recepten van trudy
Inhoud blog
  • wordt
  • trudy
  • Italiaanse kaastaart
  • Indische bruine bonenschotel
  • Indische zoetzure tomatensaus

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Categorieën
  • 0ven schotels (2)
  • aardappels gerechten (11)
  • Barbecue (0)
  • Bijgerechten (4)
  • brood (15)
  • buitenlands eten (32)
  • Caloriearm (9)
  • eieren (2)
  • fruit (6)
  • fruitshaks (2)
  • gebak/taart/cake (9)
  • gehakt (6)
  • gevogelte (3)
  • groenten (23)
  • hartige taart (2)
  • hollands (6)
  • ijs (1)
  • indisch recepten (3)
  • italiaans (3)
  • kaas gerechten (11)
  • lekker hapjes (19)
  • low budget maal tijden (0)
  • lunch (2)
  • moeder dag recepten (4)
  • nagerechten (6)
  • nassie recepten (0)
  • nieuwe recepten (57)
  • ontbijt (0)
  • paprika''s (2)
  • pasta recepten (11)
  • pizza''s (0)
  • recepten voor de feestdagen (7)
  • rijst (6)
  • roer bak (4)
  • saladen (10)
  • sauzen/marinades (5)
  • soepen (25)
  • sushi (0)
  • turkse (1)
  • turkse recepten (16)
  • uit de oven (1)
  • vegetarisch (2)
  • vis (24)
  • vlees (12)
  • voor gerecht (5)
  • wensjes (1)
  • wild (6)
  • wok gerechten (3)


  • Laatste commentaren
  • Fijn weekend (MIA)
        op Hamburgers met Roomsaus
  • Prima toetje met rijst. (Gratis Kredietkaart)
        op toetje met rijst
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op St.Jacobsvruchten
  • In de keuken (Valerie voor Canvas)
        op LAMSSCHOUDER

  • wel kom bij mij weblog recepten en doe gezellig mee

    Mailinglijst

    Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.



    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    35.gif
    Gedicht: Bewijzen

    Ik wil me niet bewijzen
    waarom zal ik dat doen
    ik hoef me niet verantwoorden,
    ik kan doen wat ik wil
    ik hoef aan niemand wat te vragen,
    waarom dwingen zoveel mensen je daartoe,
    waarom zal ik angst hebben
    een fout te maken
    zijn we niet allemaal mens
    wie zonder fouten is
    werpen de eerste steen,
    mijn angsten werp ik af,
    mijn stress laat ik achter mij
    ik ben ik
    en als je dat niet zou bevallen,
    Dan is daar het gat van de deur.
    35.gif


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-preischotel
    Aardappel-preischotel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram aardappelschijfjes
    600 gram prei
    400 gram kipblokjes
    Geraspte 30+ kaas
    Paprikapoeder
    Gemalen peper
    Ei
    70 ml halfvolle melk

    Werkwijze:

    Bak de aardappelschijfjes in een beetje olijfolie. Maak ondertussen de prei schoon. Kook
    de prei beetgaar. Doe de melk, het ei, wat paprikapoeder en gemalen peper door elkaar
    en klop het glad. Neem een grote schaal. Doe daar eerst een laag aardappelschijfjes in,
    daarna een laag kippen blokjes, daarna een laag prei. Doe nog een laag aardappel schijfjes, kippenblokjes en prei op de eerste laag. Giet daar het mengsel van melk, ei e.d. over. Bedek dit alles met een laag geraspte kaas. Doe over de kaas wat paprikapoeder. Doe de schaal zo'n 10 minuten op 180 graden van de oven. Prik na die 10 minuten even in het eten of het al goed is.
    Eet smakelijk!
    Bevat per portie van 250 gram: 310 kcal.

    14-01-2010, 18:37 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde puree
    Gezonde puree
    (voor 3 personen)

    Ingrediënten:

    1 pakje kaas-aardappelpuree
    Halfvolle melk
    Cayennepeper
    300 gram rundergehakt
    1 prei
    3 tomaten
    1 blikje mais
    2 bananen

    Werkwijze :

    Verwarm oven voor op 190 graden. Vet ovenschaal in. Rul het gehakt en voeg de prei
    in ringetjes toe, even bakken de cayennepeper toevoegen, schep dit in de
    ovenschaal. Snij tomaten in plakjes en leg deze dakpansgewijs op het mengsel. Dan
    de maïs heel even in de koekenpan en bij het mengsel voegen. Dan dakpansgewijs de
    stukjes banaan. Afdekken met de aardappelpuree. 20 minuten in de oven.

    Bevat per portie van 250 gram: 370 kcal.

    14-01-2010, 18:03 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Caloriearm
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas-uienstokbrood
    Kaas-uienstokbrood
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    1 afbak stokbrood
    1 ui
    100 gram geraspte 30+ kaas

    Werkwijze:

    Maak de ui schoon en snijd hem in zeer dunne ringen. Warm de oven voor op 240°C. Meng de ui met de geraspte kaas. Snijd van het voorgebakken stokbrood over de hele lengte een klein kapje en snijd het brood in de lengte open. Strooi 3/4 van het uienkaasmengsel over de binnenkant van het stokbrood en strooi de rest voorzichtig over de bovenkant. Bak het stokbrood ongeveer 10 minuten midden in de oven.

    Per persoon 180 kilocalorieën.

    14-01-2010, 18:02 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:kaas gerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip-compleet uit de braadschotel
    Kip-compleet uit de braadschotel
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 kippenpoten
    1 stukje ui
    150 gram worteltjes
    100 gram champignons
    300 gram geschrapte krielaardappelen
    150 gram diepvriesdoperwten
    peper en zout
    1 mespuntje tijm
    1 laurierblad

    Werkwijze:

    Zet de braadschotel 15 minuten voor gebruik in ruim koud water. Warm de oven voor op 240° C. Verwijder het vel van de kippenpoten en leg ze in de braadschotel. Snijdt de ui klein. Was of schrap de worteltjes en snijd ze enkele keren. Maak de champignons schoon en snijd ze een keer door.
    Was de aardappelen. Verdeel de krielaardappelen en de groente over de kippenpoten. Strooi er peper, een beetje zout en tijm over. Steek het laurierblad ertussen. Leg de deksel op de schotel en zet hem 1 uur midden in de oven.

    Per portie 290 kilocalorieën.


    14-01-2010, 18:01 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gevogelte
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiegelei met groente
    Spiegelei met groente
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    250 gram aubergine
    1/2 paprika
    2 tomaten
    1 ui
    1 teentje knoflook
    10 gram bak en braad
    peper en zout
    1/2 theelepel oregano
    2 eieren

    Werkwijze:

    Was de aubergine en snijdt deze in plakken. Maak de paprika schoon, verwijder de steelaanzet, zaad lijsten en pitjes en snijd hem in blokjes. Was de tomaten, halveer ze en schep de pitjes eruit. Snijd de tomaten in stukjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein. Verwarm de Becel bak
    en braad en fruit hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg de aubergine, de paprika en de tomaat toe en strooi er peper, zout en de oregano over. Stoof de groente in 5 minuten. Breek de eieren erop en bak ze mee tot het eiwit is gestold en de dooier eventueel nog vochtig is.

    Per persoon 150 kilocalorieën.

    14-01-2010, 18:00 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:eieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep
    Preisoep
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    200 gram prei
    1 eetlepel olijfolie
    3 dl (groente)bouillon (tablet)
    1 mespuntje tijm
    1 takje peterselie
    peper, zout
    2 eetlepels magere yoghurt of
    2 eetlepels geraspte 20+ kaas

    Werkwijze:

    Maak de prei schoon. Snijd de prei in dunne ringen. Verwarm de olie. Voeg de prei toe en smoor hem 10 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon en de tijm toe en kook de soep 5 minuten. Roer de soep door een roerzeef of maak hem fijn in een keukenmachine. Warm de soep in de pan nog even goed door. Was de peterselie en knip het takje fijn. Maak de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep
    over 2 kommen, schep in elke kom 1 eetlepel yoghurt en strooi er wat peterselie over. In plaats van yoghurt kun je er ook wat geraspte kaas overheen strooien.

    Per portie 75 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:59 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige snijbonen met wortel
    Pittige snijbonen met wortel
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram snijbonen
    300 gram wortels
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    2 theelepels shoarmakruiden
    zout
    1 dl water

    Werkwijze:

    Pel en snipper de grote ui. Pel 2 teentjes knoflook. Snijd de snijbonen in stukjes van 1 cm. Was de worteltjes en snijd ze in plakjes. Verhit een klein beetje Becel olijfolie in een braadpan en fruit de ui. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Schep de snijbonen, worteltjes, shoarmakruiden, zout en 1 dl water erdoor. Laat met het deksel op de pan de snijbonen en wortel in ± 15 minuten gaar worden.

    Per portie 120 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:58 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake
    Appelcake

    Ingrediënten:

    margarine (om de vorm in te vetten)
    bloem
    2 kleine appels
    1 citroen
    25 gram margarine
    75 gram magere kwark
    100 gram suiker
    1zakje vanillesuiker
    mespuntje zout
    2 eieren
    100 gram zelfrijzend bakmeel
    poedersuiker

    Werkwijze:

    Bestrijk een springvorm (15 cm doorsnee) met margarine en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de appels, snijd ze in parten en snijd de appelparten aan de bolle kant enkele malen in. Boen de citroen met warm water goed schoon en rasp het buitenste van de schil eraf.
    Roer de margarine met de kwark, de twee suikers, de citroenschil en het zout zacht. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en roer het erdoor tot het deeg een gladde massa is. Doe het deeg in de springvorm en druk de appelparten met de volle kant naar boven in het
    deeg. Bak de appelcake 1 uur in de oven. Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker. Snijd de cake in 8 punten.

    Per persoon 180 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:57 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pommes Gratin
    Pommes Gratin
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    1 teentje knoflook
    5 grote, vastkokende aardappelen
    3 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
    6 dl groente-of kippenbouillon
    snufje geraspte nootmuskaat
    zout en zwarte peper

    Werkwijze:

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf de bodem en de zijkanten van een grote, ondiepe ovenschaal ermee in. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes en leg eenderde ervan in de schaal. Strooi er wat kaas over en breng ze op smaak met zout en peper. Giet een klein beetje bouillon over de aardappelen, zodat ze niet verkleuren. Bouw de schotel verder op. Eindig met
    geraspte kaas en giet de resterende bouillon erover. Strooi de geraspte nootmuskaat erover. Bak het gerecht in 75 minuten á 90 minuten in de oven tot de aardappelen gaar zijn en de randjes mooi bruin.
    Ui is ook lekker in dit recept. Snijd een middelgrote ui in dunne ringen en leg deze op de kaas.

    Per persoon 178 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijd uiensoep
    Maaltijd uiensoep
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram uien
    1 eetlepel olijfolie
    1 theelepel kerrie
    2 eetlepels bloem
    1 liter (groente) bouillon
    2 gesneden boterhammen
    75 gram 30+ kaas

    Werkwijze:

    Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Verwarm de olie, fruit hierin de uien met de kerrie glazig. Strooi de bloem over de uien en warm dit goed door. Giet er, onder goed roeren, gedeelten van de bouillon bij. Kook de soep 30 minuten op een zacht vuur. Snijd uit het brood 2 rondjes rooster ze. Verdeel de soep over 2 kommen. Leg de geroosterde boterhammen erop en strooi de kaas erover. Zet de
    soepkommen even onder de grill tot de kaas gekleurd is.

    Eet smakelijk! Per portie 170 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:55 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse stamppot
    Italiaanse stamppot
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    500 gram broccoli of andijvie
    500 gram aardappelen of 2 zakjes Maggi puree voor stamppot
    150 gram gorgonzola in kleine stukjes of 150 gram achterham in blokjes
    100 gram gehakte walnoten
    2 teentjes knoflook

    Werkwijze:

    Kook de aardappelen en broccoli (of andijvie) in circa 20 minuten beetgaar. Of voor de aardappelen bereid de 2 zakjes Maggi puree zoals aangegeven (géén klontje boter toevoegen!). Schep de broccoli/andijvie met de gorgonzola, achterham, knoflook en noten door de puree. Zet de puree
    10 minuten in een hete oven om de kaas te laten smelten. Tip: om de kaas gemakkelijk te kunnen snijden, leg je deze ongeveer 15 minuten in de diepvries.

    Per persoon 370 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:italiaans
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde zalm met broccoliroosjes
    Gepocheerde zalm met broccoliroosjes
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    2 stuks zalmfilet á 100 gram
    visbouillonblokje
    1 dl witte wijn
    4 dl water
    250 gram broccoli
    2 tomaten
    olijfolie
    bieslook

    Werkwijze:

    Breng 4 dl water met 1 dl droge witte wijn en een visbouillonblokje aan de kook. Doe zodra de bouillon kookt de zalm erbij en laat dit zachtjes 6 minuten doorkoken. Kook intussen de broccoli roosjes in 3 á 4 minuten. De tomaten in plakjes snijden en door de olijfolie halen.

    Koude variant als maaltijdsalade
    Zalm uit de pan halen en laten afkoelen. Broccoli laten afkoelen. Nadat beide zijn afgekoeld voorzichtig door elkaar mengen en opdienen met de plakken tomaat. Hierover wat bieslook strooien. Eventueel ook wat koude pasta erdoor doen.
    Warme variant
    Zalm uit de pan op het bord leggen en garneren met de broccoli en tomaten. Over dit geheel wat bieslook strooien. Lekker met pasta.

    Per portie 265 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:54 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pomodori repiene (gevulde tomaten)
    Pomodori repiene (gevulde tomaten)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    8 middelgrote tomaten
    150 gram rundergehakt
    1 bos peterselie
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    4 eetlepels paneermeel
    4 eetlepels parmezaanse kaas
    1 eetlepel citroensap
    peper en zout

    Werkwijze:

    De tomaten wassen en van elk een 'dekseltje' afsnijden en wel zo dat je goed bij het binnenste van de tomaat kunt komen. Hol de tomaat uit met een lepeltje. De tomaten op hun kop laten uitlekken. Het rundergehakt bakken. De peterselie, ui en knoflook wassen en zeer fijn snijden. Dit doe je vervolgens allemaal bij het rundergehakt, plus het vruchtvlees van de tomaten. Ongeveer 5 minuten laten bakken.
    De oven voorverwarmen. Roer daarna de paneermeel en de kaas er doorheen. Vul de tomaten met het prutje. De tomaten in het midden van de oven circa 20 minuten verwarmen tot de paneervulling mooi bruin ziet. Bevat per 2 tomaten 220 kilocalorieën, exclusief aardappelen of rijst.

    14-01-2010, 17:53 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preiprutje
    Preiprutje
    (voor 2 personen)

    Ingrediënten:
    3 stelen prei
    1 bakje champignons
    100 gram gepaneerde kippenblokjes
    1eetlepel olie
    scheutje magere melk
    2 sauslepels Honig groentesaus
    1scheplepel ketjap
    Werkwijze:
    Snijd de prei en champignons in plakjes. Bak de kippenblokjes in de koekenpan. Ondertussen roerbak je de prei en champignons in een scheutje melk. Laat het prutje 10 minuten op een laag pitje roerbakken. Daarna gaan de kippenblokjes ook in het prutje. Vervolgens de groentesaus er aan toevoegen. Laat het geheel nog 5 minuten roerbakken.
    Bevat per portie à 225 gram: 280 kilocalorieën, exclusief 125 gram gekookte aardappelen of rijst.

    14-01-2010, 17:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:groenten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille
    Ratatouille
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    3 uien
    1 courgette (niet schillen)
    1 aubergine (niet schillen)
    2 tomaten
    1 groene paprika
    1 rode paprika
    4 aardappels
    300 gram kippenblokjes
    3 tenen knoflook
    4 eetlepels ketjap asin
    3 eetlepels dille
    zout en peper
    Werkwijze:
    Bak de uien en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de kippenblokjes toe. Daarna de zout, peper en dille toevoegen. 2 à 3 koppen water toevoegen. Snijd alles in kleine stukjes, inclusief de aardappels. Voegde rest van de groente toe. Daar na de ketjap toevoegen (naar smaak). Alles zachtjes doorkoken tot de aardappels gaar zijn, dan is de rest ook gaar. Opdienen met een frisse salade. Bevat per portie van 225 gram: 320 kilocalorieën. .

    14-01-2010, 17:52 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne Rapida (de snelle lasagne)
    Lasagne Rapida (de snelle lasagne)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    300 gram broccoli
    16 velletjes lasagne
    200 gram gekruide kipfilet
    250 gram ricotta (kaassoort)
    1eetlepel citroensap
    1 bosje basilicum
    4 eetlepels pijnboompitten
    3 eetlepels parmezaanse kaas
    zout en peper
    Werkwijze:
    Kook de broccoli beetgaar. De kipfilets in kleine stukjes hakken en bakken in de koekenpan. De ricotta en citroensap in een kom doorroeren. De basilicum klein snijden en er ook doorheen roeren. In de ovenschaal begin je met een laagje kippenblokjes, daar overheen broccoli (kleine stukjes), bedekken met lasagnevellen en bestrijken met het ricottamengsel. Weer een laagje kippenblokjes enzovoort, tot alles
    op is. Eindig met het ricottamengsel. Tot slot de pijnboompitten en de kaas mengen en over de lasagne strooien. De lasagne in het midden van de oven schuiven en circa 20 minuten laten verwarmen tot de oppervlakte lichtbruin is. Bevat per portie à 250 gram: 410 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:51 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:pasta recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza Margherita (met tomatensaus en Mozzarella)
    Pizza Margherita (met tomatensaus en Mozzarella)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    2 pakjes Danerolles Pizza en Tomato (vers deeg en makkelijk)
    1 eetlepel olijfolie
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    200 gram champignons
    3 tomaten
    1 gele paprika
    100 gram achterham in plakjes
    375 gram Mozzarella
    1 bosje basilicum
    Werkwijze:
    Volg de instructies op het pakje Danerolles. De ui, champignons, tomaten, paprika en de knoflook zeer klein snijden en vervolgens laten bakken in wat olijfolie. Inmiddels zijn de pizzabodems klaar en kun je de tomatensaus van het pakje over de pizzabodems uitstrijken. Vervolgens het prutje over de pizza's verdelen. De mozzarella en achterham en plakjes snijden, de basilicumblaadjes afplukken en dit alles over de pizza's verdelen. De pizza's 20 minuten laten bakken. De kaas moet wel smelten, maar mag niet erg bruin worden. Een aanrader voor iedereen die weinig tijd heeft en toch iets lekkers op tafel wil zetten. Serveer er een frisse salade bij. Eet smakelijk!
    Bevat per pizza 380 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:50 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cipolle al balsamico (uien in balsamico-azijn)
    Cipolle al balsamico (uien in balsamico-azijn)
    (voor 4 personen)

    Ingrediënten:
    600 gram kleine, rode uien
    5 a 10 blaadjes salie
    2 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels balsamico azijn
    2 eetlepels rode wijn
    2 theelepels honing
    peper en zout
    Werkwijze:
    De uien pellen en in de lengte halveren. De helften nogmaals halveren. De blaadjes salie wassen en in kleine reepjes snijden. Olijfolie in de koekenpan heet laten worden. Vervolgens de uien en salie er doorheen roeren en circa 3 minuten laten fruiten. De balsamico azijn, rode wijn en de honing door de uien roeren. Zout en peper erover en de pan afdekken. Ongeveer 10 minuten laten smoren. Opdienen met ciabattabrood en een frisse salade.
    Bevat per portie 125 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:49 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nieuwe recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken kip met komkommer en lente-ui
    Roergebakken kip met komkommer en lente-ui
    (voor 2 personen)
    Ingrediënten:
    200 gram kipfilet
    1 stukje komkommer van circa 12 cm
    3 lente-uitjes
    2 eetlepels olijfolie
    1 knoflookteentje
    1 eetlepel sojasaus
    1 mespunt suiker
    cayennepeper
    Werkwijze:
    Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter. Schil de komkommer, snijd hem overlangs doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in blokjes van 1 à 2 centimeter. Laat de komkommer in een zeef uitlekken. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes schuin in stukjes van circa 3 cm. Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de blokjes kip rondom lichtbruin. Pers de knoflook erboven uit en voeg de lente-ui toe. Roer de sojasaus met de suiker erdoor en voeg naar smaak cayennepeper toe. Roer de komkommer erdoor en roerbak het geheel nog zo'n 5 minuten tot de kip gaar is. Eet smakelijk! Per persoon 235 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:48 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:roer bak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtshake met aardbeien
    Yoghurtshake met aardbeien
    (voor 4 shakes)

    Ingrediënten:
    250 gram aardbeien
    1 dl sinaasappelsap
    0,5 liter magere yoghurt
    4 rietjes
    Werkwijze:
    Was de aardbeien. Leg 4 mooie aardbeien apart. Verwijder de kroontjes van de overige aardbeien. Doe de aardbeien met het sinaasappelsap in een keukenmachine of blender. Pureer de aardbeien. Schenk de yoghurt erbij en laat de machine even draaien. Schenk de shake in 4 glazen. Steek een rietje in elk glas en leg een aardbei boven op de shake. Je kunt in plaats van aardbeien ook perzik nemen.
    Per portie 60 kilocalorieën.

    14-01-2010, 17:47 geschreven door van leeuwen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:fruitshaks
    Archief per week
  • 12/05-18/05 2014
  • 07/11-13/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 25/10-31/10 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    We zijn de 24de week van 2025


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs