recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciale Franse uiensoep
    Speciale Franse uiensoep
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram uien
    1 teentje knoflook
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels bloem
    1 liter bouillon (blokjes)
    versgemalen peper
    4 sneetjes stokbrood
    100 gram geraspte 30+ kaas

    Werkwijze:

    Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uien en knoflook tot ze goudgeel zijn. Voeg dan de bloem toe en laat deze ook even meebruinen (lichtbruin van kleur worden, maar niet verbranden). Schenk er dan geleidelijk, en onder voortduren roeren, de bouillon bij, zodat een gebonden soep ontstaat. Doe het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur ca. 20 minuten zachtjes trekken.
    Voeg pas dan versgemalen peper en zout naar smaak toe.
    Rooster de sneetjes stokbrood of bak ze in de boter lichtbruin. Leg een sneetje brood onderin ovenvaste soepkommen, schenk hierover de uiensoep en verdeel er rijkelijk de geraspte kaas over. Zet de soepkommen ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C of onder een voorverwarmde grill, zodat de kaas mooi goudbruin wordt.
    Lekker met 1 volkoren pistolet.

    Bevat per kom soep: 185 kcal.

    14-01-2010, 18:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep voor een gure dag
    Erwtensoep voor een gure dag
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram spliterwten
    250 gram magere spekjes
    1 magere rookworst (of eventueel Gelderse worst)
    4 gesnipperde uien
    1 winterwortel (in plakken)
    1 selderijknol (in blokjes)
    2 preien (in ringen)
    2 aardappelen (in blokjes)
    versgemalen peper

    Werkwijze:

    Was de erwten en zet ze op met "ruim" 1,5 liter water. Bak de magere spekjes. Doe vervolgens de spekjes bij de erwten in de pan en breng dit aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken (aanbranden erwten voorkomen!), en voeg na een half uurtje de uien en de rest van de groenten toe. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe en laat de soep, met het deksel op de pan, op laag vuur nog 1 uur zachtjes doorkoken.
    Laat de magere rookworst 20 minuten meetrekken of kook hem apart als hij in plastic is verpakt. Snijd de worst in schijfjes en voeg deze aan de soep toe.

    Bevat per kom soep: 285 kcal.

    14-01-2010, 18:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense zuurkool met zalmfilet
    Deense zuurkool met zalmfilet
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram zuurkool
    250 gram champignons
    4 zalmfilets à 150 gram
    2 eetlepels olijfolie
    2,0 dl crème fraîche demi
    cayennepeper

    Werkwijze:

    Spoel de zuurkool af en laat deze uitlekken. Was de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de champignonplakjes in de olijfolie op hoog vuur lichtbruin en knapperig. Kook de zuurkool in een bodempje water in ca. 15 minuten gaar. Bak ondertussen de met zout naar smaak bestrooide zalmfilets, in ca. 5 minuten per kant, op matig vuur in de rest van de olijfolie gaar (de baktijd in een beetje afhankelijk van de dikte van de visfilets).
    Giet de zuurkool af en roer de gebakken champignons, wat cayennepeper en de crème fraîche erdoor. Schep op elk bord wat zuurkool, leg er een zalmfilet bovenop.
    Lekker met 125 gram aardappelpuree.

    Bevat per portie van 225 gram: 315 kcal.

    14-01-2010, 18:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:buitenlands eten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstrand met broccoli en rookworst
    Rijstrand met broccoli en rookworst
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    750 gram broccoli
    250 gram rijst
    1 ui
    1 magere rookworst
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels tomatenpuree
    2,5 dl bouillon (blokje)
    tijm
    maïzena

    Werkwijze:

    Kook eerst de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de schoongemaakte broccoli in roosjes en kook deze in wat water met zout naar smaak in 15-20 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de worst in plakjes. Fruit de uisnippers in de hete olijfolie glazig, voeg dan de worstplakjes toe en laat deze een paar minuten meebakken. Roer er aansluitend de tomatenpuree door en giet de bouillon erbij. Strooi er dan wat tijm over en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen. Bind de saus met wat aangelengde maïzena. Doe de gekookte rijst in een rijstrand en stort deze op een grote schaal. Leg de broccoliroosjes eromheen en giet de rookworstsaus in het midden van de rand.

    Bevat per portie van 225 gram: 385 kcal.

    14-01-2010, 18:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:rijst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met kerriesaus om van te smullen
    Andijvie met kerriesaus om van te smullen
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1000 gram andijvie (kant-en-klaar gesneden andijvie is wel zo handig)
    1 ui
    1 eetlepel olijfolie
    2 dl melk
    1 zakje kerriesaus (o.a. Knorr)

    Werkwijze:

    Verwijder het lelijke blad van de andijvie en snijd ze in reepjes. Wassen en met het aanhangende water in een pan doen (geen zout toevoegen). Laat ze op matig vuur ca. 5 minuten slinken. Af en toe omscheppen. Daarna in nog ca. 5 minuten zachtjes gaarkoken.
    Ondertussen de ui snipperen. In een braadpan de olijfolie verhitten en de ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Voeg daarna de melk toe, breng dit aan de kook en voeg al roerend het kerriesauspoeder toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de andijvie in een vergiet goed uitlekken en schep ze daarna door de kerriesaus. Verwarm dan nog ca. 1 minuut en doe ze eventueel over in een schaal. Lekker met 125 gram aardappelpuree.

    Bevat per portie van 225 gram: 180 kcal

    14-01-2010, 18:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangria op zijn Spaans
    Sangria op zijn Spaans
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 fles (Spaanse) rode wijn
    scheutje cognac
    scheutje sinaasappellikeur
    2 dl sinaasappelsap
    50 gram zoetstof
    2 sinaasappelen
    1 citroen
    ijsblokjes

    Werkwijze:

    Vermeng de wijn in een grote kan met een scheutje cognac, scheutje sinaasappellikeur, het sinaasappelsap en de zoetstof. Snijd de sinaasappelen en citroen met schil en al in partjes en doe deze bij het wijnmengsel. Laat de sangria in de koelkast door en door koud worden en serveer hem daarna met ijsblokjes.

    Bevat per glas: 65 kcal.

    14-01-2010, 18:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenshake voor een energiestoot
    Bananenshake voor een energiestoot
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 bananen
    1 zakje vanillesuiker
    2 eidooiers
    3 eetlepels zoetstof
    8 dl halfvolle melk

    Werkwijze:

    Wrijf 3 bananen fijn met een vork of pureer ze in een mixer. Snijd de laatste banaan in plakjes. Doe de vanillesuiker, eidooiers en zoetstof bij de bananenmoes. Klop alles krachtig met een (staaf)mixer door elkaar en schenk er, al kloppend, de koude melk bij.
    Serveer in hoge glazen en garneer met plakjes banaan, aan stokjes geprikt.

    Bevat per glas: 87 kcal.

    14-01-2010, 18:49 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:fruitshaks
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde kip met krieltjes
    Gestoofde kip met krieltjes
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    4 kipfilets
    3 eetlepels bloem
    versgemalen peper
    2 middelgrote rode uien
    4 eetlepels olijfolie
    100 gram magere spekjes in dobbelsteentjes
    750 gram voorgekookte krieltjes
    2 glazen witte wijn

    Werkwijze:

    Snijd de uien in halve ringen en de kipfilets in grove stukken. Vermeng de bloem in een kom met versgemalen peper en zout naar smaak en haal de stukken kip erdoor totdat ze rondom met de gekruide bloem zijn bedekt. Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken kip rondom aan. Schep ze uit de pan en laat dan de ui, het magere spek al omscheppend, in het achtergebleven braadvet bakken tot de ui glazig is. Voeg de voorgekookte krieltjes en de wijn toe, schep de stukken kip erdoor en laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven tot
    het vocht is verdampt en de kip en krieltjes goed gaar zijn. Af en toe omscheppen. Breng (eventueel) op smaak met versgemalen peper en zout. Lekker met een frisse salade.

    Bevat per portie van 225 gram: 395 kcal.

    14-01-2010, 18:48 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolse andijvie- gehaktrolletjes
    Poolse andijvie- gehaktrolletjes
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    400 gram rundergehakt
    4 eetlepels koffiemelk
    4 eetlepels paneermeel
    nootmuskaat
    1 struikje andijvie (250-300gr)
    1 zakje Witte saus
    1/2 liter halfvolle melk
    5 eetlepels geraspte 30+ kaas

    Werkwijze:

    Meng het gehakt met de koffiemelk, het paneermeel, zout, peper en nootmuskaat en maak er worstjes van 5-6 cm van. Kook de (gewassen) struik andijvie 1 minuut in kokend water. Laat de andijvie daarna goed uitlekken. Haal de bladeren los en verpak elk gehaktworstje in
    enkele andijviebladeren (als een slavink). Leg ze in een ovenschaal. Schenk de saus erover en bestrooi ze met de kaas. Laat het gerecht in 25-30 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven gaar worden. Lekker met bijv. gebakken aardappeltjes.

    Bevat per portie van 225 gram: 375 kcal.

    14-01-2010, 18:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika's
    Gevulde paprika's
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    2 grote rode paprika's
    2 grote groene paprika's
    1 eetlepel olie
    300 gram rundergehakt
    4 eetlepels gekookte rijst
    2 eetlepels geknipte peterselie
    1 ei
    2 theelepels paprikapoeder
    2 eetlepels olijfolie
    2 dl bouillon
    1 blikje tomatenpuree
    maïzena

    Werkwijze:

    Halveer de paprika's in de breedte en verwijder voorzichtig de zaad lijsten en het zaad.
    Snipper het uitje en fruit het in de olie glazig. Doe dan het gehakt erbij en bak het rul. Voeg de gekookte rijst, peterselie, ei, zout, peper en paprikapoeder toe. Roer het geheel goed door en vul met dit mengsel de paprika's. Doe de olijfolie in een ruime pan. Voeg de bouillon en tomatenpuree toe en zet de paprika's hierin. Leg het deksel op de pan en stoof de paprika's in ca. 30 minuten gaar. Haal ze met een schuimspaan voorzichtig uit .de pan en zet ze op een verwarmde schotel. Bind het sausje met wat aangelengde maïzena en schenk dit over de paprika's. Lekker met 125 gram rijst of couscous. Tip: De liefhebbers kunnen ook nog een gehakt teentje knoflook aan het gehakt toevoegen.

    Bevat per paprika: 175 kcal.

    14-01-2010, 18:42 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:paprika''s
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidnootjes voor Sinterklaas
    Kruidnootjes voor Sinterklaas

    Ingrediënten:

    150 gram boter
    125 gram bruine basterdsuiker
    10 gram speculaaskruiden
    250 gram zelfrijzend bakmeel
    1/2 theelepel zout
    4 eetlepels halfvolle melk

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 200 C. Kneed alle ingrediënten behalve de melk goed door elkaar en doe er zoveel melk bij dat het beslag lekker soepel wordt. Wrijf een bakblik in met olijfolie. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op het bakblik en druk ze iets plat. Bak ze in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar. Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar.

    Bevat per 5 kruidnootjes: 65 kcal.

    14-01-2010, 18:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelflappen
    Appelflappen (12 stuks)

    Ingrediënten:

    50 g zoetstof
    2 eetlepels bloem
    1 mespunt kaneel
    1 mespunt nootmuskaat
    12 plakjes diepvriesbladerdeeg
    6 grote, lichtzure appel (bijv. Boskoop)
    1 eetlepel citroensap
    eigeel
    bakpapier

    Werkwijze:

    De zoetstof, de gezeefde bloem, de kaneel en de nootmuskaat in een schaal doen en
    goed door elkaar mengen.De bevroren bladerdeeg plakjes naast elkaar laten ontdooien.
    De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen. De partjes grof raspen. Mengen met het citroensap en aan het bloem-suikermengsel toevoegen. De oven voorverwarmen op 180 C. Een bakplaat met bakpapier bedekken. 1 eetlepel appelvulling op het midden van ieder plakje leggen. De randen bestrijken met een beetje water. Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek en hierbij de randen goed aandrukken. De appelflappen bestrijken met wat eigeel. De appelflappen op de bakplaat leggen.
    In de oven (gas 2-3 ; hetelucht 180C) in 20-25 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen op een keukenrooster.

    Bevat per appelflap: 220 kcal.

    14-01-2010, 18:40 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak/taart/cake
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipsalade
    Kipsalade
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    150 gr dunne plakjes kipfilet
    100 gr witlof
    dunne stengel bleekselderij
    maggi
    1 blik mandarijnpartjes (175gr)
    75 gr witte druiven
    4 eetlepels Yofresh
    1 eetlepel citroensap
    1 ui
    peper

    Werkwijze:

    Snijd de groente en druiven in dunne plakjes, laat de mandarijntjes in de zeef uitlekken.
    Doe vervolgens alles in een schaal. Vervolgens roert u de Yofresh, het citroensap en de ui
    door elkaar. De dressing door de salade mixen. Je kunt er 125 gram gekookte zilvervliesrijst of 125 gram aardappelen bij serveren.

    Bevat per portie van 300 gram: 310 kcal, exclusief aardappelen/rijst.

    14-01-2010, 18:39 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel - champignon schotel
    Aardappel - champignon schotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    400 gram aardappels
    3 preien in stukjes
    1 blikje champignonsoep
    1 bakje champignons

    Werkwijze:

    Aardappels koken, en klein snijden. Prei blancheren. Champignons even aanbakken.
    Aardappels onderin schaal leggen, prei erop, champignons erover. Het geheel afdekken
    met de champignonsoep. 15 minuten in de oven op 175 graden. Lekker met kipfilet.
    Een echt wintergerecht.

    Bevat per portie van 250 gram: 360 kcal.

    14-01-2010, 18:38 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccolischotel
    Broccolischotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    450 gram broccoli
    1 blikje kipragout
    400 gram kipfilet in blokjes
    Kerriepoeder
    Geraspte kaas

    Werkwijze:

    Snij de broccoli in kleine roosjes, gebruik ook de steeltjes, kook de broccoli 5 minuten.
    Zout de kipfilet, bak ze bruin in hete boter en leg ze in een ovenschaal. De broccoli er
    bovenop. Kipragout en een eetlepel kerriepoeder door elkaar. Deze saus gaat erover
    heen en daaroverheen geraspte kaas. De schaal in de oven zetten op ong. 225 graden
    en 25 minuten later is het klaar.
    Heerlijke, makkelijke ovenschotel, die zelfs bij kinderen in de smaak valt. Heerlijk met
    krieltjes!

    Bevat per portie van 250 gram: 380 kcal.

    14-01-2010, 18:38 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisse komkommer/ knoflook salade
    Frisse komkommer/ knoflook salade
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 komkommer
    2 teentjes knoflook
    2 eetlepels azijn
    2 druppels vloeibare suiker (Nutricia)
    V2theelepel magie
    2 grote eetlepels Yofresh

    Werkwijze:

    Snij met de kaasschaaf de "schil" eraf. Snij dan ook met de kaasschaaf de komkommer
    in dunne plakjes. Doe deze in een kom / schaaltje. Doe hier de knoflook, azijn, vloeibare
    suiker, magie, Yofresh bij en roer dit net zo lang door elkaar dat de schijfjes komkommer
    in een soort van "saus" liggen. Een frisse/ zure salade heerlijk voor bij de rijst, prak,
    pasta!

    Bevat per portie van 250 gram: 160 kcal.

    14-01-2010, 18:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-preischotel
    Aardappel-preischotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram aardappelschijfjes
    600 gram prei
    400 gram kipblokjes
    Geraspte 30+ kaas
    Paprikapoeder
    Gemalen peper
    Ei
    70 ml halfvolle melk

    Werkwijze:

    Bak de aardappelschijfjes in een beetje olijfolie. Maak ondertussen de prei schoon. Kook
    de prei beetgaar. Doe de melk, het ei, wat paprikapoeder en gemalen peper door elkaar
    en klop het glad. Neem een grote schaal. Doe daar eerst een laag aardappelschijfjes in,
    daarna een laag kippen blokjes, daarna een laag prei. Doe nog een laag aardappel schijfjes, kippenblokjes en prei op de eerste laag. Giet daar het mengsel van melk, ei e.d. over. Bedek dit alles met een laag geraspte kaas. Doe over de kaas wat paprikapoeder. Doe de schaal zo'n 10 minuten op 180 graden van de oven. Prik na die 10 minuten even in het eten of het al goed is.
    Eet smakelijk!
    Bevat per portie van 250 gram: 310 kcal.

    14-01-2010, 18:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde puree
    Gezonde puree
    (voor 3 personen)

    Ingrediënten:

    1 pakje kaas-aardappelpuree
    Halfvolle melk
    Cayennepeper
    300 gram rundergehakt
    1 prei
    3 tomaten
    1 blikje mais
    2 bananen

    Werkwijze :

    Verwarm oven voor op 190 graden. Vet ovenschaal in. Rul het gehakt en voeg de prei
    in ringetjes toe, even bakken de cayennepeper toevoegen, schep dit in de
    ovenschaal. Snij tomaten in plakjes en leg deze dakpansgewijs op het mengsel. Dan
    de maïs heel even in de koekenpan en bij het mengsel voegen. Dan dakpansgewijs de
    stukjes banaan. Afdekken met de aardappelpuree. 20 minuten in de oven.

    Bevat per portie van 250 gram: 370 kcal.

    14-01-2010, 18:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-uienstokbrood
    Kaas-uienstokbrood
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    1 afbak stokbrood
    1 ui
    100 gram geraspte 30+ kaas

    Werkwijze:

    Maak de ui schoon en snijd hem in zeer dunne ringen. Warm de oven voor op 240°C. Meng de ui met de geraspte kaas. Snijd van het voorgebakken stokbrood over de hele lengte een klein kapje en snijd het brood in de lengte open. Strooi 3/4 van het uienkaasmengsel over de binnenkant van het stokbrood en strooi de rest voorzichtig over de bovenkant. Bak het stokbrood ongeveer 10 minuten midden in de oven.

    Per persoon 180 kilocalorieën.

    14-01-2010, 18:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip-compleet uit de braadschotel
    Kip-compleet uit de braadschotel
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 kippenpoten
    1 stukje ui
    150 gram worteltjes
    100 gram champignons
    300 gram geschrapte krielaardappelen
    150 gram diepvriesdoperwten
    peper en zout
    1 mespuntje tijm
    1 laurierblad

    Werkwijze:

    Zet de braadschotel 15 minuten voor gebruik in ruim koud water. Warm de oven voor op 240° C. Verwijder het vel van de kippenpoten en leg ze in de braadschotel. Snijdt de ui klein. Was of schrap de worteltjes en snijd ze enkele keren. Maak de champignons schoon en snijd ze een keer door.
    Was de aardappelen. Verdeel de krielaardappelen en de groente over de kippenpoten. Strooi er peper, een beetje zout en tijm over. Steek het laurierblad ertussen. Leg de deksel op de schotel en zet hem 1 uur midden in de oven.

    Per portie 290 kilocalorieën.


    14-01-2010, 18:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gevogelte
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 42de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs