Volgende geplande wedstrijden:
 
12 Feb '17 1/2 Marathon MJ Sport (Clap)
26 Feb '17 Geer
5 Mar '17 Fernelmont 11 km (Hesbignon)
19 Mar '17 Berloz, 10 Km (Hesbignon)
25 Mar '17 Crêtes de Spa (21 Km)

Gelopen Km's

Maand Km's 2015
Km's
2016
Km's 2017
Januari 287 228 195
Februari 263 210
Maart 252 278
April 278 248
Mei 275 223
Juni 240 225
Juli 150 208  
Augustus 225 255
September 275 206
Oktober 206
235
November 230
247
December 200 249
Totaal 2868 2800
Foto
Inhoud blog
 • Jogging d'hiver te Sprimont (ClaP) 12 km
 • Jogging de l'an Nouvel - Antheit, 11.4 km
 • Estafetteloop Speelhof Sint-Truiden
 • Op naar 2017
 • Trail de Marchin
 • Afsluiter Challenge Hesbignon - Les Vallons de la Mehaigne, Braives, 10 km
 • La Mohatoise - 10.5 km - Hesbignon
 • Ambiorixrun Tongeren - Victors Cup - 9 km
 • Natuurloop Landen
 • Monumentenrun Sint-Truiden en Semi Vert Amay
  Zoeken in blog

  smol01

  29-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging d'hiver te Sprimont (ClaP) 12 km
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze ochtend trok ik samen met Marie-Anne, Stefan en Richard richting Sprimont, waar de jaarlijkse Jogging d'hiver op de kalender stond. Dit zou de 3e wedstrijd van het jaar worden, want ook vorige weekend liep ik een wedstrijd van de ClaP, namelijk de Jogging GP Leon Schots te Hannuit, voorwedstrijd van de CrossCup. Op een volledig verhard parcours dienden we in Hannuit vorige week zondag 2 rondjes af te leggen goed voor 11 km. Deze 11 km werden in koude (-4 graden) maar zonnige omstandigheden gelopen. Toch kon ik er een degelijke prestatie laten noteren, 4'43'/km gemiddeld. De conditie is dus nog niet echt top maar dat merken we ook tijdens de trainingen :) 
  Vandaag zouden we natuurlijk een gans ander parcours voorgeschoteld krijgen in en rond Sprimont. Het verharde gedeelte zal het hiert moeten afleggen tegen het onverharde. Het woord "Trail" is hier al meer van toepassing dus dan "Jogging". 
  Na wat onduidelijkheid vonden we toch tijdig de start en kregen we nog wat uitleg van de speaker ter plaatse. Hij waarschuwde ervoor dat er op sommige plaatsen nog sneeuw en ijs kon aanwezig  zijn. Dat wordt dus oppassen geblazen om geen averij op te lopen. 
  Het parcours was een groot vraagteken voor ons, het enige dat we wisten wat dat de meeste hoogtemeters (in totaal 220) zich afspeelden in de eerste helft van de wedstrijd. En dat kregen de benen al dadelijk te voelen .... een stevige verharde klim luidde het begin in van een pittig parcours. De eerste kilometers verliepen nog verhard, maar even later doken we het onverharde gedeelte in. Jammer genoeg bevonden de sneeuw en ijsstukken zich voornamelijk in de afdalingen. En na iets meer dan 3 km maakte in kennis met grond, door een slipper van  een medeloper. De schade leek mee te vallen, alleen een besmeurde broek en trui en wat geschrokken van de val. Stefan passeerde me even later en informeerde even maar ik gaf aan dat het wel meeviel. Hij muisde er vanonder maar uit ervaring ging ik er vanuit dat ik hem wel terug kon remonteren in een latere fase van de wedstrijd. Maar door de verkeerde schoenenkeuze, ik koos voor de Nimbus, ipv de Trail schoenen, kreeg ik nooit grip op de onverharde stroken. En deze passages waren best pittig. Een passage door het bos, door een plaatselijke weide, de organisatoren lieten ons kennismaken met alle soorten ondergrond die Wallonië trots is. Stefan liep dus nog steeds een goeie 100 meter voor me uit, toen we rond km 8, een klim van goed één kilometer voorgeschoteld kregen op asfalt.  gewoon rechttoe rechtaan, niet te steil, dus echt mijn ding. Op mijn eigen tempo ging ik op en over Stefan en remonteerde ik nog een 5-tal andere lopers. Maar éénmaal boven kregen we opnieuw 2 kilometer onverhard voor de kiezen ... en wat een strook. Het was gedurende 2 kilometer zoeken naar het juiste evenwicht en balans om niet onderuit te gaan. Gelukkig overleefden we deze strook en doken we de laatste kilometer in richting  finish. Een mooie geasfalteerde afdaling tot aan de finish, neen dat gunnen ze ons niet :) want vlak voor de finish draaiden we nog even een klein stukje bos in, waar we een korte afdaling moesten trotseren, eigenlijk een glijbaan van modder. Ik ging voetje per voetje naar beneden en alle lopers die ik inhaalde tijdens de helling, overspoelden me hier. Gelukkig kon in Stefan toch nog achter me houden :) Zo liepen we even later in 1u06 over de finish voor 12 km. 
  Toch tevreden met deze prestatie op dit parcours ! Eénmaal binnen de averij bekeken van de val, en de knie bleek toch redelijk beschadigd. Hopelijk valt de schade vooral morgen en de komende dagen mee. 

  Volgende wedstrijd : 1/2 marathon MJ Sport te Alleur op zondag 12 februari.

  29-01-2017 om 00:00 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de l'an Nouvel - Antheit, 11.4 km

  De laatste jaren is Antheit de plaats waar het nieuwe loopjaar ingehuldigd wordt :) aangezien zij steeds op de 1e zondag van het jaar hun wedstrijd reeds organiseren. Daar de 1e zondag dit jaar op 1 januari viel, werd uitzonderlijk uitgeweken naar de 2e zondag van het jaar.

  Dat was dan ook dit jaar niet anders, al zorgden de weergoden toch voor enige twijfel op zaterdagavond, met hun ijzelgedoe. Maar zo snel haken we natuurlijk niet af, en zo trokken we toch nog met 5 Speelhofrunners (Marie-Anne, Stefan, Richard, ikzelf en de jarige Peter) richting Antheit, gelegen ergens tussen Hannuit en Hoei. De wegen richting Antheit lagen er alvast proper bij, maar de dichte mist zorgde er toch voor dat we van de omgeving niet veel zouden kunnen genieten. Eénmaal ter plaatse aangekomen en de inschrijvingsformaliteiten voltrokken waren, trokken we op verkenning om ons van de situatie te vergewissen op de kleinere wegen. En deze lagen er nog vrij glad bij :( een echte topprestatie zou er dus vandaag niet inzitten. Een bijkomend excuus dus, want de conditie is momenteel ook nog niet helemaal top. Uithouding en kilometers malen zijn geen probleem, maar snelheid trainen zit momenteel op een laag niveau .... op een uitzonderlijke intervaltrainng te na gesproken vlak voor nieuwjaar.

  Enfin, na een korte opwarming waren we klaar voor de 1e wedstrijd van het jaar. Aangezien ik hier voor de 3e maal aan de start sta, wist ik waar de zwaarste stukken zouden komen. Maar de organisatie zorgde voor een nieuwe aankomst en deze zag er op de grafiekjes vrij pittig uit ...

  Ik startte samen met Stefan ergens halverwege de groep en we probeerden er een goed tempo in te houden, want na goed 1.5 km draaien we een smalle steeg in waar nog al eens file vorming mogelijk is ... maar het slechte weer zorgde ervoor dat er vandaag "slechts" 350 lopers kwamen opdagen ipv de 950 van afgelopen jaar ... en zo doken we zonder problemen het steegje in. Dat lag er toch vrij glibberig bij en hier lastte ik al meteen een eerste recup strookje in. Eénmaal terug op de beter beloopbare ondergrond probeerde ik het tempo terug op te trekken. Maar niet voor lang want aan km 3 stond de lange helling van bijna 2.5 km ons te wachten. Ik kon deze redelijk comfortabel oplopen, zonder echt in het rood te gaan, maar op de kleinere verbindingsstroken die er telkens toch glad bijlagen, moest ik telkens wat terrein prijs geven op de lopers in mijn omgeving. Ik kwam nu in het gezelschap van Richard na 6 km en zo liepen we samen richting het fietspad dat we verkend hadden vooraf. Waar ik toen nog de hoop had dat dit er tijdens de wedstrijd wat beter beloopbaar bij zou liggen, werd mijn hoop al snel de kop ingedrukt. Het was gedurende 700 meter schuiven en ik liet het tempo wat zakken, om eventuele valpartijen of blessures te vermijden. Eénmaal verlost van het fietspad wachtte ons de 2e langere helling van de dag. Ook deze ging vrij vlot en volgens mijn latere Strava gegevens werd deze helling gelopen aan het tempo van de voorbije jaren, de conditie zal dan toch nog zo slecht niet zijn :) ... eénmaal boven op de helling en nog een plaatselijk toertje rond de plaatselijke wijken, doken we een overharde weg in naar beneden. Deze lag er opnieuw zeer glad bij en opnieuw werd ik door meerdere lopers ingehaald. Nu wachtte ons enkel nog de nieuwe aankomst te verkennen, +- 2 km lang. Eerst een vrij pittige helling van 400 meter met een stevig stijgingspercentage en veel ijzel op de weg, gevolgd door een vettige strook in het bos, een nog gladdere trap :) om dan over een graszone richting finish te crossen ... gelukkig overleefde ik gans deze strook zonder valpartij en zo liepen we (Richard en ik) na 11.4 km over de eindstreep in 57' (5'01 gemiddeld). Tevreden over deze prestatie zeker gezien de toestand van het parcours en de meteo omstandigheden !!

  Achteraf genoten we nog van een gezellig glaasje champagne op de parking naar aanleiding van Peter zijn 50e verjaardag, die later op de dag nog uitgebreid werd gevierd.

  Passage op het gladde fietspad na 7 km met Richard (foto Nadine Claessens)

  eindelijk de aankomst, nog één gladde bocht :)

  10-01-2017 om 22:12 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Estafetteloop Speelhof Sint-Truiden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Allereerst mijn beste wensen aan de kleine groep lezers van mijn blogje :) .

  Langs deze weg zou ik graag wat reclame willen maken voor de Estafetteloop die ik samen met de Speelhofrunners organiseer op zaterdag 21 januari in het Speelhof te Sint-Truiden.

  Mocht U interesse hebben om deel te nemen, snel of traag, aarzel niet om je in te schrijven; iedereen is meer dan welkom, en kom eens genieten van de unieke sfeer die er heerst tijdens de Estafette Challenge wedstrijden.

  Alle informatie kan U terug vinden op onze website www.speelhofrunners.weebly.com .

  Meer informatie over de estafettechallenge is terug te vinden op www.estafettechallenge.wordpress.com

  PS : een eerste wedstrijdverslag mag U volgend weekend verwachten. Zondag 8 januari trek ik naar Antheit, op het wedstrijdseizoen 2017 aldaar te openen. 

  Heeft u ook eens zin om een wedstrijd te lopen en U weet niet waar naartoe, ga dan zeker eens op zoek naar de website van collega Speelhofrunner Stefan (www.joggingkalender.weebly.com)

  01-01-2017 om 00:00 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar 2017

  De trail in Marchin was alvast mijn laatste wedstrijd van 2016.

  In 2016 46 wedstrijden gelopen alvast 16 minder dan vorig jaar. Eén van mijn doelstellingen van 2016 dus bereikt.

  Qua kilometers zal ik stranden op 2800 km en hiermee ben ik vrij tevreden. Amper een 70 tal kilometer minder als vorig jaar, maar wel een gans jaar blessurevrij kunnen lopen.

  Doelstellingen voor 2017 ..... enkele mooie halve marathons lopen met onder andere in maart Crêtes de Spa. Voor de rest zoveel mogelijk wedstrijden van de gezellige Challenge Hesbignon proberen mee te pikken en de Estafettewedstrijden als amusement.

  Hierbij nodig ik iedereen alvast uit op onze 2e Estafetteloop van de Speelhofrunners op zaterdag 21 januari '17 om 15 uur op het Speelhof te Sint-Truiden !! Meer informatie via www.speelhofrunners.weebly.com

  Bijlagen:
  estafetteloop SPEELHOF 2017.pdf (126.1 KB)   
  http://www.speelhofrunners.weebly.com   

  20-12-2016 om 13:23 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trail de Marchin

  Het is al weeral eventjes geleden dat ik nog eens een berichtje kwam posten op mijn blogje.

  Niet dat we al die weken niet gelopen hebben, maar veel wedstrijd activiteit was er niet te noteren na een toch vrij stevig jaar.

  In November liep ik nog Elle & Lui te Burdinne en vorige week nam ik samen met Vanessa deel aan de Estafettechallenge te Waremme. Genoten van beide wedstrijden zonder dat er iets moest gepresteerd worden en dat was best eens leuk na een seizoen waar we toch altijd proberen onze besttijden te evenaren of laat staan te verbeteren.

  Gisteren trok ik dan samen met trainingsmaat Roland naar Marchin, waar in de plaatselijke groene omgeving, de Trail de Marchin werd georganiseerd. 13.8 km en 25 km was de keuze, wij kozen voor de kortste afstand.

  Het werden net geen 14 km (13.89) die toch als vrij zwaar mogen bestempeld worden. Na een vrij vlakke aanvangsfase van goed 2 km, doken we even later voor het eerst het plaatselijke bos in en kregen meteen een stevige helling te verwerken. Iets voor halverwege moesten we voor het eerst op wandelen overschakelen, maar ook dit was best vermoeiend. Maar mijn wandeltempo bleek toch stevig te zijn, want ik wist menig "lopers" bij te halen. Maar in de hieropvolgende technische afdaling stormde iedereen opnieuw langs me door. Ik beheers totaal de techniek niet om te dalen, zeker niet op dergelijke parcours, en het angstzweet brak me net niet uit :) . Enfin enkele honderden meters toch heelhuids beneden geraakt, en zo moest ik terug op zoek naar Roland die wel stevig naar beneden ging. Ik trok het tempo wat omhoog richting bevoorrading en Roland liet zich wat uitzakken dus waren we snel terug in elkaars gezelschap.

  Maar onmiddellijk na de bevoorrading was het terug klimmen geblazen, maar deze was iets minder steil en nu konden we weliswaar in slow motion in loopfase blijven. Opnieuw haalde ik aardig wat lopers bij tijdens deze lange klim. Nu volgde er een mooie passage in het bos rondom een mooie rots. Technisch vrij moeilijk maar mooi om te lopen. Roland volgde op korte afstand en bij het verlaten van het bos kwamen we op een stuk vals plat opnieuw in elkaars gezelschap. We kregen nu in open veld de wind op kop maar konden er toch een vrij stevig tempo op na houden. De zwaarste hellingen zowel qua dalen als klimmen hadden we nu gehad. Een lange duik richting aankomst wachtte ons nog dacht ik. Maar éénmaal beneden bleek dat we toch nog goed 1.5 km terug omhoog moesten vooraleer de aankomststreep overschreden kon worden. Mezelf de nodige moed ingepompt en op karakter niet aan het wandelen geraakt. Zo overschreden we na 1u38 de streep voor 13.89 zeer mooie kilometers !!

  Eindelijk nog eens genoten van deze mooie trail. Het mooie van dergelijke wedstrijden is dat het echte wedstrijd gevoel niet aanwezig is. Af en toe jezelf eens uitdagen door een helling proberen tot boven te lopen hoort er wel bij, maar voor de rest is het vooral genieten van de natuur !  12-12-2016 om 13:20 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afsluiter Challenge Hesbignon - Les Vallons de la Mehaigne, Braives, 10 km
  Deze ochtend stond de afsluitende wedstrijd in het kader van de Challenge Hesbignon op de kalender. Aan deze Challenge neem ik nu toch al een 10-tal jaar deel, en ik ben er nog steeds niet op uitgekeken. Er heerst altijd een gezellige sfeer tussen de verschillende lopers en de organisatoren zorgen steeds voor een afwisselend parcours met meermaals een passage door een privé-domein waar je anders nooit zou kunnen komen. Een klein negatief punt dat je er soms moet bijnemen in dat de douches soms een durven te verwijzen naar de tijd van toen :) maar dat nemen we er graag bij.
  En dus trokken we deze ochtend naar Braives, dat traditioneel de locatie is voor de laatste wedstrijd. Hun parcours is eveneens een traditie zodat het voor de honkvaste lopers geen geheimen niet meer kent. Niet meteen het zwaarste parcours uit de 18 wedstrijden, maar toch eentje met twee stevige kuitenbijters. 
  Voor mezelf was het de 6e deelname hier in Braives. Mijn tijden durven hier nog al eens te schommelen gaande van 54'45 in 2012 tot 45'20 (2014). Vandaag hoopte ik toch op een tijd rond de 47' te kunnen eindigen. 
  En voor het eerst dit najaar kregen we wat koud weer te verwerken. Een 5-tal graden en een frisse wind zorgden toch voor een vrij fris gevoel. 
  Ik probeerde van bij de start een tempo aan te gaan wat ik dacht gedurende de ganse wedstrijd te kunnen volhouden op de vlakkere stroken. Aan de lopers rondom mij te zien, zat ik vandaag op mijn plaats in het toch vrij omvangrijke peleton van 320 lopers op de 10 km. De onverharde strook op km 2 lag er dit jaar zeer goed beloopbaar bij, ook dat hebben we al wel anders geweten. Na het bordje van km 2 draaiden we een eerste keer de ravel op om alzo opnieuw richting start/finish strook te lopen. Zo passeerden we de startplaats opnieuw na 3.5 km, het frisse gevoel was ondertussen al verdwenen maar helaas gingen ook de benen al wat minder fris aanvoelen :) . En het moeilijkste deel van het parcours kwam er nu aan op en rond de Mehaigne en de plaatselijke kerktoren. Een twee tal pittige hellingen wachtten ons op. De eerste tijdens kilometer 5 ging nog vrij vlot en in het open veld hierna kon ik het tempo terug opkrikken richting 4'35/km. Maar tijdens de klim op kilometer 7 richting kerk, kreeg ik het toch heel zwaar en liet hier zowaar een km noteren van 5'35/km. Na wat opzoekwerk naar mijn gegevens van 2014, bleek dat ik hier toen nog 4'45 kon aanhouden .... er komt dus wel degelijk wat slijt op de carrosserie. Maar éénmaal boven, ging het voor een tweede keer de ravel op, ditmaal gedurende een 2-tal kilometer in licht dalende lijn. Het tempo ging hier terug zeer vlot, maar bij het verlaten van de ravel op km 9, ontbrak me het nodige karakter en liet ik het groepje waar ik bijliep enkele meters van me weg lopen. Zo trotseerde ik de laatste kilometer dan maar eenzaam :) om even later de finish lijn te overschrijden in 47'15 ofwel 4.42'/km gemiddeld voor de 10 km. Een tijd waar ik wel mee kon leven gezien mijn huidige conditie. 
  Zo sluiten we deze Challenge af met een 14e plaats op 38 in mijn categorie en nam ik deel aan 16 van de 18 wedstrijden.

  Volgende wedstrijd : Elle et Lui te Burdinne op zaterdag 19 november.

  06-11-2016 om 20:57 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Mohatoise - 10.5 km - Hesbignon
  Terwijl de meeste Limburgse lopers vandaag terug te vinden waren in Eindhoven (marathon en halve marathon) of in Hasselt (den dwars) en één enkeling in Chicago, trokken we toch nog met 4 Speelhofrunners richting Moha, waar de voorlaatste wedstrijd van Challenge Hesbignon plaatsvond. Ter plaatse toch nog meerdere Limburgse lopers gespot dus al bij al viel het nog goed mee, niet iedereen is dus blijkbaar gek van dat massa gedoe :)

  Moha, een kleine deelgemeente van Wanze, staat ieder jaar garant voor een mooi en gevarieerd parcours. Vorig jaar was ik hier niet van de partij maar in 2013 en 2014 wel. Maar blijkbaar lopen we sedert vorig jaar het parcours in tegenovergestelde richting als wat bij mijn  voorgaande deelnames het geval was. Bij de opwarming had ik al een vermoeden dat het parcours gewijzigd was maar éénmaal gestart kregen we al snel de bevestiging dat dit wel degelijk het geval was. Na goed 500 meter draaiden we linksaf in plaats van rechtdoor te lopen richting steengroeve. Na een vrij vlakke aanvangsfase tijdens de eerste kilometers maar met toch al enkele singletracks en overharde stroken  die dienden getrotseerd te worden ging het parcours tijdens de 4e kilometer toch wel stevig omhoog. Na een snellere start moest ik hier toch het tempo stevig laten zakken. Na deze moeilijke klim doken we nu het plaatselijke bos in waar het opletten was voor uitstekende boomwortels. Gelukkig kregen we een kilometer later opnieuw beter beloopbare ondergrond onder de voeten geschoven bij het verlaten van het bos. We zaten nu ongeveer rond km-punt 5 waar ons een prachtig uitzicht over de omgeving werd aangeboden. Vanaf hier hadden we meteen het ergste van het parcours gehad, wat meteen ook zou zorgen voor een negatieve split tijdens deze wedstrijd. Enkel een brug over de autostrade vlak na de bevoorrading moest nog overwonnen worden, voor de rest was het gedurende een 3-tal kilometer stevig dalen. Maar dit is niet meteen mijn specialiteit en ook de schokken waren niet echt ideaal voor de rug zodat ik toch door enkele lopers bijgehaald werd. Eénmaal beneden kregen we een prachtige dreef voorgeschoteld waar de zon zorgde voor een prachtige lichtinval. Moest de herfst wat eerder zijn intrede gedaan hebben, hadden we hier kunnen genieten van de prachtige kleuren van de herfst. Na deze dreef bij het ingaan van de laatste kilometer moesten we zoals traditioneel in deze wedstrijd nog de klim doen naar een oud fort, wat toch steeds een serieuze kuitenbijter blijft, ook in deze richting. Maar éénmaal deze helling getrotseerd, moest er nog slechts een 500-tal meter gelopen worden tot aan de finish. Zo wist ik even later de finish te overschrijden in 50'45 voor 10.31 km (4'55/km).   Foto genomen na +- 3 km door Louis Marechal


  Op de top van de klim op het fort, foto Nadine Claessens

  Bijlagen:
  https://flow.polar.com/training/analysis/893800274   

  09-10-2016 om 20:50 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  02-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambiorixrun Tongeren - Victors Cup - 9 km
  Gisterennamiddag zakten we met een deel van de Speelhofrunners af naar de oudste stad van België, Tongeren. 

  De vrienden van "Team Paluko" organiseerden er samen met het overkoepelende orgaan de Victors Cup hun jaarlijkse Ambiorix Run. Hun vaste locatie aan de Motten werd ingeruild voor het Plinius Park, ooit nog bestemming voor het Land van Ooit :). De wijziging van locatie mocht achteraf gezien als een succes aanzien worden. 

  Eind vorig jaar was deelname aan meerdere wedstrijden van deze Victors Cup  nog één van mijn doelstellingen, maar ook dit jaar is het echter  gebleven met 2 wedstrijden, namelijk de Tungrirun en deze Ambiorixrun. Nochtans zijn het telkens goed georganiseerde wedstrijden, maar meestal vallen ze telkens samen in een weekend met een Hesbignon wedstrijd, die toch nog steeds mijn voorkeur geniet. 

  Enfin dit weekend stond er geen Hesbignon op de kalender en trokken we dus naar Tongeren voor deze wedstrijd. De ongebruikelijke afstand van 9 km diende afgelegd te worden. We kregen vooraf nog wat deskundige uitleg van Norbert van Paluko en hieruit bleek dat er ongeveer 2 identieke lussen dienden afgelegd te worden en dat er toch enkele stevige hellingen moesten getrotseerd worden om en in de buurt van het Pliniuspark en Piringen.

  De weersomstandigheden waren, leken :) , ideaal, een lichte bries en ongeveer een 20 graden warm. Ik nam een behouden start en liet een groepje met Stefan en Willy een 50-tal meter voor me uit lopen tijdens de eerste kilometer. Na deze kilometer dan toch maar beslist er een wedstrijd van te maken en op zoek te gaan naar enkele concurrenten. En zo kwamen we even later in het open veld langs de maïs velden en hier bleek het toch nog aardig warm met het zonnetje vol op het hoofd. Ondertussen was ik bij Stefan gekomen, maar het groepje met Willy was gaan vliegen :) Even later merkte ik dat Stefan moest afhaken en ging ik op zoek naar FB vriend Tovo Trix die even voor halfweg een 150 meter voor me uitliep. Meter voor meter naderde ik hem en even na de 2e klim in Piringen wist ik hem bij te benen. Ik maande hem nog even aan zijn wagonnetje aan te haken, maar hij had op dat ogenblik blijkbaar even een moeilijk moment. Ikzelf probeerde nu het tempo tijdens de 2 laatste vlakke kilometers wat hoger te houden, iets waarin ik vrij goed slaagde. Zo wist ik de finish na iets meer dan 9 kilometer te bereiken in 42'40 ofwel 4'42/km gemiddeld. Zeer tevreden hiermee gezien de omstandigheden en het parcours dat zeer uitdagend was en dat als één van de mooiere parcours in onze omgeving mag gerekend worden !!

  Volgende wedstrijd ; zondag 9 oktober, La Mohatoise, 11 km, Hesbignon

  Na ongeveer 7.5 km kon er nog een lach vanaf voor fotograaf Jo Defrère


  Samen op de foto met Ambiorix en Brutus aka Plugie, een ex-collega 

  02-10-2016 om 21:32 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  28-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurloop Landen

  Afgelopen weekend samen met Stefan en Marie-Anne richting Landen getrokken voor de "Landense Natuurloop" georganiseerd door de vrienden van de Landense Joggingclub.

   Deze natuurloop is geen wedstrijd, maar gewoon een vrije loop over een afgepijld parcours. Er was de keuze uit 5 - 10 of 15 km en wij gingen voor de langste afstand. Stond er dan geen wedstrijd gepland afgelopen weekend zal U zich afvragen wellicht ?? Toch wel, zelfs één van mijn favoriete wedstrijden van de afgelopen jaren vond plaats afgelopen zondag, de Tec Tonic 38, maar een niet zo goede conditie en de tijdsduur die deze Tec Tonic opslorpt deden me kiezen voor de Landense Natuurloop en natuurlijk ook voor de vrienden van LJC een plezier te doen.

  Want zij zorgden voor een mooi en afwisselend parcours in en rond Landen. Na een mooie passage in een natuurdomein in het centrum van Landen even na de start doken we al snel de rustige veldwegen in. Zo trokken we onder meer door de straten van Overwinden en Rumsdorp en kwamen we zo op plaatsen die we nog nooit gepasseerd waren. De organisatoren zorgden voor voldoende afwisseling in het toch wel pittige parcours zodat het nooit ging vervelen. En ook de ondergrond wisselde regelmatig, van goed lopende asfaltwegen over bvb de mooie ravel Landen - Hannuit naar taaie kasseiwegen. Zo genoten we onderwege met volle teugen mede dankzij de mooie nazomer die September ons toch te bieden heeft. En het zwaarste stuk hadden ze voor het einde gehouden, een nijdige helling waar de wind nog eens even vol in het nadeel ging blazen :) het werd dus nog puffen tot het einde ...

  En in tegenstelling tot de wedstrijden, namen we zondag wel de tijd aan de bevoorradingen, voor wat water of sportdrank en een babbeltje met de mensen van de organisatie.

  Een activiteit zeker voor herhaling vatbaar dus !! Stilletjes aan beginnen we toch al te denken aan de plannen voor 2017 :) Dit jaar ga ik er  in slagen het aantal wedstrijden met een 20 % terug te dringen tov vorig jaar. Bedoeling is toch om het aantal wedstrijden volgend jaar nog wat meer te beperken, zeker voluit lopen. Ik zal dus misschien meer op zoek gaan naar organisaties als deze Natuurloop. 

  Cijfers : 16 km in 1u23 (5'18/km gemiddeld)

  Volgende wedstrijd : zaterdag 1 oktober, Ambiorixrun, 9 km, Victors Cup  Bijlagen:
  https://www.strava.com/activities/724122791   

  28-09-2016 om 21:56 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monumentenrun Sint-Truiden en Semi Vert Amay
  Net als vorig jaar tijdens dit weekend stonden er ook nu 2 wedstrijden gepland. 
  Zaterdagavond stond de "Monumentenrun" op de planning in onze Hometown. Deze werd vorig jaar voor de 1e keer georganiseerd en kon toen rekenen op een ruime belangstelling. De belangstelling dit jaar was alleen maar groter geworden en zo stonden er over de 3 afstanden 2500 lopers aan de start op de Grote Markt te Sint-Truiden. 
  En het groot aantal lopers was meer dan verdiend voor de organisatie, TACT en Stad Sint-Truiden. Er werden t.o.v. vorig jaar een aantal "nieuwe" monumenten of bezienswaardigheden toegevoegd waardoor we moesten passeren. De meest in het oog springende nieuwe passages waren vooral de passage over het water in het Stedelijk Zwembad en de passage door Stayen. Ook de plaatselijke bevolking deed zijn duit in het zakje en kwam massaal op straat om de lopers aan te moedigen en alzo te zorgen voor de nodige ambiance langs het parcours. Voor mij persoonlijk de passages die ik er zeker zou vervangen naar een nieuwe editie zijn de passage door het kantoor van de Burgemeester, het kerkhof van Schurhoven en het Nieuwscafé, deze brengen in mijn ogen weinig meerwaarde. 
  Voor de rest niets dan lof voor de organisatie !! We hebben ons alvast super geamuseerd tijdens deze Monumentenrun en kijken al uit naar een nieuwe editie in 2017 !!

  Deze ochtend trok ik dan amper 10 uurtjes na het einde van de Monumentenrun richting Amay voor de halve Marathon "Semi Vert". Vorig jaar liep ik deze voor het eerst en ook hier was het genieten van de eerste tot de laatste kilometer van de mooie natuur. Dit jaar nam mijn trainingsmaat van de woensdagavond Roland ons mee naar Amay. 
  Ook hier vrij veel volk aan de start dus plaatsten we ons niet te ver naar achter bij de start. De eerste kilometers zijn een vlakke aanloop, maar al snel krijgen we na een 2.5 km een eerste korte kuitenbuiter als verkenning voor wat ons nog te wachten staat. Rond kilometer 4 trekken we voor het eerst het bos in en nu gaat het gedurende enkele kilometer in licht stijgende lijn. Aan km 7.5 krijgen we de eerste echte helling te verwerken de "Cote de la Facteur", 365 meter lang met stijgingspercentages tot 15 %. Ik werd hier al snel tot wandelen gedwongen en ook Roland werd even later opgehouden en moest ook aan het wandelen. Eén maal boven ging het over prachtige boswegen nu constant op en af tot km 12 waar we via asfalt terug de cote de la Facteur mochten afdalen. Maar even later was de pret uit en wachtte de 2e serieuze helling, "Cote les Dames", ook deze is om en bij de 350 meter lang en bijna even stijl als de Facteurshelling, het werd dus opnieuw wandelen geblazen. Even later werd het zelf kruipen op handen en voeten om boven te raken, en gelukkig kregen we hier de helpende handen van andere lopers, anders waren we waarschijnlijk nog niet boven geraakt :) . Vanaf nu was mijn tank zo goed als leeg maar Roland bleef bij mij, waardoor het toch aangenamer lopen was. We genoten nog van de passage om en rond het Lac de La Gravière. Eénmaal deze ronde gepasseerd restte ons nog één vlakke kilometer richting finish, oef :) . Zo liepen we na 21.1 km binnen in 1u59'30 (5'40/km) en tijd waar ik mee kon leven na een zware trainingsweek en weekend !

  Volgende wedstrijd : zondag 18 september, Wasseiges, 11 km, Hesbignon

  Passage in het zwembad te Sint-Pieter


  Finish foto samen met Stefan


  Passage na 4 km, Semi Vert Amay met trainingsmaat Roland

  11-09-2016 om 21:05 geschreven door smolders  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Over mijzelf
  Ik ben Mario, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Smol.
  Ik ben een man en woon in Kerkom bij Sint-Truiden (België) en mijn beroep is Bediende.
  Ik ben geboren op 10/08/1972 en ben nu dus 44 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Jogging, voetbal, pret- en dierenparken.

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Blog Bakkertje
 • Forum Joggings Vlaanderen
 • Regelmatigheidscriterium Cours La Province
 • Challenge Hesbignon
 • Weerbericht
 • teletekst Eén
 • Blog Patrick Vansteenkiste
 • Haspengouw Challenge
 • Truineerke

  Mijn favorieten
 • Bartompa
 • Patrick Aerts
 • 250 gr Sossies - Raf Van Den Broeck
 • Strava
 • Stefaan Meekers
 • Lode Raskin
 • Mark Nelissen
 • Ruben, onze Limburgse Weerman
 • Willy Cortleven
 • Estafette Challenge

  Archief per week
 • 23/01-29/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 17/12-23/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008

  Nieuws HLN
 • Trein rijdt voetganger aan in Verviers
 • Bracke twijfelde of hij vergoeding kreeg of niet: "Voortaan druk ik rekeningafschriften weer af"
 • NIET OP TV: Het bedritueel van Sally en Mathias!
 • NIET OP TV: Veerle en Nick herbeleven hun openingsdans!
 • NIET OP TV: "Amai, je gaat supergoed overeenkomen met mijn broer!"
 • Oeps, Nicolas is z'n trouwring kwijt!
 • Beter samen verloren, dan alleen!
 • Tine kan haar tranen niet bedwingen
 • "Ze hebben mij een Marina aangesmeerd, wat nu?"
 • Grimbergen geeft Eurostadion negatief advies

  Welkom op mijn blog!
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  magie_benjamin_fantasy
  www.bloggen.be/magie_b
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!