mengsel afkoelen.
    Schep de gezeefde smeltkaas erdoor en laat het afkoelen tot het begint op te stijven.
    Klop de eiwitten stijf, voet meteen de rest van de suiker toe en schep dit door het kaasmengsel.
    Schep alles in het gebakken deegbakje en laat e.e.a. weer goed afkoelen.

    Garneer de taart met de schijfjes sinaasappel.


    31-01-2010, 16:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van raapstelen en avocado

    Salade van raapstelen en avocado

    Ingrediënten voor 2 personen

    Raapstelen
    Avocado
    Walnoten
    Rozijnen
    Ui
    Gele paprika
    Yogonaise
    Zout & peper

    Bereidingswijze

    Wel de rozijnen in een kopje heet water. Maak de raapstelen schoon. Laat de raapstelen uitlekken. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Snij de gele paprika in fijne slierten. Snipper een ui tot kleine blokjes. Laat de gewelde rozijnen uitlekken. Schil een rijpe avocado, verwijder de pit en snij de avocado in plakken. Leg de raapstelen op een grote bord, strooi de geroosterde walnoten, de gesnipperde ui, gewelde rozijnen en slierten paprika over de raapstelen. Plakken avocado kunnen er boven op de salade. Besprenkel de salade met yogonaise, peper en zout.

    Serveertips

    Lekker als bijgerecht of vegetarisch maaltijdsalade met geroosterde brood erbij.


    31-01-2010, 14:16 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. (Toast uit Zuid-Afrika).
    Roosterkoek. (Toast uit Zuid-Afrika).

    * 1 kg. bloem, * 2 eieren,
    * 30 ml. gist, * 125 ml. melk,
    * 10 m.l zout, * 250 gr. boter.

    Meng de bloem met het zout en de gist. Kneed er dan de boter goed doorheen. Kluts de eieren samen met de melk. Voeg dit bij het botermengsel en kneed tot er een elastich deeg ontstaat. Bedek het met een vochtige doek en laat het rijzen. Vorm hierna het deeg in een rol en snijd het in niet de dikke plakjes. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin.


    31-01-2010, 14:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gossi. (Melkrijst uit Senegal.)
    Gossi. (Melkrijst uit Senegal.)

    * 400 gr. kortkorrelige witte rijst, * snufje zout,
    * ruim 1 l. water, * ½ vanillestokje,
    * 1 l. melk, * 6 eetl. suiker, of naar smaak.

    Was de rijst en giet hem af. Breng het water in en grote an aan de kook. Doe de rijst erbij en laat hem 5 minuten koken. Breng intussen de melk in een andere pan op middelhoog vuur aan de kook. Giet de rijst als de melk kookt af en doe hem langzaam bij de kokende melk. Zet het vuur laag en voeg dan het zout, het vanillestokje en de suiker toe. Laat het geheel met het deksel op de pan 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Voeg tijdens deze kooktijd zo nodig nog meer melk toe en roer zodat de melk wordt opgenomen. Serveer de melkrijst warm, opkamertemperatuur of koud. (Voor 6 tot 8 personen).


    31-01-2010, 14:08 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(Een heerlijke spread voor versgebakken brood, uit Kenia)
    (Een heerlijke spread voor versgebakken brood, uit Kenia)

    * 8 grote rode paprika’s, * sap van 4 citroenen,
    * 12 teentjes knoflook, * 4 theel. suiker,
    * 500 ml. olijfolie, * 1 klein Spaans pepertje,
    * 150 gr. wittebrood zonder korst, * versgemalen rode peper,
    * 4 theel. gemalen komijn, * zout.
    * 150 gr. pecannoten,

    De oven op 240 ºC voorverwarmen. De paprika’s halveren en zaad en zaadlijsten verwijderen.De knoflook pellen en in plakjes snijden. Het brood verkruimelen. De pecannoten roosteren in een droge koekenpan. Was de Spaanse peper en hak hem fijn. De paprikahelften met de hand met wat olijfolie insmeren en met de bolle kant naar boven op een bakplaat leggen. De paprikahelften roosteren tot ze zwart beginnen te worden. Zodra ze enigzins zijn afgekoeld de velletjes verwijderen en het vruchtvlees in repen snijden. De paprikahelften met de knoflook, pecannoten, broodkruim, citroensap, komijn, suiker, gehakte pepertjes en zout en peper naar smaak in een foodprocessor pureren. De resterende olijfolie erbij schenken en de motor laten draaien tot een gladde, glanzende massa ontstaat. Masai mara proeven en met zoveel zout op smaak brengen tot alle uitgesproken smaken herkenbaar zijn. .Masai mara is een heerlijke spread voor versgebakken brood, met name roosterboek. (Voor 6 - 8 personen).


    31-01-2010, 14:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plat brood
    Plat brood (Tunesie)

    * 2 theel. gedroogde gist, * 1 1/2 theel. zout,
    * 250 gr. tarwegriesmeel, * 1 1/4 dl. olijfolie,
    * 250 gr. witte bloem, * 1 eidooier.

    Schenk 1 dl handwarm water in een kom en strooi de gist erin. Laat dit ca. 5 minuten staan, roer het daarna goed door tot de gist is opgelost.
    Meng griesmeel, bloem en het zout en doe het mengsel in een grote kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin het gistmengsel en de olijfolie. Voeg nog ca. 3/4 dl water toe en roer alle ingrediënten door elkaar tot een samenhangend deeg. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed het ca. 10 minuten tot het glad en soepel is. Doe het deeg in een met olie ingewreven kom en laat het deeg afgedekt met een doek 1-1 1/2 uur rijzen op een lauwwarme plek tot het volume verdubbeld is. Druk het daarna in en laat het ca. 10 minuten rusten.
    Deel het deeg in tweeën en rol elk deel uit tot een plat brood van ca. 18 cm doorsnede en 2 1/2 cm dik. Leg de broden op een bakplaat, dek ze af met een doek en laat de nogmaals 30-45 minuten rijzen.
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk de broden met het dooiermengsel. Prik de broden met een houten prikker regelmatig in en bak ze in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven. De broden zijn gaar als u een hol geluid hoort, wanneer u op de onderkant klopt. Laat de broden op een rooster afkoelen. (Voor 2 broden).


    31-01-2010, 13:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partybroodjes met zalmsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • Partybroodjes met zalmsalade



    • Hapje
    • Vis
    • Hollands

    Ingrediënten

    • 12 bake-off partybroodjes
    • 200 g gerookte zalm, in blokjes
    • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
    • 3 gedroogde tomaatjes op olie, in blokjes
    • 2 eetlepels mayonaise


    • 1 eetlepel citroensap
    • snufje gedroogde dragon
    • waterkers of veldsla

    Bereiden

    Bak de bake-off partybroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zalm, bleekselderij en gedroogde tomaatjes door een dressing van mayonaise, citroensap, dragon en zout en peper naar smaak. Snijd de partybroodjes open en leg op de onderkanten wat waterkers of een toefje veldsla en schep de zalmsalade erop.

    Opmerking

    De bereidingstijd is exclusief de baktijd van de broodjes.


    30-01-2010, 21:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van avocado met gerookte zalm

    Slaatje van avocado met gerookte zalm

    Voor 2 personen

    Benodigdheden:

    1 avocado – gemengde sla – gerookte zalm – room – curry -1 sjalot – look – zout en peper – citroensap

    Bereiding:

    Pel de avocado en snij ze in stukken. Direct citroensap overgieten, anders verkleurt hij.

    Op ieder bord gemengde sla leggen, daarbij de stukken avocado en de gerookte zalm.

    In een kommetje 10cl room mengen met een beetje curry, 1 sjalot fijngesneden, een uitgeperst lookteentje en zout en peper.

    Alles koud serveren. Lekker met stokbrood en een fris wit wijntje of roséwijn.


    30-01-2010, 20:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JALAPEÑOS

    JALAPEÑOS
    JALAPEÑOS GEVULD MET SAN SIMONKAAS & MANGOSALSA

    Ingrediënten voor 10 stuks:

    - 10 verse jalapeños (middelgrote chilipepers)

    - 250 g san simonkaas (lichtgerookte kaas v/koemelk) of andere lekkere smeltkaas in tien stukjes

    - bloem

    - 1 ei

    - een handvol cornflakes

    - olie om te frituren

    - voor de mangosalsa:

    o 1 eetlepel zwarte boontjes (gekookt)

    o 2 eetlepels rijpe mango (i/blokjes)

    o 1 eetlepel komkommer (i/blokjes)

    o een halve rode ui (gesnipperd)

    o 5 pomamore-tomaten (kleine halfgedroogde tomaten i/stukjes)

    o 2 eetlepels mango-jalapeño glaze of mangochutney

    o 1 eetlepel limoensap

    o 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt)

    Bereiding:

    - rooster de jalapeños m/e brandertje of onder de grill

    - schil ze & snijd ze aan één lange kant open

    - haal de zaadjes er uit & vul ze m/kaas

    - maal de cornflakes fijn

    - haal de pepertjes door de bloem, het losgeklopt ei & de cornflakes

    - frituur ze 2 à 3 min. i/olie op 180°C

    - laat ze uitlekken o/keukenpapier

    - meng alle ingrediënten voor de salsa

    - serveer de jalapeños m/d salsa





    30-01-2010, 20:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanakopita (Griekse spinazietaart)

    Recept voor Spanakopita (Griekse spinazietaart)

    Omschrijving van het recept:
    Een heerlijke Griekse spinazietaart met feta-kaas en eieren.
    Voor 10 porties.

    Bereidingstijd van het recept:
    Bereidingstijd: 2 uur.

    Ingrediënten voor dit recept:
    1 1/2 kilo spinazie,
    1 grote ui, fijngesneden,
    1/2 kop verse uitjes, fijngesneden,
    1/2 kop melk,
    1/2 kop peterselie, versgesneden,
    1/2 kop dille, versgesneden,
    1 kop boter,
    5 eieren,
    250 gram feta-kaas,
    peper, zout,
    12 vellen kant en klare fylo,
    boter om in te vetten.



    Bereiding / Instructies:


    1. De spinazie uitzoeken, wassen en snijden.
    2. De boter in een pan laten smelten, de ui fruiten, de verse uitjes toevoegen en evenlater de spinazie.
      Goed doorroeren.
    3. Peterselie, dille, peper en zout toevoegen en met de deksel op de pan de spinazie laten koken tot het meeste vocht verdwenen is.
    4. De pan van het vuur halen, de melk door de spinazie roeren waardoor deze wat afkoelt.
    5. De eieren loskloppen en er de grof gesneden kaas aan toevoegen.
      Als de spinazie koud is geworden er het eiermengsel doorroeren.
    6. Een flinke ovenschaal, bakplaat invetten en er 8 met gesmolten boter bestreken vellen fylo leggen.
      De spinazie verdelen over de fylo (met boter bestreken) daar weer opleggen. Uitstekende stukken afsnijden.
    7. De deksel besprenkelen met gesmolten boter en de pita in een warme, voorverwarmde oven 40 tot 50 minuten gaar bakken.
    8. Een half uur laten koelen en dan opdienen.

    30-01-2010, 20:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surinaamse kip

    Ingrediënten van Surinaamse kip



    Bereidingswijze van Surinaamse kip

    Rijst koken.
    Kipfilet in stukjes sniiden. Ui pellen en snipperen. Tomaten in blokjes snijden.
    Kip braden in beetje boter met olie. Voeg de ui toe en bak even mee. Vervolgens de knoflook en de rest van de ingredienten toevoegen, aan de kook brengen en en 20 minuten zachtjes laten sudderen.

    30-01-2010, 20:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reuzenchampignon
    Crostone met reuzenchampignon en Hollandse geitenkaas
    • paddestoel : Reuzenchampignon
    • tijd van de dag : Snack
    • keuken : Nederlandse keuken
    • tijd : 21 - 30 minuten
    • personen : 4
    • vegetarisch

    Ingrediënten

    4 sneetjes casinobrood
    5 el olijfolie
    1 doosje kerstomaatjes
    4 reuzenchampignons (of portobello’s)
    2 el verse tijm, fijngehakt
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    zout en vers gemalen zwarte peper
    150 g Hollandse belegen geitenkaas, in krullen
    balsamicostroop

    Voorbereiding

    Een crostino is in Italië een klein geroosterd broodje, een crostone is de reuzenvariant. Een goede match voor een reuzenchampignon! Voor dit gerecht kun je prima brood van de vorige dag gebruiken dat onder de grill weer knapperig wordt. Lekker met kerstomaatjes, Hollandse geitenkaas en balsamicostroop.
    Benodigdheden:
    Koekenpan x 2
    Oven met grillstand
    Rond uitsteekvormpje (Ø 10 cm)

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de ovengrill voor.
    2. Steek 4 rondjes met een doorsnede van 10 cm uit het brood. Bestrijk de crostones met olijfolie en laat ze onder de grill aan beide kanten mooi kleuren.
    3. Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier en verwijder de stelen. Zet twee koekenpannen op het vuur. Verdeel de olijfolie over de pannen. Leg de reuzenchampignons met de gladde kant naar boven in de ene pan en bak op middelhoog vuur 5 min. aan beide zijden.
    4. Bak in de andere pan de kerstomaatjes in 5 min. aan. Schud ze regelmatig door aan de steel van de pan te trekken. Voeg de tijm en de knoflook toe en laat een paar min. meebakken. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Verdeel de crostones over vier borden. Leg de reuzenchampignons er met de gladde kant naar beneden op en vul de hoeden met de kerstomaatjes. Garneer met krullen van Hollandse geitenkaas en druppel er een beetje balsamicostroop over.

    30-01-2010, 14:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 ideeen voor (lepel)hapjes;
    20 ideeen voor (lepel)hapjes; Rolling Eyes Razz

    Ingrediënten

    rosbief

    Bereiden

    - 1/2 kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar)

    - alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever

    - filet américain met daarop 1/2 kwarteleitje

    - rilletes van eenden- of varkensvlees

    Deze hapjes doen het altijd goed:

    - bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op

    - plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig

    - gevulde eieren

    - gevulde dadels

    - bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op

    - laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort

    - bestrijk stukjes manchego of cabrales met membrillo

    - bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel

    - plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje

    crème fraîche

    - bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op

    - Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij.

    - miniquiches

    - Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze

    - snijd een tortolla de patata in puntjes

    - rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf

    30-01-2010, 14:48 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapjes; lekker makkelijke feestelijke
    hapjes; lekker makkelijke feestelijke

    12 personen

    Ingrediënten

    gehakt

    Bereiden

    Gevulde Champignons:

    Steeltje van de grote champignons afhalen. In het hoedje wat dobbelsteentjes ontbijtspek doen. Dan inpakken in wat aluminiumfolie (bovenkant vrijlaten) wat geraspte kaas erover strooien en een beetje basilicum. Ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden

    ===


    Croissants met Gorgonzola

    Ingrediënten

    1 blikje croissantdeeg

    6 plakjes Parma ham

    6 olijven, in stukjes

    Gorgonzola

    Bereiden

    Oven voorverwarmen op 200 C. Leg op elk plakje croissantdeeg 1 plakje ham dat iets kleiner is als het deeg. Daarop leg je een stukje Gorgonzola en wat stukjes olijf. Rol de croissants op en druk de zijkanten dicht. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. De croissants zijn lauwwarm het lekkerst. Tip: gebruik mini croissantjes en serveer deze als borrelhapje.

    --

    Siciliaanse gehaktballetjes

    Bereiden

    2/3 kopje broodkruimels

    3 el melk

    1/3 kopje geraspte parmezaan

    1/2 grote ui fijngesneden

    3 el gesneden basilicum

    1 ei

    1 teentje knoflook, geperst

    ca. 500 gr. gehakt

    2 el gehakte geroosterde pijnboompitten

    Oven voorverwarmen op 180 C.

    Broodkruim met melk mengen, 5 minuten laten staan. Daar de kaas, uien, basilicum, ei, knoflook en peper naar smaak doen. Goed mengen, dan gehakt, pijnboompitten en zout naar smaak toevoegen. Goed mengen en hier balletjes van maken.

    Op bakpapier leggen en in de oven in 30 minuten gaar roosteren.

    Serveren met tomatensaus eventueel met pasta maar ook lekker met stokbrood als tapas

    ==

    Mini paprika met geitenkaas

    Bereiden

    1 zakje sweet bites (5-7 oranje mini paprika's)

    1 bakje rucola of tuinkers, fijngeknipt

    125 g bettine blanc geitenkaas met honing

    1 el witte wijn (volle ronde evt. kruidige wijn)

    peper

    Bereidingswijze

    Meng de wijn, kaas en rucola of tuinkers door elkaar en breng het op smaak met peper. Houd wat rucola of tuinkers achter ter garnering.

    Snijd de kroon en het puntje van de paprika's en gebruik een theelepel om ze te vullen met het kaasmengsel. Druk het goed aan om luchtgaten te voorkomen.

    Laat de paprika's opstijven in de koelkast en snijd ze dan met een scherp mes in plakjes.

    Garneer met de overgebleven rucola of tuinkers.


    ==

    DADELS MET BLAUWADERKAAS (6 personen)

    Laat 50 gr Blue Stilton (blauwaderkaas) op kamertemperatuur komen. Besprenkel de binnenkant van 24 pitloze dadels met 4 el port. Snijd van een stengel bleekselderij 24 dunne reepjes. Verbrokkel de kaas en vul de dadels hiermee. Leg op elke dadel een stukje bleekselderij.

    BLADERDEEGHAPJE MET GEITENKAAS (6 personen)

    Verwarm de oven voor p 175°C. Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng in een kom 150 gr verse geitenkaas (bijv. Bettine blanc) met een vork door 3 el verse rode pesto. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hierop 3 plakjes bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Besmer de plakjes met het geitenkaasmengsel en dek ze af met de resterende bladerdeegplakjes. Snijd het gevulde bladerdeeg in vieren en druk in elk driehoekje een kwart gemarineerde artisjokhart (pot 190 gr, Sacia).

    Bak de hapjes in de oven in 20-25 min bruin.

    Serveer lauwwarm en garneer evt. met een blaadje basilicum.

    30-01-2010, 14:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Salamirolletjes
    Gevulde Salamirolletjes

    Ingrediënten:

    pakje salami of cervelaat (ca. 150 gram in dunne plakjes)
    1 pakje monchou
    Italiaanse kruiden
    peper & zout
    1 teentje knoflook

    Bereiding:

    Mix het pakje Monchou in een beslagkom tot een romige massa. Mix er wat peper en zout door.
    Snijd de knoflook fijn en roer deze ook door het Monchoemengsel. Roer als het laatste ook de Italiaanse kruiden door het mengsel en meng dit in circa 20 seconden door elkaar.
    Leg de plakjes salami klaar en schep op elk plakje een beetje Monchoumengsel. Rol de plakjes op en steek er een cocktailprikker in.

    Tips:
    In plaats van verse knoflook kunt u ook knoflookpoeder gebruiken.
    Laat u fantasie werken en gebruik een ander belegsoort of andere kruiden.

    30-01-2010, 14:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boursin-hapje met zalm
    Boursin-hapje met zalm


    Ingrediënten (20 stuks):

    4 plakjes gerookte zalm
    2 doosjes Boursin (kruidenkaas)
    aluminiumfolie

    Bereiding:

    Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin. Rol ze op en verpak ze in de aluminiumfolie.
    Laat de rolletjes een uur in de koelkast stevig worden en snijd ze in plakken (ca. 5 plakjes per rolletje). Leg de hapjes op een platte schaal en serveer ze direct.

    Tips:
    Garneren met dillepuntjes.

    30-01-2010, 14:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante kiptortilla
    Pikante kiptortilla



    Ingrediënten voor 8 hapjes:

    4 kant-en-klare tortilla's met een doorsnede van 25 cm
    2 eetlepels honing
    mespunt cayennepeper
    1 eetlepel ketjap manis
    2 lente-bosuitjes
    1 gele paprika
    150 g gerookte kipfilet of kiprollade (vleeswaren)

    Bereiding:

    Verwarm de tortilla's even in een droge hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt zodat ze wat soepeler worden.
    Meng honing met cayennepeper en ketjap manis. Snijd de uitjes in de lengte in smalle lange repen. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in smalle reepjes.
    Leg de tortilla's naast elkaar op een plank. Bestrijk ze met het honingmengsel. Verdeel daarover plakken kipfilet en reepjes ui en paprika.
    Rol de tortilla's strak op en snijd ze schuin dwars door. Serveer ze rechtop in kleine glaasjes.

    Tips:
    Vervang de gele paprika door geroosterde paprika (potje) of gedroogde tomaten op olie.
    Maak er een garnalentortilla van door de kipfilet te vervangen door Hollandse garnalen of rivierkreeftjes.

    30-01-2010, 14:45 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus


    Ingrediënten:

    1 kg lamsgehakt
    250 gram ontvelde tomaten (blik of pak)
    1 kippenbouillonblokje opgelost in ½ liter water
    1 groene paprika
    1 grote ui
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel tomatenpuree
    3 eieren
    75 gram paneermeel
    75 gram bloem
    4 eetlepels sherry
    ½ glas rode wijn
    4 eetlepels olijfolie
    2 takjes peterselie (vers)
    gehaktkruiden
    zout
    versgemalen (zwarte) peper

    Bereiding:
    Pel de uit en de teentjes knoflook en hak ze klein. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit daarin de uit en de knoflook tot de ui glazig is.
    Doe het gehakt in een diepe kom en meng de gehaktkruiden (volgens aanwijzing op de verpakking) en het paneermeel erdoor.
    Klop de eieren los, schep ze door het gehakt en meng het geheel goed.
    Rol van de gehakt balletjes met een doorsnede van ca. 4 cm. Strooi bloem op een bord en rol de balletjes daardoor.
    Giet de resterende olijfolie in de pan met de gehakte ui en doe daar de gehaktballetjes bij. Bak ze aan alle kanten mooi bruin.
    Doe de tomaten, de sherry, de rode wijn, de tomatenpuree en de bouillon bij de gehaktballetjes. Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm en voeg ze er eveneens bij. Leg het deksel op de pan en laat het geheel gedurende 45 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen.
    Breng op smaak met zout en versgemalen peper en serveer het geheel in een mooie schaal en strooi er versgehakte peterselie over.

    Tips:
    Het lamsgehakt kan desgewenst ook vervangen worden door kalfsgehakt of mager rundergehakt. Half-om-half-gehakt is te vet om dit gerecht goed te kunnen maken.
    In plaats van paneermeel kunt u ook enkele beschuiten verkruimelen.

    30-01-2010, 14:44 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 34de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs