recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwkaasroom met walnoten(10 tot 12 stuks)
    Blauwkaasroom met walnoten(10 tot 12 stuks)










    1 stokbrood
    2 el extra vergine olijfolie
    225 gram cabrales,roquefort.stilton of andere blauwaderkaas
    2 el slankroom,zure room of creme fraiche
    versgemalen zwarte peper
    50 gr. gepelde walnoten



    Bestrijk de sneetjes stokbrood met wat olijfolie en leg ze op de bakplaat,bak ze in 5 minuten goudbruin.Hak een paar walnoten fijn,verkruimel in kom de kaas,voeg de room toe en roer met een vork.Het mengsel moet niet te glad worden.Voeg peper toe maar geen zout.De kaas is al zout genoeg.Schep het mengsel met een theelepel op de stokbroodjes en garneer ze met een walnoot...

    30-01-2010, 14:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgen in Serranoham(12 stuks)
    Vijgen in Serranoham(12 stuks)









    Dit hapje ziet er op de door mij gemaakte foto misschien wat minder uit,maar smaakt hemels!!!(y)

    3 verse vijgen
    40 gr. Membrillo of 3 theelepels 'smaakgeheimen' kaasdip vijgen-port
    50 gr. roomkaas
    1/2 versgemalen peper
    12 dunne plakken serranoham

    Snijd de vijgen in kwarten.de Vijgenportdipper mengen met de roomkaas en wat peper toevoegen.
    Leg de plakken ham op je werkvlak en schep op iedere plak een mengsel roomkaas,smeer het iets uit met de achterkant van een lepel.Leg een stukje vijg op het mengsel en vouw de ham over de vijg heen.Bestrooi eventueel met wat peper.

    30-01-2010, 14:15 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige Bladerdeegtaartjes(4 personen)
    Hartige Bladerdeegtaartjes(4 personen)










    4 plakjes bladerdeeg


    4 zongedroogde tomaatjes
    8 olijven
    4 kleine plakjes roombrie
    basilicum
    bakpapier

    Laat het bladerdeeg ontdooien.Snijd de overige ingredienten grof.Steek met een steker een plakje bladerdeeg uit met een doorsnee van ongeveer 6 cm.Leg op een stukje bakpapier en snijd iedere deegcirkel op een cm van de rand licht in.Prik vervolgens met een vork het middelste gedeelte in.Bestrijk het middelste gedeelte met een beetje Allemansvriend(of pesto/tapenade kan ook).Beleg het taartje daarna met de overige ingredienten en dek af met een stukje roombrie.Verwarm de oven voor op 220 graden.Bestrijk de deegrandjes met water,en bak het taartje in 10-15 minuten bruin.Serveer met een blaadje basilicum.

    30-01-2010, 14:14 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruyere bitterballen
    Gruyere bitterballen









    10-15 stuks


    100 gr.gruyere geraspt
    peper en zout
    1 eierdooier losgeklopt
    1/3 ei losgeklopt
    1 kleine teen knoflook
    1 eetlepel bloem
    olie om te frituren

    Meng de gruyere met de eierdooiers,het ei de knoflook en de bloem.Breng op smaak met peper en zout.Draai er balletjes van ter grootte van een flinke knikker.Laat 10 minuten opstijven in de koelkast.verhit de frituurpan.Frituur de balletjes tot ze goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.

    30-01-2010, 14:12 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:lekker hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusionrolletjes
    Fusionrolletjes

    (erg lekker heb ze al vaak gemaakt en altijd weer een succes op de verjaardagen!)











    Ingrediënten

    3 bosuitjes
    1 pakje surimisticks (200 g)
    3 bloemtortilla's ca.
    6 eetlepels zoete chili loempiasaus
    1 bakje alfalfa (sla, 75 g)

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    Bosui schoonmaken, in lengte halveren en in dunne reepjes snijden. Surimisticks in reepjes snijden. Tortilla's op werkplek leggen en met chillisaus bestrijken. Bosuitjes, alfalfa en surimi erover verdelen. Tortilla's oprollen, vaststeken met cocktailprikkers en eventueel bijsnijden. Elke tortilla schuin in 6 plakken snijden.

    30-01-2010, 14:11 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seccatarolletjes met rucola (erg lekker!!)
    Seccatarolletjes met rucola
    (erg lekker!!)











    Ingrediënten

    1 eetlepel pijnboompitten
    1 bakje rucola (sla, 30 g)
    2 pakjes seccata (vleeswaren, a ca. 50 g)
    2 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel balsamicoazijn

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    Pijnboompitten in droge koekenpan in ca. 3 minuten goudbruin roosteren. Intussen rucola in stukken van ca. 5 cm snijden. Seccataplakjes naast elkaar op werkblad uitspreiden. Rucola op 1 helft van seccata leggen. In kom olie en azijn door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Dressing over rucola sprenkelen. Pijnboompitten over rucola verdelen en seccata oprollen. Rolletjes vastzetten met cocktailprikkers.

    30-01-2010, 14:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven
    Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven












    Ingrediënten

    2 plakken geitenkaas, vers (a ca. 100 g)
    1 theelepel zwarte peperkorrels
    2 teentjes knoflook
    1 rode peper
    2 takjes oregano
    5 g verse koriander
    1 citroen
    1 pot zwarte olijven zonder pit (160 g)
    2 dl olijfolie

    Bereiden

    Plakken geitenkaas elk in ca. 16 blokjes snijden. Peperkorrels met bolle kant van eetlepel kneuzen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in kleine stukjes snijden. Oreganoblaadjes van takjes nemen. Koriander fijnknippen. Citroen schoonboenen en kapjes eraf snijden. Citroen in dunne plakken snijden en plakken in vieren snijden. Olijven laten uitlekken. In grote, platte schaal alle ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen. (Tot gebruik afgedekt bewaren. Af en toe voorzichtig omscheppen.) Serveren met warm shoarmabrood of geroosterd (stok)brood.

    30-01-2010, 14:09 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mossel-chorizospiesjes
    mossel-chorizospiesjes












    Ingrediënten

    ca. 1/2 potje gemarineerde mosselen
    4 takjes peterselie
    1/2 limoen
    6 eetlepels mayonaise
    20 plakjes chorizoworst (ca. 100 g)
    10 groene olijven met piment

    Materialen

    cocktailprikkers

    Bereiden

    20 mosselen laten uitlekken. Peterselie fijnhakken. Limoen uitpersen. Mayonaise mengen met limoensap en gehakte peterselie. Op plakjes chorizo elk 1 mossel leggen. Plakjes oprollen. Aan cocktailprikkers om en om 1 rolletje, 1 olijf en nog 1 rolletje steken. Hapjes op schaal leggen. Limoenmayonaise apart erbij serveren.

    30-01-2010, 14:08 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta met aardbeien,zwarte olijven en basilicum
    Bruschetta met aardbeien,zwarte olijven en basilicum


    Heb deze laatst bij een kennis gehad en echt heel erg lekker!!!







    Voor 4 personen;

    200 gram aardbeien
    100 gram zwarte olijven zonder pit
    2 eetl. rode wijnazijn
    1 eetl. balsamicoazijn
    2 eetl. olijfolie extra vergine
    10 blaadjes verse basilicum
    fleur de sel(zeezout)en witte peper uit de molen
    1/2 baguette

    Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.Snijd ze net als de olijven in kleine stukjes.Meng de aardbeien, de olijven,de twwe soorten azijn,de olijfolie,de helft van de basilicum,een snufje zout en peper en laat het mengsel rusten.Snijd de baguette in plakjes van ongeveer 5 mm dik,rooster ze onder de grill goudbruin en schep er een lepeltje van het aardbeienmengsel op.garneer met de rest van de basilicum.Meteen opdienen.

    30-01-2010, 14:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canapeetje van gorgonzola en in balsamicoazijn gepocheerde vijgen
    Erg lekker!!!












    Canapeetje van gorgonzola en in balsamicoazijn gepocheerde vijgen

    Voor 4 personen;

    1/2 baguette
    100 g pittige gorgonzola
    100 g mascarpone
    1 el peterselie fijngehakt
    zwarte peper uit de molen
    4 gedroogde vijgen
    1 dl balsamicoazijn
    1 el boter
    2 el fijne suiker

    Snijd de baguette in dunne plakjes en rooster ze onder de grill.Prak met een vork de gorgonzola,de mascarpone en de peterselie met een royale hoeveelheid peper uit de molen tot een homogeen mengsel.Zet het smeersel weg.Snijd de vijgen in vieren.breng de azijn met de boter en de suiker in een pan aan de kook en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.Laat de vijgen uitlekken.Garneer elk stukje brood met de gorgonzolacreme,leg er twee stukjse vijg op en eindig met 2 druppeltjes van de balsamicosiroop waarin de vijgen zijn gekookt.

    30-01-2010, 14:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met pijnboompitten en rozijnen.
    Ook een aanrader...

    Gehaktballetjes met pijnboompitten en rozijnen.










    voor 4 personen;

    100 g oud brood
    25 g rozijnen
    1 teentje knoflook
    300 g rundergehakt
    1 eigeel
    4 el parmezaan
    2 el pecorino romano geraspt
    25 g pijnboompitten
    1 el gehakte peterselie
    olie om te bakken
    peper en zout

    Week het brood en de rozijnen 5 minuten apart in twee aparte kommetjes water.
    Knijp het brood met de hand uit.Hak de knoflook fijn.Doe het gehakt,het brood,het eigeel,de parmezaan,de pecorino,de uitgelekte rozijnen,de pijnboompitten,de peterselie,de knoflook,zout en peper in een grote kom.Meng het met de hand met een homogeen mengsel.Rol balletjes en bak ze in olie van 200 graden.Laat ze op bakpapier uitlekken en serveer ze lauwwarm.

    30-01-2010, 14:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gehakt
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aussies met een duikende dip









    Aussies met een duikende dip

    Bereidingstijd:
    10 minuten
    Keuken:
    Zuid-amerikaans
    Aantal personen:
    10

    ingredienten
    5 stuk(s) kiwi
    20 stuk(s) gekookte gamba's
    4 eetlepel(s) cocktailsaus
    1 bosje(s) munt
    bereiden
    Deze ingrediënten zijn genoeg voor 20 stuks!

    Schil de kiwi's en snijd ze in plakken. Leg op iedere plak kiwi een blaadje munt en een theelepeltje cocktailsaus. Leg op de saus een gamba of garnaal.
    Dit is een recept van Chimene van Oosterhout.

    30-01-2010, 14:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:sauzen/marinades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen gevuld met notenroomkaas
    Abrikozen gevuld met notenroomkaas









    Ingrediënten voor 20 hapjes:

    20 gedroogde abrikozen
    50 g walnoten
    100 g roomkaas naturel
    4-5 eetlepels melk
    100 g geraspte belegen of oude kaas
    versgemalen peper
    zout
    spuitzak

    Bereiding:

    Wel de abrikozen in lauw water zodat ze goed opzwellen. Leg ze daarna op keukenpapier zodat ze iets drogen.
    Bewaar enkele walnoten voor garnering en hak de rest fijn.
    Meng de roomkaas met melk, geraspte kaas, peper, zout en gehakte noten.
    Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit rozetten in de abrikozen. Garneer met stukjes walnoot.

    Tips:
    Vervang de gedroogde abrikozen door abrikozen op sap (blik) maar laat deze goed uitlekken.

    Vul de abrikozen eens met een mengsel van kruidenroomkaas met fijngesnipperde sjalotjes of mierikswortel (potje).

    30-01-2010, 13:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini geitenkaastaartjes
    mini geitenkaastaartjes








    Ingrediënten voor 10 hapjes:

    5 lapjes diepvriesbladerdeeg
    beetje bloem
    3 eetlepels pesto
    10 cherry/kerstomaatjes
    100 g zachte geitenkaas
    versgemalen peper & zout
    enkele blaadjes basilicum
    uitsteekvormpje met een doorsnede van 5 cm

    Bereiding:

    Laat de deegplakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bestuif het werkvlak licht met bloem. Leg de deeg plakjes hierop en steek er rondjes uit. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat.
    Besmeer de deegrondjes met pesto, laat de randjes vrij. Snijd de tomaatjes in dunne plakjes en verdeel deze over de pesto. Verkruimel de geitenkaas erover en strooi er peper en zout op.
    Bak de taartjes ca. 10 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Garneer ze met blaadjes basilicum.

    Tips:
    In plaats van geitenkaas is mozzarella ook heel lekker.

    Vervang de pesto eens door tomatentapenade.

    30-01-2010, 13:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auberginerolletjes met mozzarella
    Auberginerolletjes met mozzarella









    Ingrediënten voor 12 hapjes:

    2 aubergines, overlangs in ca. 12 dunne plakken gesneden
    olijfolie om te bestrijken
    (zee)zout
    1 potje rode pesto
    125 g mozzarella, in dunne repen

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Leg de plakken aubergine op een bakplaat, bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout.
    Rooster ze 10-15 minuten in de oven (of in een grillpan) en laat ze daarna iets afkoelen.
    Besmeer elke plak aubergine met pesto en verdeel daarover de mozzarella.
    Rol de aubergineplakken strak op, steek ze vast met cocktailprikkers of zet de rolletjes met de naad naar beneden op een bordje.

    Tips:
    Maak een vulling van gehakte paddenstoelen en stukjes gedroogde tomaat op olie.

    Vervang de mozzarella door geitenkaas of feta.

    30-01-2010, 13:58 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paprikarolletjes met geitenkaas en olijventapanade
    paprikarolletjes met geitenkaas en olijventapanade











    Ingrediënten voor 16 hapjes:

    150 gram zwarte olijven zonder pit
    2-3 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels kappertjes, uitgelekt, gehakt
    1 pot geroosterde paprika, uitgelekt
    150 gram zachte geitenkaas, in stukjes
    versgemalen (zwarte) peper

    Bereiding:

    Meng de olijven met de olijfolie en kappertjes en pureer ze tot een stevige tapenade.
    Leg de paprika%u2019s naast elkaar en besmeer ze met de tapenade.
    Leg er een stukje geitenkaas op en bestrooi met peper.
    Rol de paprika op en steek vast met een cocktailprikker.

    Tips:
    Bewaar de tapenade die over is in laagje olie in een afgesloten pot maximaal 2 weken in de koelkast

    Voeg voor een niet-vegetarische variant 2 fijngewreven ansjovisfilets bij de tapenade.

    Vervang de geitenkaas door feta en de zwarte peper door ½ theelepel gehakte rozemarijn (vers, diepvries of gedroogd).

    30-01-2010, 13:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roggebrood met brie en sjalottencompote
    Roggebrood met brie en sjalottencompote








    Ingrediënten voor 20 stuks:

    1 eetlepel olijfolie
    5 sjalotjes, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gepeld en geperst
    1 theelepel bruine suiker of honing
    zout en versgemalen peper
    150 gram brie, in dunne plakjes
    5 plakjes donker roggebrood, in vieren gesneden
    1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd

    Bereiding:

    Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
    Voeg de suiker of honing, zout en peper toe en smoor zachtjes 10 minuten.
    Verdeel de brie over het roggebrood. Schep er wat sjalottencompote op en strooi er tijm over.


    30-01-2010, 13:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palingrolletjes met bieslookcrème
    Palingrolletjes met bieslookcrème












    Ingrediënten voor 12 hapjes:

    100 gram palingfilet
    125 ml zure room
    1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)
    versgemalen peper
    2 pannenkoeken (kant-en-klaar, of zelf gebakken en afgekoeld)
    materialen: plasticfolie

    Bereiding:

    Pureer de paling en meng de zure room, bieslook en peper erdoor.
    Bestrijk de pannenkoeken met het palingmengsel.
    Rol de pannenkoeken strak op, verpak de rolletjes apart in plasticfolie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast.
    Verwijder de folie en snijd de rollen met een scherp mes in schuine plakken. Zet ze vast met een cocktailprikker.

    Tips:
    In plaats van pannenkoeken zijn kant-en-klare tortilla%u2019s (Ø 25 cm) ook heel geschikt.

    Neem in plaats van paling gerookte forelfilet, gerookte kipfilet (vleeswaren) of gerookte makreelfilet.


    30-01-2010, 13:56 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschette met gerookte zalm en kruidenkaas
    Bruschette met gerookte zalm en kruidenkaas









    Ingrediënten voor 6 personen:

    1 klein bruin of wit stokbrood
    1 teentje knoflook, gehalveerd
    2 eetlepels olijfolie
    100 gram zachte kruidenkaas
    100 gram gerookte zalm, in repen
    1 eetlepels kappertjes

    Bereiding:

    Snijd het stokbrood in schuine plakken.
    Gril de sneetjes brood aan beide kanten lichtbruin in een ingevette grillpan of onder de ovengrill.
    Wrijf knoflook over het brood en sprenkel er olijfolie over.
    Besmeer de sneetjes met kaas, beleg ze met zalm en garneer met kappertjes.

    Tips:
    Beleg de bruschettes met iets anders, bijvoorbeeld:

    tomaat, mozzarella en ansjovis
    gerookte paling, kwark en geraspte appel
    pesto en rauwe ham
    filet americain, bieslook en ui
    haring en rode ui

    30-01-2010, 13:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoom met rosé
    Spoom met rosé












    Ingrediënten:

    sorbetijs in smaak naar keuze
    champagne

    Bereiding:
    Schep bijvoorbeeld een bolletje citroensorbetijs in een champagnecoupe of wijnglas en schenk het glas halfvol champagne.
    Geef er een lepeltje bij.

    Tips:
    Deze ijskoude cocktail %u2013 ook wel %u2019spoom%u2019 genoemd %u2013 wordt bij uitgebreide etentjes als %u2018-o pfrisser%u2019 geserveerd, vlak voor het hoofdgerecht, maar kan ook hip als %u2018namuse%u2019 dienen, net voor het dessert.

    OOK LEKKER

    voor 1 spoom;

    bolletje vanille ijs in een champagneglas met daarop een ijskoud borrelglasje Limoncello likeur en dit aanvullen met een gekoelde witte prosseco!(y)

    30-01-2010, 13:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 34de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs