recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roggebrood met brie en sjalottencompote
    Roggebrood met brie en sjalottencompote








    Ingrediënten voor 20 stuks:

    1 eetlepel olijfolie
    5 sjalotjes, gesnipperd
    1 teentje knoflook, gepeld en geperst
    1 theelepel bruine suiker of honing
    zout en versgemalen peper
    150 gram brie, in dunne plakjes
    5 plakjes donker roggebrood, in vieren gesneden
    1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd

    Bereiding:

    Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
    Voeg de suiker of honing, zout en peper toe en smoor zachtjes 10 minuten.
    Verdeel de brie over het roggebrood. Schep er wat sjalottencompote op en strooi er tijm over.


    30-01-2010, 13:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palingrolletjes met bieslookcrème
    Palingrolletjes met bieslookcrème












    Ingrediënten voor 12 hapjes:

    100 gram palingfilet
    125 ml zure room
    1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)
    versgemalen peper
    2 pannenkoeken (kant-en-klaar, of zelf gebakken en afgekoeld)
    materialen: plasticfolie

    Bereiding:

    Pureer de paling en meng de zure room, bieslook en peper erdoor.
    Bestrijk de pannenkoeken met het palingmengsel.
    Rol de pannenkoeken strak op, verpak de rolletjes apart in plasticfolie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast.
    Verwijder de folie en snijd de rollen met een scherp mes in schuine plakken. Zet ze vast met een cocktailprikker.

    Tips:
    In plaats van pannenkoeken zijn kant-en-klare tortilla%u2019s (Ø 25 cm) ook heel geschikt.

    Neem in plaats van paling gerookte forelfilet, gerookte kipfilet (vleeswaren) of gerookte makreelfilet.


    30-01-2010, 13:56 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschette met gerookte zalm en kruidenkaas
    Bruschette met gerookte zalm en kruidenkaas









    Ingrediënten voor 6 personen:

    1 klein bruin of wit stokbrood
    1 teentje knoflook, gehalveerd
    2 eetlepels olijfolie
    100 gram zachte kruidenkaas
    100 gram gerookte zalm, in repen
    1 eetlepels kappertjes

    Bereiding:

    Snijd het stokbrood in schuine plakken.
    Gril de sneetjes brood aan beide kanten lichtbruin in een ingevette grillpan of onder de ovengrill.
    Wrijf knoflook over het brood en sprenkel er olijfolie over.
    Besmeer de sneetjes met kaas, beleg ze met zalm en garneer met kappertjes.

    Tips:
    Beleg de bruschettes met iets anders, bijvoorbeeld:

    tomaat, mozzarella en ansjovis
    gerookte paling, kwark en geraspte appel
    pesto en rauwe ham
    filet americain, bieslook en ui
    haring en rode ui

    30-01-2010, 13:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoom met rosé
    Spoom met rosé












    Ingrediënten:

    sorbetijs in smaak naar keuze
    champagne

    Bereiding:
    Schep bijvoorbeeld een bolletje citroensorbetijs in een champagnecoupe of wijnglas en schenk het glas halfvol champagne.
    Geef er een lepeltje bij.

    Tips:
    Deze ijskoude cocktail %u2013 ook wel %u2019spoom%u2019 genoemd %u2013 wordt bij uitgebreide etentjes als %u2018-o pfrisser%u2019 geserveerd, vlak voor het hoofdgerecht, maar kan ook hip als %u2018namuse%u2019 dienen, net voor het dessert.

    OOK LEKKER

    voor 1 spoom;

    bolletje vanille ijs in een champagneglas met daarop een ijskoud borrelglasje Limoncello likeur en dit aanvullen met een gekoelde witte prosseco!(y)

    30-01-2010, 13:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio
    Carpaccio

    160 g runderfilet, peper, zout, 3 el olijfolie, 2 el citroensap, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngehakte kappertjes

    De runderfilet even laten aanbakken en dan in ragdunne plakjes snijden. Over twee borden verdelen en kruiden met peper en zout.
    Een dressing roeren van de olijfolie, het citroensap, de peterselie en de kappertjes en die over het vlees schenken. Grofgemalen peper erover strooien.

    Tip: Parmezaanse kaas, die voor het opdienen ragdun boven het vlees wordt geschaafd, smaakt hier voortrekkelijk bij.

    Variatie: Extravagant wordt het, als de runderfilet met zalmcarpaccio wordt gecombineerd. Die wordt op dezelfde manier bereid.

    30-01-2010, 13:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerechtenschotel
    Voorgerechtenschotel

    6 dunne plakjes salami, 2 dunne plakjes parmaham, 6 dunne plakjes coppaham, 50 g mozzarella, zwarte en groene olijven, 1-2 pepers (pot), 1 artisjokhart, 25 g gorgonzola

    Salami, ham, en mozzarella over twee borden verdelen. Olijven, Spaanse pepers, artisjokhart en gorgonzola erbij leggen.

    Voor de pesto: de kruiden (80 g basilicum, tijm en salie), het teentje knoflook en 3 zwarte olijven fijnhakken.

    Alle ingrediënten en de geraspte kaas (25 g pecorino) door 65 g olijfolie roeren en kruiden met peper en zout.

    30-01-2010, 13:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voor gerecht
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerrolletjes met ham
    Komkommerrolletjes met ham










    Ingrediënten voor 6 personen:

    6 plakken gekookte achterham
    6 plakken rauwe ham
    1 komkommer
    honing-tijmsaus (flesje)
    1 tomaat

    Bereiding:

    Snijd zes mooie plakken van de tomaat voor de garnering. Snijd 6 plakjejes van de komkommer voor de garnering (3 aan elk uiteinde).
    Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 6 dunne plakken met een groen randje van de komkommer. De eerste en de laatste plakken die hoofdzakelijk uit groen bestaan, worden niet gebruikt. Keer de komkommer halverwege om, zodat de plakken stevig blijven. Leg de komkommerplakken naast elkaar op het werkblad.
    Snijd de gekookte ham in repen die net zo breed zijn als de komkommer en beleg de plakken komkommer met gekookte ham.
    Bestrijk de ham dun met honing-tijmsaus en beleg met de rauwe ham die op de gewenste breedte wordt dubbel gevouwen.
    Rol de plakken komkommer op en zet ze met een houten prikker vast.
    Garneer de bordjes met een klein beetje honing-tijmsaus, een schijfje komkommer en een schijfje tomaat.

    Tips:
    De rolletjes kunnen een paar uur tevoren worden gemaakt en tot gebruik in de koelkast worden gezet.

    30-01-2010, 13:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hollands
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaten met mozzarella
    tomaten met mozzarella

    4 tomaten, 150 g mozzarella, een paar blaadjes basilicum, zout, peper, 1 el olijfolie

    De tomaten en de mozzarella in plakjes snijden. Op twee borden afwisselend plakjes tomaat en plakjes mozzarella in de vorm van een waaier leggen. De basilicum fijnhakken en over de kaas strooien, een paar blaadjes apart houden. De kaas kruiden met peper en zout en besprenkelen met de olie. Garneren metde blaadjes basilicum.

    Tip: Deze salade wordt pittiger als u ook nog een scheutje kruidenazijn overheen doet.

    30-01-2010, 13:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruit
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgen met port en geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vijgen met port en geitenkaas
    Ingrediënten voor 4 personen
    4 verse vijgen
    rode port(ruby)
    verse geitenkaas

    Hulpmiddelen
    Grill

    Voorbereiding
    Was de vijgen
    verwijder steeltje en snijd de vijg in vieren, maar niet helemaal door
    vouw open en besprenkel met een beetje port
    beleg met een stukje geitenkaas

    Bereidingswijze
    Zet de vijgen 3 min. onder een hete grill

    Serveertips
    Ipv.port kun je ook balsamico-crème gebruiken

    30-01-2010, 13:43 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonades met uien-tomatenjus
    Karbonades met uien-tomatenjus

    4 schouderkarbonades, 25 g boter, 2 uien in ringen, 2 blikken tomatenblokjes a 400 g, 2 teentjes knoflook, 1/2 zakje tijm a 15 g, 1 zak tafelaardappels 800 g, aluminiumfolie

    Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak het vlees in verhitte boter. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder de folie. Bak de uiringen in dezelfde pan 5 minuten en voeg de tomaatblokjes toe met het vocht. Pers de kinoflook uit en ris de tijm van de takjes boven de pan, houd 3 takjes tijm achter. Breng aan de kook en doe het vlees weer in de pan. Stoof het vlees op laag vuur met deksel in 20 minuten gaar. Keer het vlees halverwege. Kook de aardappels in een bodempje water met zout, met een deksel in 10 - 12 minuten gaar. Verdeel de aardappels over de borden, met de karbonades erbij. En serveer de uien-tomatenjus erbij, leg de takjes tijm erop.

    Tip: Voeg een scheutje wijn of een eetlepel rodewijnazijn aan het stoofvocht toe.

    30-01-2010, 13:39 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschotel met kabeljauw en druiven

    Verrassende ovenschotel met kabeljauw en druiven

    met Boursin Cuisine Knoflook en Fijne kruiden





    spacer



    Menugang: Hoofdgerecht

    Soort: Vis

    Boursin product: Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden

    Aantal personen: 4 pers.

    Bereidingstijd: 30 min.

    Moeilijkheidsgraad: 2

    Ingrediënten

    • 500 gram verse kabeljauw
    • 200 gram pitloze groene druiven
    • 4 stuks tomaten
    • 1 pakje (150 gram) Boursin Knoflook & Fijne kruiden
    • peper, zout

    Bereiden:

    Ontvel de tomaten door ze in te kruisen en in kokend water te leggen. Beboter een ovenschaal. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Leg de kabeljauw in de schaal. Maak een mengsel van de klein gesneden tomaten en de Boursin. Leg de gehalveerde druiven op de kabeljauw en doe daarna het mengsel van Boursin en tomaten over de kabeljauw met druiven. Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven, 180 graden. Lekker met peultjes en gekookte aardappels. Eet smakelijk!


    30-01-2010, 13:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POTPOURRI V/GEBAKKEN ZEETONG, HANDGEPELDE GARNALEN & COLCHESTER-OESTERS M/PARIJSE PADDENSTOELEN, GEPLET BINTJE VERFIJND M/OLIJFOLIE & EEN CHAMPAGNESAUSJE


    potpourri
    POTPOURRI V/GEBAKKEN ZEETONG, HANDGEPELDE GARNALEN & COLCHESTER-OESTERS M/PARIJSE PADDENSTOELEN, GEPLET BINTJE VERFIJND M/OLIJFOLIE & EEN CHAMPAGNESAUSJE

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 8 mooie zeetongfilets

    - ½° kg Zeebrugse garnalen

    - 8 stuks Colchester-oesters

    - 250 g Parijse paddenstoelen

    - 200 g bintjes

    - 4 el olijfolie v/d eerste persing

    - peper & zout

    - saus:

    o 25 dl champagne

    o 3 dl room

    o 1 el gehakte sjalotten

    o 80 g hoeveboter

    o 1 citroen

    o cayennepeper

    Bereiding:

    - pel de garnalen

    - snij de zeetongfilets schuin i/drie gelijke stukken

    - bak ze i/d boter

    - schil de aardappelen & kook ze i/gezouten water

    - plet ze m/e vork & meng ze m/olijfolievoeg naar eigen smaak peper & zout toe

    - reinig de paddenstoelen m/e handdoek

    - snij ze i/plakjes & bak ze i/d boter

    - kruiden m/peper & zout

    - haal de oesters uit de schelp

    - verwarm ze kort i/champagne

    - giet het kookvocht door e/zeef & kook in tot er 8 dl overblijft

    - voeg de room toe & klop de saus op m/klontjes koude boter

    - werk de saus af m/d versnipperde sjalotten, cayennepeper & e/weinig citroensap

    - schik de paddenstoelen i/h midden van vier voorverwarmde borden

    - leg daarop geplette bintjes, zeetongreepjes, oesters & garnalen

    - lepel dan de saus rond de constructie


    30-01-2010, 13:07 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voor gerecht
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCAMPI PAD THAI


    scampi pad thai
    SCAMPI PAD THAI

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 20 scampi

    - 400 g noedels

    - 2 eieren

    - 1 bondje pijpajuin

    - 1 zakje sojascheuten

    - 1 koffielepel gember & knoflook

    - Sojasaus

    - 1 bondje koriander

    - 1 rood pepertje (verwijder de zaadjes)

    - arachideolie

    Bereiding:

    - pel de scampi & verwijder het darmkanaal

    - hak de gember, de rode peper & de knoflook fijn

    - was de sojascheuten & de pijpajuin

    - snijd de pijpajuin even groot als de sojascheuten

    - kook de noedels

    - doe olie i/e hete wok

    - breek er de eitjes in & roer goed los tot je een roereitje bekomt

    - voeg nu de scampi toe & schud door elkaar

    - doe de knoflook, de rode peper, de gember, de sojascheuten & de pijpajuin erbij

    - schud goed door elkaar & laat de noedels mee wokken

    - werk af m/sojasaus & koriander naar smaak

    Tips:

    - Pad Thai is een klassieker in de Thaise keuken

    - Het is altijd een gerecht op basis v/noedels, eieren, vis of vlees & een massa verse kruiden

    - het gerecht is vlug klaar, makkelijk te maken & vooral heel lekker


    30-01-2010, 13:06 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJGENTAART MET AMANDELEN & RUM:





    vijgentaart
    VIJGENTAART MET AMANDELEN & RUM:

    Ingrediënten voor 8 personen:

    - 1 pak bladerdeeg

    - 20 verse vijgen

    - 70 g gesmolten boter

    - 90 g poedersuiker

    - 30 g amandelschilfers

    - 90 g amandelpoeder

    - 5 g maïszetmeel

    - 1 el bloem

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 2 eieren

    - 2 el rum

    - bloemsuiker

    Bereiding:

    - roer boter & suiker samen romig

    - klop daarna het ei door het beslag

    - doe het amandelpoeder plus de helft v/d amandelschilfers erbij

    - daarna de vanillesuiker, 5 g maïszetmeel, 2 eetlepels rum & 1 eetlepel bloem

    - meng alles m/d keukenrobot

    - rol het bladerdeeg op bakpapier uit & bekleed er e/bakvorm mee

    - verdeel de vulling over de taartbodem

    - snij de vijgen i/tweeën

    - leg de helften dicht bij mekaar o/d vulling m/d ronde kant naar beneden

    - bestrooi daarna m/d rest v/d amandelschilfers

    - bak +/- 35 min. i/e voorverwarmde oven op 180°C

    - bestrooi de taart voor het serveren m/bloemsuiker


    30-01-2010, 13:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLINDE VINKEN (vraag v/LEA)

    BLINDE VINKEN (vraag v/LEA)

    Blinde vinken
    BLINDE VINKEN MET RODENBACH & SPRUITJES:

    Ingrediënten voor 4 personen:

    - 4 blinde vinken

    - 100 g gezouten spekblokjes

    - 300 g verse spruitjes

    - 4 vastkokende aardappelen (bv. Nicola of Charlotte)

    - 2,5 dl Rodenbach

    - 1 sjalot

    - sausbinder

    - 1 takje tijm

    - 1 laurierblaadje

    - nootmuskaat

    - peper & zout

    Bereiding:

    - schil de aardappelen & snij ze i/schijven van 1 cm

    - kook ze gaar in 15 min.

    - kook de spruitjes gaar i/lichtgezouten water gedurende 15 min. & giet ze af

    - snipper de sjalot fijn

    - verhit 1 el boter i/e braadpan

    - bak de blinde vinken langs alle kanten bruin

    - kruiden m/peper & zout

    - voeg het fijngesneden sjalotje toe & laat het even meestoven

    - giet er de Rodenbach over & voeg tijm & laurier toe

    - breng a/d kook, dek af & laat 20 min. verder sudderen o/e matig vuur

    - werk ondertussen de groenten af

    - smelt een eetlepel boter i/e kookpan & bak de aardappelschijfjes langs beide kanten

    - voeg de gezouten spekblokjes & de spruitjes toe

    - breng op smaak m/nootmuskaat & laat 5 min. stoven

    - vermijd aanbakken door regelmatig te roeren

    - haal het vlees uit de pan & hou warm

    - bind de saus lichtjes m/sausbinder

    - leg op elk voorverwarmd bord een blinde vink

    - lepel er wat saus over

    - dien op m/d gebakken spruitjes & de aardappelschijfjes


    30-01-2010, 12:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.over heerlijke uiensoep
    over heerlijke uiensoep

    6 rode uien
    3 teentjes knoflook
    8 kruidnagel
    3 laurierblad
    3/4 fles rode wijn
    runderbouillon poeder op smaak
    boter

    snipper de knoflook fijn en fruit het aan in een klein beetje boter met grofe stukken ui, blus het af met de rode wijn en voeg de laurier en kruidnagel toe.
    laat het 2 min op het vuur staan en voeg dan het water en bouillon poeder toe laat het een half uurtje op het vuur staan op zacht vuur en haal het van het vuur af en laat het rusten.
    de volgende dag heeft u een heerlijke uien soep, lekker met kaas tijm croutons.

    eetsmakkelijk.

    30-01-2010, 12:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkoolschotel
    Zuurkoolschotel

    1 pak zuurkool naturel
    1 groot blik kokosmelk
    2 bananen
    1 bakje conimex ajam paniki
    1 pond rundergehakt
    aardappelpuree
    geraspte belegen kaas

    Aardappelen koken.
    Zuurkool (met sap) koken in de kokosmelk
    Gehakt rul bakken met ajam paniki
    Puree maken.
    Zuurkool afgieten.
    Grill aanzetten.
    Banaan in plakjes van 1 cm snijden.

    In ovenschaal eerst een laag puree, dan zuurkool, gehakt en banaanschijfjes.
    Dit herhalen en eindigen met een laag puree.
    Geraspte kaas erover en even gratineren onder de grill.

    30-01-2010, 12:56 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier een eenvoudig/lekker recept voor zuurkoolschotel;
    Hier een eenvoudig/lekker recept voor
    zuurkoolschotel;

    -ongeveer 400 gram gehakt(mag rundergehakt ook zijn)
    -aardappelen/of zakje voor aardappelpuree
    -klein blikje ananas op sap(in stukjes gesneden)
    -zuurkool(pakje naturel)
    -teentje knoflook geperst
    -peper/zout
    -scheutje ketjap manis
    -zakje geraspte kaas

    Ik schil altijd voor ons 4tjes aardappelen en breng die aan de kook(een kruimige aardappel die ook gepureerd kan worden).
    Ondertussen ga ik de gehakt rullen in een braadpan.(ook verwarm ik de hetelucht oven alvast voor op 200 graden)Als de gehakt gaar en verkleurd is,voeg ik er een uitgeperst teentje knoflook aan toe,peper/zout en een scheutje ketjap naar smaak en de in stukjes gesneden ananas eronderdoor roeren.De zuurkool kook ik altijd in de tussentijd even in een steelpannetje om het grootste zuur eraf te halen(dat vinden mijn kids niet zo helaas)Op de gerulde gehakt(ik laat die altijd in de braadpan die kan n.l ook in de oven,anders moet je een ovenschaal nemen),doe je de uitgelekte zuurkool verdelen.Als de aardappels gekookt zijn giet je ze af en maakt er puree van(of je volgt de gebruiksaanwijzing van het pakje als je zo altijd puree maakt).Deze doe je bovenop de zuurkool verdelen en hierover strooi je naar believe de geraspte kaas.Eventjes in de oven tot de kaas gesmolten is en klaar is de ovenschotel!

    30-01-2010, 12:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool met gegrild Zeeuws spek

    Zuurkool met gegrild Zeeuws spek

    Zuurkool met gegrild Zeeuws spek
    • 4
      personen
    • Hoofdgerecht
    • Vlees
    • Hollands

    Ingrediënten

    • 2 eetlepels roomboter
    • 1 ui, grof gesnipperd
    • 500 g zuurkool
    • 1 eetlepel suiker
    • 5 kruidnagels
    • 3 laurierblaadjes
    • 100 ml (bok)bier
    • 1 grote appel, in 8-10 partjes
    • 200 g Zeeuws spek, in plakken van ½ cm dik
    • 1 verse rookworst

    Bereiden

    Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de ui 5 minuten en voeg dan de zuurkool, suiker, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Meng alles goed en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk het bier erbij en leg de partjes appel bovenop de zuurkool.

    Leg een deksel op de pan en stoof het geheel in 30 minuten gaar. Schep de zuurkool nu en dan om. Stoof de laatste 10 minuten de rookworst bovenop de zuurkool mee.

    Verhit de grillpan. Leg de plakjes spek in de pan en gril ze aan beide kanten goudbruin en krokant. Serveer de zuurkool met het spek ernaast.

    Extra benodigd

    Grillpan

    Tip

    Door het gebruik van Zeeuws spek in plaats van klassiek zuurkoolspek wordt deze zuurkoolschotel met appel ineens heel bijzonder. Zeeuws spek is gemarineerd, dan langzaam gegaard en vervolgens krokant geroosterd waardoor het zijn bijzondere smaak krijgt. Serveer dit gerecht bijvoorbeeld bij gebraden fazant: een verrukkelijke combinatie. Maak ook eens een Nederlandse BLT-sandwich met Zeeuws spek, kropsla en tomaat.

    Wijntip

    Zuurkool en elzasser riesling zijn gemaakt voor elkaar. Serveer de wijn niet te koud zodat de aroma´s optimaal tot hun recht komen. Ook een altesse uit de Savoie smaakt hier heel goed bij.


    30-01-2010, 12:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:groenten
    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.turkse salade
    Turkse salade = Salata".



    no name











    Keuken: Turkije
    Categorie: Salades
    Aantal personen: 4
    Bereidingstijd: 10 min

    Ingrediënten
    4 trostomaten
    1 halve komkommer
    1 rode paprika
    1 kleine witte ui
    1 eetlepel verse, gehakte peterselie
    10 zwarte olijven
    groene sla naar keuze
    1 eetlepel verse, gehakte mintblaadjes

    VOOR DE DRESSING:
    4 centiliter olijfolie
    1 eetlepel citroen
    zout
    versgemalen zwarte peper
    1 teentje knoflook

    Bereidingswijze
    Snijd de tomaten, komkommer, paprika en ui in hele kleine stukjes.Doe in een kom en voeg de gehakte peterselie en mint toe.Ontpit de olijven, halveer ze en voeg ze toe. Neem enkele groene slablaadjes, snijd ze klein en voeg ze toe.
    Doe de olie en het citroensap in een shaker,pers het teentje knoflook erbij uit.Voeg zout en peper naar smaak toe.Schud 30 seconden goed door en giet over de salade.Goed omscheppen. Serveren als bijgerecht, b.v. bij kofta met witte rijst.

    eetsmakkelijk = afiyet olsun


    29-01-2010, 16:24 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:turkse recepten
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 31de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs