Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  03-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Prijs Burgemeester Paul Dams in Tremelo

  Nog eens een jogging waar ik geen tijd verlies om er naartoe te gaan. De eerste organisatie van de Grote Prijs Burgemeester Paul Dams in Tremelo, op amper 5 km van mijn deur.

  Twee mogelijkheden: de 5 km wedstrijd (2 rondjes) of de 10 km wedstrijd (4 rondjes). Normaal gezien ben ik niet zo'n voorstander van rondjeslopen maar hier mij toch maar ingeschreven voor de 10 km. Juist voor de start van de 5 km (om 15:00 uur) liep ik Karen tegen het lijf en we beslisten dan maar om samen eventjes los te lopen door achteraan bij de 5 km lopers aan te sluiten en één rondje mee te lopen. Het nuttige aan het aangename koppelen want zo wisten we ook wat we van het parcours mochten verwachten.

  Een vlakke omloop dus. De eerste 1200 m verhard, dan een 180° bocht die er glad bij lag door de regen, dan een kilometertje onverhard (voornamelijk gras met een smal pad in) om dan te eindigen met 300 m verhard.

  De start van de 10 km vond plaats om 15:45 uur onder een lichte regen. De eerste kilometers zou ik stevig doorlopen, om dan afwisselend rustig en terug snel te lopen. Dat was het plan.

  De eerste vier kilometers verliepen vlot en heel snel. Toen ik even dacht van misschien toch maar te blijven gaan en misschien mijn PR op de 10 km aan te vallen, besliste mijn lichaam er anders over. Stekende pijn in de milt en het tempo moest vanzelf rustiger worden dus. Het volgende anderhalf rondje werd dus aan iets rustiger tempo afgewerkt en op een bepaald moment kwam Karen mij zelfs terug voorbij (zij had gisteren nog een obstakelrun van 12 km gewonnen bij de vrouwen). Even dacht ik om bij haar aan te pikken maar een nog steeds opspelende milt wou niet meewerken.

  Juist voor we de laatste kilometer aanvatten, bleek ik gerecupereerd te zijn en kon ik het tempo terug serieus opdrijven om in de laatste paar honderd meter terug bij Karen te komen. Eventjes gedacht om via een tussenspurtje haar het nakijken te geven maar dan won de gentleman in mij het.

  Dus één seconde na haar ook de aankomststreep over.

  We beslisten dan maar om na onze opwarmingsronde ook nog een herstelrondje toe te voegen. Dus vandaag in totaal toch 15 km op de teller.

  De jogging in Tremelo is zeker een mooie aanwinst op de kalender. Een mooi rondje en een perfecte organisatie met heel veel mooie prijzen (twee daarvan waren trouwens voor KC-teamleden, Karen en Johan).

  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/764055000   

  03-05-2015 om 21:49 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demerjogging in Langdorp

  Amper drie en half uur na de aankomst in Oud-Heverlee stond ik al terug aan de start van een volgende wedstrijd in Langdorp bij Aarschot, de Demerjogging. Keuze uit een 5 of 10 km. Vorig jaar was de 10 km wedstrijd gewoon 2 rondjes van 5 maar dit jaar had men het parcours aangepast en volledig ten goede moet gezegd.

  De 5 km wedstrijd speelt zich nog altijd af op het oude parcours van vorig jaar: vertrek aan het bruggetje over de Demer (dicht bij de kerk) om dan langs de (onverharde, grindweg) oever van de Demer te lopen tot de eerstvolgende voetgangersbrug, brugje over en terug langs de andere kant van de oever (onverhard, aangestampte aarde) om aan te komen waar men vertrokken is.

  De 10 km wedstrijd start op het weggetje aan het bruggetje en loopt bergopwaarts naar het centrum van Langdorp, door het centrum en dan linksaf de Bosberg op (een stevige kuitenbijter), zo'n goede 2 km door het bos waarvan het merendeel stijgend om dan langs veld- en een binnenweg naar de oever van de Demer te lopen tot we bij het bruggetje terug zijn waarna nog het parcours van de 5 km gevolgd wordt. Iedereen was het er over eens dat dit parcours stukken interessanter en uitdagender was dan tweemaal het rondje van de 5 km te moeten doen. Houden dus zo, zou ik zeggen.

  Deze 10 km beschouwde ik gewoon als uitlopen na de inspanningen van de namiddag. Gezien Karen en Johan er ook zo over dachten en Karen haar hond Lucy bij had, besloten we het tempo van Lucy te volgen. Een aangename manier om de spieren los te lopen.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/762200269   
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1690722251156152.1073741872.1523910857837293&type=1   

  03-05-2015 om 21:45 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SVK Bosloop in Oud-Heverlee

  Vorig jaar in Oud-Heverlee nog de weergoden moeten trotseren (gietende regen, donder, bliksem en hagel) maar dit jaar kregen we het gezelschap van een mooi warm lentezonnetje.

  Gekozen voor de langste wedstrijd dit keer (16 km, 2 rondjes van 8) naast de andere twee mogelijkheden (5km en 8 km). De omloop is volledig onverhard, golvend en uitgetekend in het Heverleebos. Een heel mooie omloop waar ondanks het golvende parcours toch een mooi tempo kan aangehouden worden. Vergelijk het een beetje met een mountainbike parcours met redelijk wat op en af en enkele afdalingen met een hoge bult in het midden en diepe geulen aan de zijkanten.

  Gezien ik achteraan vertrokken was, was het na de start toch even drummen toen het smaller werd. Zoals voorzien deed ik relatief rustig aan op het mooie parcours. Na een drietal kilometer was het tijd voor een eerste versnelling en nadien zouden er af en toe zo nog een paar volgen. Ik kon er zonder problemen een stevig tempo in houden. Op het einde van de eerste ronde vervoegden we de (tragere) lopers die de 5 km wedstrijd liepen en dus via een shortcut op het einde nog een kleine kilometer met ons meegingen tot aan de aankomst waar wij verder konden voor een tweede ronde. Al bij al vlogen de kilometers vlotjes en snel voorbij.

  Na Antwerpen was dit een mooie training zonder hiervoor 100% voluit te gaan. Mijn lichaam voelt zich er trouwens niet echt goed bij als ik elke week alles uit de kast haal. Het is dus een kwestie van te zien welke wedstrijden aan 100% gelopen kunnen worden en welke we moeten aanpakken als een intensieve duurloop.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/762200252   

  03-05-2015 om 21:42 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp 10 Miles

  Zondag, 26 april 2015 … haat – liefde verhouding. De wedstrijd die ik in feite wel graag loop maar aan de andere kant voor zoveel andere redenen ook een beetje haat …

  • Positieve punten voor mij: absoluut de beste sfeer die je in België kan beleven op een loopwedstrijd, massa's toeschouwers die je aanmoedigen over het ganse parcours, het parcours door Antwerpen is uitdagend maar niet heel zwaar, lopen tussen duizenden anderen heeft wel iets …

  • Negatieve punten: één van de wedstrijden waar ik absoluut een goede tijd wil neerzetten maar waar dit tot nu toe nooit lukte, vorig jaar zelfs de man met de hamer tegengekomen na een 10-tal kilometer, de vele (sorry tragere) deelnemers die in de weg lopen omdat ze absoluut vooraan willen vertrekken, de vriendengroepen die absoluut naast elkaar willen lopen en zo soms het ganse baanvak innemen … lopen tussen duizenden anderen heeft soms wel eens nadelen ...

  Dit jaar had ik mij dan ook de afgelopen week zeer rustig gehouden, daar kon het al niet aan liggen. Om ook de stressfactor van de dag zelf weg te nemen had ik zelfs mijn borstnummer al gaan afhalen op zaterdag, wat kan een mens dus nog meer doen …

  Op zondagmiddag afgesproken met Nicolle Mertens om samen de trein naar Antwerpen te nemen: trein om 12:40 uur in Heist op den Berg, aankomst Centraal 13:10 uur dan tram 5 naar Linkeroever. Eerst een tweetal trams laten passeren (echt te vol) om ons tenslotte toch een plaatsje te kunnen veroveren op de derde tram. Tien minuutjes als sardientjes onderweg en tegen 14:00 uur waren we op Linkeroever. Start om 15:00 uur, tijd genoeg dus gezien we onze nummers al hadden … en al zeker voor Nicolle die nog een uur later dan mezelf startte.

  Na een korte opwarming van zo'n tien minuutjes dan tegen 14:30 uur afgezakt naar de startbox die al goed vol zat. Juist voor het binnengaan nog Patrick Verbinnen (buurman en collega Bergloper) tegen het lijf gelopen en ons samen toch iets meer naar voren in de startbox begeven tot we Danny (nog een Bergloper tegen kwamen) zowat halverwege de startbox.

  In principe kon ik dus niet veel last hebben van tragere lopers hier … want in feite zat ik zelfs iets te ver naar voren. Startschot om 15:00 uur en een paar minuutjes later waren wij ook de startbox uit.

  Ik had lang getwijfeld aan welk tempo ik zou starten … zeker gezien mijn ervaringen van vorig jaar.

  Toch maar beslist om niet te snel van stapel te lopen … de eerste twee kilometers toch nog rond de 5:05 min gedraaid (wat ik te snel vond) en dus de volgende kilometers iets rustiger aan (ook al door de beklimming naar en uit de Kennedy-tunnel). Het tempo zat goed en ik kon vlot doorlopen … hoe lang zou dat echter duren … in het hoofdje ging er toch wel iet om.

  Zowat halverweg, op de Scheldekaaien, voelde ik mij nog altijd prima en daarna kwam de strook met de kasseien waar ik vorig jaar dus een klop gekregen had … dit jaar bleef deze uit en bleef ik mijn tempo van rond de 5:20 min vlot behouden. Het ging zelfs zo vlot dat ik nu maar besliste om terug sneller te gaan. We zouden wel zien wat er zou van komen …

  In de afdaling in de Waaslandtunnel (de konijnenpijp) gaf ik het volle pond … wordt door velen afgeraden omdat je dat dan bij de beklimming bekoopt, maar ik voelde me prima. Tijdens de beklimming uit de tunnel verloor ik maar weinig aan snelheid … ik bleef me fris voelen en kon die kilometer met de beklimming toch tegen 11 km/u (5:30 min) afwerken … hoera. Nu kon er niets meer mis gaan.

  De laatste kilometer nog eens het volle pond gegeven om uiteindelijk na 1u22min55s over de meet te lopen. Heel heel tevreden met mijn tijd en absoluut nog niet ten einde adem. Misschien had er zelfs iets meer ingezeten had ik mijn tempo van de eerste kilometers niet laten zakken … maar dat zijn vijgen na pasen.

  Mij rustig kunnen omkleden om tenslotte Nicolle op te wachten bij haar aankomst. Ook zij had haar tijd die ze in gedachten had kunnen waarmaken en was dus zeer gelukkig.

  Tijd om terug te keren … de file bij het metrostation was zooooo lang dat we maar besloten om te voet naar het Centraal Station te gaan. Zo konden onze spieren ook al een beetje loskomen …

  Tegen 20 u tevreden terug in Heist en op naar volgend jaar dan maar.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/757774716   

  27-04-2015 om 16:37 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dijkloop in Betekom

  Net als vorig jaar ook dit keer in Betekom gekozen voor de 6,5 km (andere mogelijkheden: 3,5 km – 11 km of 10 mijl). In voorbereiding van de Antwerp 10 Miles overmogen leek deze afstand mij het meest geschikt.

  In tegenstelling tot vorig jaar dit keer echter mijn tempo serieus aangepast. Terwijl ik hier vorig jaar nog doorliep (en dit nadien in Antwerpen moest bekomen), hield ik het dit keer heel rustig. Achteraan vertrekken en ook lang daar gebleven. Iets over halverwege dan eens één kilometer iets meer snelheid gemaakt om dan de laatste kilometer het terug heel rustig te doen. Als het dit keer in Antwerpen weer tegenvalt dan zal het alleszins niet aan deze wedstrijd liggen.

  Voor de start nog tijd genoeg om een babbeltje te slaan met Karen, vooraleer zij dit weekend de marathon gaat lopen in Dusseldorf (samen met Rudy, Johan en Hans) en met Sarah Minart en Vicky Liekens die nadien de eerste en tweede plaats zouden behalen in de 11 km wedstrijd. Proficiat dames.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/755670131   
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.468842659938785.1073741889.139595832863471&type=1   

  27-04-2015 om 12:10 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!