recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotische rijstsalade voor een zomerse dag
    Exotische rijstsalade voor een zomerse dag
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    2 eetlepels azijn
    8 eetlepels (olijf)olie
    1 theelepel mosterd
    peper (naar smaak)
    250 gram rijst
    200 gram kipfilet
    1 kiwi
    1 rode paprika
    1 klein blikje mandarijntjes (netto 312 gram)
    1 klein blikje maïs (netto 150 gram)

    Werkwijze:

    Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de azijn in een kom of schaal met de mosterd, peper en 6 eetlepels olie. Roer hiervan een sausje, voeg de rijst eraan toe, schep dit door elkaar, laat het geheel wat afkoelen en zet de rijstmassa daarna ca. een halfuur in de koelkast om koud te worden.
    Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin het kippenvlees in ca. 10 minuten zachtjes bruin en gaar. Laat het vlees daarna afkoelen.
    Schil de kiwi dun en snijd hem in plakjes, en deze weer in vieren. Snijd de schoongemaakte paprika in kleine stukjes. Giet de maïs en mandarijntjes af. Voeg het kippenvlees, kiwi, paprika, mandarijntjes en maïs toe aan de rijst en schep alles goed door elkaar. Zet de rijstschotel tot gebruik, afgedekt, in de koelkast. Een echt zomers gerecht.

    Bevat per portie van 225 gram: 310 kcal.

    14-01-2010, 19:04 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse quiche met champignons
    Hollandse quiche met champignons
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 pak quiche (van Honig)
    150 gram mager ontbijtspek in blokjes (of reepjes)
    200 gram champignons
    1 dunne prei
    3 eieren
    50 gram geraspte 30+ kaas
    rozemarijn en majoraan (naar keuze, hoeft niet)

    Werkwijze:

    Bak de magere spekblokjes ca. 10 minuten zachtjes uit. Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes en de schoongemaakte prei in dunne ringen. Bak de champignons en de prei ca. 5 minuten met het spek mee. Verdeel dit mengsel over de quichebodem. Klop de eieren los met peper en zout naar smaak, majoraan en rozemarijn. Giet het mengsel over de groenten en strooi de geraspte kaas erover. Bak de quiche in ca. 50 minuten gaar.

    Bevat per 225 gram: 395 kcal.

    14-01-2010, 19:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hollands
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde Mexicaanse kabeljauw
    Gestoofde Mexicaanse kabeljauw
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 kabeljauwfilets à 100 gram
    2 eetlepels tacokruiden
    1 pot of blikje kidneybonen (à 400 gram)
    1 blikje maïskorrels (à 175 gram)
    50 gram boter
    4 lente-uitjes
    1 pot milde tacosaus (ca. 450 gram)

    Werkwijze:

    Bestrooi de kabeljauwfilets met 1 eetlepel tacokruiden. Laat de kidneybonen en maïs goed uitlekken en meng deze door elkaar, samen met de tacosaus en de laatste eetlepel tacokruiden. Verhit de olijfolie in een grote (hapjes)pan en bak hierin de kabeljauwfilets op
    matig vuur ca. 3 minuten. Voeg dan het bonen mengsel toe en laat dit in ca. 3 minuten warm worden. Doe daarna het deksel op de pan en laat het geheel ca. 5 minuten op laag vuur zachtjes stoven. Snijd ondertussen de lente-uitjes in zeer smalle ringetjes en strooi ze over het gerecht. Lekker met 100 gram rijst.

    Bevat per portie van 225 gram: 290 kcal.

    14-01-2010, 19:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene rijstsalade met kaas en perzik
    Groene rijstsalade met kaas en perzik
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    125 gram rijst
    1 komkommer
    1 courgette
    0,5 blik perziken op sap
    200 gram 30+ kaas
    1 dl kerriesaus (o.a. Calvé;-)

    Werkwijze:

    Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar. Snijd de courgette en komkommer in plakjes en kook ze 2 minuten in kokend water (blancheren), spoel ze daarna direct af met koud ater en laat ze goed uitlekken. Laat de perziken uitlekken en snijd ze in stukjes. Snijd de kaas in
    blokjes. Schep de afgekoelde rijst, de courgette, de komkommer, de perzik en de kaas voorzichtig door elkaar. Giet de kerriesaus erover en meng alles luchtig. Lekker met geroosterd brood of stokbrood.

    Bevat per portie van 225 gram: 380 kcal.

    14-01-2010, 19:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken bami, net even anders
    Roergebakken bami, net even anders
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    400 gram kipfilet
    1 zakje bamigoreng (marinade - o.a. Go-Tan)
    1 pakket bamigroenten (ca. 500 gram)
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    3 el (zonnebloem)olie
    250 gram mie
    2 eieren
    2 el koffiemelk
    olijfolie

    Werkwijze:

    Snijd de kipfilet in repen en marineer ze in de bamigoreng marinade volgens de
    gebruiksaanwijzing op de verpakking. Halveer de Spaanse peper uit het bamipakket, verwijder de zaadlijst en zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snipper de uien en pel de knoflook. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui met de Spaanse peper ca. 1
    minuut. Pers de knoflook erboven uit, voeg het vlees toe en roerbak het geheel ca. 5 minuten. Voeg dan de bamigroenten toe en roerbak nog ca. 5 minuten. Kook ondertussen de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Klop de eieren los met de koffiemelk, wat peper en zout naar smaak. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bak er een omelet van en snijd deze daarna in ruiten. Schep de mie door het vleesmengsel en breng op smaak met peper en zout. Roerbak het geheel nog ca. 3 minuten en verdeel daarna de omeletruitjes over de bamischotel.

    Bevat per portie van 225 gram: 405 kcal.

    14-01-2010, 18:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:roer bak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde pitabroodjes
    Gezonde pitabroodjes
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 pitabroodjes
    1 rode ui
    1 groene paprika
    2 tomaten
    150 gram 30+ kaas
    0,5 ijsbergsla
    8 eetlepels Yofreshsaus (magere yoghurtdressing)

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pitabroodjes open. Rooster de broodjes 2 tot 3 minuten. Pel de ui en snipper hem fijn. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd
    het vruchtvlees in stukjes. Snijd de kaas en vervolgens de sla in flinterdunne reepjes en was ze goed. Was de tomaten, snijd ze in vieren en dan in kleine stukjes.
    Meng in een kom ui, paprika, tomaten, kaas en sla door elkaar. Vul de broodjes met het mengsel en schep in elk broodje 2 eetlepels Yofresh. Deze broodjes zijn zeer geschikt als bijgerecht bij maaltijdsoepen.

    Bevat per broodje: 95 kcal.

    14-01-2010, 18:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:brood
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotische kippenboutjes
    Exotische kippenboutjes
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    12 kippenboutjes
    2 teentjes knoflook
    1 blikje gepelde tomaten
    1 blikje ananas
    100 gram rozijnen
    2 eetlepels olijfolie
    rozemarijn
    rozijnen
    paprikapoeder
    kerriepoeder

    Werkwijze:

    Kippenboutjes inwrijven met peper en zout. Hak de knoflook fijn of druk die door de knoflookpers. Laat de rozijnen wellen in wat warm water. Laat de olijfolie in een flinke pan heet worden en schroei de bouten op hoog vuur rondom aan. Temper het vuur en doe de tomaten en de knoflook erbij. Sluit de pan en laat het vlees in een klein half uur gaar smoren.
    5 Minuten voor de kip gaar is de "stukjes" ananas en wat van het vocht erbij doen, evenals de rozijnen. Maak de saus op smaak met peper, zout, rozemarijn, paprika- en kerriepoeder.
    Lekker met 100 gram rijst.

    Bevat per 3 kippenboutjes: 290 kcal.

    14-01-2010, 18:58 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweeds rijstgerecht met kabeljauw
    Zweeds rijstgerecht met kabeljauw
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    300 gram kabeljauwfilet (eventueel diepvries)
    250 gram droogkokende rijst
    2 uien
    1 teen knoflook
    2 groen paprika's
    5 tomaten
    2 eetlepels olijfolie
    1 (vis)bouillontablet

    Werkwijze:

    De visfilet gedurende 10 minuten laten ontdooien. Ui en paprika schoonmaken en
    kleinsnijden. Tomaten even in kokend water houden, ontvellen en in partjes snijden.
    In een braadpan ui, knoflook en paprika ca. 2 minuten fruiten in de boter. Rijst toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten laten meebakken. 0,5 Liter water en het bouillontablet toevoegen en aan de kook brengen. Vis toevoegen, afdekken en in ca. 20 minuten gaarkoken op de laagste stand. Als de rijst gaar is, de tomatenpartjes er voorzichtig doorscheppen en even warm laten worden.

    Bevat per portie van 225 gram: 315 kcal.

    14-01-2010, 18:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollands vispotje
    Hollands vispotje
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    250 gram winterwortel
    250 gram prei
    750 gram voorgekookte krielaardappeltjes
    400 gram kabeljauwfilet (eventueel diepvries)
    4 eetlepels blanke variatiesaus (b.v. Honig)
    2 eetlepels mosterd
    2 eetlepels olijfolie
    peterselie

    Werkwijze:

    Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Snijd de winterwortel in plakjes en de prei in ringetjes.
    Als de kabeljauwfilet ontdooit is deze in stukjes snijden. Fruit de winterwortelplakjes en de gesneden prei 3 minuten in de olijfolie. Voeg 4 dl water en de voorgekookte krielaardappeltjes toe en kook het geheel 3 minuten. Voeg dan de ontdooide kabeljauwfiletin stukjes toe en kook alles nog eens 3 minuten. Roer er vervolgens de blanke variatiesaus en de mosterd doorheen en breng weer aan de kook. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met peterselie. Lekker met stokbrood.

    Bevat per portie van 225 gram: 280 kcal.

    14-01-2010, 18:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolvisfilet met tomaat-preisaus
    Koolvisfilet met tomaat-preisaus
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 grote preien
    200 gram koolvisfilet (diepvries)
    1 eetlepel citroensap
    2 eetlepels tomatenpuree
    1 eetlepel bloem
    4 eetlepels koffiemelk
    bouillonpoeder

    Werkwijze:

    De vis laten ontdooien. Intussen de prei schoonmaken, in ringen snijden van ca. 0,5 cm en wassen. Dan de ontdooide vis besprenkelen met citroensap en inwrijven met peper en zout. De vis bakken in wat olijfolie. Doe de tomatenpuree, 1 dl water en de prei in een pan en ca. 5 minuten koken. De bloem en koffiemelk tot een papje roeren. Met een schuimspaan de vis op een warme schaal scheppen. Al roerend het bloempapje aan het tomaat- preimengsel
    toevoegen tot er een gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met bouillonpoeder en peper. De saus over de vis schenken. Lekker met 125 gram gekookte aardappelen.

    Bevat per portie van 225 gram: 180 kcal.

    14-01-2010, 18:56 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken kibbeling met broccoli
    Roergebakken kibbeling met broccoli
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    200 gram kibbeling van de visboer
    200 gram broccoliroosjes
    1 rode ui
    3 bosuitjes
    1 teen knoflook
    4 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels witte wijn
    2-3 eetlepels sojasaus

    Werkwijze:

    Verdeel de broccoliroosjes eventueel in kleinere roosjes. Snijd de rode ui in dunne partjes en de bosui in stukken van ca. 3 cm. Snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of grote braadpan en roerbak hierin de kibbeling ca. 2-3 minuten op hoog vuur. Schep ze daarna in een schaal en houd de vis (onder aluminiumfolie) warm. Schenk weer 2 eetlepels olie in de wok en fruit hierin de knoflook. Schep er dan de broccoli, ui en bosui door en roerbak het geheel ca. 4 minuten op hoog vuur. Roer de witte wijn en sojasaus erdoor en verwarm nog ca. 2-3 minuten. Schep dan de kibbeling erdoor en warm nog ca. 1 minuut door. Lekker met 100 gram rijst.

    Bevat per portie van 225 gram: 385 kcal.

    14-01-2010, 18:56 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:roer bak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde tonijn met tomatenboter
    Gegrilde tonijn met tomatenboter
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 moten tonijn à ca. 100 gram
    1 uitje
    1 teentje knoflook
    2 eetlepel olijfolie
    2 theelepels tomatenketchup
    2 eetlepels fijngeknipte bieslook
    75 gram zachte halvarine

    Werkwijze:

    Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin het uitje op laag vuur in 3-4 minuten goudbruin. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit deze even mee. Voeg daarna de tomatenketchup toe en bak het geheel al roerend nog 2 minuten. Laat het daarna afkoelen. Meng het koude tomatenmengsel met de bieslook, de zachte halvarine en een
    mespunt peper en zout. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrooi de tonijn met peper en zout. Bak de moten tonijn in de olijfolie. Leg de tonijnmoten op 4 borden en schep de tomaten boter erop. Lekker met een gemengde salade en lintmacaroni (tagliatelle).

    Bevat per tonijn: 145 kcal.

    14-01-2010, 18:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciale Franse uiensoep
    Speciale Franse uiensoep
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram uien
    1 teentje knoflook
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels bloem
    1 liter bouillon (blokjes)
    versgemalen peper
    4 sneetjes stokbrood
    100 gram geraspte 30+ kaas

    Werkwijze:

    Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uien en knoflook tot ze goudgeel zijn. Voeg dan de bloem toe en laat deze ook even meebruinen (lichtbruin van kleur worden, maar niet verbranden). Schenk er dan geleidelijk, en onder voortduren roeren, de bouillon bij, zodat een gebonden soep ontstaat. Doe het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur ca. 20 minuten zachtjes trekken.
    Voeg pas dan versgemalen peper en zout naar smaak toe.
    Rooster de sneetjes stokbrood of bak ze in de boter lichtbruin. Leg een sneetje brood onderin ovenvaste soepkommen, schenk hierover de uiensoep en verdeel er rijkelijk de geraspte kaas over. Zet de soepkommen ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C of onder een voorverwarmde grill, zodat de kaas mooi goudbruin wordt.
    Lekker met 1 volkoren pistolet.

    Bevat per kom soep: 185 kcal.

    14-01-2010, 18:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep voor een gure dag
    Erwtensoep voor een gure dag
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram spliterwten
    250 gram magere spekjes
    1 magere rookworst (of eventueel Gelderse worst)
    4 gesnipperde uien
    1 winterwortel (in plakken)
    1 selderijknol (in blokjes)
    2 preien (in ringen)
    2 aardappelen (in blokjes)
    versgemalen peper

    Werkwijze:

    Was de erwten en zet ze op met "ruim" 1,5 liter water. Bak de magere spekjes. Doe vervolgens de spekjes bij de erwten in de pan en breng dit aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken (aanbranden erwten voorkomen!), en voeg na een half uurtje de uien en de rest van de groenten toe. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe en laat de soep, met het deksel op de pan, op laag vuur nog 1 uur zachtjes doorkoken.
    Laat de magere rookworst 20 minuten meetrekken of kook hem apart als hij in plastic is verpakt. Snijd de worst in schijfjes en voeg deze aan de soep toe.

    Bevat per kom soep: 285 kcal.

    14-01-2010, 18:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense zuurkool met zalmfilet
    Deense zuurkool met zalmfilet
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram zuurkool
    250 gram champignons
    4 zalmfilets à 150 gram
    2 eetlepels olijfolie
    2,0 dl crème fraîche demi
    cayennepeper

    Werkwijze:

    Spoel de zuurkool af en laat deze uitlekken. Was de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de champignonplakjes in de olijfolie op hoog vuur lichtbruin en knapperig. Kook de zuurkool in een bodempje water in ca. 15 minuten gaar. Bak ondertussen de met zout naar smaak bestrooide zalmfilets, in ca. 5 minuten per kant, op matig vuur in de rest van de olijfolie gaar (de baktijd in een beetje afhankelijk van de dikte van de visfilets).
    Giet de zuurkool af en roer de gebakken champignons, wat cayennepeper en de crème fraîche erdoor. Schep op elk bord wat zuurkool, leg er een zalmfilet bovenop.
    Lekker met 125 gram aardappelpuree.

    Bevat per portie van 225 gram: 315 kcal.

    14-01-2010, 18:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstrand met broccoli en rookworst
    Rijstrand met broccoli en rookworst
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    750 gram broccoli
    250 gram rijst
    1 ui
    1 magere rookworst
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels tomatenpuree
    2,5 dl bouillon (blokje)
    tijm
    maïzena

    Werkwijze:

    Kook eerst de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de schoongemaakte broccoli in roosjes en kook deze in wat water met zout naar smaak in 15-20 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de worst in plakjes. Fruit de uisnippers in de hete olijfolie glazig, voeg dan de worstplakjes toe en laat deze een paar minuten meebakken. Roer er aansluitend de tomatenpuree door en giet de bouillon erbij. Strooi er dan wat tijm over en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen. Bind de saus met wat aangelengde maïzena. Doe de gekookte rijst in een rijstrand en stort deze op een grote schaal. Leg de broccoliroosjes eromheen en giet de rookworstsaus in het midden van de rand.

    Bevat per portie van 225 gram: 385 kcal.

    14-01-2010, 18:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met kerriesaus om van te smullen
    Andijvie met kerriesaus om van te smullen
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1000 gram andijvie (kant-en-klaar gesneden andijvie is wel zo handig)
    1 ui
    1 eetlepel olijfolie
    2 dl melk
    1 zakje kerriesaus (o.a. Knorr)

    Werkwijze:

    Verwijder het lelijke blad van de andijvie en snijd ze in reepjes. Wassen en met het aanhangende water in een pan doen (geen zout toevoegen). Laat ze op matig vuur ca. 5 minuten slinken. Af en toe omscheppen. Daarna in nog ca. 5 minuten zachtjes gaarkoken.
    Ondertussen de ui snipperen. In een braadpan de olijfolie verhitten en de ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Voeg daarna de melk toe, breng dit aan de kook en voeg al roerend het kerriesauspoeder toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de andijvie in een vergiet goed uitlekken en schep ze daarna door de kerriesaus. Verwarm dan nog ca. 1 minuut en doe ze eventueel over in een schaal. Lekker met 125 gram aardappelpuree.

    Bevat per portie van 225 gram: 180 kcal

    14-01-2010, 18:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangria op zijn Spaans
    Sangria op zijn Spaans
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 fles (Spaanse) rode wijn
    scheutje cognac
    scheutje sinaasappellikeur
    2 dl sinaasappelsap
    50 gram zoetstof
    2 sinaasappelen
    1 citroen
    ijsblokjes

    Werkwijze:

    Vermeng de wijn in een grote kan met een scheutje cognac, scheutje sinaasappellikeur, het sinaasappelsap en de zoetstof. Snijd de sinaasappelen en citroen met schil en al in partjes en doe deze bij het wijnmengsel. Laat de sangria in de koelkast door en door koud worden en serveer hem daarna met ijsblokjes.

    Bevat per glas: 65 kcal.

    14-01-2010, 18:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenshake voor een energiestoot
    Bananenshake voor een energiestoot
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 bananen
    1 zakje vanillesuiker
    2 eidooiers
    3 eetlepels zoetstof
    8 dl halfvolle melk

    Werkwijze:

    Wrijf 3 bananen fijn met een vork of pureer ze in een mixer. Snijd de laatste banaan in plakjes. Doe de vanillesuiker, eidooiers en zoetstof bij de bananenmoes. Klop alles krachtig met een (staaf)mixer door elkaar en schenk er, al kloppend, de koude melk bij.
    Serveer in hoge glazen en garneer met plakjes banaan, aan stokjes geprikt.

    Bevat per glas: 87 kcal.

    14-01-2010, 18:49 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:fruitshaks
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde kip met krieltjes
    Gestoofde kip met krieltjes
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 kipfilets
    3 eetlepels bloem
    versgemalen peper
    2 middelgrote rode uien
    4 eetlepels olijfolie
    100 gram magere spekjes in dobbelsteentjes
    750 gram voorgekookte krieltjes
    2 glazen witte wijn

    Werkwijze:

    Snijd de uien in halve ringen en de kipfilets in grove stukken. Vermeng de bloem in een kom met versgemalen peper en zout naar smaak en haal de stukken kip erdoor totdat ze rondom met de gekruide bloem zijn bedekt. Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken kip rondom aan. Schep ze uit de pan en laat dan de ui, het magere spek al omscheppend, in het achtergebleven braadvet bakken tot de ui glazig is. Voeg de voorgekookte krieltjes en de wijn toe, schep de stukken kip erdoor en laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven tot
    het vocht is verdampt en de kip en krieltjes goed gaar zijn. Af en toe omscheppen. Breng (eventueel) op smaak met versgemalen peper en zout. Lekker met een frisse salade.

    Bevat per portie van 225 gram: 395 kcal.

    14-01-2010, 18:48 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 37de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs