Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  24-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St-Guibertusjogging in Itegem

  Na mijn maagproblemen in de Averegten Jogging op vrijdagavond ging ik in principe deelnemen aan de Sinksenjogging in Kasterlee. Maar een autorit van 45 min en dan heuveltjes op en heuveltjes af leken mij niet de manier om goed te herstellen, dus was het tijd voor het alternatief: de St-Guibertusjogging in Itegem.

  Twee jaar terug had ik hier ook deelgenomen. Een ultrasnel, volledig vlak en verharde omloop. Rondjes lopen in de dorpskern van Itegem. Meer was er niet aan. Bovendien op een goede 10 min rijden … ideaal dus.

  De 3 km wedstrijd vond plaats om 14:45 uur en de 6, 11 en 16 km starten om 15:20 uur. Gezien ik me terug goed voelde, kon ik hier nogmaals mijn snelheid testen dus.

  Ingeschreven voor zowel de 3 als de 6 km dus. De 3 km was één middelgrote ronde, terwijl de 6 km een kleine en een grote ronde was.

  Heel snel gestart en een eerste km die juist misschien iets te snel was waardoor ik de tweede km toch iets moest recupereren om dan terug voluit te kunnen gaan. Uiteindelijk toch een gemiddelde gehaald van 4:22 min/km. Op deze afstand is dit trouwens een besttijd voor mij. Dus heel tevreden.

  De 6 km zou ik dan volmaken met mijn compagnon van de dag voordien, Wendy. Zij ging voor de 11 km (1 kleine en 2 grote rondes). Vlotjes hielden we een gemiddelde aan van iets meer dan 11 km/u (hetzelfde tempo als op de Averegten Jogging maar dit keer zonder problemen voor mij).

  Zondag wordt een rustdag om dan op maandag naar Namen af te zakken voor een trail van 30 km en bijna 1000 hoogtemeters.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/782366165   
  https://connect.garmin.com/modern/activity/782366537   

  24-05-2015 om 10:05 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Averegten Jogging in Hallaar (Heist-op-den-Berg)

  Ook een jaarlijkse traditie: de Averegten Jogging. Een parcours zonder geheimen gezien ik hier regelmatig een paar rondjes kom lopen. Dit jaar was de omloop iets anders uitgetekend dan de vorige jaren maar grosso modo komt het op hetzelfde neer: half op verharde weg, half op 'onverharde' weg in het provinciaal domein de Averegten.

  Het was ook al weer een tijdje geleden maar de zon was erbij en de temperaturen lagen een paar graden hoger dan de vorige dagen (of is het zelfs al weken).

  Naar jaarlijkse gewoonte veel volk op deze jogging. De start van de 5,2 km (1 ronde) werd gegeven om 19:45 uur, waarna het de beurt was aan de 11 km (2 rondes met klein lusje) en de 16 km (3 rondes).

  Zelf had ik gekozen voor de 11 km wedstrijd. De bedoeling was om een tempo van ongeveer 11 km/u aan te houden en dit in het gezelschap van Wendy Vermaelen.

  Het was mijn eerste loopje van deze week en ik had me de voorbije dagen niet echt als een atleet gedragen. Vanaf de tweede ronde begon dit liederlijke leven dan ook zijn tol te eisen … last van de maag. Ook Wendy merkte het en vroeg zelfs of het niet beter was om het tempo iets te laten zakken. Nee, nee, dat kon ik niet maken.

  Uiteindelijk toch heelhuids (en met alles nog in de maag) de aankomst bereikt. Een warme douche later was ik klaar om met het bijna voltallige KC-Team de verjaardag te vieren van Karen. Onze jongste (Lucy, onze viervoetig teamlid niet meegerekend) werd er namelijk 28 die dag. Proficiat Karen.

  Een prima organisatie van de Heistse Berglopers !

  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/781960593   
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1699142016980842.1073741875.1523910857837293&type=1   

  24-05-2015 om 09:43 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linden Bosloop

  Op zondag stond er nog eens een nieuweling op de agenda. In Linden werd voor de eerste maal de Bosloop georganiseerd. Keuze uit een omloop van 4 km, 7 km of 13 km (deze laatste is in feite 2 rondjes van de 7 km, zonder de aanloopstrook).

  Alhoewel ik de dag voordien genoeg hellingen gezien had in de trail in Oeudeghien had ik hier besloten om toch maar voor de lange afstand te gaan. Gezien ik al verschillende joggings in deze streek gelopen had (Wezemaal, Holsbeek) wist ik dat het ook hier een pittige omloop zou worden.

  Een mooie, bosrijke omloop op voor ¾ onverharde ondergrond met een golvend parcours met een paar pittige klimmetjes en afdalingen erin.

  De start van de 7 en 13 km werd met een half uur vertraagd omdat er blijkbaar enkele vandalen de linten die het parcours afbakenen op een aantal plaatsen hadden verwijderd.

  Om 16:00 konden we met zo'n 300 lopers dan toch starten. Al bij de eerste helling voelde ik de benen protesteren. Vandaag moest en zou het dus trager moeten. Bovendien was het zonnetje weer van de partij en was het heimelijk warm.

  Elke helling was dan ook afzien. Het duurde tot voorbij het 10 km punt vooraleer ik eindelijk een beetje in het tempo geraakte.

  Uiteindelijk zou deze 13 km wedstrijd toch 168 hoogtemeters tellen, wat niet mals is.

  Een eerste organisatie met zeker een mooie toekomst voor zich. Nog een paar kleine minpuntjes weg te werken tegen volgend jaar en dit kan uitgroeien tot een blijver op de kalender.

  Volgend (verlengd) weekend kondigt zich weer tamelijk zwaar aan. Het zullen deze week dus enkel hersteltrainingen worden.

  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/777187301   

  20-05-2015 om 10:45 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trail L'Enfer des Collines - Oeudeghien

  Enkele weken terug postte Karen een berichtje op onze teamsite: “Wie gaat er mee op 16 mei naar een trail gevolgd door barbecue (door haar aangeboden tgv haar komende verjaardag) ?”

  Direct mijn programma bekeken en ja, er was die dag nog een gaatje vrij. En had het niet moeten zijn, dan hadden we wel een gaatje gemaakt natuurlijk.

  Rond 11:30 uur pikte Johan, met zijn nieuwe wagen, ons (Karen, Rudy en mezelf) dus op in Rotselaar. Na een korte tussenstop in Leuven om daar nog Roland op te laden, waren we met zijn vijven onderweg naar Oeudeghien (deelgemeente van Ath in de provincie Henegouwen) waar om 13:45 uur de start gegeven werd van de Trail l'Enfer des Collines (25 km).

  Gezien Vondelmolen (peperkoek) één van de sponsors was van dit evenement en zij ons al eens hadden gesponsord, kregen we de inschrijvingsticketten gratis wat natuurlijk graag meegenomen was. In ruil zouden wij onderweg wel een beetje reclame maken :)

  De trail zelf was zeker niet één van de moeilijkste: 'slechts' een goede 400 hoogtemeters, altijd goed beloopbaar en relatief veel asfalt (voor een trail dan). Prima georganiseerd want heel goed afgepijld en nooit echt twijfels gehad over de te volgen weg. Bovendien heel veel seingevers onderweg. Op zich dus wel een mooie omloop door de bossen en dorpjes in de omgeving.

  Slechts een tweetal moeilijke passages: één heel glibberige korte (heel korte) beklimming waar ik natuurlijk uitgleed en vast kwam te zitten met één voet in de modder en op een bepaald moment een grote plas water waar je wel langs kon lopen maar waar Rudy (op aandringen van Karen) zou door lopen. Helaas voor hem bleek deze plas alsmaar dieper en dieper te worden zodat hij halverwege (wijselijk) besliste om rechtsomkeer te maken maar op dat moment bleef vastzitten in de onderliggende modder waardoor hij één van zijn loopschoenen verloor. Gelukkig kon hij deze nog terugvinden want anders mocht hij op zijn sokken verder lopen.

  Bij een trail maakt de eindtijd zelden iets uit (voor ons toch) waardoor we deze meestal aan een 'rustiger' tempo afwerken. De opeenvolgingen van hellingen, moeilijke passages, single tracks en afdalingen zorgen er automatisch voor dat je op het einde toch vermoeid aan de aankomst komt.

  Na een deugdoende (koude) douche installeerden we ons voor de barbecue. Twee stukken vlees, groentjes en een bakje frieten. Niet echt van hoogstaande kwaliteit maar het heeft ons absoluut gesmaakt.

  Met een mand vol leuke herinneringen konden we zo de terugweg aanvatten. In Rotselaar dan nog gestopt voor een laat ijsje om dan tegen 21:30 uur terug thuis te komen. Een leuke teamervaring die absoluut voor herhaling vatbaar is. Misschien slagen we er ooit wel in om al de teamleden eens samen te krijgen.

  Een knap filmpje van onze uitspattingen is te zien via https://www.youtube.com/watch?v=5hWrI-drj0M


  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/776219670   
  https://www.youtube.com/watch?v=5hWrI-drj0M   

  18-05-2015 om 19:52 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!