Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  13-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stratenloop in Weerde

  Na vrijdagavond de 8 km in Wiekevorst was het de volgende tijd voor de Hoevejogging in Weerde. De eerste maal dat ik hier deelnam. Eerder een kleinschalige organisatie met een beperkt aantal deelnemers. Is ook eens leuk.

  Keuze uit 3 afstanden: 1, 2 of 3 rondjes van telkens ongeveer 3,4 km. Gezien de start van de 3,4 km om 18 uur was en de gezamelijke start van de 7,8 en 10,2 km om 18:45 uur, besloot ik om mij in te schrijven voor zowel de 3,4 km als de 7,8 km. Zo kon ik eens voluit gaan op de kortste afstand om daarna los te lopen op de iets langere.

  De omloop zelf was voor ongeveer 60% verhard (weg) en de rest voornamelijk door het bos (breed goed beloopbaar pad) en een klein stukje kasseiweg. De eerste anderhalve kilometer liep heel lichtjes bergafwaarts terwijl in de laatste kilometer twee korte klimmetjes zaten. Al bij al vrij vlak en in principe dus een snelle omloop. Ideaal om mijn snelheid te testen, ook al gezien het beperkt aantal deelnemers.

  Ideaal loopweer bovendien. Niet al te warm en een lichte druilerige regen.

  Om 18 uur stonden exact 57 lopers aan de start van de 3,7 km. Van bij de start trok ik de hendel goed open om de eerste km in 4'16 af te leggen. Daarna probeerde ik om het tempo zo goed mogelijk vol te houden.

  Na 15'17 bereikte ik voldaan de aankomst. Mijn beste prestatie ooit met een gemiddeld tempo van 4'32 per km, of een gemiddelde van 13,23 km/u. Bovendien eindigde ik als 2de in de categorie van de 50+ (27ste algemeen).

  Absoluut heel tevreden dus.

  Een half uurtje later (18:45 uur) stonden we met 153 lopers aan de start van de overige twee afstanden (62 deelnemers voor 2 rondjes en 91 voor 3 rondjes). Gezien mijn 'topprestatie' van een half uurtje voordien vertrok ik helemaal achteraan in een tempo van ongeveer 5'45 per km. Na één rondje voelde ik mij al bij al nog zeer goed en besloot toen maar om een beetje te versnellen om uiteindelijk in 36'58 de aankomst te bereiken (algemeen gemiddelde 5'30 per km). Dus al bij al nog een snel tweede rondje uit de benen geschud.

  Na een deugddoende douche nog een anderhalf uurtje in de feesttent blijven hangen met een paar collega lopers/loopsters. Niemand van ons echter die in de aanwezigheidstombola op geluk kon rekenen.  13-07-2014 om 13:11 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoevejogging in Wiekevorst

  Na drie weken intensieve training stond deze week een rustige trainingsweek op het programma. Vier trainingen van 8 km aan gemiddeld 5'45 per km. De eerste training werd dinsdag afgewerkt. De tweede gepland op donderdag viel in het water. Ik zag het echt niet zitten om in zo'n regenweer aan te zetten.

  De twee laatste trainingen stonden gepland op vrijdag en zaterdag. Tegelijkertijd ook een jogging in Wiekevorst en Weerde.

  Vrijdagavond dus naar Wiekevorst voor de Hoevejogging. Keuze uit 1, 2 of 3 rondjes van telkenmale een 3,7 km op een bijna volledig verhard en vlak parcours.

  De laatste twee weken had ik telkenmale moeite om mijn begintempo aan te houden, vooral mentaal dan. Door deze week weinig te lopen, had ik duidelijk een boost gekregen want in Wiekevorst verliep alles heel vlotjes. De eerste twee kilometer mee laten meedrijven met Cynthia Verschueren en toen ik merkte dat haar tempo begon te zakken overgenomen en verder om mijn tempo van ongeveer 5 min per km gelopen. Een gemiddelde hartslag van 155 (eindje onder mijn omslagpunt van 159) met een piek van 164 (terwijl mijn maximale hartslag 173) is. Er zat dus duidelijk nog iets in de tank bij de aankomst.

  Ik heb mij trouwens voorgenomen om mij minder op de prestatie te gaan richten en meer op de fun. Starten en dan zien we wel hoe het loopt die dag. Waarom je telkenmale richten op een eindtijd ? Voor wie of wat ? Nee, vanaf nu zien we wel zolang ik er maar plezier aan beleef.  12-07-2014 om 08:24 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stratenloop in Rillaar

  De Stratenloop in Rillaar, zaterdagavond, was mijn laatste loopwedstrijd van deze week. Nog een 8-tal km moest ik volgens mijn schema maken.

  Veel deelnemers waren er niet (slechts 84 voor de 3 afstanden samen). De voetbal zal er wel voor iets tussen gezeten hebben. Nochtans stond er een groot scherm opgesteld. Het voorziene startuur werd zelfs met een kwartier uitgesteld zodat iedereen de eerste helft van de match kon volgen. Bij het begin van de rust werd dan de start gegeven voor 1, 2 of 3 rondjes van 3,8 km. Een 100% verharde omloop met twee heuvels erin verwerkt. Niet echt een parcours om van weg te dromen maar je kan niet altijd verwend worden natuurlijk.

  De meeste deelnemers hadden gekozen voor één rondje (om op tijd binnen te zijn voor de tweede helft van de voetbal ?). Zelf had ik dus gekozen voor 2 rondjes, samen met nog 27 anderen.

  Alhoewel het tijdens de namiddag regelmatig geregend had, was het toch een zwoel weertje. Weinig zuurstof in de lucht. Al van bij de start voelde ik dat het een zware wedstrijd ging worden. Echt geen goed gevoel en beteren zou het niet. Het was gewoon kwestie van de 8 km vol te maken.

  Na één rondje liep ik in het spoor van een in Belgische kleuren uitgedoste dame die continue met ratels (of hoe noem je die dingen) rondliep. Ik probeerde me vast te bijten in haar spoor maar toch liep ze meter voor meter weg van mij.

  Uiteindelijk toch de aankomst bereikt in 40'15. Blij dat ik er was. Inpakken en wegwezen.

  Mijn kilometers voor deze week zitten er op en volgende week staat een kalme week op mijn programma. Vier dagen lopen, gemiddeld 8 km per dag aan een tempo van ongeveer 5'45.

  07-07-2014 om 20:27 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peulisjogging in Putte
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vrijdagavond, nog eens een joggingwedstrijd dicht in de buurt, namelijk de Peulisjogging in Peulis (Putte), amper een goede 10 km van mijn deur.

  Hier werd ons een grotendeels onverharde, relatief vlakke omloop voorgeschoteld: start en aankomst op het voetbalveld, een paar passages door het bos met toch enkele tamelijk smalle stukjes erin, een passage op een grindweg, ook nog een klein stukje zanderige ondergrond en een tweetal passages macadamweg. Voor iedereen iets dus.

  Keuze uit één, twee of drie rondjes van 4km.

  Volgens mijn trainingsschema voor de halve marathon moest ik deze week nog 15 km doen. Gezien er 's anderendaags nog een jogging op mijn programma stond, koos ik hier dus voor twee rondjes of 8 km. Dit was gezien het zeer warme en zwoele weer bovendien meer dan genoeg.

  De start werd gegeven om 19u45 (start voor 8 en 12 km samen). 186 lopers aan de start waarvan het merendeel (110) gekozen had voor 2 rondjes.

  Gezien de verschillende soorten ondergrond en er ook stukken bijlagen waar het opletten was om de voeten niet om te slaan had ik bij de start al geopteerd om achteraan te starten en er een goede, doorgedreven training van te maken zonder voluit te gaan. Met een gemiddelde van 11 km/u op het einde zou ik al best tevreden zijn.

  Alles verliep dan ook volgens schema (elke kilometer bijna rond de 5'30). Halverwege het tweede rondje begon het dan ook nog te regenen wat de passages in het bos er niet gemakkelijker op maakte gezien mijn bril. Zeker het laatste stuk in het bos met zijn kronkelende weg die dan nog veel bulten vertoonde, vergelijkbaar met zo'n BMX parcours, was met een beregende bril toch eventjes opletten geblazen.

  Maar eind goed al goed. De aankomst bereikt na 44'30 of een gemiddelde van 11 km/u. Hiermee eindig je natuurlijk niet bij de eersten :) maar dat stoort mij dan ook helemaal niet (plaats 84 op 110 deelnemers).

  Bijlagen:
  Peulisjogging (1a).jpg (169.6 KB)   
  Peulisjogging (2a).jpg (156.1 KB)   

  07-07-2014 om 00:00 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!