Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  21-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Hei Loopt (Pijpelheide)

  Na een rustig trainingsloopje tijdens de Wijnbergloop in Rillaar was het nu tijd om nog eens stevig door te gaan op de jogging De Hei Loopt in Pijpelheide.

  Het zonnetje deed alleszins zijn duit in het zakje want het was warm, heel warm. Zo'n 25° en dat op een 20ste september. Bovendien gaf de omloop niet veel gelegenheid tot het ontwijken van de zon want op een klein strookje na was het continue lopen in volle zon.

  Gezien ik ruim op tijd was, had ik nog de gelegenheid om een koffietje te drinken (kwestie van de Gidsen van Pijpelheide te steunen) en een onderhoudend gesprekje te hebben met Hilde Windmolders, een dame die ik op veel joggings regelmatig tegenkom.

  Ingeschreven voor de 4,4 km (of te wel 1 rondje) met start om 14:30 uur. De start van de 8,8 (2 rondjes) en 13,2 km (3 rondjes) vond 45 minuten later plaats.

  Vorig jaar had ik hier een heel sterke tijd, voor mijn doen, neergezet (20'47) en de bedoeling was om deze dit jaar te verbeteren. Zelfs te verpulveren want ik wou onder de 20 minuten eindigen.

  Het parcours leent er zich dan ook toe: 100% verhard en biljartvlak. Bovendien veel rechte stukken.

  Van bij de start had ik mij vooraan gepositioneerd om niet te veel tijd te verliezen. Na het inhalen van een klein aantal tragere mede-joggers zat ik direct goed in een groepje die zich na de eerste kilometer een tempo van ongeveer 4'30 per km oplegde. De volgende kilometers zou dit groepje wel uitdunnen maar het tempo bleef min of meer gelijk. Veel hulp kon ik helaas niet bieden aan de koplopers van het groepje want bij mij was het aanklampen. De warmte speelde zeker een rol want na een drietal kilometers was van het groepje zo goed als geen sprake niet meer. Nog twee lopers bleven naast elkaar het tempo bewaren met in hun spoor mezelf. Naar het einde toe moest ik dan wel een paar meters toegeven maar heel gelukkig en na 19'41 bereikte ik de aankomst. Geslaagd in mijn opzet en mijn snelste 4,4 kilometer ooit beloond met een mooie 29e plaats op 113 deelnemers (4e plaats in mijn categorie (mannen +50)).

  Deze week nog een jogging op mijn programma: de herfstjogging in Boortmeerbeek (7 km). Met de temperaturen en de zon van vandaag is de naam 'herfstjogging' wel slecht gekozen maar het weerbericht kondigt toch frissere temperaturen aan en hier en daar ook een bui.

  Afwachten dus wat dat in werkelijkheid zal geven.

  Bijlagen:
  http://connect.garmin.com/modern/activity/594659062   

  21-09-2014 om 00:00 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnbergloop in Rillaar
  Afgelopen dinsdag voor het eerst een duurloop van meer dan 25 km gedaan in voorbereiding van mijn eerste marathon in november en de dagen nadien een continue zeurderig gevoel gehad in de heupen.  Het was dus afwachten hoe de jogging in Rillaar op vrijdagavond zou verlopen.  Gezien dit ambetant gevoel had ik zowiezo al beslist om het heel rustig te houden.  Niets forceren, gewoon proberen de heupspieren als het ware los te lopen.
  De Wijnbergloop in Rillaar is de voorlaatste manche van het Aarschots joggingcriterium. De omloop op en rond de Wijnberg is een vrij pittig parcours. De man met de hamer kan elk moment toeslaan. De 5km doet 1 maal de ronde op de Wijnberg en de 10km dus 2 maal.  De start van de 5 km werd wel gegeven zo'n 800m voor de start van de 10 km.
  Van bij de start positioneer ik mij in voorlaatste positie samen met Ann Van Giel en gans de wedstrijd zou ik bij haar blijven.  Zo motiveerde ik haar om de 10 km uit te lopen en motiveerde zij mij om niet TE snel te gaan.  De omloop is 100% verhard met hier en daar toch wel een pittig heuveltje gevolgd door een even pittige afdaling.
  Af en toe een leuk gesprekje tussendoor met Ann zou er voor zorgen dat de tijd relatief snel en vlot voorbij ging. 
  Aan de aankomst overheerste er maar één gevoel bij mij: blijdschap want in feite had ik helemaal geen last van de heup gehad.  Het gevoel bij de aankomst was duidelijk beter dan bij de start.  Misschien komt alles toch goed. 
  Bijlagen:
  http://connect.garmin.com/modern/activity/594166412   

  20-09-2014 om 09:03 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herenthoutse Bosloop

  Na de zware inspanning tijdens de EcoTrail van Brussel op zaterdag ontbraken nog 10 trainingskilometers volgens mijn schema. Ideaal dus om naar Herenthout af te zakken om daar deel te nemen aan de Herenthoutse Bosloop en daar 10 km los te lopen op onverharde ondergrond.

  Bovendien was het een mooie zonnige zondagnamiddag en dat alleen al deed mijn verkoudheid deugd.

  Ik was nog juist op tijd om de 98 deelnemers aan de 4,4 km van start te zien gaan. Zij moesten een kleine en één grote ronde afleggen op een onverhard en zo goed als vlak parcours op voornamelijk boswegen.

  Drie kwartier later, om 15:30 uur, ging de 10 km van start. Slechts 52 deelnemers hier. Hopelijk waren het niet allemaal goed getrainde atleten want ik wou het echt heel rustig houden maar wou dan ook weer niet als allerlaatste over de finish gaan. Toch een klein beetje wedstrijdmentaliteit.

  Wij moesten een kleine en drie grote ronden afleggen.

  Van bij de start stoven alle deelnemers weg en bleef ik helemaal achteraan hangen. Ik liep dan maar aan een tempo zodat ik de laatsten juist voor mij hield. In de loop van de wedstrijd zouden deze wel vertragen en dan kon ik hen op 'mijn gemakske' remonteren.

  Halverwege had ik drie deelnemers al ingehaald maar deze bleven wel in mijn spoor hangen. Ik zou dus toch iets sneller moeten gaan dan ik initieel van plan was. De hartslag onder de 140 houden zou er niet inzitten.

  Uiteindelijk als 42e op 48 aankomers over de finish gegaan in een tijd van 55'42 of een gemiddelde van 5'34 per km. Toch een goede 10 seconden per kilometer sneller dan wat ik bij de start in gedachten had. Een gemiddelde hartslag van 144. Iets hoger dan mijn doel maar de verkoudheid die mij toch nog parten speelt zal hierin ook wel een rol gespeeld hebben.

  Volgende week een lange duurloop (minstens 25 km) gepland en in het weekend drie wedstrijden. Twee hiervan zullen wel op trainingstempo moeten afgewerkt worden want alles moet wijken in voorbereiding naar de halve marathon van Brussel toe.


  Bijlagen:
  http://connect.garmin.com/modern/activity/590362810   

  15-09-2014 om 09:36 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EcoTrail van Brussel

  Sinds geruime tijd was ik al ingeschreven voor de EcoTrail van Brussel. Een 18 km trail met start en aankomst aan het Atomium op zaterdag 13 september.

  De avond voordien begon ik al nattigheid te voelen. Letterlijk dan want mijn neus raakte verstopt en begon te lopen. Als dat maar goed kwam. Tijdens de nacht ook nog op een paar Strepsilkes zitten zuigen om de keelpijn zoveel mogelijk te onderdrukken. Zaterdagmorgen dus snipverkouden maar gelukkig geen koorts. Dus toch maar afgezakt naar het Atomium met in gedachten: een trail in het hartje van Brussel ? Het zal wel eerder een parkloop zijn of zoiets.

  Om 15:30 uur stonden we met zo'n 1500 klaar voor de start. De eerste kilometer liep nog over deels verharde deels parkwegen maar daarna kwam het trailgehalte toch serieus naar boven. Op en neer, zeer nijdige klimmetjes met even nijdige afdalingen, single tracks, bruggetjes en bijna alles op onverharde wegen door het groen (ja, ook bos) in de ruime buurt van het Atomium. Na 5 kilometer wist ik al genoeg: dit zou een taaie brok worden, zeker met de flanellen benen waarop ik liep.

  Was ik blij dat we juist voor halverweg de bevoorrading binnenliepen waar ik net zoals zovele anderen van profiteerde om een paar minuutjes te bekomen en een beetje reserves (banaan, chocolade, sportdrank) te nuttigen waarna we terug het bos werden ingestuurd voor nog een aantal kilometer zwaar labeur.

  De laatste drietal kilometers verliepen dan min of meer terug op verharde weg met ondermeer een doortocht door het Koning Boudewijnstadion (het vroegere Heizel) waar we binnenliepen aan de startplaats van de 100m en recht voor de eretribune op de piste passeerden om aan de andere kant het stadion terug te verlaten. Impressionant zelfs zonder publiek.

  Na nog een klein ommeweggetje in het groen juist naast het Atomium konden we dan eindelijk de aankomst overschrijden juist onder het Atomium.

  Het was een heel leuke omloop met toch wel een groot trailgehalte. Natuurlijk niet vergelijkbaar met de trails in de Ardennen maar het was zeker geen straten- of parkloop. Mijn gemiddelde van 6'22 per km zegt genoeg (zelfs al was ik dan verkouden).

  Absoluut een aanrader voor volgend jaar.

  Bijlagen:
  http://connect.garmin.com/modern/activity/589627955   

  15-09-2014 om 09:30 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!