recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eendenborstfilet= firinda ordek
    eendenborstfilet= firinda ordek

    Ingrediënten

    - Per persoon twee reepjes Turks brood

    - Olijfolie

    - Bieslook

    - Peterselie

    - Zeezout

    - 1/5 liter water

    - Schil en sap van 1 sinaasappel

    - 2 el suiker, bij voorkeur rietsuiker

    - 8 pruimen gedroogd

    - 1 eendenborst met vetrand

    - Zout en peper

    - Enkele blaadjes sla als garnering

    .Bereiden

    Verwarm de oven tot 200 graden. Smeer de reepjes Turks brood in met een mengsel van olijfolie, bieslook en peterselie. Strooi zeezout over de ingesmeerde reepjes en bak deze ongeveer 1 minuut goudbruin in de oven. Laat deze vervolgens rustig afkoelen. Breng het water met de sinaasappelschil en sinaasappelsap en suiker aan de kook onder voortdurend roeren. Als het mengsel kookt, voeg dan pruimen toe en laat deze 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de pruimen meer dan twee uren in het vocht afkoelen, het liefst de hele nacht.

    Voor het braden van de eendenborst is het gebruikelijk en van toepassing om de vetkant in te snijden met een ruitmotief zodat de eendenborst niet opkrult door het krimpen van het vet. Bestrooi de borst ruim met peper en zout en bak de eendenborst ( met de vetkant onder) in een voorverhitte pan met olijfolie om en om goudbruin. Baktijden voor rood 4-5 minuten, voor medium 6-7 minuten en voor doorgebakken 10 minuten. Mijn voorkeur gaat uit naar rood gebakken:het is lekker en kleurt mooier. Laat het vlees na het bakken op een warme plek ongeveer 10 minuten rusten. Voeg nu 5 el weekvocht van de pruimen met de pruimen in een pannetje en verwarm dit enkele minuten. Haal de pruimen uit het vocht en doe deze in een plasticbakje en sluit deze af. Laat het vocht nog een beetje inkoken. Leg nu de reepjes Turks brood op een klein bordje, doe hit in de vorm van een hekje leg hier een stukje (blaadje) sla op. Snij nu de eendenborst in dunne plakjes en verdeel deze over de bordjes bovenop de reepjes brood. Leg tenslotte een pruim op het stukje eendenborst. Indien u grote pruimen heeft, snijd deze dan door. Het is niet de bedoeling geen eend meer te zien. Ook is het leuk om bijvoorbeeld de eendenborst in een glaasje te steken samen met het Turkse brood en met de sla als ondergrond. Dit garneer je met de halve pruim.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    11-01-2010, 21:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulgur Salade = Kisir
    Bulgur Salade = Kisir




    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Keuken: Turkse keuken
    Smaak: Pittig
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Salades

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 pak Bulgur (KOFTELIK) zout in bulgur naar smaak ,pond tomaten, 1 ijsbergsla, 1 komkommer, 2 lente uien, 2 grote rode uien, 1 bos Turkse peterselie, 100 ml slaolie (op smaak en naar hoeveelheid), paprikapuree in glazenpotje grote pot, 5 eetlepels
    gedroogde mint, 2 eetlepels
    gedroogde Turkse basilicum, 2 eetlepels
    gemalen zwarte peper, afgestreken eetlepel
    (PUL BIBER) Turkse paprikapoeder, 1 eetlepel
    200 ml citroensap op smaak

    Bereidingswijze

    Bulgur in grote kom doen en zout naar smaak erover heen strooien. Hierna hierover gekookt water gieten totdat bulgur nat is. Let op niet te veel water, bulgur moet ff net niet zwemmen. 5 minuten met deksel op tuppiebakkie laten staan. Let op wel ruimte tussen deksel en niet gare bulgur houden. Na 5 minuten proeven of gaar is, zoniet even ietsiepietsie gekookte water erbij doen.
    Alle groenten fijnsnijden.
    LET OP: komkommer niet in KISIR. Appart serveren.
    Bulgur in een andere grote kom overgooien. Paprikapuree erdoorheen masseren met alle kruiden. Goed mengen, proeven en op smaak brengen.
    Fijngesneden groenten erbij doen en alles goed met de hand met elkaar mengen.

    Serveertips
    Serveer TIP: ijsbergsla in een grote kom leggen. KISIR eroverheen lepelen en versieren met tomaat, ui,komkommer,olijven etc.



    eetsmakkelijk = afiyet olsun

    11-01-2010, 21:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pirinc corbasi












    Bereidingstijd: 30- 40 minuten
    Keuken: Turkse keuken
    Smaak: Anders
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Soepen

    Pirinc corbasi
    Ingrediënten voor 4 personen
    6 glazen runderbouillon
    1/3 glas rijst
    1/2 kg. tomaten
    peterselie
    zout
    1 lepel margarine

    Bereidingswijze
    Was de rijst en doe dit in een soeppan met margarine, zout en de bouillon. Zet de soeppan op het vuur. Voeg de gepelde en de geraspte tomaten en beetje tomatenpuree erin en laat ca 15 zachtjes koken totdat de rijs helemaal zacht wordt. Haal de pan van het vuur en doe er fijn gesneden peterselie in.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun.



    11-01-2010, 21:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piza''s









    Bereidingstijd:Langer dan 1 uur
    Keuken:Turkse keuken
    Smaak:Hartig
    Techniek:Bakken in oven
    Soort gerecht:Lunch/Brunch

    Ingrediënten
    Het Deeg:
    500 g
    bloem
    1 ei
    200 ml melk
    20 g verse gist
    Beetje olie
    Vulling (topping pizza)
    300 g
    gehakt ( ik gebruik half rund half lams)
    1 pak gezeefde tomaten ( als het kleine pakjes zijn neem er dan twee)
    1 of 2 verse pepers ( medium scherp kleur groen)
    Knoflook naar smaak ( ik doe 2 tenen)
    Zout en peper naar smaak
    1 fijngesnipperde ui

    Hulpmiddelen
    Mengkom, deegroller en oven

    Voorbereiding
    Verse gist oplossen met 100 ml lauw water en een theelepel suiker, even laten staan en dan bij de bloem doen.
    Snufje zout (nooit in de buurt van de gist laten komen als de gist rijst in bijv. een kuiltje in de bloem)
    Gist mengen en laten even laten staan. Bloem in een schaal doen met het zout, ei en de melk. De gist oplossing erbij doen en alles goed doorkneden. Als het deeg te plakkerig is dan nog wat bloem toevoegen. Is het deeg te droog voeg dan nog wat melk of water er aan toe. Het ligt puur aan de kwaliteit van de bloem of de bovengenoemde hoeveelheden kloppen. Ik gebruik zelf meestal bloem van de Lidl. Als je een mooie ronde deegbal hebt dan doe je een scheutje olie in de schaal en rol de deegbal hierdoor heen, dit is o.a. tegen het plakken. Vervolgens het deeg een uur laten rijzen onder een vochtige theedoek.
    Maak intussen de topping van de pizza.
    Doe het gehakt in een schaal en doe de fijngesneden of geperste knoflook bij. Voeg de gesneden pepers de ui en wat zout en peper erbij. Voeg dan de gezeefde tomaten erbij. Het moet een soort van dikke saus worden. Dat smeert makkelijker uit over het deeg. Je kan hiervoor een eetlepel gebruiken en met de bolle kant de vulling goed verdelen.

    Bereidingswijze
    Op het aanrecht of keukentafel wat bloem strooien en kleine deegballetjes van het deeg maken. De grote van de balletjes is afhankelijk hoe groot jij je lamachun wilt hebben. Ik doe meestal balletjes ter grote van een ei. Rol de deegballetjes uit tot ze mooi dun zijn en je er bijna door heen kan kijken. Het deeg rijst namelijk nog wat na onder het bakken. Heb je het deeg mooi uitgerold dan kan de topping erop, de topping kun je ook van te voren klaar maken, zo kun je lekker doorwerken.
    . Je kan de lamachun bakken in een gewone oven ( in het midden) of je kan ze bakken in een pizzapan.
    Het recept is heel makkelijk maar er gaat veel tijd in zitten omdat je de deegballetjes moet rollen, dus houd hier rekening mee voor je begint.

    Serveertips
    Tip. Houd je van een zachte soepele deegbodem dan kun je i.p.v. melk ook de helft melk en de helft yoghurt doen. De yoghurt smaak proef je niet terug in het deeg.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun



    11-01-2010, 19:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele recepten en suggesties bij het bereiden van de witte kool

    Enkele recepten en suggesties bij het bereiden van de witte kool

    Winterse witte kool

    Een witte kool (ziet eigenlijk groen!) is soms zo'n kanjer van een groente dat je ze liever links laat liggen. Maar er is zoveel mee te variëren dat je ze beter wel meeneemt.

    Enkele witte koolsuggesties:

    Als je de witte kool niet helemaal zult gebruiken, snij je er alleen de buitenste bladeren af en kan je de rest van de kool bewaren voor de volgende witte koolsessie.

    • Slaatje: Schaaf of snijd witte koolbladeren fijn. Meng ze met stukjes appel en rozijntjes. Marineer een uur of langer in een vinaigrette van azijn, olie, vloeibare honing en een beetje zout.
    • Soep: Snipper witte koolbladeren en een ajuin fijn. Kook ze bijna gaar in een bodempje water. Let op: ze kan vlug verbranden. Voeg er een pak gepureerde tomaten bij. Verdun met een beetje water. Laat goed doorkoken. Proef en voeg naar wens wat zout en peper toe.
    • Stoofpotje: Blokjes rundstoofvlees dichtschroeien in olie of boter. Bestrooien met peper en zout. Een kwart witte kool, een ajuin en een wortel in grove stukken snijden. Bij het rundvlees voegen. Een flinke eetlepel tahin of pindakaas mengen met water. Aan de stoofpot toevoegen en zoveel water tot alles bijna onderstaat. Laat minstens een uur stoven tot het vlees heerlijk mals is of gebruik de snelkoker.
    • Stamppot: Schil en kook aardappelen. Snij witte koolbladeren fijn. Kook ze gaar. Pureer de aardappelen. Meng er de witte kool onder. Voeg er voor de smaak wat muskaatnoot, peper en eventueel zout aan toe. Goed roeren, proeven en opdienen met worst.
    • Gebakken witte kool: bak stukken of snippers witte kool in olie of boter. Kruid ze met cayennepeper en een beetje zout. Dien op met spiegeleieren, vlees of vis.
    • Pakketjes: Haal grote bladeren van de witte kool. Snij er de dikke nerf uit. Leg de bladeren enkele minuten in kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water. Leg ze op het werkblad. Leg er een hoopje varkensgehakt op. Vouw het blad toe en steek er een prikker in. Leg de pakketjes in een ingeboterde vuurvaste schaal en zet ze ongeveer 40 minuten in een warme oven.
    • Witte kool met kummel: Kook fijngesneden witte kool in licht gezouten water. Giet het kookvocht af en strooi wat kummelzaadjes over de witte kool. Je kunt ze eventueel voor het opdienen kort stoven in een klontje boter.

    10-01-2010, 17:20 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept voor zomersalade met courgette, Chinese kool en gerookte zalm

    Zomersalade met courgettes, Chinese kool en gerookte zalm als voorgerecht

    Recept voor zomersalade met courgette, Chinese kool en gerookte zalm

    Een fris voorgerecht

    Ingrediënten voor deze zomers salade:

    • een jonge courgette
    • een beetje Chinese kool
    • gerookte zalm
    • bieslook
    • kerstomaatjes
    • een paar blaadjes Rucola (raketsla, eikenbladsla)
    • vinaigrette naar keuze (eventueel met een beetje vloeibare honing en wat witte balsamicoazijn in, of met wat gembersiroop en wat frambozenazijn in. Door de notensmaak van de rucola kun je ook notenolie gebruiken)


    Courgettes

    Hoe ga je te werk bij het bereiden van het frisse voorgerecht?

    • Snij je Chinese kool in dunne reepjes
    • Snij je jong courgette ook in hele dunne plakjes (jong courgette dan is ze nog heel mals en zitten er nog maar hele kleine zaadaanzetten in)
    • Snij je gerookte zalm in kleine stukjes
    • Halveer je kerstomaatjes
    • Snij de rucola heel fijn
    • Meng alles goed door elkaar (hou een aantal kerstomaatjes over voor versiering) en doe er je favoriete vinaigrette op.
    • Plaats het in de koelkast tot net voor het serveren
    • Leg in een saladebord en versier met wat bieslook en wat halve kerstomaatjes
    • geef er eventueel wat brood bij

    smakelijk


    10-01-2010, 17:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse gerechten met groenten en fruit: voorgerechten, hoofdgerechten en desserts

    Zomerse gerechten met groenten en fruit: voorgerechten, hoofdgerechten en desserts

    Koken als een keukenprins(es) en toch genieten van de zon

    Verrassend uit de hoek komen met smakelijke gerechten is niet zo gemakkelijk. Want inventief koken neemt dikwijls veel tijd in beslag. We hebben een fijn menu voor je ontworpen met keuze uit zes originele gerechten waarin groenten en fruit een belangrijke rol spelen. Wat ze zo speciaal maakt is hun eenvoud. Ze zijn vrij vlotjes te maken, de basisbereidingen zelfs op voorhand, en ze zien er bijzonder feestelijk uit. Je kunt familie en vrienden vergasten op een zomers feest en toch houd je nog tijd over om te zonnen in de tuin of op het terras.

    Voorgerecht: Bavarois van bloemkool met gerookte zalm
    Voor 6 personen

    • Een kleine bloemkool
    • 1 preistengel, enkel het wit
    • 1 l kippenbouillon
    • 2 dl room
    • 5 gelatineblaadjes
    • 1 lollo bionda
    • 4 sneetjes gemarineerde zalm (kant en klare gravlax uit de supermarkt)

    Snijd de bloemkool in roosjes en het preiwit in schijfjes. Breng de kippenbouillon met alle ingrediënten aan de kook tot de groenten gaar zijn. Giet er dan de room bij en laat afkoelen. Mix de soep fijn. Meng er vervolgens de gelatineblaadjes onder en giet de soep in 6 vormpjes en laat ze opstijven in de koelkast. Was en pluk de sla. Snijd de gemarineerde zalm in reepjes. Ontvorm de bavarois op een bord. Serveer er de sla en de gemarineerde zalm bij. Sprenkel wat fijne olijfolie over de sla.

    Voorgerecht: Salsa met kort gebakken tonijn
    Voor 6 personen

    • 500 g tonijn
    • 1 komkommer
    • 3 tomaten
    • 1 ui
    • 1 mango
    • 1 papaja
    • ½ koffielepel chilipeper, fijngehakt
    • 1 eetlepel verse korianderblaadjes, fijngehakt
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • Witte en zwarte peper

    Schil komkommer, ui, mango en papaja. Snijd ze samen met de tomaten in fijne blokjes. Meng er de gehakte chilipeper, de olijfolie, de bruine suiker en koriander onder. Laat een nacht rusten in de koelkast. Verdeel de tonijn in 6 gelijke delen. Kruid ze met witte en zwarte peper. Verhit een aanbakvrije pan zonder olie op een hoog vuur en bak daarin de tonijn aan beide kanten even aan. Alleen de buitenzijde mag dichtschroeien, de binnenkant moet nog rauw blijven. Snijd elk stukje tonijn in plakjes en serveer er wat salsa bij.

    Hoofdgerecht: Gegrilde kip met tomatensalade
    Voor 6 personen

    • 6 kipfilets

    Voor de marinade

    • 4 eetlepels limoensap
    • 1 koffielepel gedroogde tijm
    • 1 koffielepel rozemarijnblaadjes, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 eetlepels graantjesmosterd
    • Zout en peper
    Voor de tomatensalade
    • 500 g Baron tomaten
    • 250 g Ministar
    • 250 g Mini San Marzano
    • 250 g feta
    • 25 basilicumblaadjes
    • 1 eetlepel verse majoraan, fijngehakt
    • Peper van de molen
    • Grof zeezout

    Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de stukken kip in de marinade en laat 10 minuutjes marineren. Snijd de tomaten in stukken, laat de kerstomaatjes desgewenst heel. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de basilicumblaadjes en majoraan. Giet er nog wat olijfolie over en kruid met peper en eventueel wat grof zeezout. Grill de stukken kip op de barbecue of in een grillpan. Serveer met de tomatensalade.

    Hoofdgerecht: Pasta met broccoli, kerstomaatjes en gemarineerde zalm

    • 600 g zalmfilet zonder vel
    • 3 eetlepels citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 kg broccoli, in roosjes gesneden
    • 300 g Ministar
    • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
    • 2 rode chilipepertjes, zonder zaadjes en in fijne stukjes gesneden
    • Vers gemalen zwarte peper
    • Vers gemalen parmezaan
    • 400 g oortjespasta of strikjes

    Snijd de zalmfilet in 6 gelijke delen. Marineer ze in het mengsel van citroensap en olijfolie. Kook of stoom de roosjes broccoli tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken. Verhit wat olie in een pan, voeg er de helft van de knoflook aan toe en bak daarin al roerende de kerstomaatjes tot ze zacht zijn. Verhit ondertussen wat olie in een andere pan, doe er de resterende knoflook bij, de chilipepertjes en de broccoli en laat 2 tot 3 minuten opwarmen. Schep de ingrediënten regelmatig om. Kruid met peper van de molen. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Meng alle ingrediënten onder de pasta. Bestrooi met parmezaan.

    Dessert: Fruitige brioches
    Voor 6 personen

    • 100 g rode bessen
    • 100 g zwarte bessen
    • 100 g frambozen
    • 100 g braambessen
    • 100 g blauwe bessen
    • 100 g aardbeien
    • 6 eetlepels kristalsuiker
    • 6 brioches (van de bakker)
    • Vanille-ijs

    Snijd het hoedje van de brioches en haal voorzichtig met een mes het kruim uit de brioche. Verwarm de bessen, frambozen en aardbeien samen met de kristalsuiker in een pannetje tot alle suiker is opgelost. Lepel het fruit in de brioches en zet het deksel erop. Laat 3 tot 4 uur afkoelen in de koelkast. Serveer er een bolletje vanille-ijs bij.

    Dessert Granité: van rode bessen en frambozen
    oor 6 personen

    • 250 g rode bessen
    • 250 g frambozen
    • 20 cl water
    • 150 g kristalsuiker
    • 40 cl mousserende wijn (Crémant, Cava, Spumante….)

    Rits de rode bessen van de steeltjes. Breng water met de suiker aan de kook. Voeg de bessen en de frambozen toe en laat afkoelen. Roer de mousserende wijn door het fruitmengsel. Giet dat mengsel over in een metalen kom en zet deze in de diepvriezer. Roer het mengsel elk half uur met een vorm los tot het volledig door ijskristallen is gevormd. Serveer in hoge glazen en versier elk glas met een takje rode bessen.

    De lekkerste groenten en fruit herkent u aan het keurmerk Flandria. Keuze genoeg om heerlijke zomerse maaltijden klaar te maken. U bent altijd zeker van kwaliteit, smaak en versheid.


    10-01-2010, 17:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fijne middag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik wens ieder een fijne middag
    en veel kijk plezier
    groetjes trudy

    10-01-2010, 15:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scones
    Scones

    1kg zelfrijzend bakmeel
    200gr margarine
    2 zakjes vanille suiker
    2 zakjes bakpoeder
    4 eieren
    750 ml karnemelk
    (benodigheden zijn voor ongeveer 50 Scoons)

    1 bekertje slagroom
    1 bekertje zure room

    ---------
    Eerst eieren en de karnemelk kloppen.
    klein beetje van dit mengsel bewaren om de bovenkant er mee in te strijken.
    zelfrijzendbakmeel,margarine,V.suiker en de bakpoeder toevoegen en daar deeg van maken.

    Uitrollen tot 2 1/2 cm dikke plaat
    Vorm maken , van bv glas of andere vormen.

    op een bakplaat leggen en in het midden van de oven plaatsen.

    bak dit 15 min / 225 graden / stand 5-6

    --------

    Bekertje slagroom eerst kloppen ,
    daarna bekertje zure room toevoegen.

    --------

    Snij de Scoons doormidden en vul ze met:

    Jam of Kaas , Ham , noem maar op.

    Slagroom er bovenop.

    En eet smakelijk.

    10-01-2010, 15:17 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappels uit de oven met rozemerijn
    Aardappels uit de oven met rozemerijn


    Lekker en simpel bijgerecht voor naast je groenten en een stukje vlees!

    Wat heb je nodig voor 4 personen

    • 1 kilo aardappelen
    • Ovenschaal
    • Verse rozemarijntakjes
    • 2 Knoflook teentjes
    • Zeezout
    1. Oven voorverwarmen
    2. Schil de aardappels en snij ze vervolgens in plakken van ongeveer een 1cm.
    3. Sprenkel in een ovenschaal een klein beetje olijfolie (niet te veel) en leg de aardappelen in de schaal.
    4. Snij de knoflookteentjes klein en verdeel ze over de aardappelen.
    5. Strooi wat zeezout over de aardappels
    6. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en verdeel over de schotel
    7. Sprenkel er als laatste nog wat olijfolie overheen

    Schuif nu het gerecht in de oven en laat het bruin en knapperig worden.

    Op 200 graden +- 50 tot 60 minuten.


    10-01-2010, 13:23 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool soep
    Bloemkool soep


    - 1 zak diepvries bloemkool
    - 1 grote aardappel
    - 4 blokjes (2 dubbele) bouillon blokjes
    - 100gr roomboter
    - Ham reepjes
    - Peper & zout
    Eerst de aardappel schillen en in stukjesin een groteketel water gooien & zout toevoegen,
    zodra het water begint te koken de bloemkool erbij gooien & dan volgens de instructie's van de bloemkool goed gaar koken,
    liefst iets langer zodat de bloemkoolen aardappel goed zacht zijn.
    Daarna het water van deketel 3 kwart afschudden & de pit op laag zetten,
    maar let op! - het water niet weggooien maar in een kom (of iets dergelijks) bewaren.
    Begin nu met een staafmixer de inhoud van deketel fijn te mixen,
    gooi tijdens het mixen (zolang het nog goed heet is) de bouillon blokjes & de roomboter erbij.
    Als er geen stukjes meer in de ketel de bespeuren zijn...
    Het bewaarde water er voorzichtig weer bij gooien en met een garde of lepelroeren tot dat de soep op de gewenste dikte is.
    Daarna de pit iets hoger zetten, de ham reepjes toevoegen & het geheel doorroeren.
    Peper & zout toevoegen om het geheel op smaak te brengen.
    Gebruik bij voorkeur zee-zout & peperuit de molen.
    Kook-ze!

    10-01-2010, 13:05 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gamba's
    150 gram Zilvervliesrijst
    6-8 Gamba's
    1 eetlepel Wok Olie
    1 eetlepel Soja Woksaus

    2 eetlepels Geschaafde amandelen

    150 gram Zilvervliesrijst
    400 gram witte asperges
    1 lente ui
    zout en peper

    Bereidingstijd +- 25 minuten

    Bereidingswijze:

    Kook de rijst volgens de normale bereidingswijze.

    Maak de asperges schoon (schillen)en snijd ze schuin in stukken van 4 cm.

    Maak de lente-ui schoon en snijd het eveneens in stukjes.
    Verhit de wokolie in een wok en roerbak de asperges en het lente-uitjehierin ongeveer een minuut.
    Voeg de gamaba´s toe en roer het geheel even om.
    Schenk de sojasaus en enkele eetlepels water bij het gerecht en laat de asperges op klein vuur gaar worden (geen vocht meer).
    Breng de asperge/garnalen schotel op smaak met zout en peper en roer er de geschaafde amandelen door.
    Serveer het gerecht met de gekookte rijst.

    10-01-2010, 13:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wok gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick's gado gado

    Patrick's gado gado

    Simpel groente gerecht dat ook lekker is voor kid's

    Ingredienten voor 4 personen:

    200 gr brocoli

    200 gr bloemkool

    200 gram boontjes (kan ook uit pot)

    200 gram groentemix

    1 pot satesaus

    kroepoek

    rijst

    3 eieren

    Kook de groenten 5 minuten in een pan met water

    Kook de eieren

    Doe beiden op een schaal en laat deze afkoelen

    Kook de rijst en verwarm de pindasaus

    Eet smakelijk!

    ps je kunt ook nog geroerbakte kipstukjes aan de groente toevoegen.


    10-01-2010, 12:36 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAMPPOT ZUURKOOL

    STAMPPOT ZUURKOOL
    Basisrecept voor 4 personen

    Ingredienten:
    *250 grzuurkool, het liefste uit het vat
    * 2 uitjes
    * 1 teen knoflook
    * 1 kg aardappelen
    * flinke scheut witte wijn (ca 2 dl)
    * 2 dl melk
    * 1 flinke klont boter
    * 1 laurierblad
    * 3 jeneverbessen
    * 2 peperkorrels
    * peper en zout

    Bereidingswijze:
    Snipper de ui en bak deze tot ze glazig ziet op laag vuur in een klont boter. Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze kort mee.
    Laat de zuurkool uitlekken (vang naar wens het vocht op) en doe de zuurkool bij de ui.
    Blus af met de wijn, voeg de (gekneusde) kruiden toe en laat de zuurkool op laag vuur met de deksel op de pan een half uurtje stoven.
    Schil intussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een andere pan en gaar de aardappelen in ca 20 minuten met de deksel op de pan.
    Verwarm de melk in een pannetje en doe hierin ook de boter in stukjes.
    Prik met een mes in de aardappels en als ze zacht zijn, giet je het overtollige water af.
    Verwijder het laurierblaadje en stamp de zuurkoolen de aardappels door elkaar en meng de warme melk en de boter erdoor.
    Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat

    Lekker met een rookworst (het liefste van een echte slager!),.

    TiP: Kook de aardappels en de zuurkool nooit in dezelfde pan, dan worden de aardappels veel minder snel gaar.

    Variatie: Lekker is het ook om wat gehakt met peper en zout rul te bakken, dit in een ovenschaal te doen, daarop een laag met (ongemengde) zuurkool te doen. Dek af met de aardappelpuree. Doe daarop nog wat geraspte kaas en laat de kaas in de oven smelten.


    09-01-2010, 23:28 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten op Franse wijze

    Doperwten op Franse wijze

    Benodigdheden

    • erwten zaaien400 g gedopte erwten
    • 20 g peterselie
    • 100g groene kropsla
    • 100 g kleine uitjes
    • 50 g boter
    • kruiden: zout, peper van de molen, suiker
    Erwten op zijn Engels gaarkoken
    - een koperen kookpot met gezouten water aan de kook brengen
    - de erwten wassen en in het kokend water dompelen.
    - gedurende 10 à 15 minuten laten koken
    - afgieten op een zeef en verfrissen onder stromend koud water
    - lange tijd laten uitdruipen

    Kleine uitjes glaceren
    - de uitjes pellen en wassen
    - de uitjes "blancheren" en afgieten (1 à 2 min laten koken.)
    - de uitjes in een kleine pan doen en gaarkoken met een weinig water, 50 g suiker, 25 g boter, peper van de molen en zout

    Peterselie hakken
    - de peterselie wassen in koud water en de stengels aftrekken
    - de blaadjes met een mes fijnhakken op een snijplank
    - de gehaakte peterselie in de hoek van een handdoek leggen, dichtplooien en het sap uitpersen onder stromend koud water.
    - de droge peterselie bewaren in een kommetje.

    Kropsla fijn snijden
    - de buitenste bladeren aftrekken en de harde kern van de overige bladeren verwijderen.
    - meerdere keren wassen in veel koud water en laten uitdruipen.
    - de blaadjes op elkaar leggen (op een snijplank) en in juliennevorm snijden (dit noemt men ciseleren)
    - de bereiding beëindigen
    - de fijngesneden sla laten uitzweten
    - de erwten en de uitjes toevoegen
    - alles zeer voorzichtig mengen en opwarmen

    De erwten opdienen in een warme slakom en bestrooien met gehakte peterselie.

    Smakelijk.

    09-01-2010, 22:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van geitenkaas met groene en rode accenten

    Salade van geitenkaas met groene en rode accenten

    Komkommer en kiwi
    gedroogde tomaatjes en kersen

    recept geitenkaas met groenten

    Benodigdheden voor 2 personen

    • een groene saladesoort(en) of Chinese kool
    • 1 pijpajuin
    • 2 lps (olijf)olie
    • 1 kleine (of halve) komkommer
    • peper + zout uit de molen
    • Geitenkaas (zachte zonder korst)
    • een aantal kersen
    • 2 kiwi’s
    • half zongedroogde tomaten
    • 1 soeplepel witte balsamicoazijn of andere betere azijnsoort vb frambozenazijn
    • Kruiden Piet Huysentruyt Mosterd honing
    • Vloeibare honing

    lekker gerecht met fruit en groenten

    Bereidingswijze

    • Spoel de salade en zwier ze droog
    • spoel de komkommer en snij hem in hele fijne stukjes (vb met mandoline)
    • Snij de half zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
    • Snij de pijpajuin en kleine ringetjes
    • Was de kersen en droog ze
    • Maak met de olie, de azijn, de honing en peper en zout en vinaigrette (ook frambozenazijn kan gebruikt worden)
    • Schil de kiwi’s en snij ze in schijven
    • Schik salade of Chinese kool op het bord
    • leg hierop de tomaatjes, de komkommer en de pijpajuin
    • Plaats de schijven geitenkaas onder de grill en laat hem licht zachtjes worden
    • Decoreer met kersen en kiwi’s de rand van het bord
    • Leg de schijven geitenkaas op de saladeschikking
    • leg nog een beetje mosterd-honing kruiden op de kaasschijven

    lekker en gezond eten

    Deze salade kun je als voorgerecht serveren; maar is in ruimere hoeveelheid zeker ook als hoofdgerecht bruikbaar. Serveer het dan met een frietje of met Rostti

    Smakelijk


    09-01-2010, 22:18 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardpeerbereidingen

    Aardpeerbereidingen

    Verschillende eenvoudige manieren om aardperen klaar te maken:

    1.Vertrekkende van rauwe aardperen
    De aardperen spoelen.
    Afborstelen met een fijnmazig metalen sponsje onder stromend water.
    In schijfjes snijden.
    Rauw bakken in hete olijfolie tot ze een kleurtje krijgen. Deksel op de pan zetten en het vuur lager zetten.
    Nog eventjes op het vuur laten dan goed kruiden met peper en zout en eventueel een beetje foelie zuinig toevoegen.
    Dit is in feite een basisgerecht van hieruit kan men vertrekken voor de volgende gerecht:

    1B. Aardperen in witte saus
    Geraspte kaas toevoegen; onder een hete grill plaatsen en er gratin van maken.
    Men kan aan het basisrecept een witte saus toevoegen (bechamel).


    Afborstelen met een fijnmazig metalen sponsje.

    2. Afgekookte aardpeerbereiding
    Aardperen spoelen.
    Fijn schillen.
    Koken in gezouten water. (Zeer goed opletten: aardperen mogen niet te plat koken).
    Laten uitlekken.
    Volledig bakken in hete olijfolie.
    Van zodra de aardperen een kleurtje krijgen een beetje boter toevoegen.
    Fijngehakte stukjes sjalot en knoflook toevoegen. Nog eventjes alles op het vuur laten staan.
    Goed kruiden met peper en zout. Vers gehakte tuinkruiden toevoegen naar wens.

    3.Klaarmaken in de room
    Aardperen goed spoelen en afborstelen.
    De schil ongeroerd laten.
    In schijfjes snijden.
    In een kookpan doen.
    Overgieten met room tot ze half bedekt zijn.
    Kruiden met peper en zout.
    Gedurende 5 à 10 min. zacht laten sudderen.

    4.Rauw met een vinaigrette
    Spoelen
    Schil verwijderen en afborstelen met sponsje.
    Raspen met groenterasp.
    Overgieten met een goede vinaigrette en zo opdienen.

    5.Chips
    Spoelen en schillen.
    Snijden in fijne schijfjes.
    Bakken in heet frituurvet.
    Bestrooien met peper en zout of paprika of curry.
    Opdienen in een bordje.


    09-01-2010, 21:31 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs