Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  28-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentejogging Veltem-Beisem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De afgelopen week heel rustig gehouden en enkel op woensdag een 6-tal km gejogd.  Na de 10 Miles in Antwerpen was ik toch een beetje stijf en kon ik die rustperiode goed gebruiken.
  Gisteren dan naar Veltem-Beissem getrokken voor de Lentejogging waar ik mij had ingeschreven voor de 12 km met de bedoeling om deze keer vanaf de start er goed in te vliegen en te zien waar ik zou uitkomen. 
  Tegen 13u kwam ik toe en nadat ik de auto geparkeerd had, begaf ik mij naar het lokaal van de inschrijvingen waar ik mijn startnummer in ontvangst kon nemen.  Na de 10 Miles met zijn massa volk was het hier toch eventjes wennen.  Een paar honderd deelnemers en toeschouwers hadden zich verzameld.  Het weer viel nog goed mee, zo'n 12 graden, maar er stond toch een stevige noorderwind die het wat kouder deed aanvoelen.
  Iets na 14 uur weerklonk dan het startsignaal.  Eerst moesten er twee kleinde rondjes van 2.5 km gelopen worden waarna nog één ronde van 7km kwam.  Het parcours bestond uit grotendeels verharde wegen en lange rechte stukken.  De twee kleine rondjes verliepen vlot en na 5km kwam ik door in iets meer dan 25 minuten.  Tijdens de grote ronde kwamen we, eens buiten het dorp, op de steenweg terecht en hier moesten we 2.5 km lang rechtdoor over vlakke wegen tegen de wind opboksen.  Daarna draaiden we rechtsaf en kregen we even later +- 1 km onverharde weg om vervolgens terug het dorp in te duiken.  Een goed beloopbaar parcours dus, maar de wind op kop maakte het toch lastiger en ik voelde dat mijn 'snelle' start toch zijn tol begon te eisen.
  Aan de aankomst liet ik een tijd van 1u 1min en 40 sec noteren.  Al bij al toch mijn beste tijd ooit op deze afstand en het snelste gemiddelde dat ik tot op heden ooit gelopen heb.  Een volgende keer gaan we onder het uur.
  Nu wordt het terug stilletjesaan opbouwen voor de Abdijentocht op 9 mei.  Een loopwedstrijd over 16km tussen de Abdijen van Tongerlo en Averbode.  Ik kijk er reeds naar uit.

  http://runkeeper.com/user/pvansteenkiste/activity/172672786?&tripIdBase36=2usz6a

  Bijlagen:
  _DSC_0194kopie.jpg (515.8 KB)   
  _DSC_2411kopie.jpg (263 KB)   

  28-04-2013 om 19:54 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste 10 Miles
  Na weken een strak trainingsschema aangehouden te hebben, was ik ervan overtuigd dat ik mijn eerste 10 Miles tot een goed einde ging brengen.
  Al bij al voelde ik mij 's morgens zeer relaxed na een goede nachtrust.  Ik had ook beslist om de trein naar Antwerpen te nemen zodat ik mij niet zenuwachtig hoefde te maken over files en vertragingen.  De trein van 11 uur in Heist-op-den-Berg bracht mij in Antwerpen Centraal drie uur voor de start.  Tijd genoeg om rustig de goede tram naar Linkeroever te nemen om eenmaal ter plaatse mijn startnummer in ontvangst te nemen, mij rustig om te kleden en te genieten van de sfeer in de startzone.
  Ideaal joggingweer en een massa volk motiveerde mij enorm om een goed resultaat neer te zetten.  Mijn planning had ik al dagen op voorhand in mijn hoofd.  De eerste 8 km lopen tegen ongeveer 5'50 per km om dan de tweede helft iets sneller te gaan om hopelijk te eindigen met een tijd van iets onder 1uur 40 minuten.  Voor mijn eerste 10 Miles zou dit een succes zijn.
  Aan de start had ik dan ook een plaatsje veroverd in het vak van derde startvak en was het afwachten tot de massa voor mij in beweging kwam.  Zo'n 20 minuten na de eigenlijke start kwamen de mensen rondom mij ook in beweging en enkele minuten later kon ik de startknop van mijn Forerunner indrukken en was ik onderweg voor mijn eerste wedstrijd over 16 km.
  De massa zoog mij mee en ik moest regelmatig mijn tempo in het oog houden zodat ik niet te snel ging.  Het lopen door de Kennedytunnel was een uniek gevoel en de beklimming na de tunnel verliep heel vlotjes. 
  Een massa volk langs het parcours stuwde mij vooruit en langs de Scheldekaaien begon ik stilletjesaan iets te versnellen.  Voorlopig liep alles 'op wieltjes'.  Mijn hartslag bleef mooi onder controle en het einde kwam steeds dichterbij.
  Het kritieke moment zou de konijnepijp (de Waaslandtunnel) worden.  Hierover had ik reeds veel gelezen en deze boezemde mij toch enige schrik in.  Het eerste (dalende) deel verliep heel vlotjes en halverwege de tunnel begon de weg te klimmen.  Vanaf nu begon ik regelmatig andere joggers voorbij te lopen.  Ik had duidelijk beter gepland dan zij.
  Toch was ik blij dat ik eindelijk de tunnel uit was en de (eindeloze) klim erop zat.  Nog een kleine kilometer te gaan en tijd om een laatste versnelling te plaatsen.  Mijn eindtijd zou een stuk onder mijn richttijd liggen, dat was nu al zeker.
  Na 1uur en 32 minuten bereikte ik de aankomst.  Heel tevreden maar ook een beetje teleurgesteld. 
  Had ik iets sneller vertrokken dan zat een tijd onder 1uur 30 er misschien wel in en ik was ook teleurgesteld dat het er op zat.  Een enige ervaring en ik verlang reeds naar de start van de editie 2014.

  28-04-2013 om 11:49 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ben ik begonnen met joggen ?
  Na een carrière als militair (voornamelijk in het buitenland) ging ik in april 2011 met pensioen.  Lekker eten, veel snoepen en heel weinig beweging zorgden ervoor dat de weegschaal hoger en hoger aantekende.  Alhoewel ik toen al besefte dat dit ooit moest stoppen, kon ik het toen nog niet opbrengen.
  Mei 2012.  Mijn partner wil een dieet starten maar zij wilt dat ik meedoe als steun.  Het ideale moment voor mij om ook iets aan mijn gewicht te doen.  De weegschaal tekent ondertussen 142 (zie foto hieronder).
  Na een maandje Weight Watchers (10 kilo kwijt) besef ik dat dit toch niets voor mij is en dat ik dit ook wel op mijn eentje kan.  Na lang googelen en ontelbare artikels gelezen te hebben, start ik met het calorieën tellen.  Een maximum van 1800 gezonde calorieën per dag zal vanaf dan mijn doel worden.  Zo weinig mogelijk verzadigde vetten (dus geen snoep, geen frietjes meer),  minstens 300g groenten per dag en de cola wordt vervangen door water.
  Juli 2012.  Ondertussen al 14 kilo kwijt.  Het moment om met Start-to-run te beginnen.  De podcasts van Evy Gruyaert zullen mij hierbij helpen.  De volgende 10 weken zal ik driemaal per week joggen.  Dat was toch de bedoeling, maar een kwetsuur (overbelasting van de knie) zorgen ervoor dat ik twee weken rust moet houden.  Het ideale moment om terug aan het googelen te slaan en mij te verdiepen in hoe ik mijn training verder kan zetten zonder mijn lichaam pijn te doen.
  September 2012.  Mijn Start-to-run sessies zijn afgewerkt en ik kan nu 5km aan één stuk joggen.  Mijn gewicht is ondertussen gezakt tot 112kg.  Het ideale moment om mij eens te testen in Dwars door Mechelen op 23 september 2012.  Prachtig weer, veel volk en ik sta met spanning aan de start van de 5km met de bedoeling om mijn hartslag continue onder controle te houden en altijd binnen hartslagzone 4 te blijven.  Na een goede 32 minuten bereik ik de aankomst met het gevoel dat ik gerust nog 5 km zou kunnen lopen.  Missie geslaagd en de motivatie om verder te doen is alleen maar gestegen. 
  Oktober 2012.  De joggingmicrobe heeft mij te pakken.  Dwars door Hasselt is mijn volgende uitdaging welke ik ook zonder problemen tot een goed einde breng in 33 minuten.
  De winterperiode (en gevaarlijke eindejaarsperiode) komt eraan.  Tijd om mij in te schrijven in een fitnessclub.  Vanaf nu ga ik 4 à 5 maal per week aan mijn conditie werken in de fitness (kracht- en cardiotraining).  De loopband wordt de volgende maanden mijn vriend.
  Het diëten gaat nog steeds zonder al te veel problemen en zelfs de eindejaarsperiode overleef ik 
  Nieuwjaar 2013.  Mijn gewicht bedraagt nu nog 95kg.  Mijn volgende doel wordt deelname aan de 10 Miles van Antwerpen met maar één bedoeling: de aankomst halen.
  Februari 2013.  Eindelijk kan ik terug buiten gaan joggen.  Alhoewel nog koud wordt het tijd om aan mijn specifieke training voor de 10 Miles te beginnen.  Stilletjesaan de afstand opdrijven is nu het doel.
  Maart 2013.  De Volksloop van Grasheide wordt mijn eerste wedstrijd in 2013 en meteen ook mijn eerste 10km.  Traag gestart (7 min/km) haal ik toch het vlotjes het einde in 1 uur 2 minuten.  Heel tevreden en overtuigd dat ik de 10 Miles zeker zal aankunnen.  Mijn doel wordt dan ook bijgesteld naar de 10 Miles lopen in minder dan twee uur.
  De volgende weken gaat mijn conditie er snel op vooruit.  Mijn gewicht bedraagt ondertussen nog 87 kg en mijn doelen worden scherper.
  Mijn kalender met joggings is opgemaakt en op 21 april liep ik de 10 Miles.  De allereerste keer in mijn leven dat ik 16km aan één stuk liep.  Verslagje volgt.


  28-04-2013 om 11:15 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!