recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholvrij. De echte Turkse koffie







    Bereidingstijd:0-10 minuten
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Zoet
    Techniek:Koken
    Soort gerecht:Anders

    Alcoholvrij. De echte Turkse koffie wordt met veel omhaal
    aan tafel klaargemaakt. 20 Kcal / 84 Kjoules per kopje
    .

    Ingrediënten voor 1 personen
    1 -2 theel zeer fijn gemalen koffie

    1 theel suiker (poedersuiker)

    1/16 l water


    Bereidingswijze
    Maal de koffie in een Turkse koffiemolen (met een elektrische
    koffiemolen kan het ook op de stand zeer fijn) en gebruik een spe-
    ciaal Turks koffiekannetje. Doe er de suiker bij en koud water
    en laat drie keer aan de kook komen (opkomen). Eigenlijk hoort
    deze koffie op een bijbehorende spiritusbrander te worden ge-
    maakt. Als de koffie opkomt, het kannetje van het vuur nemen
    en er een paar druppels koud water bijdoen. De hete koffie met
    koffiedik en schuim in een mokkakopje doen en zonder melk
    heet drinken.

    P.S. Turkse koffie kan natuurlijk ook in ieder willekeurig klein pannetje worden klaargemaakt.zie ook afbeeldingen

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    Reacties en beoordelingen doen wij dan
    de link van hier onder a.u.b.
    want dat is heel belangrijk voor de volgende recept!
    >>>>>>>
    Turkse koffie = Turk kahvesi








    15-01-2010, 23:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudig te maken recepten met tomaten

    Eenvoudig te maken recepten met tomaten


    Tomaten spoelen, afdrogen en in schijfjes snijden. Een camembert van een goede kwaliteit nemen die wel in een houten verpakking zit. Het beschermpapier verwijderen. De camembert terug in het houten doosje steken. De oven voorverwarmen op ± 200 graden. Het doosje ongeveer een twintigtal minuten in de oven plaatsen. De korst blijft rond de kaas, die nu wel lopend geworden is. De kaas in het midden met een lepeltje openmaken.

    Met brood serveren, samen met de tomaten.

    Gevulde tomaten met gehakt

    Ik denk dat dit recept door iedereen wel gekend is.Maar er is een heel eenvoudig trucje.Onderaan in de pyrexkom of inox-kom strooit men een tas rijst.Daarop worden de gevulde tomaten geplaatst.Tomaten geven zeer veel vocht af, nu wordt dit vocht opgeslorpt door de rijst.Als de bereiding klaar is heeft men opeens een volledige maaltijd, zonder dat de tomaten zwemmen in het vocht.De rijst zal ook een lekkere smaak van tomatensaus en van gebakken vlees hebben.

    Tomatenboter

    • 100 gram boter
    • 1 soeplepel zelfgemaakte tomatenpuree
    • Zout, peper, paprika
    • Naar keuze: gemalen kaas of citroensap of een scheutje maderawijn.

    Roer de boter tot room, voeg er de tomatenpuree bij, peper en zout.

    Voeg naar keuze gemalen kaas, citroensap of wijn bij.

    Neem een sandelolie en maak een rolletje van de boter, goed aandrukken.

    Leg dit een paar uur in de koelkast.

    Nu kan men zeer gemakkelijk ronde schijfjes van de boter snijden.

    Kan dienen op koude gerechtjes zoals toast of op een gebakken stuk vlees of op warme vis.


    15-01-2010, 18:41 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse groentetortilla

    Spaanse groentetortilla

    hoofdgerecht
    bereiden 30 min
    4 personen

    Ingrediënten

    2 eetlepels olijfolie
    2 uien, in dunne ringen
    225 g aardappelschijfjes, voorgekookt (zakje a 450 g)
    75 g peen julienne (zakje a 150 g)
    1 courgette, in dunne plakjes
    6 eieren
    50 ml melk
    50 g belegen kaas 30+, geraspt

    Bereiden
    Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de uiringen in 5 minuten zachtjes gaar.
    Verwarm de aardappelschijfjes op een bord 5 minuten in de magnetron op 700 watt.
    Verdeel de aardappel, de wortel en de courgette in laagjes over de uien.
    Klop de eieren los met de melk en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
    Schenk het eimengsel over de groenten.
    Draai de koekenpan een aantal keer rond om het eimengsel goed te verdelen over de pan.
    Strooi de kaas over het eimengsel.
    Leg een deksel op de koekenpan en laat de groenteomelet in 20 minuten gaar en goudbruin worden.
    Leg een groot bord op de groenteomelet en houd dit goed vast, terwijl je de koekenpan met inhoud omkeert.
    Leg een ander groot bord boven op de omelet en keer opnieuw om.
    De groentetortilla komt zo mooi en in één stuk uit de koekenpan.
    Snijd de groentetortilla in kwarten en serveer meteen.
    Lekker met een groene salade van veldsla en een slanke yoghurtdressing.


    14-01-2010, 21:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken in geel, rood of groen: niet moeilijk, wel heel verrassend!

    Koken in geel, rood of groen: niet moeilijk, wel heel verrassend!

    Verras uw huisgenoten, uw gasten en u zelf met een volledig zelf bereid rood buffet! Of met een geel stoofgerecht, een groene granité of een mousse in drie kleurenlagen. Koken in kleuren is een nieuwe trend en helemaal niet zo moeilijk. Klassieke groenten én nieuwkomers zoals roodloof of gele courgettes bieden hiervoor de ideale wapens.

    Verse groenten zijn niet alleen lekker en gezond. Samen met bepaalde specerijen en verse kruiden vormen ze ook de belangrijkste groep basisingrediënten om kleur te brengen op het bord.

    Omdat we ook eten met onze ogen, zijn we aan het visuele aspect van een gerecht veel belang gaan hechten. Koken in kleuren kan op meerdere manieren gebeuren. We kunnen alle onderdelen van een gerecht in één kleur of in meerdere tinten van één kleur houden. We kunnen ook zoeken naar een opvallend kleurencontrast, bijvoorbeeld alleen rood of geel als garnituur bij witte vis of een groene coulis van sla en spinazie bij zalm. Nog opvallender is het werken met kleurenlaagjes, bijvoorbeeld in een terrine of een mousse.

    Voor dit kleurenspel bieden verse groenten eindeloos veel mogelijkheden. Vooral in tinten geel, groen en rood, maar ook in wit, bruin, oranje en paars. Alleen: hoe behoudt u die kleurintensiteit tijdens de bereiding? Vier belangrijke tips:

    • Serveer de groenten, indien mogelijk, rauw.
    • Geef als kookwijze de voorkeur aan stomen of aan kort blancheren (zodat de groente nog een beetje ‘al dente’ is).
    • Spoel ze na het koken meteen af onder de koudwaterkraan.
    • Geef de voorkeur aan groenten met het Flandria-keurmerk: dank zij hun versheid en hun kwaliteitsvereisten tonen die altijd egale, frisse en gave kleuren zonder beschadigingen of rotte plekken.

    Nieuwe wapens

    Een massa mogelijkheden om te koken in kleuren kunnen we al halen uit de meer bekende groentesoorten. Denk maar aan het rood van tomaten, aan het geel, rood of groen van paprika’s, aan het oranje van wortelen, aan het paars van aubergines en natuurlijk aan de vele groene tinten van de bladgroenten.

    Daarnaast vinden we sinds kort in het Flandriaaanbod ook een aantal nieuwe helpers voor een kleurenfeest op het bord:

    • gele courgettes

    ze bestaan zowel in een langwerpige als in een ronde vorm. De ronde worden “courgettes de Nice” genoemd. Ze hebben een egaal gele kleur en dat maakt ze tot dankbaar materiaal voor gele gerechten. Alleen hun uiteinde (het vruchtbeginsel) is groen (het topje bij de ronde courgettes).

    • roodloof:

    een kruising tussen klassiek witloof en radicchiosla. Roodloof ziet eruit als een normale witloofkrop. Alleen hebben de blaadjes een brede, rozerode rand. Hoe dichter bij de rand, hoe roder de kleur. Wanneer roodloof gekookt, gestoomd of gestoofd wordt, gaat de kleur vervagen. Voor rode gerechten wordt roodloof daarom best rauw gebruikt.

    • oranje paprika’s:

    paprika’s bestaan niet alleen in een gele, rode en groene kleur maar ook in oranje. Samen met wortelen zijn ze ideaal voor oranje bereidingen. Voor een kleurrijk aperitiefhapje of een originele garnituur kunt u ook kiezen voor minipaprika’s, een nieuw product in het Flandria-aanbod. Ze zijn verkrijgbaar in geel, rood, groen én oranje.

    • bruine tomaten:

    een opvallende verschijning in het tomatenaanbod, want hun buitenkant is egaal bruin (alleen de kern van de vrucht neigt naar rood). Ze zijn bovendien bolrond van vorm en lekker van smaak. Voor het koken met kleuren kunt u ze goed gebruiken in combinatie met oranje.

    Koken in groen

    Met komkommers, kropsla, lollo bionda, groene eikenbladsla, broccoli, spinazie, sperziebonen, snijbonen, groene courgettes, groene asperges, bataviasla, Romeinse sla, ijsbergsla, groene paprika’s, groene minipaprika’s, Spaanse pepertjes, het groen van prei, het loof van lente-uitjes, groene kool, doperwten, spruitjes en veldsla.
    Plus uiteraard de hele gamma groene tuinkruiden: peterselie, dragon, bieslook, basilicum, rozemarijn, laurier enz.

    Groene gerechten om uit te proberen:

    • Granité (korrelijs) van komkommer in combinatie met minikomkommers.
    • Koude komkommersoep.
    • Soep van kropsla, preigroen en veldsla.
    • Groene paprika (of uitgeholde groene courgette) gevuld met een stoofsel van doperwten, snijbonen, preigroen, spinazie en peterselie.
    • Ring van komkommer- of courgetterepen opgevuld met een stoofpotje van groene paprikareepjes, sperzieboontjes, broccoli en peterselie.
    • Gemengde groene salade met zeven groenten (kropsla, lollo bionda, jonge spinazie (rauw), doperwtjes, bataviasla, groene eikenbladsla, geblancheerde sperzieboontjes) en pestosaus.
    • Mousse van spruitjes.
    • Pakjes van groene koolbladeren met een vulling van broccolimousse en tuinkruiden).


    Koken in rood

    Tomaten in al hun vormen uiteraard (los, tros, mini’s), maar ook rode paprika’s, rode minipaprika’s, rode Spaanse pepertjes, radijsjes, roodloof, rode eikenbladsla, radicchio en rode biet.
    Voor zoete gerechten of zoetzure combinaties met groenten bieden aardbeien, frambozen en rode bessen vanzelfsprekend prachtig materiaal. Bij de specerijen kunnen paprikapoeder, rode kerriemengsels en chilipoeder helpen kleuren.

    Rode gerechten om uit te proberen:

    • Bloody Mary (cocktail van vers tomatensap, wodka, Worcestershiresaus, tabasco en citroensap).
    • Granité (korrelijs) of sorbet van tomaten met minitomaatjes als garnituur.
    • Tomatensoep met reepjes rode paprika en paprikapoeder als garnituur.
    • Tomaten gevuld met rijst (gemengd met rood kerriepoeder en tomatencoulis).
    • Rode paprika’s (of rode minipaprika’s) gevuld met zalm en tomatencoulis.
    • Roodloofblaadjes met een rode vulling (stukjes van een rood Spaans pepertje, foreleitjes, gerookte zalm, roze garnalen, reepjes rode paprika, tomatencoulis…).
    • Gemengde rode salade met radijsjes, roodloof, radicchio, rode eikenbladsla en rode biet.
    • Tomaten opgevuld met couscousgries, blokjes tomatenvlees, paprikapoeder en roze garnalen.
    • Mousse van frambozen met een aardbeiensaus.
    • De bovenstaande gerechten (of een aantal ervan) kunt u combineren in een volledig rood buffet!

    Koken in geel

    Met gele paprika’s, gele minipaprika’s, gele Spaanse pepertjes, gele courgettes, courgettes de Nice en maïskorrels.
    Om gerechten geel te kleuren zijn saffraan, kurkuma, geel kerriepoeder en citroenen eveneens een grote hulp.

    Gele gerechten om uit te proberen:

    • Sorbet van citroen en gele paprika’s.
    • Salade van gekookte aardappelen met kurkumapoeder, reepjes gele paprika en gekookte eieren.
    • Gele paprika’s (of minipaprika’s) of uitgeholde gele courgettes met een vulling van saffraanrijst, maïskorrels en stukjes geel Spaans pepertje.
    • Visschotel met gele courgettes, tarwekorrels en saffraan.
    • Courgette de Nice gevuld met saffraanrijst, coulis van gele paprika’s en scampi (gegaard in de oven).
    • Gele tagliatelle met reepjes gele paprika, kurkuma en blokjes kippenvlees (roer van het vuur af een in room losgeklopte eierdooier door de saus).
    • Stoofschotel van lams of kalfsvlees met kerriepoeder en gele courgettes.
    • Taartjes van kruimeldeeg met een vulling van gepocheerde kwartjes peer en banketbakkersroom (of citroenpudding).

    Koken in andere kleuren

    Voor oranje gerechten kunt u een beroep doen op oranje paprika’s, oranje minipaprika’s, oranje Spaanse pepertjes en wortelen. Denk bij voorbeeld aan een groentetaart met een bodem van kruimeldeeg, een vulling van stukjes wortel, reepjes oranje paprika en een saus op basis van oude Mimolettekaas (oranje!). Of aan oranje paprika (of oranje minipaprika’s) gevuld met saffraanrijst, stukjes wortel en een pittige coulis van oranje Spaanse pepertjes.

    Een speciaal kleureneffect ontstaat als u oranje gaat combineren met bruin of paars. Jawel, deze kleurencombinatie roept meteen de Seventies op. Durf dus eens uitgeholde bruine tomaten opvullen met kort geblancheerde reepjes oranje paprika en een zoetzure chutney van sinaasappel (koud gerecht). Voor een warm gerecht kunt u uitgeholde auberginehelften opvullen met gewokte reepjes wortel en oranje paprika, besprenkelen met wat olijfolie, kruiden, bestrooien met blokjes Mimolettekaas of oranje Cheddar en laten garen in de oven.

    Koken in laagjes

    Nog verrassender wordt het kleureneffect als u gele, rode, groene of oranje groenten in laagjes gaat opstapelen.

    • Het gemakkelijkst is een aspic of een terrine: u stapelt in een ingevette vorm achtereenvolgens laagjes van geblancheerde rondjes wortel, geblancheerde reepjes rode paprika en geblancheerde roosjes broccoli (of sperzieboontjes) op, eventueel met een laagje gerookte zalm of blokjes gaar vlees en gehakte peterselie. Dat overgiet met een stevig gekruide gelei (op basis van bouillon en gelatineblaadjes). U laat alles één nacht opstijven en de volgende dag kunt u uw veelkleurige bereiding uit de vorm halen en als lunch of voorgerecht serveren met een lekker sausje. Als vorm kunt u een gewone cakevorm (ingevet) of één van die handige siliconenvormen gebruiken.
    • Iets meer tijd en werk vraagt een groentemousse in drie lagen: vul een ingevette vorm voor een derde met een groene mousse (bijvoorbeeld van groene paprika’s met komkommer en broccoli). Die laat u helemaal opstijven, waarna de vorm tot twee derde vult met een mousse van tomaten. Als die is gestold, werkt u het gerecht af met een mousse van gele paprika’s.
    • Mensen met geduld kunnen reepjes geblancheerde wortel, reepjes geblancheerde rode paprika en reepjes groene kool ineenvlechten tot bonte matjes, die u gebruikt als bordbodem voor een groentemousse, een soufflé of een gewokt gerecht.

    14-01-2010, 20:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmschelpjes.
    Zalmschelpjes.

    ingredienten voor een 10-tal kleine hapjes.
    300 gr gerookte zalm in dunne plakjes
    scheutje cognac
    peper
    zout
    10 cl slagroom
    schelptoastjes
    peterselie voor de garnereing.

    bereiding.
    pureer de gerookte zalm in de mixer, maar houd één sneetje achter voor de garnering.
    Doe er een scheutje cognac,pepr en zout bij.
    Laat het mengsel goed koud worden in de koelkast.
    Klop ondertussen de room halfstijf en schep hem luchtig door de zalm.
    Laat opstijven in de koelkast.
    Spuit de mousse in schelpjes en garneer met reepjes zalm en pepterselie.

    14-01-2010, 20:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier een eenvoudig/lekker recept voor zuurkoolschotel;
    Hier een eenvoudig/lekker recept voor
    zuurkoolschotel;

    -ongeveer 400 gram gehakt(mag rundergehakt ook zijn)
    -aardappelen/of zakje voor aardappelpuree
    -klein blikje ananas op sap(in stukjes gesneden)
    -zuurkool(pakje naturel)
    -teentje knoflook geperst
    -peper/zout
    -scheutje ketjap manis
    -zakje geraspte kaas

    Ik schil altijd voor ons 4tjes aardappelen en breng die aan de kook(een kruimige aardappel die ook gepureerd kan worden).
    Ondertussen ga ik de gehakt rullen in een braadpan.(ook verwarm ik de hetelucht oven alvast voor op 200 graden)Als de gehakt gaar en verkleurd is,voeg ik er een uitgeperst teentje knoflook aan toe,peper/zout en een scheutje ketjap naar smaak en de in stukjes gesneden ananas eronderdoor roeren.De zuurkool kook ik altijd in de tussentijd even in een steelpannetje om het grootste zuur eraf te halen(dat vinden mijn kids niet zo helaas)Op de gerulde gehakt(ik laat die altijd in de braadpan die kan n.l ook in de oven,anders moet je een ovenschaal nemen),doe je de uitgelekte zuurkool verdelen.Als de aardappels gekookt zijn giet je ze af en maakt er puree van(of je volgt de gebruiksaanwijzing van het pakje als je zo altijd puree maakt).Deze doe je bovenop de zuurkool verdelen en hierover strooi je naar believe de geraspte kaas.Eventjes in de oven tot de kaas gesmolten is en klaar is de ovenschotel!

    14-01-2010, 19:35 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:0ven schotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitabroodje gevuld met kerrie-mangosalade en rauwe ham
    Pitabroodje gevuld met kerrie-mangosalade en rauwe ham
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    1 mango
    0,2 komkommer
    4 pitabroodjes
    200 gram ham, rauwe
    150 gram kipkerriesalade
    4 blaadjes ijsbergsla
    1 theelepel tijm, gedroogde
    Peper

    Werkwijze

    Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de helft van de plakken in kleine stukjes en schep deze met de tijm door de kip-kerriesalade. Breng de salade op smaak met peper. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de komkommer in dunne plakjes.
    Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze overlangs door. Leg de onderste helften op de borden en verdeel de reepjes sla erover. Schep de kerrie-mangosalade erop. Rol de plakjes ham op en leg ze met de mangoplakken en komkommerplakjes schuin op de salade. Leg de bovenste helften van de pitabroodjes erop.
    Bevat per pitabroodje: 256 kcal

    14-01-2010, 19:32 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarber-banaantoetje met kwark
    Rabarber-banaantoetje met kwark
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 g rabarber in dunne reepjes
    4 eetlepel bruine suiker
    2 bananen; in dunne plakjes
    citroensap
    1 eetlepel poedersuiker of zoetstof
    225 gram magere kwark
    2 eiwitten

    Werkwijze

    Kook de rabarber gaar, pureer het en laat het afkoelen. Voeg suiker en bijna alle banaan toe (houd wat banaan achter ter garnering en meng die plakjes met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan). Meng alles goed door elkaar.
    Klop de poedersuiker of zoetstof door de kwark en roer dit beetje bij beetje door de rabarber.
    Klop de eiwitten stijf en meng dit voorzichtig door het rababermengsel. Verdeel het toetje over 4 dessert schaaltjes en laat het in de koelkast koud worden. Garneren met bananenplakjes en opdienen.
    Bevat per toetje: 178 kcal

    14-01-2010, 19:31 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusilisalade met paprika en broccoli
    Fusilisalade met paprika en broccoli
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 rode en 1 gele parika
    200 gr fusili
    250 gr broccoli
    150 gr zachte geitenkaas
    100 gr achterham in dikke plakken
    1 sinaasappel (of wat jus)
    zout, peper
    azijn (1 eetlepel)
    olie (4 eetlepels)
    1 teen knoflook
    verse basilicum (15 gr)

    Werkwijze

    Paprika's in zijn geheel 20 minuten in de oven zacht laten worden (225°), wel keren na 10 min. Uit de oven halen, afdekken en af laten koelen. Ondertussen de fusili koken, afgieten en af laten koelen. Broccoli in kleine roosjes 4 minuten koken. Afgieten en af laten koelen. Maak een inkeping in de paprika´s en vang het vocht op, verwijder het vel en de zaadlijsten. Vruchtvlees in reepjes snijden. Verwijder de korsten van de geitenkaas en in blokjes snijden, ook de ham.
    Dressing:
    Pers de sinaasappel uit en meng het sap met het vocht van de paprika's. Knoflook erboven uitknijpen. Basilicum erboven fijnknippen en olie en azijn toevoegen. Goed mengen, evt. met staafmixer.
    Fusili, paprikareepjes, ham, geitenkaas, broccoli mengen met saus. Eventueel nog wat zout en peper erbij. Goed doorscheppen en koud serveren met vers (Turks) brood en boter.
    Super lekker!

    Bevat per portie: 396 kcal

    14-01-2010, 19:30 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:saladen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omelet met aardappel en ui
    Omelet met aardappel en ui
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    2 eetlepels olijfolie
    2 grote aardappelen in blokjes van 1,5 cm
    2 middelgrote uien, gesnipperd
    4 eieren
    mespunt mild paprikapoeder
    1 eetlepel olijfolie, extra

    Werkwijze

    Verhit olie in middelgrote pan met dikke bodem; voeg aardappelen en uien toe. Bak op matig vuur tot ze goudbruin zijn en goed met olie zijn bedekt. Zet het vuur lager, dek de pan af en bak 5-6 minuten onder af en toe roeren tot de aardappelen gaar zijn. Haal aardappelen en uit de pan. Op keukenpapier laten uitlekken. Klop in een kom eieren en paprikapoeder schuimig: roer er voorzichtig het aardappelmengsel door. Verhit extra olijfolie in een schone pan. Voeg het eimengsel toe; op matig vuur afgedekt 15-20 minuten bakken tot het mengsel is gestold. Ten slotte onder een hete grill goudbruin bakken.
    Serveer warm of koud, in puntjes, met een salade

    Opmerking van Sonja:
    Dit recept vind ik erg lekker. Het is snel klaar, maar je hebt wel een goede maaltijd.

    Bevat per portie: 195 kcal

    14-01-2010, 19:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot met gegrilde kabeljauw
    Stamppot met gegrilde kabeljauw
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 kabeljauwfilets à 150 gram
    1 kilo aardappelen
    zout en peper
    150 gram groene olijven zonder pit
    3 teentjes knoflook
    3 eetlepels olijfolie
    500 gram gesneden prei
    1,5 dl halfvolle melk

    Werkwijze:

    Kook de aardappelen met wat zout in ca. 20 minuten gaar, giet ze af en stamp ze fijn*. Snijd ondertussen de olijven in dunne plakjes en snipper de knoflook. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    Verhit 3 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak hierin de knoflook op laag vuur ca. 2 minuten. Voeg de preiringen toe en laat deze op matig vuur in ca. 5 minuten zacht en gaar worden.
    Voeg het preimengsel, de olijven, de melk en peper en zout naar smaak toe aan de aardappelen en warm de stamppot ca. 3 minuten op laag vuur zachtjes door.
    Bestrijk de kabeljauwfilets en het grillrooster met wat olie en laat de filets onder de hete grill in ca. 6 minuten gaar worden. Tussentijds eenmaal keren. Bestrooi de filets daarna naar smaak met wat peper en zout. Schep de prei- olijvenstamppot op 4 diepe borden en leg de gegrilde kabeljauwfilets erop.

    * In plaats van gekookte aardappelen kunt u ook een zak kant-en-klare aardappelpuree (diepvries) gebruiken.

    Kcal onbekend.

    14-01-2010, 19:29 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast met ananas-appelsalade
    Toast met ananas-appelsalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    3 ananasringen of 2 appels (in stukjes gesneden)
    1 eetlepel olie
    kropje sla
    25 gram gehakte walnoten
    30 gram rozijnen
    100 gram (Milner) 30+ kaas
    1 theelepel mosterd
    2 eetlepels ananassap
    zout
    peper

    Werkwijze:

    Snijd de ananasringen of de appels in stukjes. Snijd ook de kaas in blokjes. Was de sla goed. Klop een dressing van olie, mosterd, ananassap, zout en peper. Meng de sla met de ananasblokjes of de stukjes appel, walnoten, rozijnen en kaas door elkaar. Sprenkel vervolgens de dressing over de salade.
    Serveer er 2 geroosterde volkoren sneetjes bij.

    Bevat per portie (250 gram): 275 kcal, exclusief aardappelen/rijst/brood


    14-01-2010, 19:28 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat gevuld met rijst
    Tomaat gevuld met rijst
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    8 tomaten
    3 eetlepels dieetolie (Becel)
    1/2 theelepel oregano
    1 blaadje marjolein
    1 blaadje gedroogde munt
    1 takje peterselie
    100 gram rijst
    1/2 liter kipbouillon
    klontje margarine
    peper en zout

    Werkwijze:

    Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. Was de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit (vruchtvlees bewaren!). Bestrooi ze binnenin met een snufje zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Hak het vruchtvlees fijn en meng met de oregano, marjolein, gehakte munt, peterselie en olie door de rijst. Roer de kippenbouillon erdoor en kook het 10 minuten op vol vermogen in de magnetron, met deksel. Zet de tomaten dan in een ingevette magnetronschaal, vul ze met de rijst en kook ze nog 10 minuten op vol vermogen in de magnetron, zonder deksel. Voeg naar eigen smaak peper toe.
    Zowel koud als warm te serveren.

    Bevat per portie 260: kcal, exclusief brood

    14-01-2010, 19:28 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans brood met tomaat en kaas
    Frans brood met tomaat en kaas
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    100 gram snijbonen
    2 tomaten
    1/2 bosje radijs
    300 gram milner 30+ kaas
    1 stokbrood
    1 blaadje basilicum
    peper en zout

    Werkwijze:

    Was de boontjes en kook ze beetgaar in water met een beetje zout. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes (ca. 0,5 cm). Pel de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in blokjes (ca. 0,5 cm). Maar de radijsjes schoon en rasp ze fijn. Snijd de kaas in kleine blokjes en meng deze met de tomaatblokjes, geraspte radijsjes en de boontjes. Breng op smaak met peper en zout. Snij het stokbrood open en laat het even kleuren onder de grill. Bestrijk deze vervolgens met het kaas-groentemengsel en garneer met een blaadje basilicum.

    Bevat per portie: 280 kcal



    14-01-2010, 19:27 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel Kip/Kerrie
    Ovenschotel Kip/Kerrie
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    3 flinke kipfilets
    20 gram halvarine
    1 kleine ui
    6 theelepels kerriepoeder
    0,5 groene paprika
    0,5 rode paprika
    1 pakje Aardappelpuree met kaas (Maggi)
    1 teentje knoflook
    3 schijven ananas

    Werkwijze:

    Snijd de kipfilet in stukjes en de paprika's in reepjes, snipper de ui en de knoflook. Bestrooi de kipstukjes met zout en peper en bak ze in de boter lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en laat die even meebakken. Strooi er kerriepoeder overheen en voeg de paprika toe. Laat ze zachtjes meebakken en zorg dat het vrijkomende vocht zoveel mogelijk verdampt. Doe het mengsel daarna in een beboterde ovenschaal. Maak de aardappelpuree met kaas volgens de aanwijzingen op het pak. Schep de puree op het kip- kerriemengsel en leg de schijven ananas erop.
    Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 225° C en laat het gerecht in ca. 25 minuten lichtbruin worden.

    Variatietips: 1. Gebruik in plaats van paprika champignons (in vieren gesneden) of stukjes ananas. 2. Voeg 100 gram garnalen toe aan de kipfilet. 3. Voeg tijdens het bakken nog wat uitgeperste knoflook toe. 4. Het is wat meer werk, maar zelfgemaakte aardappelpuree met een zakje geraspte 30+ kaas erdoor, maakt het gerecht nog lekkerder.

    Kcal onbekend.

    14-01-2010, 19:26 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:0ven schotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met tonijnsaus
    Spaghetti met tonijnsaus
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    2 blikjes tonijn in water (200 gr. per blikje)
    1 gele paprika
    3 tomaten
    1/2 bosje peterselie
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    500 gram spaghetti (ongekookt)
    2 eetlepels olijfolie
    zout, peper

    Werkwijze:

    De spaghetti beetgaar koken. Ondertussen de paprika wassen, in vieren snijden, de zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden. De tomaten wassen en in heel kleine blokjes snijden. De peterselie wassen en kleinsnijden. De ui en knoflook pellen en fijnsnijden. De olie verwarmen in de pan en daarin de paprika, ui en knoflook al roerende bakken. De peterselie en tomaten toevoegen. Alles ca. 8 minuten laten pruttelen.
    Het vocht van de tonijn afgieten, door de saus roeren en warm laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti in een vergiet laten uitlekken, met de saus mengen en direct opdienen. Zo simpel, zo lekker!

    Bevat per portie (250 gram): 310 kcal

    14-01-2010, 19:25 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met groente in zoetzure saus
    Kabeljauw met groente in zoetzure saus
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    600 gram diepvrieskabeljauw (Dit gerecht is met verschillende soorten vis te bereiden)
    1 ui
    1 winterswortel
    1 prei
    1 stengel bleekselderij
    1 blikje ananas op eigen sap
    3 eetlepels maïzena
    3 eetlepels olie
    1 teentje knoflook
    1 blikje tomatenstukjes (netto 400 gram)
    2 theelepels bouillonpoeder
    ketjap manis
    sambal oelek
    2 eetlepels fijngehakte bieslook.

    Werkwijze:

    Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Maak de groenten schoon. Snijd de ui in halve ringen en de wortel, prei en bleekselderij in plakjes. Giet de ananas af, bewaar het sap. Snijd de ananas in blokjes. Hak de gember fijn. Halveer de stukken vis en wentel ze door de maïzena. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de stukken vis mooi bruin. Leg ze op een bord. Roerbak de groenten circa 4 minuten. Voeg de tomatenstukjes met vocht, de ananas met vocht, gember en het bouillonpoeder toe. Breng het geheel aan de kook. Leg de stukken kabeljauw erin en laat het gerecht nog circa 3 minuten zachtjes sudderen. Voeg de ketjap en sambal naar smaak toe.

    Bevat per portie: 195 kcal.

    14-01-2010, 19:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokbrood met tartaar en pesto
    Stokbrood met tartaar en pesto
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    1/2 stokbrood
    halvarine
    fijngesneden ijsbergsla
    ca. 150 gram tartaar
    groene pesto
    gesnipperde ui
    zout en versgemalen peper
    ( 1 teentje knoflook)

    Werkwijze:

    Snijd het stokbrood open en besmeer het met halvarine. Beleg het stokbrood daarna met de gesneden ijsbergsla en verdeel de tartaar hierover. Besmeer de tartaar met pesto en breng op smaak met zout en royaal versgemalen peper. Garneer het geheel met gesnipperde ui.

    Tip: Voor de liefhebbers is er niets op tegen om nog een gesnipperd, of uitgepest,
    teentje knoflook toe te voegen.

    Bevat per stokbroodje 195 kcal.

    14-01-2010, 19:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijk gebakken appelen
    Feestelijk gebakken appelen
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 appelen
    halvarine
    zoetstof
    8 eetlepels appelmoes
    2 eetlepels rozijnen
    1 eiwit
    1 eetlepel vanillesuiker

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 220 C.
    De ongeschilde appelen uitboren en aan de buitenkant, niet te dun, met halvarine besmeren. Doe wat zoetstof in een diep bord en wentel de appelen erdoor. Zet de appelen in een lage, beboterde, ovenschotel en bak ze ca. 20 minuten midden in de oven.
    Was intussen de rozijnen, laat ze uitlekken en roer ze door de appelmoes. Klop het eiwit met 1 eetlepel vanillesuiker stijf.
    Vul na de baktijd de holten van de appelen met de appelmoes en verdeel het stijfgeklopte eiwit erover. Ze de appelen daarna nog 5 minuten in de oven.

    Bevat per appel: 96 kcal.

    14-01-2010, 19:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kool uit de wok
    Chinese kool uit de wok
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 kilo Chinese kool
    2 eetlepels olijfolie
    100 gram gepelde garnalen of 150 gram magere hamblokjes
    1 stukje prei
    1 dl bouillon
    2 el ketjap manis
    fijngeknipte peterselie

    Werkwijze:

    Snijd de prei in ringen en snijd kool in stukken.
    Verwarm de olie in de wok en fruit hierin de preiringen. Voeg de kool toe en
    roerbak de groente enkele minuten. Schenk de bouillon erbij, laat die aan de kook
    komen en voeg dan de garnalen/hamblokjes toe. Maak het gerecht op smaak af
    met de ketjap. Bestrooi de kool met fijngeknipte peterselie.
    Je kan er eventueel 125 gram aardappelen bijnemen.

    Bevat per portie van 225 gram: 180 kcal.

    14-01-2010, 19:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wok gerechten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 39de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs