recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JALAPEÑOS

    JALAPEÑOS
    JALAPEÑOS GEVULD MET SAN SIMONKAAS & MANGOSALSA

    Ingrediënten voor 10 stuks:

    - 10 verse jalapeños (middelgrote chilipepers)

    - 250 g san simonkaas (lichtgerookte kaas v/koemelk) of andere lekkere smeltkaas in tien stukjes

    - bloem

    - 1 ei

    - een handvol cornflakes

    - olie om te frituren

    - voor de mangosalsa:

    o 1 eetlepel zwarte boontjes (gekookt)

    o 2 eetlepels rijpe mango (i/blokjes)

    o 1 eetlepel komkommer (i/blokjes)

    o een halve rode ui (gesnipperd)

    o 5 pomamore-tomaten (kleine halfgedroogde tomaten i/stukjes)

    o 2 eetlepels mango-jalapeño glaze of mangochutney

    o 1 eetlepel limoensap

    o 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt)

    Bereiding:

    - rooster de jalapeños m/e brandertje of onder de grill

    - schil ze & snijd ze aan één lange kant open

    - haal de zaadjes er uit & vul ze m/kaas

    - maal de cornflakes fijn

    - haal de pepertjes door de bloem, het losgeklopt ei & de cornflakes

    - frituur ze 2 à 3 min. i/olie op 180°C

    - laat ze uitlekken o/keukenpapier

    - meng alle ingrediënten voor de salsa

    - serveer de jalapeños m/d salsa





    30-01-2010, 20:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappels gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanakopita (Griekse spinazietaart)

    Recept voor Spanakopita (Griekse spinazietaart)

    Omschrijving van het recept:
    Een heerlijke Griekse spinazietaart met feta-kaas en eieren.
    Voor 10 porties.

    Bereidingstijd van het recept:
    Bereidingstijd: 2 uur.

    Ingrediënten voor dit recept:
    1 1/2 kilo spinazie,
    1 grote ui, fijngesneden,
    1/2 kop verse uitjes, fijngesneden,
    1/2 kop melk,
    1/2 kop peterselie, versgesneden,
    1/2 kop dille, versgesneden,
    1 kop boter,
    5 eieren,
    250 gram feta-kaas,
    peper, zout,
    12 vellen kant en klare fylo,
    boter om in te vetten.



    Bereiding / Instructies:


    1. De spinazie uitzoeken, wassen en snijden.
    2. De boter in een pan laten smelten, de ui fruiten, de verse uitjes toevoegen en evenlater de spinazie.
      Goed doorroeren.
    3. Peterselie, dille, peper en zout toevoegen en met de deksel op de pan de spinazie laten koken tot het meeste vocht verdwenen is.
    4. De pan van het vuur halen, de melk door de spinazie roeren waardoor deze wat afkoelt.
    5. De eieren loskloppen en er de grof gesneden kaas aan toevoegen.
      Als de spinazie koud is geworden er het eiermengsel doorroeren.
    6. Een flinke ovenschaal, bakplaat invetten en er 8 met gesmolten boter bestreken vellen fylo leggen.
      De spinazie verdelen over de fylo (met boter bestreken) daar weer opleggen. Uitstekende stukken afsnijden.
    7. De deksel besprenkelen met gesmolten boter en de pita in een warme, voorverwarmde oven 40 tot 50 minuten gaar bakken.
    8. Een half uur laten koelen en dan opdienen.

    30-01-2010, 20:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surinaamse kip

    Ingrediënten van Surinaamse kip



    Bereidingswijze van Surinaamse kip

    Rijst koken.
    Kipfilet in stukjes sniiden. Ui pellen en snipperen. Tomaten in blokjes snijden.
    Kip braden in beetje boter met olie. Voeg de ui toe en bak even mee. Vervolgens de knoflook en de rest van de ingredienten toevoegen, aan de kook brengen en en 20 minuten zachtjes laten sudderen.

    30-01-2010, 20:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reuzenchampignon
    Crostone met reuzenchampignon en Hollandse geitenkaas
    • paddestoel : Reuzenchampignon
    • tijd van de dag : Snack
    • keuken : Nederlandse keuken
    • tijd : 21 - 30 minuten
    • personen : 4
    • vegetarisch

    Ingrediënten

    4 sneetjes casinobrood
    5 el olijfolie
    1 doosje kerstomaatjes
    4 reuzenchampignons (of portobello’s)
    2 el verse tijm, fijngehakt
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    zout en vers gemalen zwarte peper
    150 g Hollandse belegen geitenkaas, in krullen
    balsamicostroop

    Voorbereiding

    Een crostino is in Italië een klein geroosterd broodje, een crostone is de reuzenvariant. Een goede match voor een reuzenchampignon! Voor dit gerecht kun je prima brood van de vorige dag gebruiken dat onder de grill weer knapperig wordt. Lekker met kerstomaatjes, Hollandse geitenkaas en balsamicostroop.
    Benodigdheden:
    Koekenpan x 2
    Oven met grillstand
    Rond uitsteekvormpje (Ø 10 cm)

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de ovengrill voor.
    2. Steek 4 rondjes met een doorsnede van 10 cm uit het brood. Bestrijk de crostones met olijfolie en laat ze onder de grill aan beide kanten mooi kleuren.
    3. Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier en verwijder de stelen. Zet twee koekenpannen op het vuur. Verdeel de olijfolie over de pannen. Leg de reuzenchampignons met de gladde kant naar boven in de ene pan en bak op middelhoog vuur 5 min. aan beide zijden.
    4. Bak in de andere pan de kerstomaatjes in 5 min. aan. Schud ze regelmatig door aan de steel van de pan te trekken. Voeg de tijm en de knoflook toe en laat een paar min. meebakken. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Verdeel de crostones over vier borden. Leg de reuzenchampignons er met de gladde kant naar beneden op en vul de hoeden met de kerstomaatjes. Garneer met krullen van Hollandse geitenkaas en druppel er een beetje balsamicostroop over.

    30-01-2010, 14:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 ideeen voor (lepel)hapjes;
    20 ideeen voor (lepel)hapjes; Rolling Eyes Razz

    Ingrediënten

    rosbief

    Bereiden

    - 1/2 kwarteleitje met wat zalmeitjes (of kaviaar)

    - alle soorten mousse, bijvoorbeeld van mosselen, zalm of eendenlever

    - filet américain met daarop 1/2 kwarteleitje

    - rilletes van eenden- of varkensvlees

    Deze hapjes doen het altijd goed:

    - bestrijk een plakje rosbief met filet américain of gekruide tartaar, leg er een kwart eitje op en rol het op

    - plakjes seranoham; deze ham heeft verder niets nodig

    - gevulde eieren

    - gevulde dadels

    - bestrijk plakjes mortadella met boursin en rol ze op

    - laat peren uit blik uitlekken, snijd ze in kwarten en besmeer de holte met (Papillon)roquefort

    - bestrijk stukjes manchego of cabrales met membrillo

    - bestrijk plakjes gerookte zalm met wasabi of mierikswortelcrème en rol ze op of vouw ze dubbel

    - plakjes gekonfijte roseval-aardappel met daarop een stukje gerookte paling (of kaviaar!) en een toefje

    crème fraîche

    - bestrijk plakjes kalfsfricandeau met tonijnmayonaise (vitello tonato) en rol ze op

    - Uitgelekte plakjes komkommer (1/2 cm dik) kunt u heel goed gebruiken in plaats van toastjes; bijna elk beleg past er goed bij.

    - miniquiches

    - Snijd plakjes croisantdeeg eenmaal door, rol ze op met een plakje bacon en bak ze

    - snijd een tortolla de patata in puntjes

    - rol plakjes jamòn serrano op en prik ze vast met een olijf

    30-01-2010, 14:48 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapjes; lekker makkelijke feestelijke
    hapjes; lekker makkelijke feestelijke

    12 personen

    Ingrediënten

    gehakt

    Bereiden

    Gevulde Champignons:

    Steeltje van de grote champignons afhalen. In het hoedje wat dobbelsteentjes ontbijtspek doen. Dan inpakken in wat aluminiumfolie (bovenkant vrijlaten) wat geraspte kaas erover strooien en een beetje basilicum. Ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden

    ===


    Croissants met Gorgonzola

    Ingrediënten

    1 blikje croissantdeeg

    6 plakjes Parma ham

    6 olijven, in stukjes

    Gorgonzola

    Bereiden

    Oven voorverwarmen op 200 C. Leg op elk plakje croissantdeeg 1 plakje ham dat iets kleiner is als het deeg. Daarop leg je een stukje Gorgonzola en wat stukjes olijf. Rol de croissants op en druk de zijkanten dicht. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. De croissants zijn lauwwarm het lekkerst. Tip: gebruik mini croissantjes en serveer deze als borrelhapje.

    --

    Siciliaanse gehaktballetjes

    Bereiden

    2/3 kopje broodkruimels

    3 el melk

    1/3 kopje geraspte parmezaan

    1/2 grote ui fijngesneden

    3 el gesneden basilicum

    1 ei

    1 teentje knoflook, geperst

    ca. 500 gr. gehakt

    2 el gehakte geroosterde pijnboompitten

    Oven voorverwarmen op 180 C.

    Broodkruim met melk mengen, 5 minuten laten staan. Daar de kaas, uien, basilicum, ei, knoflook en peper naar smaak doen. Goed mengen, dan gehakt, pijnboompitten en zout naar smaak toevoegen. Goed mengen en hier balletjes van maken.

    Op bakpapier leggen en in de oven in 30 minuten gaar roosteren.

    Serveren met tomatensaus eventueel met pasta maar ook lekker met stokbrood als tapas

    ==

    Mini paprika met geitenkaas

    Bereiden

    1 zakje sweet bites (5-7 oranje mini paprika's)

    1 bakje rucola of tuinkers, fijngeknipt

    125 g bettine blanc geitenkaas met honing

    1 el witte wijn (volle ronde evt. kruidige wijn)

    peper

    Bereidingswijze

    Meng de wijn, kaas en rucola of tuinkers door elkaar en breng het op smaak met peper. Houd wat rucola of tuinkers achter ter garnering.

    Snijd de kroon en het puntje van de paprika's en gebruik een theelepel om ze te vullen met het kaasmengsel. Druk het goed aan om luchtgaten te voorkomen.

    Laat de paprika's opstijven in de koelkast en snijd ze dan met een scherp mes in plakjes.

    Garneer met de overgebleven rucola of tuinkers.


    ==

    DADELS MET BLAUWADERKAAS (6 personen)

    Laat 50 gr Blue Stilton (blauwaderkaas) op kamertemperatuur komen. Besprenkel de binnenkant van 24 pitloze dadels met 4 el port. Snijd van een stengel bleekselderij 24 dunne reepjes. Verbrokkel de kaas en vul de dadels hiermee. Leg op elke dadel een stukje bleekselderij.

    BLADERDEEGHAPJE MET GEITENKAAS (6 personen)

    Verwarm de oven voor p 175°C. Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng in een kom 150 gr verse geitenkaas (bijv. Bettine blanc) met een vork door 3 el verse rode pesto. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hierop 3 plakjes bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Besmer de plakjes met het geitenkaasmengsel en dek ze af met de resterende bladerdeegplakjes. Snijd het gevulde bladerdeeg in vieren en druk in elk driehoekje een kwart gemarineerde artisjokhart (pot 190 gr, Sacia).

    Bak de hapjes in de oven in 20-25 min bruin.

    Serveer lauwwarm en garneer evt. met een blaadje basilicum.

    30-01-2010, 14:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Salamirolletjes
    Gevulde Salamirolletjes

    Ingrediënten:

    pakje salami of cervelaat (ca. 150 gram in dunne plakjes)
    1 pakje monchou
    Italiaanse kruiden
    peper & zout
    1 teentje knoflook

    Bereiding:

    Mix het pakje Monchou in een beslagkom tot een romige massa. Mix er wat peper en zout door.
    Snijd de knoflook fijn en roer deze ook door het Monchoemengsel. Roer als het laatste ook de Italiaanse kruiden door het mengsel en meng dit in circa 20 seconden door elkaar.
    Leg de plakjes salami klaar en schep op elk plakje een beetje Monchoumengsel. Rol de plakjes op en steek er een cocktailprikker in.

    Tips:
    In plaats van verse knoflook kunt u ook knoflookpoeder gebruiken.
    Laat u fantasie werken en gebruik een ander belegsoort of andere kruiden.

    30-01-2010, 14:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boursin-hapje met zalm
    Boursin-hapje met zalm


    Ingrediënten (20 stuks):

    4 plakjes gerookte zalm
    2 doosjes Boursin (kruidenkaas)
    aluminiumfolie

    Bereiding:

    Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin. Rol ze op en verpak ze in de aluminiumfolie.
    Laat de rolletjes een uur in de koelkast stevig worden en snijd ze in plakken (ca. 5 plakjes per rolletje). Leg de hapjes op een platte schaal en serveer ze direct.

    Tips:
    Garneren met dillepuntjes.

    30-01-2010, 14:46 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante kiptortilla
    Pikante kiptortilla



    Ingrediënten voor 8 hapjes:

    4 kant-en-klare tortilla's met een doorsnede van 25 cm
    2 eetlepels honing
    mespunt cayennepeper
    1 eetlepel ketjap manis
    2 lente-bosuitjes
    1 gele paprika
    150 g gerookte kipfilet of kiprollade (vleeswaren)

    Bereiding:

    Verwarm de tortilla's even in een droge hete koekenpan of 20 seconden in de magnetron op 800 Watt zodat ze wat soepeler worden.
    Meng honing met cayennepeper en ketjap manis. Snijd de uitjes in de lengte in smalle lange repen. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in smalle reepjes.
    Leg de tortilla's naast elkaar op een plank. Bestrijk ze met het honingmengsel. Verdeel daarover plakken kipfilet en reepjes ui en paprika.
    Rol de tortilla's strak op en snijd ze schuin dwars door. Serveer ze rechtop in kleine glaasjes.

    Tips:
    Vervang de gele paprika door geroosterde paprika (potje) of gedroogde tomaten op olie.
    Maak er een garnalentortilla van door de kipfilet te vervangen door Hollandse garnalen of rivierkreeftjes.

    30-01-2010, 14:45 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wild
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
    Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus


    Ingrediënten:

    1 kg lamsgehakt
    250 gram ontvelde tomaten (blik of pak)
    1 kippenbouillonblokje opgelost in ½ liter water
    1 groene paprika
    1 grote ui
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel tomatenpuree
    3 eieren
    75 gram paneermeel
    75 gram bloem
    4 eetlepels sherry
    ½ glas rode wijn
    4 eetlepels olijfolie
    2 takjes peterselie (vers)
    gehaktkruiden
    zout
    versgemalen (zwarte) peper

    Bereiding:
    Pel de uit en de teentjes knoflook en hak ze klein. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit daarin de uit en de knoflook tot de ui glazig is.
    Doe het gehakt in een diepe kom en meng de gehaktkruiden (volgens aanwijzing op de verpakking) en het paneermeel erdoor.
    Klop de eieren los, schep ze door het gehakt en meng het geheel goed.
    Rol van de gehakt balletjes met een doorsnede van ca. 4 cm. Strooi bloem op een bord en rol de balletjes daardoor.
    Giet de resterende olijfolie in de pan met de gehakte ui en doe daar de gehaktballetjes bij. Bak ze aan alle kanten mooi bruin.
    Doe de tomaten, de sherry, de rode wijn, de tomatenpuree en de bouillon bij de gehaktballetjes. Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm en voeg ze er eveneens bij. Leg het deksel op de pan en laat het geheel gedurende 45 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen.
    Breng op smaak met zout en versgemalen peper en serveer het geheel in een mooie schaal en strooi er versgehakte peterselie over.

    Tips:
    Het lamsgehakt kan desgewenst ook vervangen worden door kalfsgehakt of mager rundergehakt. Half-om-half-gehakt is te vet om dit gerecht goed te kunnen maken.
    In plaats van paneermeel kunt u ook enkele beschuiten verkruimelen.

    30-01-2010, 14:44 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse spiesjes
    Italiaanse spiesjes

    Ingrediënten:

    1 doosje Cherry tomaatjes
    Verse basilicum
    100 gram Mozarella
    Kleine cocktailprikkers
    Eventueel versgemalen (zwarte) peper

    Bereiding:

    Snijd de mozarella in kleine stukjes. Halveer de cherry-tomaatjes.
    Rijg aan een cocktailprikker een half tomaatje, een blaadje basilicum en vervolgens een stukje mozarella. Herhaal dit tot het spiesje goed gevuld is!
    Om er extra smaak aan te geven kunt u de spiesjes licht bestrooien met versgemalen zwarte peper.

    Tips:
    Gebruik een tapas-schaaltje om de spiesjes in te serveren!

    30-01-2010, 14:44 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:italiaans
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chorizo-tapas
    Chorizo-tapas


    Ingredienten:
    1 grote ui
    peterselie
    tijm
    1/2 theelepel paprikapoeder
    1/2 theelepel suiker
    olijfolie

    Bereidingswijze:

    Pel de ui, snijd hem in dunne ringen en fruit die in wat olijfolie
    goudbruin.
    Voeg de overige ingredienten toe en laat 2 minuten zachtjes
    pruttelen.
    Verdeel het mengsel over de plakjes chorizo.
    Vouw de plakjes dubbel en steek ze met een cocktailprikker vast.

    30-01-2010, 14:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde champignons met pesto
    gevulde champignons met pesto



    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Aantal personen: 4
    Keuken: Spaans
    Smaak: Hartig
    Techniek: Bakken in oven
    Soort gerecht: Borrelhapjes
    Hulpmiddelen: Keukenmachine, snijplank, mes, oven, koekenpan/wok,

    Ingrediënten

    14 middelgrote champignons
    4 lente-uitjes, fijngehakt
    1 el boter
    8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
    1 el droog broodkruim
    3 el parmezaanse kaas, geraspt
    peper & zout

    Voor de Pesto:

    100 - 150 gram verse basilicumblaadjes
    2 teentjes knoflook gepeld
    50 gram pistachenoten, geroosterd
    35 gram parmezaanse kaas
    1,5 dl olijfolie
    peper & zout


    Voorbereiding
    Zet alle ingrediënten & hulpmiddelen klaar en verwarm de over voor op 200 graden


    Bereidingswijze
    Maak eerst de Pesto:

    Doe de basilicum, knoflook, pistachenoten en parmezaanse kaas in de keukenmachine en mix ze tot een fijngesneden geheel
    Giet ondertussen de olie erbij tot de pesto de dikte heeft gekregen die u wilt
    Voeg naar smaak peper & zout toe

    Maak daarna de gevulde champignons:

    Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes samen met 2 champignonhoedjes fijn
    Bak de fijngesneden champignons samen met de lenteuitjes zacht in de boter
    Neem de pan van het vuur en voeg de tomaat, broodkruim en naar smaak peper & zout toe
    Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng deze vulling goed
    Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling
    Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas
    Bak de hoedjes vlak voor het serveren ca. 10 minuten in de oven (of totdat ze heet en stevig genoeg zijn)
    Serveer ze op een klein bord en geef er vorkjes bij


    Serveertips
    De gevulde champignons kunnen 8 uur van tevoren gemaakt worden, maar doe ze pas in de oven vlak voor het serveren!

    30-01-2010, 14:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangria (een van de vele varianten);
    Sangria, een van oorsprong Spaanse drank, wordt gemaakt van rode wijn, wat suiker en op smaak gebracht met vruchtjes. Ieder zijn heug (zei de boer en kuste zijn varken ), dus er zijn legio manieren om een kan sangria te bereiden. Een ieder is vrij om de meest uiteenlopende vruchtjes of wat voor drank dan ook toe te voegen. Om de sangria extra licht en fris te maken voegt men soms koolzuurhoudend mineraalwater toe, maar ook een scheutje sinas kan verfrissend werken.
    Sangria, een veelzijdige drank.

    Niet alleen sangria is heerlijk bij de verschillende tapas! Naast heerlijke sangriasuggesties hebben we ook een top5 wijnsuggestie voor je samengesteld. Of je nu voor de sangria of een andere drank gaat: proost of salud!

    Sangria (een van de vele varianten);

    Benodigheden:

    2 sinaasappels
    1 appel
    1 citroen
    Suiker
    100 gram aardbeien
    1 stokje kaneel
    1 fles rode (spaanse) wijn
    1 dl cognac of Grand Marnier
    Spuitwater
    Ijsklontjes

    Bereidingswijze:

    Was de vruchten goed schoon en snijd er plakken of halve schijfjes van. Neem een grote kan en doe de vruchten daarin. Strooi de suiker erover en giet de wijn, sterke drank en wat spuitwater erover. Vul de kan met ijsklontjes, even roeren en zie daar: een kan sangria staat gereed om te nuttigen!



    30-01-2010, 14:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinchos de canrejo
    Pinchos de canrejo

    Bereidingstijd: 0-10 minuten
    Keuken: Spaans
    Smaak: Hartig
    Techniek: N.v.t.
    Soort gerecht: Borrelhapjes

    Lekker als tapas of als borrelhapje! Recept is goed voor 12 hapjes.
    Rolling Eyes
    Ingrediënten

    250 g surimisticks; 2 lente-uitjes; 3/4 dl mayonaise; 3/4 dl crème fraiche; zout; versgemalen peper; 12 plakjes stokbrood; peterselie om te garneren


    Bereidingswijze

    Snijd de ontdooide sticks in stukjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Schep in een kom de sticks, de lente-uitjes, de mayonaise en de crème fraiche door elkaar en breng deze salade op smaak met zout en versgemalen peper. Rooster de plakjes stokbrood goudbruin (of bak ze in de oven op 175 graden) en beleg ze dan dik met het krabmengsel. Garneer met een toefje peterselie.

    30-01-2010, 14:41 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pincho met paprikapuree
    Pincho met paprikapuree
    Rolling Eyes
    Ingrediënten

    1 pot geroosterde paprika (465 g), uitgelekt 2 tenen knoflook 1 eetlepel milde paprikapoeder 3 eetlepels olijfolie 6 sneden bruin casinobrood, zonder korst 100 g Griekse fetakaas, verkruimeld 1 bosuitje, in dunne ringetjes

    Materialen

    cocktailprikkers blender

    Bereiden

    Pureer de paprika's met de knoflook en de paprikapoeder in de blender of keukenmachine. Verhit de olijfolie in een pan en bak het paprikamengsel in 10 minuten al roerend tot het een dikke puree wordt. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de sneden brood met de paprikapuree en strooi de feta en bosui erover. Maak steeds stapeltjes van 2 sneden en snijd elk stapeltje in vieren. Steek de pincho's vast met cocktailprikkers.

    Tip: Lekker met wat blaadjes verse basilicum.

    30-01-2010, 14:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pincho met zalmroerei
    Pincho met zalmroerei
    Confused
    Ingrediënten

    4 eieren 50 ml slagroom 25 g boter 100 g gerookte zalm, in reepjes 3 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt 6 sneden volkorenbrood 1 pot geroosterde paprika (465 g), in lange dunne reepjes

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Verwarm in een pan de boter en laat het eimengsel hierin op middelhoog vuur al roerend stollen. Schep halverwege de helft van de zalm en de helft van de bieslook erdoor. Haal de pan van het vuur. Verdeel het roerei over 3 sneden brood, leg de andere sneden brood erop en druk ze iets aan. Snijd de stapeltjes diagonaal in 4 stukken en garneer ze met de reepjes paprika, de rest van de zalm en de bieslook. Steek de pincho's vast met een cocktailprikker.

    30-01-2010, 14:39 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pincho met tonijnsalade
    Pincho met tonijnsalade
    Very Happy Laughing
    Ingrediënten

    1/2 citroen 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel verse tijmblaadjes (zakje a 15 g) 6 zwarte olijven zonder pit, fijngesneden 1 kleine stokbrood handje veldsla (zak a 75 g) 6 cherrytomaatjes (schaaltje a 250 g), gehalveerd

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de tonijn met de mayonaise, de citroenrasp, de kappertjes, de tijm en de olijven en zout en peper naar smaak. Snijd het stokbrood in 24 schuine, dunne plakjes. Bestrijk 12 plakjes royaal met de tonijnsalade. Leg de andere plakjes brood erop. Leg hierop een toefje veldsla en een half cherrytomaatje en steek de pincho's vast met een cocktailprikker.

    30-01-2010, 14:39 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pincho met makreel
    Pincho met makreel

    Ingrediënten

    1 zak peen julienne (150 g) 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels verse peterselie (schaaltje a 20 g), fijngesneden 1 stokbrood, Boulogne 4-5 eetlepels mayonaise 200 g makreelfilet, in stukken

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    Meng de wortel met het citroensap, de peterselie en (versgemalen) peper naar smaak. Snijd van het stokbrood 24 schuine, dunne sneden en bestrijk ze met de mayonaise. Verdeel de wortelsalade erover en leg op elke snee een stuk makreel. Stapel steeds twee belegde sneetjes op elkaar en steek ze vast met een cocktailprikker.

    30-01-2010, 14:38 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BROODROLLETJES
    BROODROLLETJES

    Ingrediënten

    125 g boter, op kamertemperatuur 5 ansjovisfilets, in stukjes 1 teen knoflook, geperst 1 rode paprika, in heel kleine stukjes 1/2 bakje verse peterselie (a 20 g), fijngesneden 1/2 brood, in lengte gesneden 1/2 zak rucola (sla, a 75 g) 100 g Hollandse garnalen

    Materialen

    huishoudfolie

    Bereiden

    Verwarm 1 eetlepel boter in een steelpan en laat de ansjovis daarin al roerend smelten. Schep de knoflook en de paprika erdoor en laat de paprika in 3-4 minuten zachtjes gaar worden. Roer het ansjovismengsel met de peterselie en (versgemalen) peper naar smaak door de rest van de boter. Snijd van 3 lange sneden brood de korsten af (de andere sneden kunnen op dezelfde manier verwerkt worden of maak er sandwiches van) en bestrijk ze royaal met de ansjovisboter. Verdeel de rucola en de garnalen over de sneden. Rol de sneden brood stevig op, begin aan een korte kant. Verpak de broodrol strak in vershoudfolie en laat hem in de koelkast in 60 minuten stevig worden. Snijd de broodrol met een scherp mes in 6-8 mooie plakjes en leg ze op een schaal.

    Tip: Laat een ongesneden brood op de broodafdeling in de lengte snijden.

    30-01-2010, 14:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 34de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs